Ce este contract de concesiune

Contractul de concesiune

Contractul de concesiune
Concesiunea publică este o formă contractuală de exercitare a dreptului de proprietate publică.
Legea 219/1998 a concesiunii, conturează conceptual de concesiune stipulând că operaţiunea de concesionare se face în baza unui contract prin care o persoană, numita concedent, transmite pentru o perioada determinată, de cel mult 49 de ani, unei alte persoane, numită concesionar, care acţionează pe riscul şi pe răspunderea sa, dreptul şi obligaţia de exploatare a unui bun, a unei activităţi sau a unui serviciu public, în schimbul unei redevenţe.

Reglementarea concesiunii este o chestiune pe care autorităţile publice au privit-o cu mare seriozitate, datorită importanţei instituţiei şi datorită consecinţelor pe care le are această operaţiune juridică în viaţa comunităţilor locale.Doctrina românească , în special de după 1866 , manifestă rezerve în ceea ce priveşte această instituţie, lucru reflectat în faptul că lipsesc ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 27kb
Downloads: 23
Materia: Drept

Efectele contractului de locatiune

Efectele contractului de locatiune
Locaţiunea lucrărilor este un contract prin care una din părţi se îndatoreşte drept un preţ determinat, a face ceva pentru cealaltă parte (art. 1412 C.civ.).
Se consideră locaţiune orice orice concesiune temporară a unui imobil drept o prestaţie anuală, ori sub ce titlu ar fi făcută .
O asemenea concesiune nu trece către cesionar nici o proprietate, chiar dacă s-a stipulat contrariul, ceea ce va fi fără nici un efect (art. 1414 C. civ.).

Alte referate despre: efectele contractului de locatiune, detalii lucrare de licenta efectele contractului de locatiune, care sunt efectele contractului de locatiune

Contractele in comertul international

Tranzactiile se incheie prin strigarile publice de oferta si cerere ale agentilor oficiali si sunt perfectate ulterior in forma scrisa. In bursa exista 2 tipuri de opertiuni : de bani gata (cash) si operatiuni la termen.

Alte referate despre: contractul de comert international, legea aplicabila contractului de comert international, formarea contractului de comert international

Tipuri de contracte

Rezultă că, în principiu, pentru validitatea contractului de v-c nu se cere îndeplinirea condiţiei de formă şi nici remiterea lucrului vândut şi a preţului în momentul încheierii contractului. De la principiul consensualismului există două excepţii prevăzute de lege, când contractul de v-c, pentru a fi valid, trebuie să îndeplinească solemnitatea cerută de lege.

Alte referate despre: tipuri de contracte, tipuri de contracte comerciale, tipuri de contracte civile

Concesionarea

Concesionarea s-a extins astazi, nu se mai concesioneaza doar
pamânturi, ci si alte bunuri, inclusiv servicii, care apartin fie
statului, fie unitatilor administrativ-teritoriale ori institutiilor
publice.

Alte referate despre: concesionare, concesionarea, concesionare teren

Contracte translative de proprietate

Vânzarea cumpărarea constituie pentru ambele părţi un act de dispoziţie, ceea ce impune ca acestea să aibă capacitatea de exerciţiu deplină. Persoanele lipsite de capacitate de exerciţiu sau care au capacitate de exerciţiu restrânsă vor putea încheia un asemenea contract numai prin intermediul ocrotitorului legal, respectiv cu încuviinţarea acestuia şi, în toate cazurile, cu autorizaţia autorităţii tutelare.

Alte referate despre: contracte translative de proprietate, contract translativ de proprietate, contract translativ de proprietate definitie

Contractul de locatiune

A. "Toate bunurile, atat mobile cat si imobile, pot face obiectul locatiunii, daca dintr-o prevedere legala sau din natura lor nu rezulta contrariul" .Bunul inchiriat poate fi un bun mobil sau imobil, corporal sau incorporal, individual determinat, neconsumptibil prin folosinta conform destinatiei sale, existent la data incheierii contractului sau in viitor.Nu pot forma obiect al contractului de locatiune succesiunile nedeschise (viitoare) sau nuda proprietate a unui lucru.

Alte referate despre: contractul de locatiune, contract de locatiune, contractul de locatiune referat

Contract de vanzare - cumparare

Pentru a fi valabil incheiat , contractul de VC trebuiesa intruneasca diferitele elemente care conform regulilor generale in materie de contracte sunt :
- consimtamantul
- capacitatea
- obiectul(lucrul vandut si pretul )
- o cauza licita

Alte referate despre: contractul de vanzare cumparare, contract de vanzare cumparare, contractul de vanzare-cumparare

Apa Nova Ploiesti

Apa Nova Ploiesti are in prezent:
• 3,9 milioane euro capital social
• 75 milioane euro : investitii in 25 de ani
• 310 de angajati
• peste 22 000 de clienti
• peste 230 000 de locuitori deserviti

Alte referate despre: apa nova ploiesti, profit si pierdere apa nova ploiesti, dinamica de personal apa nova ploiesti

Cerere de finantare

3.2. Avizul faza SF privind respectarea criteriului de incadrare in specificul arhitectural local eliberat de
filialele teritoriale ale Ordinului Arhitectilor din Romania , cu privire la atestarea respectarea criteriului de
incadrare in arhitectura specifica locala (conform Anexei 13 din Ghidul solicitantului).

Alte referate despre: cerere de finantare, proiect cerere de finantare, model cerere de finantare

Posibilitate a stiintelor morale

-<< sa presupunem ca observatorul face (realizeara) cea mai fericita
intalnire care poate conduce la o combinatie de intamplari favorabile
; ca el gaseste doua natiuni care nu concorda in nici o
particularitate, daca asta nu inseamna decat ca el le practica
sistemul prohibitiv (de interzicere) si ca ele sunt prospere... Noi nu
ne oprim la imposibilitatea de a constata, prin istorie , sau chiar
prin absenta contemporana , ca este realmente asa...Pana la care punct
putem considera ca sistemul prohibitiv este cauza prosperitatii?
Prezumtia este atat de slaba ca ea se reduce la mai nimic. Pentru a fi
autorizati a conchide ca un antecedent este cauza unui efect dat, prin
aceea ca toate celelalte antecedente au fost necunoscute susceptibile
de a fi inlaturate, trebuie ca efectul sa nu poata avea decat o cauza.
Ori e departe de a fi cazul fenomenelor politice si sociale.

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Contract de franciza

Contract de franciza
2. Societatea Comercială ................. cu sediul în ............... str. ................... nr. ..... judeţul/sector al municipiului Bucureşti ................... telefon ................ fax ................. înmatriculată la Registrul comerţului sub nr. ............ şi codul fiscal nr. ............... având contul de virament nr. ................. la Banca ........................ reprezentată prin ........................... cetăţean ............ legitimat cu act de identitate/paşaport nr. .............. având funcţia de ................. în calitate de BENEFICIAR
am încheiat prezentul contract.

Alte referate despre: contract de franciza, contractul de franciza referat, contractul de franciza

Contractul de arendare

Precizam ca legile comerciale nu sunt incidente in materie, intrucat contractul de arendare are natura pur civila.
Caracterele juridice ale contractului de arendare
1. Caractere comune cu locatiunea. Arendarea este un contract sinalagmatic (bilateral), cu executare succesiva si netranslativ de proprietate, ca si locatiunea. Tot astfel, este un contract prin definitie (esentialmente) cu titlu oneros.

Alte referate despre: contractul de arendare, contractul de arendare referat, contract de arendare

Contractul de schimb - Notiune si caractere juridice

Nu excludem nici posibilitatea unui schimb multilateral (de exemplu, triunghiular, in care A transmite un bun in proprietatea lui B in schimbul bunului primit de la C, care dobandeste un alt bun de la B), caz in care conventia este tot unica si indivizibila iar taxa de timbru calculata in raport de "aceea a imobilului cu valoarea cea mai mare".

Alte referate despre: contractul de schimb - notiune si caractere juridice5x puncte, contractul de transport de marfuri caractere juridice, contractul de vanzare-cumparare notiunea caracterele juridice si

Contractul de mandant

Precizam ca mandatarul trebuie sa fie imputernicit prin procura autentica numai in cazul in care legea prevede o asemenea forma pt. validitatea actului juridic ce urmeaza sa fie incheiat prin mandatar, nu insa si atunci cand acest act a fost incheiat in forma autentica fara ca legea sa prevada o atare cerinta. Pe de alta parte, pt unele operatii juridice legea prevede necesitatea unei procuri autentice indiferent de forma actului juridic ce urmeza sa fie incheiat de catre mandatar in numele mandantului.

Alte referate despre: contract de mandant, contract de mandant comercial, contractul de leasing

Managementul salarizarii - licenta

În anul 2002 legea salarizării în vigoare a fost legea nr.14/1991 care a fost publicat în Monitorul Oficial nr.32 din 9 februarie 1991. Conform legii, pentru munca prestată în condiţiile prevăzute în contractul individual de muncă, fiecare persoană are dreptul la un salariu în bani, convenit la încheierea contractului.
Conform legii salariul, de bază se stabileşte pentru fiecare salariat în raport cu calificarea sa, complexitatea lucrărilor ce revin postului în care este încadrat, cu pregătirea şi competenţa profesională. La stabilirea salariului nu pot fi făcute discriminări pe criterii politice, etnice, de vârstă, sex sau de starea materială. Salariile de bază determinate prin negociere, precum şi cele stabilite prin hotărâri ale Guvernului sau prin legi nu pot fii mai mici decât salariul minim pe ţară aprobat pentru programul normal de lucru. Plata salariului se face periodic, la intervale de cel mult o lună.
...

Alte referate despre: licenta despre managementul salarizarii, managementul salarizarii, management strategic licenta

Ce este un card

Persoana de la casierie va trece cardul prin dispozitivul de citire (EPOS sau Imprinter), va introduce valoarea cumparaturii si iti va solicita introducerea codului personal de identificare (PIN-ul) - daca tranzactia se deruleaza cu utilizarea EPOS-ului. Imediat va fi eliberata chitanta care confirma plata prin card. Verifica valoarea platii si semneaza chitanta. Daca valoarea platii nu corespunde, refuza semnarea chitantei si solicita pe loc anularea tranzactiei.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Contractul de donatie

Nici premiile sau cadourile ori recompensele oferite (in scopuri publicitare) de un comerciant clientilor nu constituie donatii, nefiind facute animus donandi, in activitatea sa profesionala comerciantul nu poate fi generos. Nici operele de binefacere nu urmeaza regulile prevazute pentru donatii .

Alte referate despre: contractul de donatie, caracterele juridice obiectul si efectele contractului de donatie, contract de donatie
Referate afisate : 18
Medie note: 8.48 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK