Castelele feudale din franta germania anglia si tarile romane

Cetatile si castelele feudale din Maramures

"Cetatile si castelele feudale din Maramures"
După 1662, Mihai Teleki este numit în funcţia de căpitan al Cetăţii Chioar, ulterior familia extinzându-şi influenţa asupra întregului ţinut. Spre sfârşitul secolului, răs¬coala lui Rákoczi mătură Transilvania, iar chiorenii profită de ocazie şi se ridică împotriva lui Teleki. După Pacea de la Satu Mare (1711), „autorităţile nobiliare austriece hotărăsc dărâmarea Cetăţii Chioar, pentru a se evita regruparea aici a forţelor antihabsburgice”, fiind aruncată în aer în 1718 (vezi Graiul... zonei Chioar, 1983).

"Cetatile si castelele feudale din Maramures"
Castelul Teleki din Pribileşti

Localitatea Pribileşti, comuna Satulung, a aparţinut domeniului Cetăţii Chioar şi a făcut parte din proprietăţile căpitanului Mihai Teleki. Castelul a fost construit ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 1044
Materia: Istorie

Cetatile Republicii Moldova

Asezarea Sorocii este mentionata pentru prima data intr-un document de la 1499.Data inaltarii ei a fost determinate in rezultatul sapaturilor arheologice. S-a constatat ca anume Stefan cel Mare a poruncit sa fie inaltata in fata vadului peste Nistru, pe locul unei vechi fortarete genoveze Alciona, cetatea de lemn, inconjurata cu valuri din pamint, iar Petru Rares a reconstruit-o din temelie, durind in piatra zidurile-i inalte

Alte referate despre: cetatile republicii moldova, cetatile republici moldova, cetati republica moldova

Europa feudala

Sistemul feudal
Toti acesti factori au hotarat in mare parte structura societatii europene inaintea erei feudale clasice. Epocile urmatoare au numit rezultatul acestui proces feudalism, dar nu a fost nimic sistematic in formarea lui. Individul in cautarea securitatii a cerut protectie de la un lider local, acceptand rolul de supus al acestuia.

Alte referate despre: europa feudala, despre europa feudala, agricultura din europa feudala

Istoria Cetatii Neamtului

În anul 1699, potrivit tratatului semnat la Karlovitz, la încheierea ostilităţilor dintre cele două mari puteri militare din zonă polonezii trebuiau să părăsească cetăţile şi mănăstirile din Moldova, iar turcii să elibereze Cameniţa şi teritoriul ocupat în Ucraina. În acelaşi timp, turcii se obligau să nu refacă cetăţile din Moldova, pe care trebuiau să n-o transforme în paşalâc.

Alte referate despre: istoria cetatii neamtului, istoric cetatea neamtului, istoria cetatii neamt

Actul capitularii Germaniei

Reprezantanti:
Uniunea Sovietica: Maresal Gheorghi Jukov din partea Comandamentului Suprema la Armatei Rosii; .Regatul Unit: adjunctul Comandantului Suprem al Fortelor Expeditionare Aliate, Maresal al RAF Arthur William Tedder;
Franta: General Jean de Lattre de Tassigny, comandant al Armatei I franceze;Statele Unite: General Carl Spaatz, comandantul Fortelor Aeriene Strategice ale SUA;Germania Nazista: Amiralul Hans-Georg von Friedeburg, comandantul suprem al Kriegsmarine;General-colonel Hans-Jurgen Stumpff, reprezentant al Luftwaffe;Feldmaresalu Wilhelm Keitel, seful Statului Major al Oberkommando der Wehrmacht.

Alte referate despre: actul administrativ german, actul aditional secret dintre germania si rusia, referat germania

Razboiul civil in Anglia

La mijlocul secolului al XVII - lea Anglia era o monarhie absoluta in care persista - totusi - o traditie parlamentara de peste patru veacuri, originata in Magna Charta Libertatum (1215).Aceasta traditie a fost intrerupta in 1603 prin venirea la tronul Angliei a unui rege de origine scotiana Iacob I Stuart (fiul Mariei Stuart). Noua domnie punea capat dinastioei Tudorilor si semnifica si prima unificare a Angliei cu Scotia (o unificare strict personala, si nicidecum institutionala).

Alte referate despre: razboiul civil din anglia, cauzele razboiului civil din anglia, razboiul civil din anglia 1642-1660

Economia feudala in Teritoriile Romanesti

bucurau de imunitate concentrau in mana lor exercitiul tuturor drepturilor suverane pe teritoriul pe care il stapaneau. In plan economic insemna: scutirea, in beneficiul stapanului domeniului, de darile, in natura si bani, ca si de muncile datorate domniei si interdictia amestecului reprezentantilor puterii centrale cu atributii administrative, judecatoresti si fiscale da a intra pe domeniul respectiv.

Ierarhia domeniului a nascut institutia vasalitatii. Potrivit acesteia, stapanii de mosii se recunosteau "vasali" ("slugi") fata de un stapanitor mai puternic, caruia ii incredintau o autoritate superioara, numita in terminologia apuseana suzeranitate.

Alte referate despre: economia feudala in teritoriile romanesti, economie feudala in teritoriile romanesti, economia feudala a teritoriilor romaneti

Potentialul de dezvoltare al comunei Coas, Judetul Maramures

"...de la podul paraului.Berchez, hotarul mergea pe o creasta de deal spre Est, perpendicular pe cursul Lapusului, apoi, peste "dealul cu vita albastra", din perimetrul actual al satului remetea, si pe langa un "izvor de sanatate"...in vecinatatea vaii Coasului". De asemenea, pe teritoriul satului exista zvoare de ape minerale(borcut), pe Valea Caselor si in Poduri, in valea Barlogului.

Alte referate despre: potentialul turistic al judetului maramures, dezvoltarea durabila a judetului maramures, potentialul turistic al judetului maramures referat

Castelul Peles

Date istorice generale, arhitectura, componente artistice, interventii in timp asupra ansamblului si a componentelor, cauzele degradarilor.

Alte referate despre: castelul peles referat, referat castelul peles, castelul peles

Muzica traditionala din Maramures

Melodiile cântecului propriu-zis sunt construite în strofe regulate şi au o formă arhi¬tectonică închegată; cu toate acestea, permit anumite improvizaţii melodice, ritmice sau ornamentale, în funcţie de virtuozitatea interpretului vocal. (T. Alexandru, 1989).

Alte referate despre: muzica traditionala din maramures, muzica-traditionala-din-maramures, muzica traditionala din maramures download

Biserici din Maramures

Biserici din Maramures
Deschidem lista brandurilor maramureşene cu cel mai reprezentativ (recunoscut şi apreciat) element, care îngemănează deopotrivă universul material - dus până la perfecţiune prin compoziţie, arhitectură şi exprimare artistică specifice lăcaşurilor de cult, având ca suport materia fundamentală, lemnul – şi cel spiritual, de factură religioasă, însă particularizat prin îmbinarea şi suprapunerea credinţelor arhaice, precreştine, cu elementele instituţionalizate ale Bisericii.
Rezultatul acestei simbioze sunt obiectivele (o parte devenite patrimoniu UNESCO) printre cele mai atractive ale turismului de tip religios, din Europa şi din lume.
Biserici din Maramures

Alte referate despre: biserici din maramures, bisericile din maramures, biserica din maramures

Resursele si industria energetica a Germaniei

Evolutia axei Rhin este legata de exploatarea huilei din bazinul Rhur. Centrele importante ale acestei axe sunt Aachen-Dusseldorf-Kolin care sunt legate de traficul de-a lungul Rhin-lui si de exploatarea lignitului din Bazinul Renan. Rezervele de carbune sunt estimate la 55 mld tone in timp ce productia este de 118 mil.t/an.2.Concentrarea urban-industriala Rhin-Main.

Alte referate despre: industria energetica in germania, resurse si industrie in interiorul germaniei referat, industria energetica a germaniei

Opera romantica germana

Personajele sale reliefeaza atitudini, idei, sentimente pe care compozitorul le va schimba muzical intr-o forma desavarsita. 1833 este anul in care scrie prima sa opera, inspirata dintr-un basm al lui C. Gozzi, pentru ca a doua sa opera sa fie preluata dupa Shakespeare (Masura pentru masura), numindu-se Dragostea interzisa; in ea este demascata fatarnicia paturilor conducatoare. In 1834 este numit dirijor al operei din Magdeburg, pentru ca in 1839 sa paraseasca Germania in favoarea Parisului. 1842 este anul in care se intoarce la Dresda, oras in care a obtinut un mare succes cu opera Rienzi, iar peste un an, cu Vasul Fantoma.

Alte referate despre: opera romantica germana, scriitori romantici germani, nuvela romantica germana free download

Georgia - fisa de tara

1.Harta tarii
Georgia este o tara din regiunea Caucazului de Eurasia. Situata la conjunctura din Europa de Est si Asia de Vest, este delimitata la vest de Marea Neagra, la nord de Rusia, la sud de Turcia si Armenia, si la est de Azerbaidjan.Coordonate geografice:42o 00" N, 43o 30" E

Alte referate despre: fisa de tara, fisa de tara ungaria, fisa de tara germania

Tara Barsei

Locuita din vechi timpuri, in 1211 regiunea a fost donata Cavalerilor Teutoni de catre Regele Andrei al II-lea al Ungariei ca si rasplata pentru pazirea granitei de sud-est a Regatului Ungariei, impotriva cumanilor. Teutonii au ridicat numeroase castele in zona si au adus colonisti din Sfantul Imperiu Roman pentru a popula teritoriul.

Alte referate despre: tara barsei, cavalerii teutoni in tara barsei, tara barsei referat

Germania ppt

Exploatand zona skiabila a Alpilor germani, printre care si cel mai inalt munte din tara - Zugspitze si profitand de conditiile atmosferice deosebite (zapada incepand din noiembrie si pana in mai), statiunea ofera partii de ski cu grade de dificultate variate, de la incepatori pana la avansati. Aerul proaspat si peisajul de o frumusete care iti taie respiratia, dar si combinatia dintre atmosfera traditionala bavareza, cu case rustice si magazinele sau braseriile elegante, vor uimi deopotriva atat pe noii veniti, cat si pe cunoscutii zonei.

Alte referate despre: germania ppt, harta invaziei germaniei ppt, investitori straini in germania ppt

Castelul Mihail Sebastian

Referat despre Castelul Mihail Sebastian
Intr-o zi frumoasa de toamna,m-am urcat impreuna cu parintii mei in caleasca si am plecat intr-un loc necunoscut pentru mine. Eram nerabdatoare sa ajung si sa cunosc misterele ei pline de vraja

Alte referate despre: castelul mihail sebastian, mihail sebastian castelul, mihail sebastian-steaua fara nume

Caracterizarea lui Sasa din Viata la tara

Referat despre Caracterizarea Sasei din Viata la tara
Duiliu Zamfirescu îi mărturiseşte criticului Titu Maiorescu într-o scrisoare referitoare la romanul "Viaţa la ţară" următoarele lucruri: "O să cunoşti o persoană deosebită,agreabilă pe nume Saşa.Eu am trăit cu dânsa în foarte bune raporturi imaginare,încât mai că mă înamorasem de dânsa".Autorul recunoaşte că toate personajele sale sunt inspirate din realitate,dintr-un model real,toate cu excepţia Saşei care constituie un personaj imaginar.

Alte referate despre: caracterizarea lui sasa din viata la tara, caracterizare sasa din viata la tara, caracterizarea personajului sasa din viata la tara
Referate afisate : 18
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles