Catre tineri - tineretul forta vie a bisericii

Tineretul, forta vie a Bisericii

Formarea religioasă îi îndreaptă privirile spre idealul sfinţeniei, îi purifică sentimentele, mai ales pe cel al iubirii, îi trezeşte nostalgia spre idealuri înalte şi-i înnobilează sufletul conducându-l spre lumea frumosului,binelui şi sfinţeniei. Din momentul acesta Biserica îi poate socoti ca adevărate mădulare pe care se poate baza.De la acest punct,tineretul devine element dinamic al vieţii liturgice şi o forţă vie a Bisericii. Remarcabilul profesor Spiridon Cândea, în lucrarea Apostolul tinereţii, în urmă cu peste o jumătate de veac, afirma că tinereţea este „primăvara anului şi a naturii cu toate năvalnicele ei izbucniri spre soare şi lumină, sufletul în neîncetată căutare a adevărului, binelui şi frumosului,nădejdea cea mai sigură a viitorului, podoaba cea mai aleasă a creştinismului, mândria tuturor neamurilor pământului”. ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 2368
Materia: Religie

Biserica ortodoxa romana in timpul comunismul

Vorbim frecvent despre moştenirea perioadei comuniste. Dar va exista şi o moştenire tranziţiei, care va structura, în mod previzibil, statutul social şi legal al Bisericii şi al religiei în România. Statul comunist limitase modalităţile de exprimare ale Bisericilor la ceea ce mai mulţi ierarhi, teologi şi intelectuali ortodocşi au numit mai târziu “gheto-ul liturgic”.

Alte referate despre: biserica ortodoxa romana in timpul comunismului, biserica ortodoxa romana in timpul comunismul, referat biserica ortodoxa romana in timpul comunismului

Tinerii si preocuparile lor

Creştinismul este o religie a vieţii şi a bucuriei, biserica neinterzicând tinerilor accesul la informare sau la distracţie; ci încearcă să le dezvolte spiritul critic şi capacitatea de discernământ, după cuvintele Sfântului Vasile cel Mare: “ Să studiaţi scrierile autorilor profani, aşa cum fac albinele; acelea nici nu se duc fără nici o alegere la toate florile, nici nu încearcă să aducă tot ce găsesc în florile peste care se aşează, ci iau cît le trebuie pentru lucrul lor, iar restul îl lasă cu plăcere. Şi după cum atunci când culegem flori de trandafir dăm la oparte spinii, tot aşa şi noi să împrumutăm atât cât este de folos şi să ne ferim de ce este vătămător.” (Omilia către tineri)

Alte referate despre: tinerii si preocuparile lor, tineri si preocuparile lor, tinerii si preocuparile lor referat

Acte martirice

9) Pătimirea Sfintelor Perpetua şi Felicitas , scrisă probabil de Tertulian pe la 202-203 şi tradusă în greceşte de acelaşi autor. Istoria nobilei Perpetua, a sclavei Felicitas şi a trei catehumeni e mişcătoare. Viziunea şi frământările duhovniceşti ale martirilor sunt instructive pentru concepţia eshatologică a vechilor creştini;

Alte referate despre: actele martirice, acte martirice, actele martirilor

Educatia Intelectuala

Cunoştinţele despre natură şi societate însuşite de tineri îi ajută să rezolve bine problemele puse de produse şi de viaţa socială în general, dacă au un caracter ştiinţific şi dacă formează un sistem bine închegat. Deci, o primă sarcină a educaţiei intelectuale este înarmarea tineretului cu un sistem de cunoştinţe ştiinţifice, cu priceperi şi deprinderi intelectuale.

Alte referate despre: educatia intelectuala, educatia intelectuala referat, educatie intelectuala

Pelerinajul crestin

Deja in lucrarea sa Demonstratio evangelica, compusa intre 314 si 320, Eusebiu afirma, nu fara entuziasm, ca toti credinciosii la Hristos venea, din toate partile pamantului, in Cetatea Sfanta, insa nu ca inainte, doar sa admire frumusetea si practicarea cultului la templu, ci pentru a se ruga la muntele Maslinilor, unde a poposit si s-a rugat Mantuitorul si de unde, dupa relatarea Faptelor Apostolilor, s-a inaltat la cer.
Numeroasele informatii ale lui Eusebiu in legatura cu pelerinajul crestin, demonstreaza un flux moderat de pelerini spre Ierusalim si alte locuri sfinte din Palestina, la jumatatea secolului al IV-lea.

Alte referate despre: pelerinajul crestin, pelerinaj crestin, pelerinaje crestine

Embargoul impus Cubei de catre Occident

Temerile oficialilor americani că revoluţia lui Castro s-ar putea extinde dincolo de graniţele Cubei, i-au determinat pe aceştia sa ceara si altor guverne occidentale sa-şi controleye exporturile de material militar cître Cuba. SUA au instituit mai apoi si un boicot asupra circulatiei în Cuba. Deşi măsurile americane au reuşit să izoleze Cuba, ele nu au răsturnat regimul Castro, asa că presiunile s-au intensificat. Iniţial SUA au impus un embargo aproape complet asupra exporturilor către Cuba, cu excepţia hranei şi a medicamentelor.

Alte referate despre: efectele embargoului asupra cubei, romania intre orient si occident, cucerirea daciei de catre romani

Cucerirea Constantinopolului de catre turci

Incercand sa definim natura jugului turcesc, trebuie mai intai sa amintim ca nu poate fi vorba la inceput de o persecutare generalizata a crestinilor. Atunci cand Mohamed al II-lea a intrat in Constantinopol, dupa trei zile de asediu, el a instaurat ceea ce s-a numit la acea vreme "legea si ordinea" [1]. Sultanul Mahomed al II-lea nu era un barbar: el fusese deja la Constantinopol, cunoastea limba greaca, iar in initiativa de a cuceri Bizantul el era stimulat si de dragostea sincera pe care o nutrea fata de creatiile grecesti.

Alte referate despre: cucerirea constantinopolului de catre turci, cucerirea constantinopolului de catre cruciati, cucerirea ciprului de catre turci

Operatiunile de stare civila indeplinite de catre ofiterii de stare civila

In comformitate cu Legea 119/1996, ofiterii de stare civila intocmesc acte de stare civila nu numai pentru cetatenii romani ci si pentru persoanele fara cetatenie; de asemenea ei inregistreaza la cerere actele sau faptele de stare civila ale cetatenilor straini daca acestia au domiciliul sau se afla temporar in tara noastra.

Alte referate despre: ofiter de stare civila, ofiterul de stare civila, atributiile ofiterului de stare civila

Dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de catre persoanele fizice si juridice straine

Referat despre Dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor de catre persoanele fizice si juridice straine
Constitutia României, în art. 44 al. (2) prevede dreptul străinilor şi apatrizilor de a dobândi în proprietate terenuri în România în anumite conditii, respectiv:
a - în conditiile rezultate din aderarea României la Uniunea Europeană şi din alte tratate internationale la care România este parte;
b - pe bază de reciprocitate;
c - în conditiile prevăzute prin legea organică;
d - prin moştenire legală.

Alte referate despre: dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor, dreptul de proprietate asupra terenurilor de catre cetatenii straini, dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor referate

Studiul absorbtiei radiatiei y de catre substanta

IV. Modul de lucru
1. Se îndepărtează sursa radioactivă din faţa contorului. Se porneşte numărătorul, fixând timpul de numărare la o anumită valoare. Numărul de impulsuri măsurat în timp, împărţit la mărimea intervalului de timp reprezintă viteza de numărare corespunzătoare fondului cosmic. Din fiecare citire făcută în prezenţa sursei va fi scăzut acest fond. Aşadar, viteza de numărare considerată în calcul va fi:
N = N'−N

Alte referate despre: absorbtia radiatiei solare de catre atmosfera, emisa de absorbtie de radiatie electromagnetica de catre atom, absorbtia radiatiei solare

Zeus catre Afrodita

Tu eşti ca o elipsă aupra tuturor,
Tu eşti ca o fecioară scăldată in amor,
Ce eclipsezi şi soarele şi luna
Şi faci să se oprească şi vântul şi furtuna.

Alte referate despre: zeus si afrodita, zeus si afrodita rezumat, declaratie de dragoste ares catre afrodita

Infiintarea unei plantatii de vita de vie

Plantatiile viticole sunt situate pe versantii sudici ai acestor inaltimi incepand cu altitudinea de 250-270 m si pana la 400-450 m, panta acestor terenuri fiind cuprinsa intre 15-35 %. Pantele cele mai mari sunt situate pe cursul raului Tarnava Mare si descresc pe Tarnava Mica, Mures si vaile interioare.

Alte referate despre: infiintarea unei plantatii de vita de vie, infiintarea unei plantatii de vita de vie cu soiuri de masa, proiect infiintarea unei plantatii de vita de vie podgoria ia i

Calitatea motrica forta

Ca si calitate motrica , forta este determinata genetic (in functie de raportul dintre tipurile de fibre musculare) doar partial, putand fi imbunatatita considerabil prin antrenament.
Se intalnesc urmatoarele tipuri de forta:

Alte referate despre: calitatea motrica forta, dezvoltarea calitatii motrice forta, calitati motrice forta

Modele si experiente de viata pilduitoare in literatura pentru copii si tineriI VIII

Ei,dar daca tu primesti atat de mult,atunci unde se duc banii?Ii cheltui,tataie...In capitala,frate,viata musca.Aici ai nevoie de o mie ca sa traiesti,iar acolo de cinci.Tin cai,joc carti...imi permit uneori.Asa este...Dar tu strange-i!Nu se poate...N-am eu nervii astia ca sa-i strang...ofta avocatul.Nu pot sa fac nimic cu mine.Anul trecut mi-am cumparat in Poleanka o casa,cu saizeci de mii.E,oarecum,un sprijin la batranete!Si ce crezi?N-au trecut nici doua luni dupa cumparare ca am fost nevoit sa o vand.

Alte referate despre: literatura pentru copii si tineri, viata devine carte literatura, modele de urmat in viata

Biserica in timpul lui Constantin cel Mare

Inaintea lui Constantin cel Mare, Galeriu, grav bolnav, a dat la 30 aprilie 311, la Sardica, un edict de toleranta pentru crestini, de acord cu Constantin si Liciniu, care cuprinde permisiunea existentei crestinilor - ut denuo sint cristiani et conventicula eorum = sa existe din nou crestini si sa tina adunarile lor (Lactantius, De mort. pers., 34; Eusebiu, Ist. bis., VIII, 17). Galeriu a murit curind, la 5 mai 311, incit edictul sau s-a aplicat doar partial.

Alte referate despre: biserica in timpul lui constantin cel mare, biserica in timpul lui constantin, biserica din timpul lui constantin
Referate afisate : 16
Medie note: 8.43 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles