Catedrala notre-dame referat in franceza

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame
In perioada revolutiei s-au distrus numeroase statui, mai ales cele de pe fatada, ale regilor. In 1844, Louis-Philippe decide sa o restaureze si incredinteaza lucrarea de restaurare lui Lassus si, in special, lui Viollet-le-Duc. Opera acestuia, fara indoiala criticabila in anumite parti,nu a salvat catedrala,care s-a ales ca rasplata cu cateva adaugiri.

Catedrala Notre Dame
Fatada: celebrul portal triplu, cu admirabilele-I sculpturi; de la stanga la dreapta: poarta”Fecioarei”, poarta “Judecatii de apoi” si poarta “Sfintei Ana”.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 8365
Materia: Geografie

Franta

Recycling is a way to save money and the world.We shouldn’t buy many floewer pots.We can use butter boxes.If you have unuseful paper don’t throw it away , go with it to the recycle place.

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Despre Franta

Porumb si sfecla de zahar , este caracterizat prin diferente mari intre sezonul rece si cald (ierni reci si veri deosebit de calduroase ) . In apropierea Marii Mediterane , in sud si in insula Corsica , caldura prezenta tot anul permite cultivarea livezilor cu citrice si maslini .

Franta este renumita pentru vinurile sale de soi , mai ales cele produse din strugurii ce cresc in podgoriile din Burgundia ,Bordeaux si Champagne .

Alte referate despre: referat franta, monumente din franta, referat despre franta

Cathedrale Notre Dame

Sa rosace du bras sud du transept, une des plus grandes d'Europe, mesure 12 mètres de diamètre
Dès le 4 ème siècle sous l'influence de l'Empereur Constantin, l'Ile de la Cité possédait sa 1ère cathédrale. Le groupe des batiments épiscopaux comprenait les fondations de ce qui devint le fameux hopital l'Hotel-Dieu.C'est bien au coeur historique de Paris que fût construite de 1160 à 1345 la cathédrale Notre-Dame à l'instigation de l'évêque Maurice de Sully. L'histoire de sa construction est jalonnée d'évênements : en 1297 la cannonisation du Roi Louis IX sous le nom de St. Louis,en 1304 Philippe-Auguste fit le tour de la nef à cheval pour célébrer sa victoire militaire.

Alte referate despre: la cathedrale notre-dame, cathedrale notre-dame, cathedrale notre dame

Legea religioasa in Franta

Le problème de l’enseignement qui se situe entre la confession religieuse et la laïcité a provoqué en France une vraie polémique, pour ça j’ai considéré qu’il est intéressant de voir quelles sont les opinions des gens en regardant les signes religieux à l’école.
Dans un pays où le principe de la laïcité a un grand pouvoir ou la question du port du voile, du kippa et même de la croix est devenue un si grand problème, quelle sera la manière de résoudre cette difficulté, sans affecter la liberté de la confession et sans entamer l’autorité de la république?

Alte referate despre: preview referat legea religioasa in franta, legea religioasa in franta, razboaiele religioase din franta

Paris in 4 zile

Le profil arrondi que dessinent les 12.000 pièces métalliques jointes par 2.500.000 rivets est d’une élégance purement fonctionelle, et préfigure l’art industriel pour lequel la Tour a maintes fois depuis 1889 essuyé les sarcasmes des conservateurs.

Alte referate despre: paris in 4 zile referat, ce sa faci la paris in 4 zile, 4 zile la paris

Paris - La ville lumiere

REFRAIN:
Aux armes, citoyens!
Formez vos bataillons!
Marchons, marchons!
Qu’un sang impur…
Abreuve nos sillons.
Paris, la ville lumiere

Alte referate despre: paris la ville lumiere, paris - la ville lumiere, paris la ville lumier

Revolutia americana si revolutia franceza

Gândirea politică iluministă – John Locke şi Jean Jacques Rousseau – din secolul al XVIII-lea, care aşeza suveranitatea poporului printre principiile fundamentale de organizare a statului .

Alte referate despre: asemanari si deosebiri intre revolutia americana engleza si franceza, revolutia americana si revolutia franceza, asemanari si deosebiri revolutia americana englezasi cea franceza

Verbe uzuale franceza

Verbe uzuale franceza - Subjonctif Présent:
Que j’aie
que tu aies
qu’il/elle ait
que ns ayons
que vs ayez
qu’ils aient

Alte referate despre: verbe uzuale franceza, referate verbe uzuale franceza, traducerea verbelor uzuale franceza in limba romana

Revolutia franceza

Atmosfera a devenit explozivă mai ales în anii în care, datorită vremii nefavorabile sau a problemelor de valorificare, ţărănimea şi muncitorii oraşelor erau ameninţaţi de foamete. Acest lucru s-a întamplat şi în anii 1788 – 1789, dar aceasta încă nu era destul pentru izbucnirea revoluţiei. Impulsul decisiv l-a dat falimentul statului. Cheltuielile curţii, care era cea mai somptuoasă din Europa, se ridicau la cifre astronomice. Pe lângă aceasta, regii francezi ţineau o armată uriaşă, cu flota mare şi purtau adesea războaie de cucerire scumpe.

Alte referate despre: revolutia franceza, revolutia franceza referat, revolutia franceza 1789

Revolutia franceza

Revolutia franceza in 1789 Franţa era cea mai puternică ţară din Europa. Această poziţie o ocupa deja de 150 de ani, datorită pământului ei fertil, numărului mare al populaţiei şi resurselor naturale bogate. Industria şi comerţul au cunoscutz o creştere rapidă în secolul al XVIII-lea. Revolutia franceza

Alte referate despre: referat revolutia franceza, marea revolutie franceza, revolutia franceza 1848

Revolutia Franceza

Trăia în mare lux, din pensiile şi ajutoarele acordate din bugetul statului, din soldele militare sau din veniturile slujbelor îndeplinite la curte. Totuşi marea nobilime era parţial ruinată. Risipa, luxul şi viaţa de la curte implicau cheltuieli mult mai mari decât veniturile, iar majoritatea domeniilor au fost amanetate (=a garanta un împrumut cu o proprietate) sau vândute.

Alte referate despre: revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze, revolutia franceza din 1789

Revolutia franceza

Astfel, Franta pornea pe cale revolutiei parlamentare. Incercarea regelui de a desfiinta prin forta Adunare Nationala Constituanta a provocat reactia parizienilor. Acestia s-au inarmat, au format Garda Nationala si la 14 iunie 1789 au atacat si au cucerit inchisoarea Bastilia, simbolul absolutismului monarchic. Revolutia s-a extins in toata tara.

Alte referate despre: revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie, referat despre revolutia franceza

Revolutia franceza ppt

La 7 februarie 1794 Napoleon este numit comandatul artileriei din armata dinItalia,iar la 16 februarie primeste diploma sa de ofiter general. Solda lui se ridica la 15.000 de livre si sase ratii de hrana. Pastrandu-si functiile de inspector al litoralului, trebuie sa isi ocupe insa postul la armata de Italia, astfel Buonaparte se instaleaza la Nisa. De la numirea sa la armata din Italia, Napoleon a lucrat la un plan de operatii care "ar deschide Piemontul armatelor republicii".

Alte referate despre: revolutia franceza ppt, revolutia franceza prezentare ppt, referat istorie revolutia franceza

Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre-Dame (română Catedrala Doamna Noastră), cu referire la Sfânta Fecioară.Prima cărămidă de fundaţie a fost pusă în anul 1163.În 1182, episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul, dar construcţia catedralei a durat din 1163 până în 1250.

Alte referate despre: catedrala notre-dame, catedrala notre dame, catedrala notre-dame referat

Politica franceza

Chirac a fost în final ales ca şi preşedinte al Franţei în 1995, dar a trebuit să treacă mult timp pentru a reduce la tăcere electoratul deziluzionat. Şomajul în Franţa rămâne printre cele mai mari din Uniunea Europeană iar grevele sunt foarte frecvente, predominante în sectorul public, în special în transportul de călători.

Alte referate despre: politica franceza, personalitate politica franceza, politica franceza contemporana

Orientari contemporane in sociologia franceza

Institutul francez de sociologie , infiintat in 1924 din ratiuni pur academice, este astazi completat cu o vasta retea de institutii cu profil partial sau integral sociologic, dar cu toate mijloacele necesare acoperirii nevoii de cercetare sociologica a intregului spatiu social francez, Societatea Franceza de Sociologie,infiintata in 1965,este doar un exemplu care certifica existenta celor 65 de structuri institutionale de cercetare sociologica din Franta contemporana.

Alte referate despre: scoala sociologica franceza, orientari contemporane in dezvoltarea psihologiei, orientarile contemporane ale psihologiei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.34 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK