Cardiomiopatie dilatativa hiv insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca - cardiomiopatia

Simptome

Initial, afectiunea poate fi asimptomatica sau cu usoare simptome de oboseala si slabiciune. In cele din urma se va instala insuficienta cardiaca.
Simptomele de afectiunii se pot dezvolta gradual, in luni sau ani. In unele cazuri, insuficienta cardiaca se va dezvolta brusc, de exemplu dupa o infectie virala sau sarcina.

Simptomele insuficientei cardiace instalate progresiv
Tipic, simptomele de insuficienta cardiaca dezvoltata progresiv pot sa includa:
- slabiciune si oboseala
- dispnee (dificultati in respiratie) si/sau wheezing (zgomot suierator facut de pasajul aerului prin caile aeriene ingustate) in timpul activitatilor normale sau la eforturi care nu dadeau dificultati de respiratie in trecut
- scurtarea respiratiei
- tuse uscata, iritativa, in special in pozitia culcata
- edeme in special la picioare, glezne
- ameteala, stare de lesin, oboseala si slabiciune
- ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1772
Materia: Medicina

Insuficienta cardiaca

Rezerva funcţională a cordului este foarte mare; degradarea progresivă a inimii face să apară – întâi la eforturi mai mari şi apoi la eforturi din ce în ce mai mici – dezechilibrul între nevoile metabolice legate de efort şi eficienţa hemodinamică a cordului. În gravele insuficienţe cardiace inima nu mai poate face faţă acestor nevoi nici când organismul este în repaus.

Alte referate despre: insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca referat, insuficienta cardiaca congestiva

Semiologia aparatului cardiovascular

B. Patologice:
- Bolile infectioase ale copilariei: scarlatina, angine, rujeola, viroze repetate, RPA , pot determina aparitia in timp a unor valvulopatii, endocardite, miocardite.
- Virozele , gripele pot da miocardite.
- Febra tifoida, difteria pot da miocardite.
- Luesul determina la adulti aparitia aortitelor, a insuficientei aortice, pericarditelor, simfize pericardice.
- Hipertrofia ventriculara dreapta apare secundar bolilor cronice pulmonare: BPCO, astm bronsic, TBC pulmonar, adica cordul pulmonar cronic.
- Hipertiroidismul determina tahicardie, aritmii, HTA, adica cardiotireoza. Hipotiroidismul favorizeaza aparitia cardiomiopatiei.
- Diabetul zaharat determina aparitia micro si macroangiopatiei diabetice, cu toate complicatiile lor, ateroscleroza, cardiopatia ischemica dureroasa (incidenta crescuta a infarctului miocardic).
- Bolile renale cronice (GNA si GNC, PNC) favorizeaza aparitia HTA si a insuficientei cardiace stangi. Feocromocitomul este asociat cu HTA paroxistica.
- Obezitatea ...

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Stenoza mitrala - viciu cardiac

Etiologie: boala este mai frecventa la femei, cauza principala fiind endocardita reumatismala. Originea congenitala este exceptionala.
Majoritatea cazurilor de stenoza mitrala sunt considerate a fi complicatiile tardive ale febrei reumatice (afectiune aparuta cel mai frecvent la copii, consecinta a infectiei faringiene cu streptococ beta-hemolitic).

Alte referate despre: stenoza mitrala -viciu cardiac, stenoza mitrala, viciu cardiac

Boli ale inimii

3.ARITMIILE:
Sunt dereglări ale ritmului normal al inimii fie sub raportul frecvenţei, fie al regularităţii frecvenţei cardiace, fie din ambele. Cauze: cardiopatie ischemică, leziuni valvulare, hipertiroidie, insuficienţă respiratorie, dezechilibre hidroelectrolitice, intoxicaţie cu digitalice, alcool, tutun.
Clasificare:
1) Aritmii atriale:
a) tahicardia sinusală (frecvenţa inimii – 90-120/min.);
b) bradicardia sinusală (frecvenţă sub 60/min.) În ambele este păstrat focarul normal al impulsurilor cardiace: nodul sinusal;
c) extrasistolele atriale – impulsuri ectopice;
d) tahicardia paroxistică atrială (frecvenţa 140-220/min. regulată);
e) fibrilaţia atrială şi flutlerul atrial (tulburări de ritm neregulate).

Alte referate despre: boli ale inimii, boli de inima, boli ale inimi

Insuficienta cardiaca congestiva

anorexie; senzatia de greutate sub rebordul costal drept, hepatomegalie; raluri multiple la baza plamanilor; revarsat picurai, mai des din dreapta; edeme la picioare, extremitati reci; ritm de galop; hipertensiune diastolica; cresterea presiunii in venele jugulare (distensia venelor jugulare, refluxul hepato-jugular); cardiomegalia.
- insuficienta severa: dereglari cerebrale; cianoza; ascita; hipotensiune arteriala; puls alternant; anasarca; sputa rozata, spumoasa; accentuarea zgomotului II pe artera pulmonara; respiratie Cheine-Stokes.

Alte referate despre: insuficienta cardiaca congestiva cronica, insuficienta cardiaca congestiva tratament, edemul in insuficienta cardiaca congestiva

HIV- SIDA

HIV- SIDA - HIV , virusul imunodeficienţei umane, face parte din clasa retrovirusurilor, familia Lentivirinae. El determină, în timp, deteriorarea gravă a imunităţii persoanelor pe care le infectează. Acest virus a fost descoperit în anul 1983 în Franţa de către doctorul Luc Montagnier de la Institutul Pasteur.HIV- SIDA

Alte referate despre: hiv sida referat, referat hiv sida, hiv sida

Forme fiziopatologice de insuficienta cardiaca

Insuficienta cardiaca retrograda: majoritatea tulburarilor fiziopatologice si clinice se datoreaza stazei venoase retrograde. Insuficienta ventriculara stg.: staza apare in teritoriile venoase pulmonare. In insuficienta ventriculara dr. staza apare in teritoriul sistemic. Insuficienta cardiaca anterograda: majoritatea tulburarilor fiziopatologice si clinice se datoreaza scaderii ejectiei ventriculare. In insuficienta ventriculara stg.

Alte referate despre: referat insuficienta cardiaca, insuficienta cardiaca simptome, insuficienta cardiaca globala

Modificari desmodontale aparute ca urmare a unei forte ocluzale insuficiente

Dintele fără antagonist este considerat precar din punct de vedere al rezistenţei după o perioadă de aproximativ 2 săptămâni de la pierderea contactului cu antagonistul, aceasta datorându-se diminuării numărului fibrelor ligamentului parodontal şi a grosimii lor, cele rămase fiind mult mai subţiate, grosimea fibrelor parodontale variind direct proporţional cu presiunile ocluzale funcţionale, şi anume: presiunile ocluzale crescute, dar rămase totuşi în limite fiziologice, determină o creştere în grosime (după unele studii chiar şi numerică) în timp ce presiunile ocluzale subliminare duc la recăderi în diametru şi număr a fibrelor, precum şi la o modificare în orientarea lor, acestea fiind orizontale, cu orientare inversă faţă de cea obişnită şi uneori chiar paralele cu suprafaţa radiculară.

Alte referate despre: modificari care apar la carne, modificari ale aparatului respirator in timpul sarcinii, modificari ce apar pe parcursul produselor - calitative

Consiliere in infectia HIV-SIDA

Referat despre Consiliere in infectia HIV-SIDA
Consilierea este utilizarea pricepută şi principială a relaţiei interpersonale, pentru a facilita autocunoaşterea, acceptarea emoţională şi maturizarea, dezvoltarea optimă a resurselor personale. Scopul general este acela de a furniza ocazia de a lucra în direcţia unei vieţi mai satisfăcătoare şi pline de resurse. Relaţiile de consiliere variază în funcţie de cerere, dar pot fi centrate pe aspecte ale dezvoltării, pe formularea şi rezolvarea unor probleme specifice, luarea de decizii, controlul stărilor de criză, pe lucrul asupra trăirilor afective sau a conflictelor interne, ori pe îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi. consilierea poate fi definită ca un proces în care un profesionist stabileşte o relaţie bazată pe încredere cu o persoană care are nevoie de sprijin. Prin consiliere, individul este ajutat să se cunoască mai bine (să îşi conştientizeze şi să îşi înţeleagă problemele, sentimentele, ...

Alte referate despre: consiliere in infectia hiv sida, consiliere in infectia hiv-sida, profilaxia infectiei hiv sida

Virusul HIV

Pierderea sistemului imunitar permite formarea unui sindrom clinic(adica aparitia unei serii de boli)care se dezvolta si apoi duce la moartea individului infectat. La inceputul anilor 80 au fost descoperite infectii norocoase aparute intai la homosexuali care erau aparent sanatosi.In 1983 oncologistul francez Luc Montagnier si oamenii de stinta de la Institutul Pasteur din Paris au izolat ceva care parea sa fie un ou retrovirus. Aproape in acelasi timp virusul a mai fost deascoperit de doua echipe de americani, toti reusind sa izoleze virusul cunoscut astazi ca Hiv.

Alte referate despre: virusul hiv, virusul hiv referat, referat virusul hiv

Hiv - Sida

Printre anomaliile care caracterizează sindromul se întâlnesc : limfopenia, deficitul selectiv al limfocitelor T4, scăderea sau absenţa hipersensibilităţii cutanate tardive la diverse antigene noi sau de rapel, creşterea imunoglobulinelor serice predominant IgG si IgA la adulti si inclusiv IgM la copii.

Alte referate despre: totul despre hiv sida, referat despre hiv sida, virusul hiv sida

Adaptarea neurotumorala

ADAPTAREA NEUROUMORALA Scaderea perforAZmantei cardiace antreneaza o serie de mecanisme adaptative neuroumorale, care pot fi comparate cu o sabie cu dublu tais. Desi aceste mecanisme sunt utile pentru mentinerea presiunii arteriale de perfuzie, in conditiile scaderii debitului cardiac, ele produc cresterea sarcinii hemodinamice si a necesarului de oxigen al ventriculului insuficient.

Alte referate despre: adaptarea plantelor in sere, reactii de aparare si adaptare la umiditate frig si vant, plante adaptate la seceta

Electrocardiogram

An electrocardiogram or ECG (also called an EKG) is a common, painless test that records the electrical activity of the heart and converts it into lines called "waveforms" that can be seen on a monitor or printed out on paper.

Alte referate despre: electrocardiogram

Sistem cardiovascular

Tesutul interstitial
Tesutul interstitial înconjoarã vasele de sânge si se aflã în legaturã cu fiecare celulã si vas al sistemului vascular si limfatic.

Artera genicularã
Acestã arterã (cu ramurile sale - superioarã si inferioarã) vascularizeazã genunchiul si pielea din zona superioarã si medianã a piciorului.

Artera Arcuate
Acestã arterã vascularizeazã laba piciorului si degetele de la picioare.

Artera suprarenalã
Glanda suprarenalã este bogat vascularizatã si este deservitã de o arterã numitã artera suprarenalã. Hormonii secretati de glanda suprarenalã secretã, pãtrund rapid în sânge prin intermediul venei suprarenale, de unde ei sunt transportati cãtre organele cãrora le sunt destinati. Aici hormonii îsi exercitã functia de reglatori ai proceselor de la nivel celular si molecular.

Alte referate despre: aparatul cardiovascular, sistemul cardiovascular, medicatia aparatului cardiovascular

Hormonul cardiac

Hormonul cardiac , cunoscut sub denumirea peptida atrial natriuretica , are un rol deosebit de important in reglarea presiunii arteriale prin contolul continuu si dozarea cantitatii de sodiu aflata in organism. Prezenta acestui hormon a fost recent depistata si in creier ,ceea ce ingaduie oamenilor de stiinta sa emita ipoteza ca atributiile lui nu sunt limitate doar la dirijarea pe cale chimica a tensiunii arteriale.

Alte referate despre: hormoni cardiaci referat, hormoni, hormonii

Carol I

combinatie de modificari ale tunicii interne a arterelor constând în
depuneri de grasimi ce se însotesc de o reactie fibroasa , depuneri de
calciu si progresiv ulcerarea ateromului. Astfel, se produc stenoze
progresive ale arterelor, iar prin ulcerarea placilor eteromatoase
este favorizata coagularea = tromboza (astuparea vaselor). Simptomele
sunt diferite dupa localizare: coronare, a. cerebrale, aorta cu
ramurile sale. Factori de risc: predispozitia genetica, hiperlipemia,
diabetul, hipertensiunea arteriala, tutun, obezitate. Tratament:
Dieta: scaderea aportului de grasimi de origine animala; din grasimile
ingerate (30% din ratia calorica), doua treimi sa fie de origine
vegetala. Evitarea zaharurilor ce duc, de asemenea, la cresterea
lipidelor sanguine. Medicatia hipocolesterolemianta: Heparina s.c.
actiune de scurta surata, Clofibrat, Acid nicotinic (Vit. PP),
dextrotironina etc. Terapia naturista recomanda : infuzie de paducel
(50 g flori ...

Alte referate despre: carol cel mare, carol 1, carol 1 referat

Dilatarea termica

Modificarea valorii volumului produce modificarea valorii densitatii si in cazul amestecurilor a valorilor concentratiilor raportate la volum ale componentilor: concentratia molara si masica.

Alte referate despre: dilatarea termica, dilatarea termica a corpurilor, dilatare termica

Proiect statistica HIV/SIDA

2.Transmiterea pe cale sexuala este cea mai frecventa modalitate de raspandire a infectiei. Toate practicile sexuale neprotejate sunt potential infectante : vaginala, anala, orala. 3.Transmiterea de la mama la copil , numita transmitere perinatala, poate avea loc in timpul sarcinii prin strabaterea placentei de catre virus, in timpul nasterii sau prin alaptare.

Alte referate despre: statistici hiv sida, referate virusul hiv sida, referate hiv sida
Referate afisate : 19
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles