Caz clinic de ortopedie 54a9a

Caz clinic colecistopancreatita grava, pseudo

Din antecedentele bolnavei reţinem:
naştere naturală la termen în urmă cu 9 luni;un puseu de colecistită acută litiazică diagnosticată clinic şi paraclinic (ecografic) în urmă cu 6 luni când bolnava a refuzat internarea respectiv intervenţia chirurgicală; simptomatologia s-a remis sub tratament medicamentos – antibiotic, antispastic, analgezic.

Din istoricul afecţiunii actuale reţinem că simptomele au debutat brusc în urmă cu 24-36 de ore cu:dureri de mare intensitate în etajul abdominal superior în plină sănătate aparentă, alterarea stării generale, ulterior greţuri, vărsături,
distensie abdominală moderată; simptome ce au persistat şi s-au agravat progresiv determinând bolnava să se prezinte de urgenţă în clinica noastră.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 3607
Materia: Medicina

Dismicrobismul cavitatii bucale, entitatii nosocomiale si conditii patogenice

La copilul mic infecţia evoluează ca o nazofaringită subacută cu exsudat discret şi febră moderată. La copilul mare şi adult manifestările sunt acute, zgomotoase: febră mare, cefalee, disfagie, greaţă, vărsături. Pacienţii au faringele puternic congestiv, angina cu variate aspecte ale exsudatului (pultaceu, ulceraţie cu falsă membrană etc.), uneori peteşii pe palatul moale, frecvent adenită cervicală.

Alte referate despre: patogenia cavitatii bucale, cavitatea bucala, cavitatea bucala referat

Ciroza hepatica

Ciroza hepatica - Histologic ciroza hepatica (CH) se caracterizeaza ca o boala hepatica difuza ce asociaza fenomene de fibroza si de regenerare. Clinic ciroza hepatica evolueaza cu sindromul hipertensiunii portale (cu sau fara ascita), hemoragie si encefalopatie hepatica.Ciroza hepatica

Alte referate despre: ciroza hepatica, plan de ingrijire ciroza hepatica, ciroza hepatica referat

Forme clinice ale sindromului disfunctional al sistemului functional

Zgomotele articulare de tipul cracmentului sunt rezultatul neconcordantei intre deplasarile meniscului si ale condilului mandibular.Insoteste in special deplasarile reductibile ale meniscului.
Crepitatiile corespund frecarii dintre suprafetele osoase articulare.Se intalnesc in deplasarile ireductibile ale meniscului. Limitarea excursiilor condiliene apare ca urmare a durerii si a prezentei obstaculelor intraarticulare , spasmului muscular.

Alte referate despre: sindromul disfunctional al sistemului stomatognat, schizofrenia forme clinice, sindromul disfunctionalitatii

Boli inflamatorii intestinale

Bolile inflamatorii intestinale, boala Crohn (BC) şi rectocolita ulcero-hemoragicã (RCUH), reprezintã afecţiuni inflamatorii idiopatice ale tractului gastrointestinal. În absenţa unui agent etiologic cunoscut, BC şi RCUH sunt diagnosticate pe baza unui set operativ de caracteristici clinice, endoscopice şi histologice (Stenson WF, 1996).

Boala Crohn este o afecţiune idiopaticã caracterizatã prin inflamaţia cronicã transmuralã segmentarã şi, ocazional, granulomatoasã a tractului gastrointestinal, cu potenţial major pentru variate complicaţii intestinale şi extraintestinale, putându-se extinde în ţesuturile peri-intestinale şi ganglionii limfatici sateliţi. Rectocolita ulcero-hemoragicã reprezintã o afecţiune inflamatorie cronicã idiopaticã, interesând exclusiv colonul, limitatã la mucoasã, (rar se extinde la submucoasã) grevatã de numerase complicaţii intestinale/extraintestinale (Liana Gheorghe, C. Gheorghe, 2001).

Alte referate despre: boli inflamatorii intestinale, bolile inflamatorii intestinale, boli inflamatorii intestinale in limba romana

Sifilis

Sifilisul (luesul) este cea mai grava boala venerica. De-a lungul a patru secole de la aparitia acestei boli in Europa -adusa de marinarii lui Cristofor Columb din Haiti- aceasta a purtat mai multe denumiri: boala napolitana, malum francorum, malo galico, ciuma veneriana sau denumiri inspirate de nationalitatea femeii de la care s-a contactat boala. J de Bethancourt denumeste boala cu termenul de lues venera ( lues in limba latina însemnând plaga).

Alte referate despre: sifilis imagini, sifilis poze, sifilisul

Masajul in cazul entorselor

Masajul in cazul entorselor
In caz de leziuni sportive, procedeele de baza ale masajului sunt netezirea, frictiunea, framantatul, miscarile pasive si activ-pasive.
In cazul netezirii se folosesc urmatoarele procedee:
•netezirea cu o mana
•netezirea alternativa cu ambele maini
•netezirea concentrica, cu ambele maini
•netezirea cu pulpele degetelor
•netezirea cu eminentele tenare, prin apasare puternica ce se transforma in frictiune circulara.

Alte referate despre: masajul in cazul entorselor, masaj in cazul entorselor, masajul in cazul fracturilor

Experienta clinicii chirurgie in Oradea in hemoragia ulceroasa

4. Rezectia gastroduodenala. La un numar de 18 cazuri am fost obligati sa practicam o rezectie gastroduodenala urmata de o restabilire a tranzitului digestiv cu duodenul in 8 cazuri (operatia Pean-Billroth I) si anatomoza gastrojejunala (de tip Raichel-Polya - Billroth II sau Hoffmeister-Finsterer) la un numar de 10 pacienti.

Alte referate despre: caz clinic chirurgie, caz clinic chirurgie cu plan nursing, plan de ingrijire pe clinica chirurgie

Chirurgie estetica

Implantul cu gel siliconic coeziv are avantajul de a avea o consistenţa mai mare şi vascozitatea gelului face ca în caz de ruptură, gelul să nu iasă din implant. În cazul în care o proteză cu gel siliconic obişnuit se sparge, unele paciente pot simţi o usoară caldură sau modificarea formei sânului. În general în cazul spargerii unei astfel de proteze substanţa care se scurge rămâne în capsula periprotetică.

Alte referate despre: referat chirurgie estetica, chirurgie estetica referat, chirurgie estetica

Eroarea - viciu de consimtamant

Substanta poate deci sa consiste dupa imprejurari, sau in validitatea juridica a prestatiei, sau in posibilitatea ei intr-un anumit moment sau in anumite conditii voite de parti, sau cu privire la lucru, in materia lui,, sau in vechimea lui, sau in originea lui si asa mai departe, si o eroare asupra unui din aceste elemente, va putea fi considerate ca substantiala si duce la nulitatea contractului dupa cum se va stabili ca acel element a fost determinant al vointei partii.

Alte referate despre: eroarea viciu de consimtamant, eroare viciu de consimtamant, eroarea-viciu de consimtamant

Joseph Stalin

Unul dintre oamenii la care Ekaterina spala rufe si facea menajul era un evreu din Gori, David Papismedov. Papismedov i-a dat lui Iosif, care o ajuta pe mama sa, bani si carti de citit si l-a incurajat. Cateva zeci de ani mai tarziu, Papismedov a venit la Kremlin, sa vada ce a ajuns micul Soso. Stalin si-a surprins colegii nu numai prin faptul ca l-a primit pe batranul evreu, dar si prin faptul ca a stat de vorba cu el in public, plin de bucurie.

Alte referate despre: joseph stalin, joseph stalin referat, joseph stalin romana

Formarea constiintei istorice - Studiu de caz

În general, precursorii literaturii române sunt consideraţi cronicarii Grigore Ureche, Miron Costin şi Ion Neculce, însă înaintea lor s-au făcut cunoscuţi şi alţi umanişti români.

Alte referate despre: formarea constiintei istorice studiu de caz, formarea constiintei istorice-studiu de caz, formarea constiintei istorice - studiu de caz

Tip de concurenta la General Motors - studiu de caz

Distributia internationala reprezinta activitatile ce se desfasoara si relatiile ce se stabilesc intre parteneri situati pe piete diferite in vederea punerii marfii la dispozitia consumatorilor sau utilizatorilor straini. Reteaua internationala de distributie este un aparat economic format din lanturi de agentii, institutii,unitati operative si firme specializate intre care se stabilesc relatii in scopul transferarii marfurilor de la producator la consumatorii sau utilizatorii existenti pe pietele internationale.

Alte referate despre: tip de concurenta la general motors - studiu de caz, general motors studiu de caz, concurenta componenta a pietei-studiu de caz

Studiu de caz analiza Swot

Pentru a elabora un plan strategic eficace este imperios necesară efectuarea unei ample analize a mediului social economic internaţional, naţional şi regional în scopul de a depista schimbările majore care se petrec şi a identifica tendinţele care vor influenţa Universitatea „Petru Maior” în dezvoltarea sa, proces care trebuie să concorde cu nevoile manifestate şi transformările reale din societate.
În atare condiţii nu pot fi neglijate o serie de provocări ale lumii moderne:

Alte referate despre: studiu de caz analiza swot, studiu de caz analiza swot a unei firme, violenta in scoli studiu de caz analiza swot si un eseu

Bere Ursus - studiu de caz

Bere Ursus - studiu de caz:Istoria este cea care autentifica valorile. Iar istoria celei mai bune beri a romanilor reprezinta mai mult decat o simpla traditie. Este in primul rand o experienta acumulata, in decursul anilor, o continua perfectionare dusa mai departe de pasiunea oamenilor.Istoria celor peste 125 de ani a facut din Ursus un brand puternic, a desavarsit un gust unic, perfect echilibrat si a dat calitatea recunoscuta a celei mai bune beri romanesti.Bere Ursus - studiu de caz

Alte referate despre: bere ursus studiu de caz, ursus studiu de caz, ursus - studiu de caz

Formele speciale ale cazului Dativ

b)Au fost date jucarii la douazeci de copii.
la…copii=substantiv comun,simplu,gen masculin,numar plural ,caz dativ,precedat de prepozitia simpla “la”,nearticulat,complement indirect(cui au fost date?)

Alte referate despre: pronumele personal tabele cu formele in cazul dativ si acuzativ, formele pronumelui personal la cazul dativ, formarea cazului dativ in lb franceza

Cazul Kovaci

Cazul Kovaci - În fapt, s-a reţinut că numitul Dumitru Lucian, agent de pază în comuna Cărpiniş, se adresează cu o plângere orală Postului de Poliţie Cărpiniş, sesizând faptul că în noaptea de 29/30.08.2002, în jurul orelor 24.oo în timp ce îşi exercita serviciul de pază comunală, a surprins un autoturism de marcă străină oprit pe una din străzile comunei şi 2 indivizi necunoscuţi fugind spre maşină, care a pornit în trombă, după care l-a zărit şi pe numitul Kovacs Marcel la câţiva metri distanţă, lovit şi plin de sânge.

Alte referate despre: latinitate si dacism studiu de caz, studiu de caz, studiu de caz latinitate si dacism

Latinitate si dacism - studiu de caz

Care este originea poporului si a limbii romane?
Originea latina ce atrage prin prestigiul istoric al Imperiului Roman si care compenseaza o serie de complexe de inferioritate fata de puterile din jur?
SAU
Originea daca a carei popularitate se explica prin misterul unei civilizatii prea putin cunoscute dar si prin fascinatia arhaicului?

Alte referate despre: latinitate si dacism - studiu de caz, latinitate si dacism studiu de caz si bibliografie, latinitate si dacism-studiu de caz

Potentialul turistic in parcul natural Apuseni - studiu de caz zona turistica Padis

Zona este delimitată de:
- Culmea Cârligatelor, Vârful Cuciulata şi Valea Someşului Cald - la nord
- Culmea Măgura Vânătă, Vârful Biserica Moţului, Vârful Gârdişoara şi Vârful Chicera - la est
- Muntele Glăvoiu, Vârful Borţig, valea Galbenei - la sud
- Valea Galbenei, Vârful Bălileasa, Valea Boga, Creasta Cornetu şi Abruptul Brăilesei - la vest Bazinul închis Padiş-Cetăţile Ponorului reprezintă un teritoriu din care nu există nici o scurgere la suprafaţă, fiind închis de culmi cu înălţimi variind între 1642 m (Vârful Măgura Vânătă) şi 1100 m (creasta din nord-vestul vârfului Piatra Galbenei). El este înconjurat de bazinele hidrografice ale Someşului Cald, Arieşului şi Crişului Pietros, dr

Alte referate despre: activitatea turistica in parcul natural apuseni, atractii turistice antropice parc natural apuseni, potential ecoturistic al parcului natural apuseni
Referate afisate : 19
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK