Cauta o licenta

Generalitati licenta

Generalitati licenta
Lucrarea trebuie sa fie structurata in:Contents;Introducere;3-5 capitole ce alcatuiesc corpul lucrarii; capitolele trebuie la randul lor divizate in subcapitole, pentru a va sustine logica demersului si capacitatea de a structura. Ca in orice studiu, cititorul va fi mai bine ghidat si mentinut in lectura.
-Conclusions
-General bibliography

Generalitati licenta
Introducerea trebuie sa cuprinda:
1) motivatia - de ce/ de unde interesul pentru tema /autorul ales
2) metoda de abordare
3) subiectul, tema, aspectul pe care lucraree isi propune sa il demonstreze;
4) Tot in introducere - care poate avea de la 3 la 20 de pagini, s-ar putea incadra scriitorul in curentul literar /in periodizare / eventual, o scurta biografie; sau se poate face o introducere, aspecte generale ale temei abordate.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1611
Materia: Romana

Nichita Stanescu in cautarea pietrei filosofale

"Nichita Stanescu in cautarea pietrei filosofale"
Nichita Stănescu a descoperit taina transformării cuvintelor în poezie, deşi ţelul lui era să găsească piatra filosofală. În timpul experienţelor, unele dintre ele traumatizante, a descoperit taine cutremurătoare, a descifrat mistere şi rebusul metaforelor, a transformat puterea gândului într-un laser lingvistic, a practicat dedublarea cu mult talent, s-a împrietenit cu zeul inspiraţiei şi cu îngerii ce populează alte planuri decât cele pământeşti. De aceea, unii i-au dat supranumele Iniţiatul, alţii Profetul, alţii Geniul şi nu sunt puţini cei care l-au socotit Alesul.
"Nichita Stanescu in cautarea pietrei filosofale"

Alte referate despre: in cautarea pietrei filozofale de nichita stanescu, cauta referat cantec de iarna de nichita stanescu, cauta referat tabel cronologic nichita stanescu

Marcel Proust - In cautarea timpului pierdut

Gustul unei prăjituri, imaginea unor copaci, o piatră din pavaj declanşează în percepţia personajului amintiri legate afectiv de aceste repere, secvenţe din cuprinsul existenţei şi – cel mai important – certitudinea că pentru individul care ştie descifra semnele prezentului, timpul nu este iremediabil pierdut:

Alte referate despre: marcel proust in cautarea timpului pierdut, marcel proust in cautarea timpului pierdut rezumat, marcel proust-in cautarea timpului pierdut

Redactarea lucrarii de licenta

Îmi aduc aminte de primii ani de meserie. Aveam impresia că citind mai mult aflu că nu mai am la ce să mă gîndesc eu însumi, pentru că problema care mă pasiona fusese deja rezolvată de altcineva. Chestia asta mă descuraja într-o asemenea măsură încît la un moment dat am fost la un pas să iau hotărîrea de a nu mai citi de loc şi de a face totul de capul meu.

Alte referate despre: redactarea lucrarii de licenta, redactare lucrari de licenta, redactarea lucrarilor de licenta a referatelor si doctoratelor

Administratie Publica - licenta

Această lege organică la care se referă textul constituţiei este însăşi Legea contenciosului administrative nr.29 din 7 noiembrie 1990, modificările intervenite prin Legea nr. 59/23.07.1993 pentru modificarea codului familiei, a Legii contenciosului administrativ nr.29/1990 şi a Legii nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de conturi (M.Of. n. 177/26.07.1993).

Alte referate despre: administratie publica licenta, comunicarea institutionala in administratia publica licenta, administratie publica licente

Licenta - Cai de promovare in consum a produselor European Drinks pe piata pitesteana

- funcţii implicând transferul titlului de proprietate (vânzare– cumpărare);
- funcţii implicând distribuţia fizică ( transport, depozitare);
- funcţii ce facilitează realizarea primelor funcţii (standardizarea, dozarea, finanţarea, asumarea riscului, informatizării asupra pieţelor).

Alte referate despre: cai de promovare in consum a produselor european drinks, cai de promovare a produselor european drinks, cai de promovare a produselor european drinks pauar point

Curriculum disciplinar de informatica

Cunoştinţele din domeniul informaticii au un caracter universal şi se aplică, practic, în toate domeniile activităţii umane.
3. Obiective generale la informatică
1.Cunoaşterea conceptelor informatice fundamentale, unităţilor de măsură a cantităţii de informaţie, a metodelor de codificare şi decodificare a informaţiei textuale, grafice, audio şi video.
2.Cunoaşterea bazelor ştiinţifice ale tehnicii de calcul şi ale tehnologiilor informaţionale, algebrei booleene şi sistemelor de numeraţie, limbajelor de programare, modelării şi metodelor numerice.

Alte referate despre: curriculumul disciplinar la informatica, curriculum disciplinar, curriculum disciplinar arhitectura calculatorului

Informatica generala

III.Functiile unui SO
Un sistem de operare e un program de control de tip master, stocat permanent in memorie, care gestioneaza toate resursele fizice ale sistemului de calcul si interpreteaza acele comenzi ale utilizatorului care cer diverse tipuri de servicii.

Alte referate despre: referate informatica, referat informatica, informatica

Informatica teorie si aplicatii

Informatica teorie si aplicatii - Impactul calculatorului asupra dreptului determină nu numai modificări în ceea ce priveşte realizarea funcţiei de drept, dar şi mutaţii conceptuale şi metodologice. Calculatorul nu reprezintă doar un instrument de lucru, ci un veritabil nod de comunicaţii absolut necesar juristului într-o lume în care totul se universalizează: forţa de muncă, informaţia, aplicaţiile soft, sisteme de comunicaţii, etc.

Alte referate despre: teoria haosului aplicatii, informatica teorie, teoria sistemelor aplicata in transporturi

Cautarea unui nou sistem monetar si financiar

Adaptările reale se obţin astfel:
-în ţările deficitare:
-prin o diminuare a veniturilor şi a preţurilor;
-prin creşterea productivităţii reducând costurile şi preţurile;
-prin o depreciere a monedei locale prin raportul la moneda străină.
Aceste măsuri trebuie, pentru a conduce la o adaptare să se traducă printr-o creştere a exporturilor şi o reducere a importurilor.
-în ţările excedentare:
-prin scăderea productivităţii crescând costurile şi preţurile;

Alte referate despre: economie monetara si financiara bancara, economie monetara si financiara, cautare - resursele necesare derularii unei afaceri financiare

Motoare de cautare

Daca doriti o cautare zonala scrieti,mai intai numele orasului/zonei urmat de numele de domeniu cautat;brasov(romania) publicitate etc.Expresiile nu trebuie sa aiba mai mult de 3-4 cuvinte.Dupa alegerea expresiei introduceti cuvintele din care este compusa,punand virgula intre ele.Apasati butonul Search si asteptati rezultatele.

Alte referate despre: motoare de cautare, motoare de cautare referat, referat motoare de cautare

Tainuirea - lucrare de licenta

S-a constatat astfel încă din cele mai vechi timpuri că autorii diferitelor furturi atât din patrimoniul comun cât şi din cel privat au nevoie de terţe persoane care să îi ajute la ascunderea bunurilor furate, la valorificarea acestora sau chiar la modificarea substanţei bunurilor furate pentru a le face pierdută urma, îngreunând în acest mod recuperarea bunurilor respective şi reintroducerea lor in patrimoniul din care au fost scoase, în timp conturându-se astfel o infracţiune strâns legată de cea de furt, denumită infracţiunea de tăinuire.

Alte referate despre: cauta o lucrare de licenta, lucrare de licenta contabilitate, introducere lucrare de licenta

Stiu sa caut informatii - eseu

Astfel, noi elevii suntem capabili:
Sa analizam si sa interpretam date, formuland chiar concluzii ;
Sa propunem ipoteze alternative la anumite probleme ;
Sa percepem situatii problema ce pot aparea in diferite momente din viata reala ;
Sa ne dezvoltam imaginatia creeatoare ;
Sa ne influenteze in creativitate si vorbire ;
Sa ne coordoneze voluntar in executarea unor modele grafice ;
Sa ne dezvolte capacitatea de investigare;
Sa ne dezvolte gandirea logica ;
Sa ne dezvolte capacitatea de a formula intrebari pertinente in vederea lamuririi unor probleme.

Alte referate despre: stiu sa caut informatii, triunghiul comunicarii stiu sa caut informatii, stiu sa dau informatii-eseu

Neurologia in cautarea lui Dumnezeu

Cu alte cuvinte, ceea ce budistii numesc “a fi una cu universul” iar calugarii franciscani descriu ca fiind prezenta reala a lui Dumnezeu nu este o iluzie, nici o experienta psihologica subiectiva, sau o inchipuire a subiectului. Este un lant de evenimente neurologice succesive distincte care pot fi observate in mod obiectiv, inregistrate si chiar fotografiate.

Alte referate despre: in cautarea lui dumnezeu, il caut pe dumnezeu, caut pe dumnezeu

Lucrare de licenta Concuzia cerebrala-Aspecte medico-legale

Această definiţie a fost utilizată în medicină timp de secole. În secolul XIII, medicul Lanfranc of Milan a descris concuzia ca o “comoţie” cerebrală, de asemenea recunoscând o diferenţă între concuzie şi alte tipuri de leziuni traumatice ale creierului (deoarece mulţi dintre medicii din acea vreme nu au recunoscut), şi a discutat simptomele trecătoare post-concuzionale ca fiind rezultatul pierderii temporare a funcţiilor cerebrale datorate leziunii.

Alte referate despre: concuzia cerebrala aspecte medico-legale, suicidul aspecte medico legale si juridice, aspecte medico-legale in violenta domestica

Actele Parlamentului in Romania - licenta

ACTELE PARLAMENTULUI ÎN ROMÂNIA
In genere, constituţiile nu-şi propun să definească instituţia parlamentară, preocupându-se îndeosebi de modul cum este organizată şi cum funcţionează ca autoritate a statului.

Conform art. 61, alin. 1 din Constituţie “ Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”.În complexul sistem de autorităţi statale, Parlamentul se înfăţişează într- o contrapondere faţă de Guvern, constituind totodată şi autoritatea de directivare şi control asupra activităţii executive.

Actele Parlamentului in Romania
Aşadar, Parlamentul este instituţia juridică şi politică formată din una sau două adunări ori “CAMERE”,fiecare compusă dintr-un numar diferit de membri (deputaţi, senatori ),care se bucură de anumite imunitaţi, având drept de control asupra autorităţilor executive şi fiind unica ...

Alte referate despre: actele parlamentului romaniei, actele parlamentului, actele parlamentului in romania

Managementul salarizarii - licenta

2.3 Evoluţia numărului de salariaţi la S.C. Consorzio Pontello Tirrena Scavi S.A.

Alte referate despre: licenta despre managementul salarizarii, managementul salarizarii, management strategic licenta
Referate afisate : 17
Medie note: 8.53 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles