Cat traiesc broastele testoase

Broastele testoase

Broastele testoase reprezinta un grup de reptile pe cale de disparitie, numite chelonieni, si care se caracterizeaza prin carcasa lor osoasa sau, in unele cazuri, din piele. Ca toate reptilele, chelonienii sunt animale cu sange rece si de aceea sunt limitate la regiunile mai calde ale lumi. Fosilele gasite ne arata ca primii chelonieni au aparut pe Pamant cu aproximativ 180 de milioane de ani in urma. Ei existau cand au aparut pentru prima data dinozaurii si mai existau inca si dupa ce “rudele” mai mari disparusera.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 7339
Materia: Biologie

Salamandrele si tritonii

TRITONI SI SALAMANDRE
In urma cu peste 350 de milioane de ani , primele vertebrate au parasit apa pentru a petrece o parte a vietii pe uscat . Din acesti amfibieni au evoluat reptilele , pasarile si mamiferele .

Astazi mai traiesc doar in jur de 2000 de specii de amfibieni , iar acestia formeaza trei grupe : cunoscutele broaste si broaste raioase , scormonitorii in forma de anghila , care sapa gauri cand sunt pe uscat , si salamandrele si tritonii . Acest ultim grup este cel mai interesant deoarece aceste animale sunt probabil cele mai asemanatoare cu amfibienii initiali de acum multe milioane de ani .

Stramosii amfibienilor erau un grup de pesti care dezvoltasera plamani si branhii , astfel incat puteau sa obtina oxigen din apa dar si din aer . Asemenea pesti puteau sa supravietuiasca si in vremuri de seceta . Ei mai aveau si inotatoare puternice dispuse in perechi astfel incat puteau sa ...

Alte referate despre: salamandre si tritoni, salamandre si tritoni refarate, poze salamandre si tritoni

Broastele

Forma corpului
Broastele au sange rece. Deoarece temperatura corpului este aceiasi cu a aerului din jurul lor, ele sunr reci si lipicioase la atingere. Capul lor este de obicei lat si turtit, si au gura foarte larga. Broastele au de obicei patru degete la labele anterioare si cinci degete la labele posterioare. Degetele sunt unite printr-o membrana de piele. La unele specii acvatice, degetele labelor posterioare se termina in gheare ascutite, folosite la sfasierea prazii. Majoritatea speciilor sunt nocturne.

Alte referate despre: broastele, broaste, broastele de george toparceanu apartine genului liric

Specii de broaste-mediu de viata, comportament, hranire, reproducere

Dusmani: este vânata de serpi si pasari rapitoare si de asemenea de om.
Statut: desi nu este ocrotita, specia este vulnerabila, necesitând protectie în special în perioada de reproducere când adultii se aduna în aceeasi balta de pe suprafete mari si sunt deseori macelariti de om, care le consuma picioarele posterioare.

Alte referate despre: specii de broaste-mediu de viata comportament hranire reproducere, leul-mediu de viata comportament hranire reproducere, mediu de viata si hranire al panterei negre

Hranirea in mediul acvatic

Broasca testoasa cu capul mare din Asia de Sud-Est traieste in rauri cu flux rapid. Ea are un cap foarte mare si isi foloseste falcile puternice pentru a-si marunti prada preferata – melcii acvatici.
Broastele testoase de uscat mananca aproape orice forma de materie vegetala, de la tulpini uscate de iarba si cactusi, la plante verzi, flori si fructe. Unor specii par sa le placa in mod deosebit florile galbene. Multe specii care traiesc in deserturi trebuie sa reziste perioade lungi cu hrana putina, asteptand sosirea ploilor pentru a se putea hrani cu plante proaspete. Unele broaste testoase care traiesc in paduri se hranesc cu cantitati mari de fungi, iar altele mananca chiar si mortaciuni sau uneori excremente de animale.

Alte referate despre: relatii de hranire in mediul acvatic, modul de hranire in mediul acvatic, hranire in mediul acvatic

Principalele grupe de animale - prezentare power point

Pasari
Pasarile vietuiesc in aproape toate habitatele de pe pamant –din zonele inghetate ale Antarticii pana in deserturile aride si chiar in zonele urbane.Strutul, care poate atinge o inaltime de peste 2,7m si poate cantari 136 de kilograme, este pasarea cea mai mare.Cea mai mica pasare este pasarea colibri, a carei masa corporala este doar de 2,8 grame.

Alte referate despre: principalele grupe de animale, care sunt principalele grupe de animale, principalele grupe de animale - prezentare power point 3x puncte

Clasa Reptilia

Corpul lor, mai mult sau mai putin masiv, este inzestrat cu 4 picioare (membre) ppentadactile ale caror degete se termina cu gheare. Membrele sunt situate latero-ventral si nu ridica de la sol restul corpului. Ele servesc pentru sprijin pe substratul pe care se tarasc.La unele reptile adaptate secundar la viata acvatica (broastele testoase) membrele sunt transformate in palete pentru inot, iar la serpi, acestea au disparut sau sunt rudimentare, locomotia facandu-se prin tarare.

Reptilele au un tegument sarac in glande secretoare, de aceeea el este uscat si impermeabil ca rezultat al adaptarii la viata terestra. Patura externa a epidermei este cornoasa, groasa si apara corpul de uscaciune. De asemenea produce solzi, scuturi si placi cornoase cu rol de protectie. La crocodili si broaste testoase, derma tegumentului produce placi osoase, care dubleaza scuturile cornoase, formand o adevarata armatura care uneori este extrem de dura. Datorita acestor formatiuni epidermice si dormice, ...

Alte referate despre: clasa reptilia, clasa reptilelor, clasa reptila

Broaste veninoase

Broastele acestor specii traiesc la o inaltime de pana la 20 m de la sol intr-una dintre multele plante parazite ale familiei ananasului, unde se hranesc cu insecte. Broastele veninoase sunt active ziua, si datorita coloratiei lor puternice, care le protejeaza de pradatori, multe dintre ele se comporta extrem de curajos. Sar in fruzinsul cazut, ferindu-se in mica masura sau deloc de alte animale. Adesea sunt chiar agresive: masculii pot sa apere un teritoriu luptand cu salbaticie cu intrusii. In perioada de imperechere masculii broastelor de parau din Trinidad si Venezuela se lupta cu masculii rivali devenind negre ca taciunele in timpul confruntarii. Cel invins isi schimba culoarea in maro in scurt timp dupa ce a fost infrant.

Alte referate despre: broaste veninoase, amfibieni broaste veninoase, referate broaste veninoase

Testoasele

El isi retrage nu doar membrele, ci si capul, aceasta ultima manevra fiind ceva mai complicata. Pentru a-si pune capul la adapostul carapacei, gatul se indoae. Modul in care se face indoirea a permis naturalistilor sa grupeze testoasele in doua subordine - Pleurodira ( la care gatul se indoaie lateral si Cryptodira (cu indoire in plan vertical). Toate speciile de testoase marine apartin celui de-al doilea subordin, al Cryptodirelor , dar la ele problemele se complica putin, fiindca baza gatului se dezvolta mult si impiedica retragerea completa a capului; iar la Dermochelys lipseste carapacea.

Testoasele nu au dinti si nici ureche externa. Desi dintii lipsesc, exista, in schimb, un cioc cornos, cu marginile foarte taioase. Poseda doar un singur orificiu excretor, adica au o cloaca, o cavitate in care se deschid sistemele digestiv, excretor si genital.

Inima, caracter comun pentru Reptile, are numai trei camere. Testoasele marine vad mai bine decat cele terestre, percepand obiectele ...

Alte referate despre: petre ispirescu broasca testoasa cea fermecata, cele doua fete ale unei testoase de herman melville-rezumat, broasca testoasa

Golful Broastei Testoase

Procesul a inceput in anul 1968, cand un om pe nume Stan Tenen s-a uitat peste versiunea ebraica a Cartii Genezei. Stan nu cunostea limba ebraica, asa ca textul nu i-a spus nimic, dar fiind un om inzestrat cu anumite calitati legate de recunoasterea structurilor, el a observat ca literele sunt ordonate intr-o suita particulara. Exista cu siguranta o relatie simetrica, dar nu-si putea da seama despre ce era vorba. A inceput astfel o analiza care avea sa dureze zece ani pentru a afla raspunsul.

Alte referate despre: anatomia broastei testoase, importanta broastei testoase, reprezentanti ai broastei testoase de uscat

Pacatul

Păcatul a existat de când este omenirea, exista si va exista cât va dura omenirea. Indiferent de civilizatie, stiintă sau tehnică, interiorul omului, cu păcatele sau virtutile lui, a rămas acelasi. Păcatul facut cu 5.000 de ani în urmă este acelasi cu cel pe care-l facem noi oamenii azi.

Alte referate despre: nuvela pacat-rezumat, pacat de i l caragiale rezumat, pacatul de tudor arghezi

Cate ceva despre energia piramidei

Toate aceste trei aspecte formeaza un intreg, neputand exista independent unul de celalalt. in opinia mea, cea de-a treia dimensiune constituie aspectul cel mai important care este, in cele din urma, la originea miscarii.Acelasi raport se pastreaza si in cazul piramidei; spiritul, mesajul pe care ea il poarta, este lucrul cel mai important, celelalte dimensiuni fiind doar un mijloc auxiliar, destinat sa exprime factorul spiritual.

Alte referate despre: energiile piramidei, cate ceva despre vlad tepesi, cate ceva despre brd

Pilde religioase

Inteleptii din vechime au sustinut ca nu este nici un pacat savarsit
ale carui urmari sa loveasca numai pe cel ce l-a infaptuit; caci pe
langa un bolnav, sufera si cei din casa lui. Pentru ca sa ilustreze
mai bine acest argument, ei au spus urmatoarea intamplare: "Un vapor
mergea catre Iope ducand calatori. Unul dintre calatori a facut in
cabina lui o spartura mare, in coasta vaporului. Cand au aflat
ceilalti calatori de fapta lui, i-au zis: "Nenorocitule, ce-ai
facut?!". Atunci acesta a raspuns: "Ce va intereseaza? Spartura am
facut-o in cabina mea, nu in a voastra!". Daca apa intra in cabina
lui, ar fi umplut si cabinele invecinate si in curand vaporul s-ar fi
scufundat, inecand toti calatorii.
Lumanarea care palpaie strica vederea celor din jur. Viata ta
pacatoasa otraveste sufletele celor din jurul tau. Nu vrei ca ei sa-si
aduca aminte cu bucurie de tine? Daca da, atunci renunta imediat la
orice pacat constient din viata ta.

Alte referate despre: pilde religioase, pilde religie, referate pilde religioase

Cat de retrograd este Eminescu - Radu Mihai Crisan

Îmi place să sper că dumneavoastră, trăind ca şi mine într-o ţară în care încă din primele clase de şcoală ni s-a vorbit mereu despre Eminescu doar ca despre un mare poet, nu mă veţi judeca prea aspru dacă vă mărturisesc şocul sufletesc pe care mi l-a provocat vederea acestei cărţi: Adică cum?

Alte referate despre: radu mihai crisan, radu mihai crisan despre revolutia romana, radu mihai crisan mason

Secunda cat mileniul

Mai precis: ar fi un nonsens ca observatorul de pe racheta sa constate ca rezultatul experientelor fizice pe care le-ar efectua pe racheta nu mai este acelasi ca pe Pamânt; ca intervalul de timp scurs între doua evenimente ce se produc la bordul navei cosmice este diferit de acela scurs pe Pamânt între producerea unor evenimente identice; ca de fapt n-ar exista aceleasi legi pe platformele în miscare (racheta) ca si pe platformele în repaus (Pamântul), ceea ce ar însemna rasturnarea dramatica a principiului relativitatii verificat practic de nenumarate ori în cadrul oricarei fizici (clasice sau relativiste)

Alte referate despre: secunda cat mileniul, 3 ore 30 de minute cat e in secunda, cate milisecunde are o secunda

Design interior

Fiecare tip de baza prezinta avantaje care trebuie fructifi cate, precum si dezavantaje care, prin studiul din cadrul proiectului,pot fi diminuate sau eliminate. Multora le place sa locuiasca in spatii cu multa vegetatie, dorinta fi reasca a omului, combinata, desigur, cu avantajele confortului urban.Conform statisticilor, 60% din totalul
locuintelor sunt case unifamiliale. Acestea sunt, in general, case compuse dintr-o locuinta ce este inconjurata din toate partile de parcela proprie si care poate avea pe toate laturile usi si ferestre.

Alte referate despre: design interior, analiza swot pentru amenajare si design interior, designul interior al unui magazin

Proprietatea afectata unui scop

In cadrul sistemului raporturilor juridice de proprietate, specifice unei economii de piata proprietatea privata reprezinta sau trebuie sa reprezinte forma dominanta de proprietate. Intr-adevar, daca proprietatea publica isi are finalitatile sale incontestabile, nu mai putin, bunurile care ii formeaza obiectul, ca principiu, sunt scoase din circuitul civil general.

Alte referate despre: proprietatea afectata unui scop si fiducia, proprietatea afectata unui scop, proprietatea afectate unui scop si fiducia
Referate afisate : 17
Medie note: 7.77 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK