Cazurile si functiile sintactice ale pronumelui personal acuzativ 40759

Cazurile si functiile sintactice ale substantivului

Atribut Substantival Apoziţional
Care?
Substantiv
Elevul Ion învaţă bine.
Vecinul meu,Cristian,este un băiat cuminte.
Profesorul Ionescu va însoţi grupul de elevi în excursie.
Pe masă erau fructe: mere, pere, nuci şi prune.

La,de,pe, cu,din,de la,spre
Complement
Indirect
La,cu,de,despre,de la,pentru cine(ce)?
Verb
Adjectiv
Adverb
Interjecţie
Mă gândesc la vacanţă.
Sacoşa e plină de mere.
Sunt departe de casă.
E vai de Ana!

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 12850
Materia: Romana

Schimbarea valorii gramaticale

2. Devin adverbe :
- adjectivul : Raul <- lin curge <- lin.
- verbul la participiu :
Omul vine <- grabit.

Alte referate despre: schimbarea valorii gramaticale, schimbarea valorii gramaticale exemple, schimbarea valori gramaticale

Substantivul - teorie

Articolul hotărât se adaugă direct la sfârşitul substantivului formând cu acesta o singură unitate sonoră şi grafică. Articolul hotărât la masculin, numărul singular, se leagă de substantiv prin sunetul de legătură “u”.

Alte referate despre: substantivul teorie, teoria substantivului, originea substanta interpretari in teoria politica

Gramatica limbii romane

Forma neaccentuata a pronumelui reflexiv fara functie sintactica se subliniaza intotdeauna impreuna cu verbul. Formele accentuate ale pronumelui reflexivau intotdeauna functie sintactica.
Pronumele posesiv este pronumele care exprima idea de posesie, inlocuind atat numele posesorului, cat si pe cel al obiectului posedat. Cand nu inlocuieste numele obiectului posedat, ci ii insoteste, acordandu-se cu el in gen, numar, caz, pronumele posesiv devine Adjectiv pronominal posesiv.

Alte referate despre: gramatica limbii romane, marci lexico-gramaticale, gramatica limbii franceze

Gramatica lb. romane

Functiile adjectivului:
1.AA: Am citit o carte interesanta.
2.NP: Ziua era frumoasa.
3.CI: Din galben s-a facut rosu.
4.CCT: Te cunosc de mica.
5.CCM: El era mai mult indrasnet decat istet.
6.CCC: Tu stai acasa de bolnava.

Alte referate despre: marci lexico-gramaticale ale eului liric, gramatica limba romana, gramatica franceza

Functiile comunicarii

Constructia mesajului este la modul imperative prin excelenta. Functia aferenta mesajului estec ea POETICA, prin care limbajul se orienteaza spre sine, spre propria organizare. Limbajul poetic pune accentual pe modul cum se spune, cum se vorbeste, spre deosebire de limbajul stiintific, care pune accentual pe ce se spune. Anumite reclame fac apel la acest tip de mesaj, in special reclamele pentru serviciile turistice.Functia poetica presupune modul in care este concentrate mesajul poetic de la emitator spre receptor si constituie functia esentiala a artei verbale.

Alte referate despre: functiile comunicarii, functiile comunicarii nonverbale, functiile comunicarii manageriale

Gramatica limba latina clasa a 9-a

Adjectivul
Adjectivele cu trei terminatii(sau de clasa I):
bonus,-a,-um
us-masculin
a-feminin
um-neutru pulcher,-a,-um
er-masculin
a-feminin
um-neutru

Alte referate despre: gramatica limba latina clasa a 10 a, gramatica limbii latine clasa a8a, gramatica latina clasa 10

Gramatica

PRESENT CONTINUOUS
se foloseşte când se vorbeşte despre acţiuni ce se petrec in acel moment
Hi! What are you two doing?
Nothing really. We’re just talking.
se foloseşte când se vorbeşte despre acţiuni dintr-un prezent mai lung(dar tot temporal)
Ex: Are you doing anything interesting these days?
Yes. I’m learning to drive.
pentru situaţi care se schimbă
Ex: Your English is improving!
pentru a te plânge despre o situaţie temporala
Ex: You’re eating my ice cream!
chiar si despre obiceiuri folosindu-se mereu “always”
Ex: My sister’s always wearing my clothes!
unele verbe (stative verbs) nu sunt folosite in mod normal in forma continua
Ex: That soup smells great!
I think he’s a composer.
Vb: appear, seem,
believe, realise, suppose, think, recognise, understand, know, remember, see (=understand)
dislike, hate, prefer, love, like, want, wish
hear, sound, smell, taste
own, possess, belong, include, need, owe
mean, matter, surprise
Totuşi unele dintre ...

Alte referate despre: marcile lexico-gramaticale ale eului liric, lexico-gramaticale, gramatica lb romane

Functiile aparatului dento -maxilar

Definitie : Aparatul dento-maxilar reprezinta un ansamblu de tesuturi si organe, diferite din punct de vedere anatomic, dar care sunt armonizate morfologic in scopul indeplinirii functiilor de masticatie, deglutitie, fonatie si fizionomie. Elementele constitutive ale aparatului dento-maxilar (A.D.M.) sunt : oasele maxilare; articulatiile temporo-mandibulare (A.T.M): stanga si dreapta; musculatura aparatului dento-maxilar, din care fac parte muschii mobilizatori ai mandibulei, muschii oro-faciali (muschii mimicii) si musculatura limbii; dintii; glandele salivare, care se clasifica in glande majore si glande salivare minore; mucoasa cavitatii bucale, mucoasa bucala.

Alte referate despre: aparatul dento maxilar, morfologia functionala a aparatului dento maxilar, boli aparatului dento maxilar

Organizarea si functiile cadastrului

Organizarea si functiile cadastrului Notiunea de "cadastru", in conformitate cu legislatia actuala, "este sistemul unitar si obligatoriu de evidenta tehnica, economica si juridica a tuturor imobilelor de pe cuprinsul tarii". In principiu este vorba despre intocmirea unui sistem de evidenta la nivel national, ce presupune desfasurarea unor numeroase lucrari de ordin tehnic, economic si administrativ- juridic, grupate in documente cadastrale. Finalitatea acestui sistem este: inscrierea in registrul de publicitate imobiliara, operatie distincta, ce prezinta un dezvoltat caracter juridic.

Alte referate despre: organizarea ca functie a managementului turistic, organizarea descrierii functia si structura, organizarea si functia consiliului local

Scopul si functiile criminologiei

SCOPUL. Pentru precizarea scopului criminologiei este necesar sa se ia in consideratie, pe de o parte, raporturile criminologiei cu alte stiinte, dar mai ales cu stiintele penale, iar pe de alta parte stadiul actual de cunostinte teoretice si metodologice pe care criminologia le-a acumulat.

Alte referate despre: scopul si functiile criminologiei, scopul si functiile criminologiei referat, functiile criminologiei

Speak about a person or personality you admire most - Bill Clinton

Clinton has decided at an early age to become a politician and in 1978, at the age ofthirty two, he became the youngest governor in the USA being elected the Governor ofArkansas.

I believe that it is very important to set your goals as soon as possible in life. Being sure of what you want from your life you can focus on the important things and climb your carrier ladder faster and easier.

After a strong battle to win the 1992 elections in which Clinton ran against George Bush sr. and the billionaire H. Ross Perot, he succeed in winning the delegates' votes and the people's vote and he was inaugurated as the forty-second President ofthe USA in January 2003.

During his campaign, his battle was that of a strong and poised person focused on his goals. He was a very sociable person, he travelled through America to talk to people and hear about their hopes, dreams and concerns.

He succeeded in convincing the Americans of his good intentions as far as educationrhealth system ...

Alte referate despre: speak about a person or personality you admire most - bill clinton, speak about a person or personality you admire most, referate engleza speak about a person or personality you admire most

Peroxizomii - structura si functii

Peroxizomii sunt organite celulare vazute prima oara in celule cu ajutorul microscopului electronic de catre Rhodin in rinichi, in anul 1954. Nu se cunostea atunci nimic despre continutul lor si nici nu se banuia ce functie ar fi putut indeplini in celula. Au urmat cercetarile lui de Duve si colaboratoeii care au izolat peroxizomii din celula, au constatat ca sunt ultimele organite identificate in celule si ca poarta prin continutul lor enzime sau descompun apa oxigenata (H2O2 –numita si peroxidul de hidrogen). Pentru acest fapt li s-a dat numele de peroxizomi.

Alte referate despre: structura si functiile tesuturilor vegetale si animale, notiunea de serviciu public structura si functiile lui in organele apc, tipuri de arn structura si functii

Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei

Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei -
Asemeni unei reţele telefonice la care este conectată cea mai mică localitate, dar nu şi toate casele, în cazul sistemului nervos informaţia nu ajunge, la fiecare celulă în parte din întreg organismul.

Nervii sunt fascicule de fibre nervoase unite prin ţesut conjunctiv şi acoperite cu un înveliş comun. Însuşirile nervilor sunt: excitabilitatea şi conductibilitatea. În urma acţiunii unui excitant, nervii reacşionează şi transmit influxurile nervoase.

Clasificarea nervilor:
După modul cum este recepţionată excitaţia şi transmit influx nervos, nervii se împart în:
- senzitivi, prin care excitaţiile sunt transmise sub formă de impuls nervos la encefal;
- motori, prin care influxul nervos se transmite de la encefal la organele efectoare;
- micşti, care au atât fibre nervoase, senzitive, cât şi motorii; ...

Alte referate despre: functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei, functia de relatie si sistemele implicite in realizarea ei, sisteme implicate in realizarea functiei de relatie

Functia de motivare - antrenare

-functiile conducerii au ponderi diferite pe scara ierarhiei in sensul ca la nivelul ei superior , se realizeaza in principal functiile de coordonare , antrenare si evaluare- control.

Functia de motivare - antrenare. Functia de antrenare
Aceasta functie a managementului unitatilor economice prezinta o importanta deosebita deoarece ea incorporeaza actiuni ce se concentreaza asupra factorului uman cu scopul de a-l determina sa contribuie, sa participe activ la realizarea integrala a sarcinilor si obiectivelor stabilite. Prin intermediul functiei de antrenare, personalul de executie, ca de altfel si managerii sunt implicati direct, in primul rand, la stabilirea obiectivelor unitatii economice si in al doilea rand la realizarea acestora prin asimilarea lor la obiectivele proprii.

Alte referate despre: functia de motivare antrenare, functia de motivare -antrenare, functia de motivare-antrenare a managementului

Functiile dreptului

În conceptia profesorului N. Popa, dreptul indeplineste:
a) functia de institutionalizare sau formalizare juridica a organizarii social-politice;
b) functia de conservare, aparare si garantare a valorilor fundamentale ale sociatetii;
c) functia de conducere a societatii;
d) functia normativa.

Alte referate despre: functiile dreptului, principiile si functiile dreptului, rolul si functiile dreptului civil

Functia exponentiala si logaritmica

6) Ecuaţii iraţionale.
3. Ecuaţii şi inecuaţii exponenţiale şi logaritmice
1) Puteri cu exponent raţional pozitiv;
2) Puteri cu exponent raţional negativ;

Alte referate despre: functia exponentiala si logaritmica, functii exponentiale si logaritmice, functia exponentiala si logaritmica referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK