Ce este etanolul

Etanol

Referat despre Etanol
Etanolul sau alcoolul etilic ,C2H5OH, se mai numeste si spirt. El se poate obtine prin sinteza, dar mai ales prin fermentatia zaharurilor. Dintre metodele de sinteza, cele mai multe folosesc acetilena ca materie prima. Dupa unele procedee, acetilena, prin hidratare, este transformata in acetaldehida care apoi este supusa unei hidrogenari catalitice ( in prezenta nichelului, la 1400C ) :
CH=CH + H2O -> CH3—C=O + H2 -> CH3—CH2OH
H

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 2513
Materia: Chimie

Alcoolismul

Din intreaga cantitate absorbita, numai 2-10% se elimina ca atare prin respiratie si urina, restul sufera un proces de oxidare la nivel hepatic. Etanolul este eliminat din organism aproape exclusiv prin oxidare.

Alte referate despre: alcoolismul, alcoolismul cronic, alcoolismul referat

Importanta si utilizarea substantelor organice

Utilizarea etanolului. Etanolul este tipul de alcool pe care il gasim in urmatoarele bauturi: bere, vin si coniac. Deoarece are un punct scazut de inghet, este folosit in termometre pentru temperaturi de –40 grade Celsius(punctul de inghet al mercurului), si in radiatoarele masinilor sub forma de antigel. Comercial etanolul contine 95% din volumul sau substanta pura iar restul de 5% apa. Pentru a obtine etanol pur de concentratie 100% se folosesc agenti de deshidratare care inlatura cantitatea de apa.

Etanolul are punctul de toprire la –114,1 grade Celsius, fierbe la 78.5 grade Celsius si are o gravitate specifica de 0.789 la temperatura de 20 de grade Celsius. Etanolul a fost fabricat din vremuri stravechi prin fermentarea zaharului din fructe si cereale. Toate bauturile din etanol si mai mult de jumatate din etanolul industrial este obitinut prin acest proces. Amidonul din ...

Alte referate despre: importanta si utilizarea substantelor organice, importanta si rolul substantelor organice, utilizarea substantelor organice

Utilizarile metanolului si a etanolului

Etanolul poate fi oxidat pentru a forma acetilena si pe urma acidul acetic. Acesta poate fi deshidratat pentru a forma eter. Alte produse fabricate din etanol sunt butadine, care sunt utilizate in producerea sintetica a cauciucului, si in fabricarea anestezicelor locale. Etanolul poate fi amestecat cu benzina pentru a forma carburant.
Etanolul este solubil in apa si cu marera majoriate a solventilor organici.Este un solvent excelent pentru multe substante si este folosit in producerea parfumurilor, lacurilor, a celulozei si a explozivilor. Solutiile alcoolice din substantele nonvolatile poarta denumirea de tincturi, iar solutiile volatile poarta denumirea de spirturi. Marea majoriata a etanolului industrial este denaturata pentru a nu putea fi consumata pe post de bautura.

Alte referate despre: utilizarile metanolului si etanolului, utilizarile metanolului, utilizari metanol

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Alcolul etilic este un lichid incolor cu miros caracteristic. Este folosit drept convustibil solvent si dreot materie prima pentru prepararea altor compusi.

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic, importanta alcoolului metilic si alcoolului etilic, alcool metilic si alcool etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic

Alcoolul metilic si alcoolul etilic
Metoda ce a mai importanta ade preparare a alcoolului etilic este prin fermentarea unor zahuri,cu drojdie. Materia prima este deobicei constituita din seminte de cereale sau din melasa.

Alte referate despre: alcoolul metilic si alcoolul etilic utilizari, propietati alcoolul metilic si alcoolul etilic, alcoolul metilic si etilic

Alcoolul etilic

Alcoolul etilic
Alcoolul benzilic este considerat un alcool deoarece, chiar dacă are structură un inel aromatic, gruparea hidroxil nu este legată direct de acest inel. Anumiţi alcooli sunt complet miscibili în apă în orice proporţii. Acest lucru se datorează puternicii Punţi de hidrgen care se stabileşte între oxigenul puternic electronegativ (din hidroxil) şi hidrogenul ionic din apă.

Alte referate despre: alcool etilic, alcoolul etilic, utilizarea alcoolului etilic

Analiza merceologica a metanolului

Medicul pune in evidenta si alte semne importante. Daca nu se intervine cu tratament adecvat, boala poate evolua spre deces. Cea mai grea consecinta a acestei intoxicatii este pierderea vederii. Tulburarile de vedere apar a doua sau a treia zi de la intoxicare si se manifesta la inceput prin vedere neclara, ca prin ceata, apoi apar puncte in campul vederii, reducerea spatiului vizual, teama de lumina. Intoxicatia poate evolua spre orbire.

Alte referate despre: referat analiza merceologica a ciocolatei, analiza merceologica a laptelui, analiza merceologica a unui produs

Drojdia de etanol

Principalele criterii de selecţie a tulpinilor pentru utilizare industrială s-au referit la obţinerea unor randamente de substrat mari şi constante, stabilitatea tulpinii pe parcursul unor bioprocese cu durată mare în timpul cărora pot apărea condiţii de cultivare adverse determinate de disfuncţionalităţi ale utilajelor, apariţia contaminării, etc. Deoarece biomasa obţinută de firma Provesta-Philipps era destinată utilizării în alimentaţie un conţinut proteic în jur de 60% reprezenta un parametru esenţial în alegerea tulpinii producătoare. 4.1.2.

Alte referate despre: drojdia consumatoare de etanol, drojdiile, drojdia de bere

Posibilitate a stiintelor morale

Greselile ivite din "mal-observatie" sunt inca si mai numeroase, atat
cat observarea naturii e dificila. A observa gresit nu inseamna a
vedea faptele altfel decat sunt. Dar cat sunt de frecvente, chiar la
savantii cei mai experimentati iluziile perceptiei. <
mai faimoase exemple de eroare universala rezultand dintr-o eroare de
acest gen, a fost opozitiz facuta in numele simtului comun sa sistemul
copernician. Toata lumea isi imagina sa vada in realitate soarele
rasarind si apunand si stelele invartindu-se in jurul polului. Noi
stim acum ca nu se vede deloc asa ceva. Ceea ce se vedea in realitate
era un ansamblu de aparente la fel de conciliabile cu teoria primitiva
si intru totul diferita. Pare ciudat ca un caz ca acesta in care
dovada simturilor era invocata cu cea mai ferma convingere in favoarea
a ceea ce nu era decat un simplu rationament si astfel ca el a ajuns
un rationament fals, nu a deschis ochii la bigotismele simtului comun
si nu le-a inspirat o neincredere mai ...

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Ce este internetul

Despre cele mai cunoscute protocoale de retea
Structura Internetului
Puntul de inceput pentru toti pe Internet este ISP-ul (Internet Service Provider ). Un ISP poate fi comercial sau o scoala sau un colegiu,universitate,etc.Unii utilizatori pot fi conectati in LAN ,altii pot avea acces la Internet folosind un modem si o conexiune PPP sau SLIP..Toate ISP-urile sint conectate la Internet prin alte ISP-uri.La cel mai de jos nivel un ISP local este conectat cu un alt ISP local.Urmatorul nivel este reprezentat de ISP-urile care fac legatura cu alte ISP-uri din exterior.

Routere si TCP/IP
Cum cererea dvs isi gaseste calea catre un site si cum informatia isi gaseste calea,este determinat de doua lucruri :routerele si protocoalele TCP/IP.Routerele (uneori numite si gateway) sint asemanatoare cu operatorii telefonici.

Alte referate despre: ce este internetul, ce este internetul referat, ce este internetul definitie

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Reforma in tarile Europei centrale si de Est
Cât priveşte armonizarea legislativă cu dreptul comunitar, ea nu a fost la început o prioritate a procesului de reformă, dar ea va fi cu siguranţă o provocare la adresa organelor legiuitoare din ţările central şi est europene.

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, economia tarilor europei centrale si de est

Ce este un card

Tipuri de carduri existente : in functie de moneda, cardurile de pe piata romaneasca pot fi:in lei;in valuta (Euro sau USD);in functie de destinatar sunt carduri pentru: persoane fizice ;persoane juridice .In functie de modalitatea de functionare pot fi: carduri de debit: carduri care permit plati sau retrageri de numerar in limita fondurilor proprii depuse in cont.

Alte referate despre: ce este un card, memorie flash este memoria cardului, ce este cardul de credit cu depozit colateral

Ce este Oceanul?

Cunoasterea mai aprofundata a oceanului devine posibila abia in secolul nostru cand impetuoasa dezvoltare a stiintei si tehncii, care a permis omului folosirea energiei nucleare, construirea unor aparate pentru zbor in spatiul cosmic a dat si mijloace de cercetare mai temeinica a lumii adancurilor.

Alte referate despre: este ocean in dubai, care este oceanul planetar, ce este oceanul

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Cu alte cuvinte, dacă fizica cuantică nu conţine elemente specifice mentalului, la fel cum nu conţine fizica clasică, atunci prima nu este mai îndreptăţită decât a doua să servească explicării proceselor mentale. Vom reveni asupra acestor consideraţii.

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

Cea mai frumoasa jucarie este jucaria de vorbe

“Cea mai frumoasa jucarie este jucaria de vorbe…” Aceasta afirmatie apartine consacratului poet roman, si anume Tudor Arghezi.Tudor Argezi (1880 – 1967) a fost atat poet si prozator cat si gazetar. Din aceste lucruri ne putem da seama ca un astfel de om, dupa opinia mea, nu poate fi contrazis aproape din nici un punct de vedere. Experienta pe care el o detine si pe care o impartaseste prin volumele sale este incontestabila.

Alte referate despre: referat cea mai frumoasa virsta este copilaria, cea mai frumoasa gradina este a mea referat, eseu cea mai frumoasa fiinta este mama

America

Situată între ţărmul Oceanului Atlan¬tic, fluviul Hudson şi graniţa cu Canada, regiunea New England cuprinde şase dintre cele mai mici state ale federaţiei, ei revenindu-i 2,2% din teritoriul S.U.A., dar concentrînd 6% din populaţia ţării si participînd cu peste 8% la crearea venitului national. Relieful predominant este cel colinar şi de munţi cu altitudini mijlocii (Green Mountains, White Mountains, Berkshire Hills, care fac parte din Munţii Appalachi), iar în lungul văilor Hudson, Con¬necticut etc. depresiuni. Clima oceanică, umedă a favorizat dezvoltarea pădurilor, care formează marea bogăţie a statelor din această parte nordică a S.U.A.

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

Miorita

Totodata sunt prezente ca-n orice opera epica, timpul si spatiul
actiunii: totul se petrece toamna, în momentul transhumantei, într-un
spatiu feeric "Pe-un picior de plai -Pe-o gura de rai".

Alte referate despre: miorita, miorita comentariu, miorita balada populara

Atmosfera

In întreaga lume sunt pornite campanii care încearca sa convinga
guvernele sa renunte la distrugerea padurilor ecuatoriale. Populatia
contribuie la aceste campanii, prin faptul ca nu mai cumpara produse
fabricate din lemn tropical, reducând oarecum cererea pentru acestea.
Sunt tari care ajuta la restabilirea echilibrului, prin plantarea
arborilor. Un singur lucru este cert: in zilele noastre nu mai putem
spera sa respiram aer curat. Freonii au fost scosi din produsele
industriale, ca urmare a presiunii exercitate de opinia publica, fiind
inlocuiti cu alte substante.

Alte referate despre: atmosfera, presiunea atmosferica, fenomene electrice in atmosfera
Referate afisate : 19
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK