Casa de vinuri pietroasa

Casa de vinuri Pietroasa

Din aceste motive in 1893 se infiinteaza la Pietroasa una dintre primele pepiniere viticole din tara si o scoala viticola menita sa formeze pivnicieri si tehnicieni in vinificatie.

"Casa de vinuri Pietroasa"
Odihnioara,pivnitele erau nelipsite din fiecare parcela de vie. Usile acestor mici comori nu erau zavorate niciodata si calatorii puteau sa isi astampere setae in tihna, profitand de aceasta lege nescrisa consimtita de oamenii ospitaleri ai acestor locuri.

"Casa de vinuri Pietroasa"
Conditiile de clima un microclimat de tip mediteranian, compozitia solului calcaros, bogat in saruri de fier care favorizeaza obt vinurilor rosii si aromate de marca si nu in ultimul rand traditia locului in aceasta indeletnicire, au impus aceasta zona ca una dintre cele mai renumite podgori din Romania.

"Casa de vinuri Pietroasa"
Vinul ca si asezare in piramida lui Maslow sta la baza acesteia fiind inclus in categoria alimentelor. ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 12kb
Downloads: 1567
Materia: Diverse

Vinurile

Vorbind despre pastrarea vinului la sticle ne vom referi nu la marile depozite ale unitatilor producatoare, la asa numitele vinoteci de tip comercial, ci la depozitele de mai mici dimensiuni pe care este normal sa le detina unitatile de desfacere, in primul rand restaurantele, sau cele cu rol de colectie care pot deveni “comoara” oricarui oenofil.
Prezentam in continuare cateva recomandari referitoare la aceasta etapa a pastrarii vinurilor.
Incaperea destinata “vinotecii” trebuie sa raspunda urmatoarelor conditii: sa asigure o temperatura constanta, cuprinsa intre 10-15(C , sa aiba o umiditate potrivita (sa nu fie nici prea uscata nici prea umeda) ,sa nu fie supusa unor trepidatii care pot deranja “linistea” vinului, sa nu prezinte mirosuri straine. Lumina influenteaza nefavorabil calitatea vinului, de unde conditia ca iluminarea vinotecii sa se fac numai cu ocazia vizitarii ei. Sunt foarte potrivite pentru pastrarea la sticle spatiile situate in subsolurile ...

Alte referate despre: vinuri, referat vinuri, piata vinurilor

Casa la romani

Spre deosebire de casa modernă, casa romană era orientată spre interior (ceea ce explică şi importanţa peristilului). Privită din exterior, casa n-avea o adevărată faţadă: ferestrele erau rare, sau chiar lipseau cu totul. Din stradă se intra, nu direct pe o poartă, ci printr-un coridor (vestibulul) care dădea în atrium; uşa de intrare din stradă în casă era situată la jumătatea coridorului, a vestibulului. În casele celor bogaţi decoraţia interioară era somptuoasă: fresce cu subiecte mitologice sau din viaţa cotidiană de la ţară sau de la oraş;

Alte referate despre: casa parinteasca, drumul lemnului din padure pana in casa, in casa bunicilor rezumat

Casa de moda Dyandy

Cretiile vestimentare gasite aici se adreseaza tuturor categoriilor de varsta fiind in acelasi timp si usor accesibile, realizandu-se un raport optim intre design, calitate si pret. O particularitate a Casei de Moda este faptul ca se ofera si solutii de design vestimentar masculin. Asta a fost si un motiv pentru lansarea in lumea modei; barbatii trebuie si ei sa aiba o costumatie cu care sa se identifice si care sa le dea un stil propriu.

Alte referate despre: casa de moda dyandy, case de moda franceze, casa de moda

Ambalaje utilizate in industria vinurilor ppt

Cu toate acestea din punct de vedere al calitatii,in conditiile in care cantitatea de vin obtinuta depaseste anumite valori,precum si in conditiile asociatiilor formate din mai multi producatori individuali,se creeaza premisele pentru trecerea la vanzarea vinului sub forma imbuteliata,care are avantaje clare prin patrunderea pe piata organizata si crearea unei imagini proprii(marca de vin) care permite obtinerea de preturi mai bune,deci cresterea profiturilor

Simpla imbuteliere a vinului,in sine,nu poate aduce toate aceste beneficii,daca vinul nu este competitiv din punct de vedere al calitatii.Din acest motiv,asa cum imbutelierea isi are importanta ei,in intreaga sa activitate,micul producator trebuie sa urmareasca prin toate mijloacele asigurarea calitatii vinului.

Alte referate despre: ambalaje utilizate in industria alimentara, ambalaj utilizat in industria de cofetarie, materiile prime utilizate in industria panificatiei

Vinuri franceze

Franţa este patria vinurilor clasice. Altoaiele de viţă de vie de acolo au făcut cea mai mare carieră. În lumea întreagă sunt produse vinuri după modelul Bordeaux – în mici butoiaşe, cel mai des din stejar franţuzesc.La cel mai inferior nivel se găsesc vinurile de masă, aşa numitele « vins de table », destinate consumului de zi cu zi. Ceva mai sus se află « vins de pays » (vinuri locale) cu specificaţia denumirii geografice a locului din care provin. Următoarele în ierarhie sunt « vins délimités de qualité supérieure » – vinuri de o calitate ridicată, care au înregistrată denumirea geografică. În vârful ierarhiei se află vinurile clasei « appellation d’origine contrôlée (AOC sau AC) ».

Alte referate despre: vinuri franceze, vinurile franceze, referat despre vinurile franceze

Calitatea

Scaderea temperaturii sub limita normala, optima determina modificari negative ale calitatii marfurilor alimentare ca: înghetarea si dilatarea, precipitarea, modificarea solubilitatii si vâscozitatii, etc. Astfel, prin înghetare, apa îsi modifica volumul cu 9,1%, ceea ce determina o crestere mare a presiunii (aproximativ 2100 kg/cmł la - 22şC) cu consecinte asupra recipientilor de sticla. Pastrarea conservelor în încaperi neîncalzite determina cresterea în volum a continutului si aparitia bombajului fizic (bombaj rece) care dispare de obicei daca se revine la temperatura normala.

Alte referate despre: managementul calitatii, managementul calitatii referat, calitati personale

Tezaurul de la Pietroasa

Se gandesc la cei doi pietrari care au murit in arest si celelalte neplaceri la care inaintasii lor au fost supusi. Ei, cei de azi, stiu ca localitatea lor a devenit celebra in lume, dar nici ei, nici noi nu stim sigur de unde vine tezaurul. Specialistii care au cercetat piesele nu au ajuns la o concluzie unanima si certa in ceea ce priveste provenienta pieselor Clostii cu puii de aur.

Alte referate despre: tezaurul de la pietroasa, tezaurul de la pietroasele, referat tezaurul de la pietroasa

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare - Cultura soiurilor de struguri pt. vin are particularitati speciale, aceste fiind diferite de struguri pentru masa. De aceasta particularitate trebuie sa se tina cont incepnat cu alegerea portaloiului in vederea altoirii, continuand apoi cu celelate secvente tehnologice care trebuie aplicate diferentiat in functie de soiul cultivat si zona de cultura.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, referat soiuri de struguri pentru vinuri albe superioare

Plan de afaceri - viticultura

În ultimele luni ale anului 2002, odată cu deschiderea capitolului de negociere România – Uniunea Europeană referitor la agricultură, a reapărut în atenţie problema calităţii şi competitivităţii în domeniul viticulturii. În planul de acţiune convenit s-a stabilit obligativitatea înlocuirii viilor hibride cu viţa nobilă, în cazul celor care vor comercializa vinul pe piaţa comunitară.

Alte referate despre: plan de afaceri viticultura, plan de afaceri-viticultura, plan de afaceri - viticultura

Maturarea strugurilor

Procesul de maturare se urmareste de la intrarea strugurilor in parga (inceputul maturarii), prin prelevarea periodica a probelor de struguri care se analizeaza in laborator. Maturarea trebuie urmarita pe soiuri, in fiecare podgorie, pe categorii de plantatii: vii tinere intrate pe rod, vii aflate in plina perioada de productie, vii batrane aflate in declin, pentru a se stabili cat mai corect modul in care evolueaza maturarea strugurilor.

Alte referate despre: maturarea strugurilor, epoca de maturare a strugurilor, referat soiuri struguri si epoci de maturare

Dezvoltarea psihica a copiilor din casele de copii

Aceasta presupune sarcini deosebit de complicate, ţinând seama, mai ales de complexele de frustrare şi alte tulburări psihice generate de lipsa căldurii materne la vârste foarte mici, de atmosfera de insecuritate la care au fost supuşi, şi care cu oricâte eforturi, nu pot fi niciodată, pe deplin, compensate.

Alte referate despre: dezvoltarea psihica a copiilor din casele de copii, dezvoltarea psihica si fizica a copiilor din casele de copii, dezvoltarea psihica a copilor din casele de copii

Casa Baniei

That said, we can not appreciate the times that have passed have to come anymore because we have given this old and respected lady of Craiova, a faithful witness of history and a monument of art.

Alte referate despre: casa baniei, casa baniei referat engleza, casa baniei -arhitectura

Particularitatile dezvoltarii psihice si fizice a copiilor din Casele de Copii

Particularitatile dezvoltarii psihice si fizice a copiilor din Casele de Copii
Conform datelor V.V.Corneva, obţinute în rezultatul cercetării sănătăţii şi dezvoltării neuropsihice a copiilor, ce au rămas fără tutela părinţilor în comparaţie cu copiii din grădiniţă au fost evidenţiate următoare:

Alte referate despre: particularitatile dezvoltarii psihice, particularitatile dezvoltarii psihice a prescolarului, particularitatile dezvoltarii psihice a adolescentului

Istoria vinurilor Milestii Mici

Conform acestora, Voievodul Petru Rares daruieste cu deosebita onoare nepotului sau, Lascu-Voda, trei sate, doua dintre care se aflau mai jos si unul mai sus de raul Isnovet. Lascu-Voda mai detinea si alte mosii. Unul dintre urmasii care s-a invrednicit sa mosteneasca aceste bunuri se numea Milea. Acesta, la randul sau, si-a invesnicit numele, dindu-i-l satului pe care l-a primit in dar si contribuind, fara sa stie, la dezvoltarea ulterioara a renumitei marci comerciale „Milestii Mici”.

Asadar, zacamintele de calcar se extrag de aici din cele mai vechi timpuri, toate lucrarile efectuandu-se manual pana in anii 60 ai secolului XX. Actualmente, galeriile subterane de la Milestii Mici incanta imaginatia oricui, intinzandu-si mladitele pana la suburbiile Chisinaului.

Intreprinderea a fost fondata in 1969 ca Sectie de Pastrare a Vinurilorde Marca in componenta sovhozului-fabrica „Moldova”. Primele stocuri de vin au fost aduse aici la sfarsitul anilor 60, ...

Alte referate despre: istoria intreprinderii milestii mici, fabrica de vinuri milestii mici md referat, intreprindere producatoare de vinuri milestii mici

Casa - locul fericirii si a pacii

Si asa sfarseste omul calatoria,afland cel mai mare lucru:poti strabate tara,planeta,galaxia,daca vrei,darnu vei gasi niciodata un loc mai minunat,mai frumos si mai binecuvantat decat casa ta,acolo unde locuiesti si o indragesti la fel de mult ca pe tine insuti,unde se afla bucuria totala si iubirea neconditionata.

Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate

Alte referate despre: casa locul natal, casa locul cel mai minunat, casa loc de vraja

Evaluare casa

Valoarea de piata a proprietatii s-a determinat in conformitate cu Standardele Internationale de Evaluare, editia a opta - 2007, prin doua abordari: costuri,comparatia vanzarilor.Abordarea pe baza veniturilor nu a putut fi aplicata in cadrul prezentei lucrari datorita specificului proprietatii analizate si a inexistentei ofertelor de inchiriere de proprietati imobiliare similare.

Alte referate despre: raport de evaluare casa, evaluare casa, raport evaluare casa de locuit
Referate afisate : 17
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles