Carol cel mare referat

Carol cel Mare

(Arianii nu credeau in Sfanta Treime compusa din Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Ei se inchinau la Hristos, fiul, ca fiind o entitate separata de Dumnezeu, Tatal.) In calitate de catolici fideli, francii erau mai bine vazuti de crestinii din Imperiul Roman decat alte trihuri, acestia beneficiind de asemenea de sprijinul Bisericii in teritoriile pe care le cucereau.

Prieteni folositori
Papalitatea ii privea pe franci ca pe niste aliati naturali. Aceasta relatie a aparut dupa ce fiul lui Carol Martel, Pepin, a devenit rege al francilor in 751, fondand dinastia carolingiana. Dand dovada de istetime, Pepin a cerut aprobare din partea papei inainte sa-1 inlature pe ultimul rege merovingian. Intre anii 754-756, raspunzand unei invitatii a papei, Pepin a invadat nordul Italiei, organizand doua campanii militare impotriva lombarzilor care amenintau independenta papala, obligandu-i sa recunoasca ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 19
Materia: Istorie

Europa feudala

Toti acesti factori au hotarât în mare parte structura societatii
europene înaintea erei feudale clasice. Epocile urmatoare au numit
rezultatul acestui proces feudalism, dar nu a fost nimic sistematic în
formarea lui. Individul în cautarea securitatii a cerut protectie de
la un lider local, acceptând rolul de supus al acestuia.

Alte referate despre: europa feudala, despre europa feudala, agricultura din europa feudala

Carol cel Mare

Cel mai important rege medieval s-a nascut in 742, intr-un loc necunoscut. Era german de origine, si mostenea cateva caracteristici ale acestui popor � taria fizica, curajul, mandria. Nu era prea cultivat; a citit doar cateva carti la viata lui - dar bune; la batranete a incercat sa invete sa scrie, dar nu prea a reusit niciodata. Cu toate acestea, stia limba teutona si latina literara, si intelegea greaca.

Alte referate despre: carol cel mare, carol 1, carol 1 referat

Familia de Hohenzolern - Sigmaringen

Atunci cand a avut loc consultarea romanilor cu privire la viitorul celor doua Principate, Moldova si Muntenia, in cadrul asa numitelor "divane ad-hoc", s-a hotarat unirea Principatelor si aducerea la conducere a unui Principe dintr-o familie domnitoare straina. Dupa domnia de scurta durata a lui Alexandru Ioan Cuza, in anul 1866, Locotenenta Domneasca l-a adus la putere pe tanarul de numai 27 de ani, Carol de Hohenzollern-Sigmaringen.

Alte referate despre: familia de hohenzolern, referat despre carol 1 din familia hohenzollern de sigmaringen, referate istorie carol i de hohenzolern sigmaringen

Carol al II - lea

Acolo cei doi s-au casatorit pe ascuns. Inevitabil, un imens scandal s-a iscat. Carol a fost trimis in "arest" la Manastirea Horaita-Neamt, iar casatoria a fost ulterior anulata de catre Tribunalul Ilfov. Cu toate acestea, Carol a continuat sa se intalneasca cu iubita lui, astfel ca, in 1920, Ioana Lambrino a ramas insarcinata. In 1920 se nastea Mircea, fiul nelegitim al lui Carol. Toate acestea au dus la trimiterea lui Carol intr-o lunga calatorie in jurul lumii, pentru a o uita pe Ioana Lambrino.

Alte referate despre: carol al 2 lea, carol al ii-lea, carol al 2-lea

Carol cel Mare

În timpul domniei sale a reuşit să dubleze teritoriile stăpânite de tatăl său, ocupând Italia până la Roma , aproape întreg teritoriul Germaniei de azi şi tot teritoriul Franţei de azi, fiind considerat un remarcabil talent militar al epocii. În Europa apuseană nu mai fusese un teritoriu atât de întins sub o singură stăpânire din timpul Imperiului roman.

Alte referate despre: carol cel mare referat, carol i referat, referat carol 1

Carol al II - lea

Carol al II - lea - Mama lui il descria ca pe un "copil frumos, cu bucle aurii". De educatia lui s-a ocupat insusiRegele Carol I, pentru a-i asigura pregatirea necesara unui viitor suveran. Principele Carol s-a dovedit a fi un tanar inteligent si sarguincios, cu o personalitate debordanta.

Alte referate despre: carol al 2-lea referat, carol al 2 lea referat, carol al ii lea

10 mai 1939 - Carol 1

9 MAI, 10 MAI...
10 mai 1939. In Piata Palatului din Bucuresti, Carol II dezveleste statuia ecvestra a lui Carol I, unchiul si predecesorul sau pe tronul României. Statuia, maiestuoasa, superba, o armonie de forme robuste, era opera celebrului Mestrovici, sculptorul din Belgrad, care împodobise capitala României cu atâtea opere de arta.
Nu întâmplator regele Carol II voise sa dezveleasca statuia unchiului sau tocmai în ziua de 10 mai. Era zi de sarbatoare, era ziua nationala a României moderne de pâna la 1947. Asa fusese conceputa din primii ani de domnie a lui Carol I si asa intrase în traditie.
10 mai era ziua regelui si a familiei sale sau ziua tuturor românilor? Desigur, mai cu seama la început, ea avea mai accentuat ...

Alte referate despre: 10 mai sub carol 1, martie 1938 - mai 1939, referat razboiul ciudat- al doilea razboi mondial mai 1939- 1940

Carol al V-lea (Quintul)

Carol era un conducător conştiincios, deşi nu strălucit, însă de-a lungul domniei sale nu a fost niciodată capabil să-şi expoateze victoriile sau să-şi adune toate resursele pentru a face faţă unei probleme majore, deoarece întotdeauna apărea o nouă criză ce trebuia rezolvată.

Alte referate despre: carol al v-lea quintul, referat carol al v lea quintul, poze carol al v-lea quintul

Carol I

Până la 11 ani primeşte primele învăţături în cadrul familiei. Din 1850 şi până în 1856 îşi continuă instrucţia la Dresda.. Numit de regele Prusiei locotenent în Regimentul de artilerie de gardă, în aprilie 1857 intră în serviciu la Berlin şi îşi continuă studiile militare. Ia parte la războiul austro–pruso–danez (1864) şi este înaintat la gradul de căpitan.

Alte referate despre: carol i, carol i stuart, carol

Monarhia autoritara a regelui Carol al II-lea

Guvernul Gheorghe Tatarescu, care a condus tara intre anii 1934-1937, a fost un instrument docil in mana regelui. Prin legile din 7 aprilie si respectiv 9 iulie 1934, s-au facut pasi importanti pe calea dezagregarii sistemului democratiei m Romania. Astfel, s-a decis ca toate partidele si gruparile politice sa-si desfasoare activitatea "de acord"cu legile tarii, iar guvernul a fost imputernicit sa guverneze
prin decrete-legi, ignorand Parlamentul ca for legislativ.

Alte referate despre: monarhia autoritara a regelui carol al 2 lea, monarhia autoritara a lui carol al ii-lea, monarhia autoritara a lui carol al 2 lea

Buckingham si Carol I

O politica de alianta cu Franta catolica n ar fi fost de neconceput, pentru ca ura fata de casa de Austria putea sa-l determine pe Richelieu sa si caute aliati pana si in tabara reformatilor. Dar sa i se promita lui Richelieu, cum a avut indrazAZneala s o faca Buckingham, sprijinul marinarilor protestanti englezi impotriva rebelilor hughenoti de la La Rochelle era o nebunie.

Alte referate despre: referat carol i, referat carol cel mare, carol intai

Razboiul lui Basarab I cu Carol Robert

Basarab speriat de inaintarea Ungurilor, condusi de regele in persoana, ii trimite soli sa- i spuna ca- i va plati un mare tribut si il va trimite si pe fiul sau ostatec,cu conditia ca armata ungureasca sa se retrge din tara. Cu tot sfatul unor nobili, care erau de parere ca regele sa primeasca propunerile de pace ale lui Basarab I, Carol - Robert in trufia lui refuza si spune : " Basarab este pastorul oilor mele si voi sti sa- l scot de barba din barlogul in care s'a ascuns ".

Alte referate despre: carol robert de anjou s basarab, basarab incheie un tratat cu carol robert de anjou, carol robert de anjou

Familia de Hohenzollern

Afirmarea Romaniei ca tara europeana independenta a facut necesara schimbarea statului ei de Principat. Astfel, in 1881, Carol I primeste titlul de Rege iar Romania devenea Regat. Dupa proclamarea Regatului, Carol I l-a desemnat ca mostenitor al tronului pe Ferdinand , cel de-al doilea fiu al fratelui sau mai mare. Prin aceasta se asigura continuitatea Dinastiei de Hohenzollern pe tronul Romaniei.

Alte referate despre: familia de hohenzollern, familia regala hohenzollern, familia de hohenzollern prusia

Dinastia Hohenzollern

Hategan Iulia,
Clasa a XII-a,
Colegiul National Horea, Closca si Crisan, Alba Iulia

Alte referate despre: dinastia hohenzollern, dinastia hohenzollern sigmaringen, privilegiile dinastia hohenzollern

Ioana D

Fara indoiala, Ioana D'Arc a fost una dintre cele mai captivante si mai misterioase personalitati din istorie. Figura ei a ramas un simbol peste secole, mereu plin de semnificatii, dar fara a-si revela niciodata intru totul misterul. Un lucru e sigur: o fata de nici 19 ani a schimbat in Evul Mediu istoria unei tari. Spiritul ei a ramas viu secole dupa ce trupul i-a fost ars pe rug. La 17 ani, Ioana D'Arc a ajuns cu incredibilul ei mesaj la regele Frantei, iar doua luni mai tarziu a condus o armata catre victorie asupra englezilor la Orleans. La 18 ani a fost prinsa si vanduta inamicilor impotriva carora luptase cu indarjire. La 19 ani, a fost declarata vrajitoare si arsa pe rug. Pentru o fata de la tara, care n-a fost niciodata la scoala si nu a apucat varsta de 20 de ani, Ioana D'Arc a avut un destin iesit din comun si realizari extraordinare. La 25 de ani dupa ce a fost arsa pe rug, Ioana D'Arc a fost declarata nevinovata. In 1920, a fost canonizata capatand statut de sfanta, dupa ce ...

Alte referate despre: ioan slavici, alexandru ioan cuza, mara ioan slavici fise de lectura

Ferdinand I - Regele Marii Uniri

Hohenzollern. Carol I (1866-1914), Ferdinand I (1914-1927) si Carol al II-lea (1930-1940), trei regi romani ai unei dinastii de sorginte germana
La 20 iulie se implinesc 80 de ani de la moartea Regelui Ferdinand I. Carol I l-a desemnat mostenitor al tronului in 1889. Romanii l-au primit cu simpatie pe chipesul ofiter prusac care parea mai putin distant si autoritar decat unchiul sau. In timpul domniei lui, incepute in 1914, s-au realizat Statul National Unitar, reformele electorala si agrara si s-a dat tarii Constitutia din 1923. Marturiile contemporanilor descriau un rege bun, patriot, insa timid si usor influentabil.

Alte referate despre: ferdinand i - regele romaniei 1914-1927, ferdinand 1 regele romaniei, ferdinand i reg rom

Oliver Cromwell

Exact cand Cromwell vroia sa se intoaraca la viata civila au aparut noi dispute intre Parlament si armata astfel incat in primavara lui 1647 a incercat sa impace soldatii si reprezentantii Camerei Comunelor. Deoarece dezbaterea nu a putut fi rezolvata, Cromwell a trecut de partea armatei. Prezenta lui a readus disciplina si a oprit o revolta. Cromwell era acum cel mai proeminent comandant militar din Anglia. Astfel, era implicat in dezbaterile intense cu privire la ce forma de guvernamant ar trebui sa adopte Anglia si cine ar trebui sa aiba dreptul sa voteze.

Alte referate despre: oliver cromwell, oliver cromwell referat, referat oliver cromwell

Tradition in Britain

It became traditional for working people to break open their tip boxes on this day. Boxing Day began in the mid-nineteenth century when the custom of tipping by rich persons to persons in service positions had apparently gotten out of hand. Children and others pretended to be in the trades and solicited tips. The custom was expanded to giving to anyone and everyone who had less money than you did, and soon the streets at Christmastime were full of aggressive soliciting of tips. To contain the nuisance "Boxing Day" was designated as the one day for giving to the less fortunate

Alte referate despre: tradition in britain, tradition of britain, people and tradition in britain
Referate afisate : 19
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK