Cariera profesionala referat

Cariera profesionala pe plan European

Chiar daca, pentru o organizatie, realizarea unei cariere la nivelul Uniunii Europene reprezinta o modalitate de a raspunde provocarilor pietei unice europene, trebuie sa luam in considerare faptul ca, pentru angajatii acesteia, o cariera europeana poate avea si implicatii negative.

Realizarea recrutarii la nivelul spatiului economic al Uniunii Europene poate permite, in egala masura, atenuarea dificultatilor recrutarii unor anumite categorii de resurse umane din interiorul frontierelor nationale. De aceea, cautarea si identificarea, cu maximum de eficienta, a competentelor profesionale de varf trebuie sa se extinda la nivel european. In aceste conditii, organizatiile sunt nevoite sa gaseasca mijloacele cele mai adecvate pentru a atrage aceste resurse umane performante.

Perspectiva pietei unice europene determina organizatiile sa-si modifice politicile de promovare a resurselor umane. Tendinta, manifestata de organizatiile din spatiul european, nu este de "europenizare" a personalului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 1557
Materia: Management

Carierele in organizatii

Există patru probleme cheie referitor la acest concept de carieră. Primul este acela că perspectiva asupra proceselor carierei nu este doar intraorganizaţională, ci carierele sunt tratate şi ca variabile dependente. Al doilea aspect este excluderea in definiţia tradiţională a carierei a fenomenelor dinafara locului de muncă. Definiţia carierei recunoaşte doar acea parte a vieţii care se leagă cu munca din cadrul organizaţiei. Problemele familie-muncă au fost luate în considerare doar începând cu ultima decadă.

Alte referate despre: plan de cariera, organizatii internationale, organizarea resurselor umane

Plan de Cariera

Situatia socio-economica face sa creasca decalajul dintre alegerea si aspiratia profesionala .In acelasi context pe masura ce libertatea de alegere se restrange ,sporeste ponderea acceptarii anumitor compromisuri cu privire la dezoltarea carierei.

Alte referate despre: model plan de cariera, plan de cariera model, exemplu plan de cariera

Consilierea carierei

Actul consilierii si orientariii scolare si profesionale a avut din totdeauna ca obiectiv „persoanelor ca obiectiv cu slujbelor” în cadrul unui model liberal al economiei de piata, simultan cu luarea în considerare a indivizilor cu competentele, abilitatile si conceptiile lor despre sine si munca (Super, 1987), cu toata diversitatea psihologica individuala, diferita în functie de structurile si ierarhia sociala în care traiesc si cu modul particular de interpretare a
lumii prin prisma imaginilor, informatiilor, mesajelor care le sunt oferite si interpretate de persoane si institutii care au autoritatea sociala sa o faca : scoala, institutii ale administratiei publice, organizatii, partide, etc.

Alte referate despre: consilierea carierei, coordonatele curriculare ale profesiogramei consilierului carierei, criterii in definirea taxonomiei consilierii carierei

Cariera

Cariera ofera o identitate ocupationala; profesia, pozitia ocupata, organizatia in care lucreaza fac parte din identitatea individului. Oamenii sunt diferiti intre ei dar, in acelasi timp, putem determina si lucruri pe care le au in comun.

Alte referate despre: cresterea personala si orientarea pentru cariera, plan de cariera exemplu, cariera

Dezvoltarea si eficacitatea carierei

Ca şi definiţii ale carierei enumerăm în continuare pe cele care le considerăm mai relevante:
1.Cariera este o succesiune de activităţi şi poziţii profesionale pe care o persoană le atinge, ca şi atitudinile, cunoştinţele şi componentele asociate, care se dezvoltă de-a lungul timpului;
2.Cariera reprezintă o succesiune de funcţii, in ordinea crescătoare a prestigiului prin care trece un individ in mod ordonat, după o regula previzibila.

Alte referate despre: dezvoltarea si eficacitatea carierei, referate dezvoltarea si eficacitatea carierei, dezvoltarea personalului si carierei

Selectia profesionala si examenul psihologic

Selectia profesionala si examenul psihologic
În societate urmărindu-se bunăstarea întregii mase, a oamenilor muncii, repartizarea trece pe primul plan faţă de selecţie, deoarece se urmăreşte indicarea pentru fiecare a locului de muncă corespunzător. Examenele şi concursurile instituite de multă vreme pentru anumite profesiuni (în învăţământ şi administraţie) demonstrează că selecţia la angajare reprezintă, de multe ori, o necesitate. Pentru selecţie s-a pus problema folosirii metodelor ştiinţifice pe care psihologia le elaborează.

Alte referate despre: selectia profesionala si evaluarea psihologica, examenul psihologic in selectia profesionala, examenul psihologic in selectia profesionala suceava

Examenul psihologic in selectia profesionala

Examenul psihologic in selectia profesionala
Pentru selecţie s-a pus problema folosirii metodelor ştiinţifice pe care psihologia le elaborează. Metodele psihologice de selecţie şi orientare profesională se bazează pe compararea însuşirilor psihice ale oamenilor cu cerinţele profesiunii (sau ale mai multor profesiuni, daca este vorba de orientare), însuşirile psihice fiind diagnosticate cu ajutorul unor metode specifice. În mod obişnuit, în industrie se face o alegere, o selecţie a celor ce se angajează, însă după criterii superficiale sau întâmplătoare. Rare ori se procedează la un examen al cunoştinţelor.

Alte referate despre: obiectivele evaluarii psihologice in selectia profesionala, evaluarea psihologica in selectia profesionala, obiectivele evaluarii psihologice in selectia profesionale

Educatia profesionala

Orizontul profesional se constituie ca unitate dintre cunostintele stiintifice si cele tehnologice, tehnologia fiind o dimensiune a cunoasterii stiintifice, dimensiunea sa praxiologica. Aceasta inseamna ca, activitatea de predare-invatare, notiunile,principiile, legile si teoriile stiintifice fundamentale sa fie ordonate din punct de vedere al aplicabilitatii lor. Predarea stiintei in scoala trebuie sa se faca in scopul educarii tehnologice a elevilor.

Alte referate despre: educatie profesionala, educatia profesionala, educatia profesionala referat

Bolile profesionale cu declarare obligatorie in Romania

Bolile profesionale, in sensul Legii Protectiei Muncii, sunt afectiunile care se produc ca urmare a exercitarii unei meserii sau profesii cauzate de factori nocivi fizici, chimici, biologici sau psihosociali caracteristici locului de munca, precum si de suprasolicitarea diferitelor aparatesi sisteme ale organismului in cadrul procesului de munca, indiferent de tipul de contract de munca existent intre angajatorsi angajat. Sunt considerate de asemenea boli profesionale afectiunile produse in conditii le enuntate mai sus, afectiuni suferite de elevi, studenti, ucenici, in timpul efectuarii practicii.

Alte referate despre: declararea bolilor profesionale, boli profesionale, boli profesionale referat

Boli profesionale cu declarare obligatorie in Romania

Definitie:Bolile profesionale, in sensul Legii Protectiei Muncii, sunt afectiunile care se produc ca urmare a exercitarii unei meserii sau profesii cauzate de factori nocivi fizici, chimici, biologici sau psihosociali caracteristici locului de munca, precum si de suprasolicitarea diferitelor aparatesi sisteme ale organismului in cadrul procesului de munca, indiferent de tipul de contract de munca existent intre angajatorsi angajat. Sunt considerate de asemenea boli profesionale afectiunile produse in conditiile enuntate mai sus, afectiuni suferite de elevi, studenti, ucenici, in timpul efectuarii practicii.

Alte referate despre: referat boli profesionale, bolile profesionale referat, accidente de munca si boli profesionale

Noxele profesionale

Noxe profesionale ce apartin relatiei om-masina
Pot determina:
- eforturi intense de scurta durata
- pozitii vicioase
- suprasolicitari neuropsihice si senzoriale timp indelungat
- aparitia unor factori de mediu nocivi (zgomot, trepidatii, substante toxice)

Alte referate despre: noxe profesionale, noxele profesionale ale asistentului medical, noxele profesionale ale asistentei medicale

Integrarea profesionala

Informatii privind istoricul organizatiei, obiectivele, strategia, politica firmei, produsele fabricate sau serviciile oferite si asupra modului in care activitatea postului contribuie la succesul organizatiei;Informatii de preferinta scrise, privind regulile de munca, avantajele de care se va bucura, facilitatile sociale, etc.
Pastrarea unui loc de munca presupune 2 aspecte: angajatul sa fie multumit de conditiile oferite, dar si angajatorul sa fie multumit de munca prestata. Calitatile unui bun angajat sunt foarte importante pentru pestrarea locului de munca si cele mai importante ar fi:

Alte referate despre: integrarea profesionala, integrare profesionala, scoala si integrarea profesionala

Obligatiile profesionale ale comerciantilor

Toate operatiunile figureaza de doua ori in acest registru, in conturi diferite, care pot fi conturi generale cand corespund diferitelor elemente ale activului si pasivului fondului de comert ori conturi particulare, ce privesc pe furnizori si clientii obisnuiti ai societatii. Prin continutul sau, registrul cartea mare serveste ca repertoar al registrului -jurnal, dand posibilitatea comerciantului sa stie daca este debitor sau creditor in raport cu fiecare din clientii sai, fara a fi nevoie pentru a cerceta registrul-jurnal in intregime.

Alte referate despre: obligatiile profesionale ale comerciantilor, obligatiile profesionale ale comerciantilor referat, obligatii profesionale

Carierele de roci utile din Comuna Turcoaia - factor de dezvoltare aconomica si de degradare a mediului in acelasi timp

Pe teritoriului administrativ al comunei Turcoaia, se află doua cariere :Cariera Iacobdeal , cea mai mare din tară , şi cariera Turcoaia denumită şi Fântâna Manole. Nu există anumite date concrete despre începutul exploatărilor şi producţia de piatră a carierelor, dar putem estima , că, în localitatea Turcoaia ,aceste activităţi datează din vremuri foarte îndepărtate, şi anume din timpul Imperiului Otoman , unde prin mijloace rudimentare locuitorii aveau să extragă aceste roci, bune la construcţii, pentru fundaţia locuinţelor exploatarea pietrei din Dobrogea, deci şi din Turcoaia , datorită Dunării care a facilitat transportul pe apă al pietrei.

Alte referate despre: comuna turcoaia, comunitatea ca factor de educatie civica, rocile utile din localitate
Referate afisate : 15
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles