Castelul bran referat

Castelul Bran

La sfarsitul secolului al XV-lea Cetatea Bran este subordonata autoritatii comitetului secuilor, raspunzator de apararea sud-estului Transilvaniei, iar din timpul lui Iancu de Hunedoara trece sub conducerea voievodatului Transilvaniei. De-a lungul vremii Cetatea Bran si-a indeplinit cu prisosinta rolul de aparator impotriva invaziei turcesti.

La 1 decembrie 1920 Consiliul orasenesc al orasului Brasov doneaza Castelul Bran Reginei Maria a Romaniei Mari, ca semn de recunostinta fata de contributia sa la infaptuirea Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 236kb
Downloads: 6373
Materia: Geografie

Castelul Peles

Funcţia de reprezentare implica, în primul rând, punerea în operă a unui program arhitectural monumental, vizitele efectuate de şefi de stat, evenimentele de stat şi de familie ce au avut loc la castelul Peleş până în anul 1947.

Alte referate despre: castelul peles referat, referat castelul peles, castelul peles

Culoarul Rucar-Bran

Calatorii ce srabat culoarul muntos ce separa,dar in fapt uneste,masivele muntoase ale Bucegilor si Leaotei,de Iezer si Piatra Craiului,recunosc originalitatea si frumusetea asocierii de culmi si depresiuni bine populate.

Alte referate despre: culoarul rucar bran, culoarul rucar bran referat, culoarul rucar-bran

Tara Barsei

In 1224 cavalerii au incercat sa iasa din alianta cu ungurii si sa se subordoneze Scaunului Papal, iar ca urmare regele Andrei a evacuat ordinul in 1225. Desi teutonii au parasit zona si s-au indreptat spre Prusia, colonistii germani au ramas aici pana in secolul XX, intemeind unul dintre cele mai puternice districte - atat din punct de vedere militar, cat si economic. O data cu Marea Unire de la 1918, Tara Barsei a intrat in componenta Romaniei.

Tara Barsei reprezinta partea estica a Depresiunii Brasovului. Este delocalitatile Apata la nord,Muntii piatra mare,Postavaru si localitatea Bran la sud, Muntii Persani si Magura Codlei la vest si raurile Tarlung, Negru si Olt spre est.Cel mai important rau al Tarii Barsei este Oltul. Teritoriul Tarii Barsei este strabatut si de o serie de rauri repezi de munte ce se scurg in Olt. De la est la vest, acestea sunt: Raul Negru cu afluentul: Tarlung

Barsa, cel mai lung afluent al Oltului din Tara Barsei si din judet, avand 68,4 ...

Alte referate despre: tara barsei, cavalerii teutoni in tara barsei, tara barsei referat

Zona Rasnovului - istorie si cultura

STADIUL CUNOAŞTERII
Programul „Istorie şi cultură în zona Râşnovului„ propune cunoaşterea în profunzime a unor obiective turistice deosebite ale ţării noastre şi totodată cunoaşterea de către turişti a celor mai importante principii de ecologie. El se adresează turiştilor cu venituri peste medie, cu o vârstă cuprinsă între 18 şi 35 ani, acelora care au spirit de echipă, iubesc natura şi îi încântă tot ceea ce este nou.

Alte referate despre: zona rasnovului istorie si cultura, rasnov-istorie si cultura, istoria romei cultura romana

Cetatea Rasnov

Prima atestare documentara a Castelului Bran o reprezinta actul emis la 19 noiembrie 1377 de Ludovic I d'Anjou prin care brasovenii primeau privilegiul de a construi Cetatea "cu munca si cheltuiala lor proprie" ... In schimb, regele confirma subordonarea a 13 localitati fata de Cetate. Conducerea Cetatii Bran era incredintata unui castelan, care avea si atributii jurisdictionale, iar garnizoana permanenta era compusa din arcasi si balistari. Intre anii 1419-1424, Cetatea revine in posesia lui Sigismund.

Alte referate despre: cetatea rasnov referat, cetatea rasnov, referat cetatea rasnov

Tabara - compunere

In pauze ne plimbam, mancam, ne jucam, pictam ,jucam paintball si cantam.
Fiind foarte aproape am mers la Castelul Bran, la Casa Groazei.Aici alaturi de colegii mei am intrat in Casa Groazei.Ne-a fost frica la inceput, deoarce niste fiinte ciudata ne sareau in fata, dar ne-am dat seama ca erau numai papusi.
Dupa, aceea, tot grupul s-a indreptat catre suveniruri.Ne-am luat foarte multe.

Alte referate despre: mircea eliade-tabara de la sibiu, tabara de la sibiu mircea eliade, m eliade -tabara de la sibiu rezumat

Cetatile si castelele feudale din Maramures

Ultimul proprietar al castelului, contele Ioan Teleki, părăseşte pen¬tru totdeauna satul, în 1937, şi donează comunei Coltău vechiul castel. A slujit, ulterior, ca şi depozit al CAP, cămin cultural şi punct sanitar, iar după 1989 aici funcţiona şcoala primară, grădiniţa şi biblioteca comunală. Muzeul Teleki s-a deschis în 1960.

Alte referate despre: cetati si castele feudale din maramures, castelul feudal din maramures, castel feudal maramures

Castelul Mihail Sebastian

Referat despre Castelul Mihail Sebastian
Soarele stralucea pe cerul albastru parca pentru ultima data.Pasarelele cantau de printre copaci,un cantec de ramas bun. Atunci am simtit ca se apropie un sfarsit dar si un inceput. In aer se simtea bucuria dar in acelasi timp si vraja care era purtatat de fiecare glas cristalin.

Domnitele coborau din calesti frumoase,fiecare cu cate o rochie mai incantatoare. In fata mea se inalta un castel vechi,plin de mistere. Curtea acestuia era uluitoare ,plina de flori de toate soiurile.Copacii se inaltau precum brazii dupa culmile muntilor,acestia aveau straie frumos colorate,pe jos se asternuse un covor ruginiu pe care paseau tinerele domnite ce se indreptau spre misteriosul castel.

Cei invatati de la curtea castelului ne-au primit cu bratele deschise.Din aceasta zi am inceput sa parcurgem misterele stiintelor,misterele limbii romane. In fiecare zi am parcurs alte lucruri ele fiind din ce in ce mai interesante.Incetul cu incetul am inceput ...

Alte referate despre: castelul mihail sebastian, mihail sebastian castelul, mihail sebastian-steaua fara nume

Ciresarii - castelul fetei in alb rezumat

In acelasi timp doi ciresari asteptau cocotati de mai bine de jumatate de ora ca cineva sa vina.Dupa ce cateva persoane trecura pe acolo,se plictisera si coborara jos.Se uitara pe banca unde gasira o scrisoare de la Laura.Aici ea le-a spis ca ii pare rau de ei si le sugera sa participe la concursuri de triciclete.Le mai spunea ca i-a vazut cocotandu-se in copac si pariaza ca vor mai sta pana pe la 6:30.Dupa ce au citit aceste randuri mai ca le venea sa planga de ciuda si si-au dat seama ca au de a face cu un adversar greu de batut.Baietii se hotarara sa discute si cu ceilalti ciresari.(Tic cu Ursu iar Dan cu Maria si Lucia).Amandoi mergeau tacuti pana la casa fetei in alb cand amandoi se trezisera.O vazusera cu un baiat.

Alte referate despre: ciresarii castelul fetei in alb, ciresarii castelul fetei in alb rezumat, ciresarii-castelul fetei in alb

Castelele de pe Loara

Barcagii pe Loara – Stampă de epocă
Acest mijloc de transport a cunoscut epoca sa de glorie din secolul XVII până la jumătatea secolului XIX, când a căzut în desuetudine datorită construcţiei unei reţele de căi ferate şi modernizării reţelei rutiere. Se poate spune că, pentru tot cursul mijlociu al Loarei , de la Glen la Suamur, navigaţia a fost nimicită. Aceasta a fost una din cele mai importante mutaţii economice, nu numai din regiune, ci din Franţa întreagă. Părăsit, astăzi, cursul Loarei a cunoscut, totuşi, o activitate considerabilă care i – a permis importante schimbări materiale, economice şi culturale, de – a lungul său fiind construite numeroase oraşe, unele ca Blois şi Orleans, extrem de importante.
Acestea sunt oraşe de primă mână ale Franţei, centre economice, dar, şi turistice importante, ale Franţei contemporane.

Alte referate despre: castelele de pe loara, referat franceza castelele de pe loara loara este, referat francez castelele de pe loara loara este

Dracula

Harker reuseste sa evadeze din castel si sa se intalneasca cu proaspata sa sotie, Mina Harker. Mina Harker este ingrozita din mai multe motive: in primul rand de ceea ce a patit sotul ei, iar in al doilea rand de boala prietenei sale, Lucy Westerna, care pierde sange pe zi ce trece. Lucy Westerna pare sa aiba o boala foarte misterioasa: este palida si pierde sange, iar la gat are doua mici intepaturi. Singurii care o pot ajuta sunt Arthur Holmwood (iubitul ei), doctorul Stewart, domnul Morris si profesorul Van Helsing. Cauza bolii, din punctul de vedere al profesorului Van Helsing, este o creatura intunecata, un vampir.

Alte referate despre: dracula bram stocker, dracula rezumat, dracula

Cina cea de taina

Tehnica folosită de Leonardo, lucrând pe tencuială uscată cu materiale asemănătoare picturilor pe lemn, s-a dovedit neadecvată, rezultatul fiind că, după puţin timp, vopseaua a început să se desprindă, fapt atestat într-o scrisoare a lui De Beatis din 1517, adresată cardinalului din Aragona. În cursul secolelor, pictura a fost de mai multe ori restaurată, rezultatele fiind mai degrabă negative, întunecându-se suprafaţa pictată. Călugării dominicani au distrus peretele inferior, deschizând o uşă chiar la mijloc, eliminând astfel picioarele lui Iisus.

Alte referate despre: cina cea de taina referat, cina cea de taina, referat cina cea de taina

Cavaleri si cavalerism - lumea feudala

Centrul lumi feudale este castelul, iar cei de care seniorul se slujeste pentru a-si exercita drepturile si puterea sunt cavalerii.In aceasta situatie intră initial categorii foarte diverse:marii seniori, printi si castelani, seniorii desinători de proprietati mari si mijlocii, din radurile carora provin cemai multi cavaleri,si in fine luptatori lipsitii de pământ, dar care locuiesc la castel si sunt familiarii seniorului. Respectul fată de acelasi cod de valori îi aproprie pe toti acesti oameni,impotriva diferentelor dintre ei, deosebindu-I intr-un ordin distinct. Razboinicii-cavaleri cultiva vitejia, capacitatea de a-si proba forta fizică in luptesi loialitate, schimbul de servicii, obligatia de a nu trăda si de-a ajuta rovarătul in lupta, larghetea, dispretul fată de bogatie, refuyul de a strănge si usurinta de a risipi.Mai presus de toate este însă onoarea- datoria de a lupta pentru respectabilitatea celuilalt.

Alte referate despre: cavaleri si cavalerism - lumea feudala nobilimea, cavalerii-lumea feudala, lumea feudala
Referate afisate : 14
Medie note: 8.82 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles