Carl gustav jung

Carl Gustav Jung

Nascut in familia preotului Paul Jung, la 26 iulie 1875, micul Carl Gustav s-a vazut inconjurat de o familie extinsa si numeroasa care includea clerici dar si cativa excentrici. De la 6 ani incepe sa invete latina cu tatal sau, dobandind un timpuriu dar mare interes pentru literatura veche. Ca adolescent a fost mai degraba un solitar caruia nu-i prea pasa de scoala; la internatul scolii din Basel a devenit obiectul hartuielilor invidioase ale colegilor.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 21
Materia: Psihologie

Inconstientul

Respingerea intransigenta a caracterului psihic al actelor psihice
latente se explica prin faptul ca cela mai multe dintre fenomenele ce
sunt luate in considerare nu au devenit obiecte de studiu in afara
psihanalizei. Cine nu cunoaste starile de fapt patologice, cine crede
ca actele ratate ale celor normali sunt numai lucruri accidentale,
multumindu-se cu vechea intelepciune cum ca visele ar fi amagiri,
acela trebuie doar sa ignore unele enigme ale psihologiei constiintei,
pentru a nu-si pune problema existentei unei activitati psihice
inconstiente. De astfel, experimentele hipnotice, in special sugestia
posthipnotica, au demonstar deja, inainte de psihanaliza, intr-un mod
clar, existenta si modul de actiune ale inconstientului psihic.

Alte referate despre: inconstientul, inconstientul colectiv, inconstientul cognitiv

5 dintre cei mai mari psihologi

In studiile sale, Piaget a elaborat o teorie originala asupra genezei si mecanismelor gandirii denumita teoria operationala. El a delimitat stadii si serii de operatii ale inteligentei. In ce priveste stadiile:
> stadiul senzorialo-motor, desfasurat de la nastere pana la varsta de 2 ani, cand copilul este preocupat cu castigarea controlului motor si invatarea obiectelor fizice.
> stadiul preoperational, intre 2 si 7 ani, cand copilul este preocupat cu calificarea verbala.
> stadiul concret operational, intre 7 si 12 ani, cand copilul incepe sa se descurce cu conceptele abstracte, cum ar fi numerele si relatiile, inrudirile.
> in fine, stadiul, formal operational, intre 12 si 15 ani, etapa in care copilul incepe sa rationeze logic si sistematic.
Intr-o alta conceptie acestea sunt denumite: stadiul animist infantil, cel al gandirii magice, al gandirii referential egocentrice-sincretice, subictivist-autista si in fine, al constituirii gandirii concrete si apoi a celei formal-logice.
Operatiile ...

Alte referate despre: cei mai mari psihologi, cei mai mari psihologi ai lumii, cei mai renumiti psihologi romani

Skinner - conditionare operanta la animale

A descris una din cele mai influente sisteme pentru studierea
procesului învatarii. Este interesat de explicatiile prin
contingenta-"ce duce la ce"- si de aceea se ocupa de anticiparea
comportamentului mai mult decât de întelegerea lui; rezulta asadar ca
sistemul sau nu este o teorie în întelesul strict al cuvântului. În
decursul cercetarilor, el a conceput metode extrem de eficiente pentru
controlarea comportamentului si prin urmare el se ocupa de metodele de
antrenare. Ideile sale sunt de un interes general pentru cei
interesati în procesele educationale, care au condus si la metode
speciale de instruire, cum ar fi masinile de învatat si învatarea
programata. Totusi validitatea metodei sale cunoscute sub numele de
"conditionare operanta" reiese cel mai clar din experimentele facute
pe animale. El a pornit de la conditionarea reflexa a lui Pavlov
-proces de formare a unui nou reflex sau legaturi temporare prin
asocierea repetata a unui ...

Alte referate despre: skinner conditionarea operanta, skinner conditionare determinata, skinner conditionare

Jean Piaget

Interesul sau pentru moluste s-a amplificat în timpul adolscentei
târzii, pâna în punctul in care a devenit un malacologist bine
cunoscut la terminarea scolii. A publicat numeroase articole in
aceasta privinta care au ramas in interesul sau de-a lungul intregii
vieti.

Alte referate despre: jean piaget, modelul structurii genetice jean piaget, teoria lui jean piaget

Psihologismul lui Gustave Le Bon

Gustave Le Bon parcurge toata India, intocmind un inventar detaliat al monumentelor arheologice, cautand sa reconstituie istoria diferitor populatii ale subcontinentului si incercand sa gaseasca explicatia disparitiei budismului din India.

Alte referate despre: gustave le bon psihologia multimilor, gustave le bon, referat despre psihologia multimilor de gustav le bon

Comportamentul social

Pentru a intelege mai bine trebuie sa pornim de la definitia data de autor multimilor: “Multimea este o reuniune de indivizi oarecare, indiferent de nationalitate, profesie sau sex, indiferent de imprejurari care ii aduna impreuna” . Inca de la aceasta definitie se poate intui cu usurinta conceptia lui Gustave Le Bon despre comportamentul multimilor pentru ca o astfel de reuniune cat se poate de eterogena nu va fi foarte greu de stapanit si dirijat.

Alte referate despre: comportamentul social, comportament social, jocuri pentru dezvoltarea comportamentului social la prescolari

Tehnici de influentare sociala si persuasiune

Este interesant faptul ca in sens traditional cuvantul “carisma” se refera la un personaj sacru, iar in zilele noastre conducatorii cu carisma devin obiectul adoratiei maselor. Totusi carisma se bazeaza mai mult pe credinta maselor si mai putin pe talentele personale ale unui individ anume. Relatiile pe care masele le intretin cu conducatorul lor sunt foarte personale, sunt relatii subiective bazate pe o iluzie de reciprocitate.

Alte referate despre: tehnici de influentare sociala si persuasiune, referat de psihologie tehnici de influentare sociala si persuasiune, tehnici de influenta sociala

Burrhus Frederich Skinner

"Burrhus Frederich Skinner"
În decursul cercetărilor, el a conceput metode extrem de eficiente pentru controlarea comportamentului şi prin urmare el se ocupa de metodele de antrenare. Ideile sale sunt de un interes general pentru cei interesaţi în procesele educaţionale, care au condus şi la metode speciale de instruire, cum ar fi maşinile de învăţat şi învăţarea programată.

Alte referate despre: burrhus frederich skinner, burrhus frederick skinner, burrhus ferderic skinner ce a fost

Mircea Eliade - Viata si opera

"Dar eu sunt intr-un anumit sens si un om de stiinta, silindu-ma sa fiu obiectiv in cercetarile mele, si atunci cand fac literatura vreau sa ma pastrez in acea spontaneitate a visului sau a copilariei. Cum se stie tot ce facem noi in literatura e o nostalgie a copilarie si adolescentei, adica partea cea mai spontana si mai creatoare a vietii: M-au intrebat multi de ce nu mi-am tradus eu insumi literatura in englezeste, de exemplu.

Alte referate despre: mircea eliade viata si opera, mircea eliade viata, mircea eliade viata si activitatea

Enigma Otiliei - caracterizare personajului - Otilia Marculescu

Enigma Otiliei - caracterizare personajului - Otilia Marculescu - Fel de fel de maruntisuri si carti ravasite(''indiana de George Sand - cu referire la cei 2 verisori?) Canta la pian si urma conservatorul. Intr-o conferinta despre femeia romana,Calinescu spunea ca femeia nu este creaiatoare si doar o buna executanta. Enigma Otiliei - caracterizare personajului - Otilia Marculescu

Alte referate despre: enigma otiliei caracterizare personajului otilia marculescu, enigma otiliei caracterizarea personajelor otilia marculescu, enigma otiliei caracterizarea personajelor otilia

Alexandre Gustave Eiffel

Next he became independent consulting engineer and soon founded in
Paris a factory of iron workings. His rising reputation brought him
contracts in Peru, Algeria and Indochina and also some viaducts and
railway bridges in Europe.

Alte referate despre: alexandre gustave eiffel, alexandre gustave eiffel referat la franceza, lucrarile lui alexandre gustave eiffel

Madame Bovary de Gustave Flaubert - rezumat

Copleşind familia doctorului cu atenţii, ajunge un vizitator obişnuit al lor şi inţelege imediat ca are in faţa o prada sigura. In timpul unei plimbari calare in doi, Emma, biruita, ii cedeaza şi de atunci intalnirile lor vor fi centrul intregii sale existenţe.

Alte referate despre: madame bovary de gustave flaubert, madame bovary de gustave flaubert - rezumat, madame bovary de gustave flaubert rezumat

Carl Friedrich Gauss

A încetat din viata, în data de 23 februarie 1855, în orasul
universitar în care a profesat,Gottingen.

Alte referate despre: carl friedrich gauss, carl friedrich gauss referat, referat carl friedrich gauss

Paris - obiective turistice

Structura a fost construită în 1887-1889 ca să servească drept arc de intrare la Expoziţia Universală (1889), un târg mondial ce sărbătorea centenarului Revoluţiei franceze.A fost inaugurat pe 31 martie 1889 şi deschis pe 6 mai. 300 de muncitori au unit 18.038 de piese de oţel, folosind două milioane jumătate de nituri. Luând în considerare standardele de siguranţă în acel moment, este remarcabil faptul că un singur muncitor a murit în construcţia turnului, în timpul instalării lifturilor. Lifturile originale funcţionau cu ajutorul unui sistem hidraulic, lifturile actuale sunt electrice.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Oedip,intre mitanaliza si psihocritica

Psihanaliza (si mitocritica) lui Hamlet de Shakespeare sau a Fratilor Karamazov de Dostoievski (asa cum a fost intreprinsa de Freud), spre exemplu, consta in a interpreta comportamentul personajelor cautind in filigranul operelor scenariul oedipian. Psihanaliza (si mitanaliza) lui Oedip Rege de Sofocle (asa cum a fost condusa de Freud, Jones sau Driek van der Sterren), in schimb, consta in a prezenta scenariul piesei. Din cauza conditiei axiomatice acordate de Freud naratiuAZnii oedipiene, diferenta dintre Hamlet si Oedip Rege seamana cu diferenta dintre continutul manifest si continutul latent al unui vis.

Alte referate despre: oedip, mitul lui oedip, oedip rege

Minimalismul in artele vizuale

Arta Minimala, de asemenea, numit arta ABC, este punctul culminant al tendinte reductioniste si in arta moderna care a aparut in compozitia din 1913 de pictorul rus Kasimir Malevich a unui patrat negru pe un fond alb. Structurile primare a sculptorilor minimalisti Donald Judd, Carl Andre, Dan flavin, Tony Smith, Anthony Caro, Sol LeWitt, John McCracken, Craig Kaufman, Robert Duran, si Robert Morris si Jack Youngerman, Ellsworth Kelly, Frank Stella, Kenneth Noland, Al Held, si Gene Davis are radacinile in nemultumirea acestor artisti "cu pictura de actiune, o ramura a expresionismului abstract american bazata pe intuitie, un gest spontan care a dominat arta avant-garde americana prin o mare parte din anii 1950.

Alte referate despre: arte vizuale, estetica artelor vizuale plastice, estetica artelor vizuale

La Tour Eiffel

Encore faut-il convaincre que l’objet n’est pas purement un bâtiment d’agrément et qu’il peut remplir d’autres fonctions. En mettant en avant, et ce dčs le début, l’intéręt scientifique qui peut ętre retiré de sa tour, l’ingénieur Eiffel marque indéniablement des points.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel
Referate afisate : 18
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles