Ce este expansiunea

Istoria budhismului de la Mahakasyapa la Nagarjuna

Buddha nu putea sa aiba succesor. El revelase Legea (dharma) si intemeiase comunitatea (samgha): trebuia acum sa se codifice Legea, adica sa se culeaga predicile Preafericitului si sa se fixeze canonul. Marii discipoli, Sariputra si Maudgalyayana, murisera1. Cat despre Ananda, care a fost timp de 25 de ani servitorul credincios al Maestrului, el nu era arhat: nu avusese timpul de a-si insusi tehnicile de meditatie. Initiativa de a tine un conciliu de 500 de arhati i-a apartinut lui Mahakasyapa, si el profund pretuit de Buddha, dar avand un caracter rigid si intolerant, opus binevoitorului Ananda.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 30kb
Downloads: 9
Materia: Religie

Budhismul - Teorii asupra inceputurilor

Nascut print, intr-un mic regat nepalez, Terai, in sanul unei familii bogate, copilul, care se pare ca manifestase calitati iesite din comun, primeste numele personal Siddhartha, daca nu cumva, asa cum considera unii autori, nu este vorba de un titlu, in care caz numele sau personal ar ramane necunoscut. Numele sau de familie era Gautama. Tineretea lui a fost cea obisnuita pentru un tanar nobil din epoca sa: viata indestulata, studii, casatorie...

Alte referate despre: teorii asupra evolutiei omului, teorii asupra aparitiei si evolutiei mediului, teoria asupra evolutiei omului

Budismul - religie istorica

Budismul este o religie istorica, cu intemeietor : el se deosebeste prin aceasta foarte profund de hinduism, in sanul caruia apare la sfarsitul secolului al VI-lea i.H. si in acelasi timp si aceeasi regiune precum jainismul.Intr-adevar, in bazinul Gangelui, catre 525, Buddha Sakyamuni a inceput sa-si predice doctrina, dupa ce a cunoscut Trezirea (iluminarea).Secolul al VI-lea este o perioada de mare efervescenta intelectuala si spirituala in India de Nord. Elita spirituala, compusa esential din brahmani si asceti, incerca pe atunci sa rezolve un anumit numar de intrebari referitor la care Brahmajalasutra ne-a lasat un catalog: Lumea este finita sau infinita? Eterna sau de durata limitata?

Alte referate despre: religia budismul referat istorie, budismul referat istorie, referat budism religie

Religie si societate

Un sistem abstract de simboluri
Câteva religii se concentrază asupara unui sistem abstract de simboluri, se dedică realizării moralei şi perfecţiunii spirituale.Avem, ca exemplu, unele religii din Asia incluzând taoismul şi budismul.

Alte referate despre: rolul religiei in societate, religie si societate, religia si societatea

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

9. Nu s-a observat până în prezent trecerea de la o specie la alta. Asemănările morfologice (geometrice) între două specii nu implică descendenta lor.
10. Au fost descoperite fosile - organisme conservate în diverse structuri geologice, datând din timpuri vechi. Pentru că nu au mai fost găsite exemplare în viată, ateii s-au grăbit să afirme că acele specii s-au transformat în alte specii (au "evoluat"). Dar recent au fost găsite si exemplare în viată; de aceea au fost numite "fosile-vii". După estimarea unor biologi evolutionisti ele au rămas nemodificate după sute de milioane de ani, deci nu au evoluat.
11. Conditiile nefavorabile de mediu au dus la disparitia unor specii, nu la aparitia lor.
CLASA A X-A.
BIOLOGIE ANIMALĂ
"Filogenia regnului animal" este titlul părtii a III-a a manualului [20]. Chiar din titlu rămânem cu impresia falsă de certitudine. Un titlu mai potrivit ar fi fost "Ipoteze despre originea ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

Odata cu secolul XIV-lea printre monahii din Muntele Athos apare o miscare teologica numita i s i h a s m, unii dintre monahi se adanceau in contemplatie intr-o liniste desavarsita.
Isihasmul va patrunde in Teologia mistica a Bisericii de Rasarit, va avea adepti care o vor sustine, dar si adversari.
Ea a pornit sub influenta lui Pseudo Dionisie Aeropagitul, secolul V, si a Sfantului Simeon Noul Teolog ( mort in anul 1022 ) si va deveni cea mai importanta disciplina teologica in Rasarit in secolul XIV.
Cunoscut ca instrument mistic al Ortodoxiei crestine Isihasmul este mistica Pacii Interioare, isihie ( liniste ) a linistirii mentalului prin ocolirea lui. El se configureaza ca principala Mistica a crestinismului si are ca esenta cunoscuta rugaciunea cunoscuta si sub denumirea de Rugaciunea Inimii.
,, Doamne, Iisuse Hristoase, miluieste-ma pe mine pacatosul ! “
Pe fondul ancestral al unui crestinism autentic, poporul nostru avea nevoie de o mistica ...

Alte referate despre: rugaciunea lui iisus, gradina maicii domnului rugaciunea lui iisus, rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor

Impartirea religiei

Impartirea religiei in subiectiva (sau interna) si obiectiva (sau externa), care pana nu demult era discutata, este admisa astazi aproape in unanimitate.Religia subiectiva, fiind un fenomen sufletesc, nu se poate imparti. Manifestarea ei in afara insa, sau obiectivatiunea sa, a primit in scurgerea vremilor forme diferite. De impartirea sau clasarea acestor forme ale religiilor istorice este chestiunea cand se vorbeste de impartirea religiei.

Alte referate despre: religie - cum sunt impartite sarbatorile, impartirea continentelor dupa religie, impartirea sarbatorilor religioase

Epoca religiei

Epoca religiei
Credinţa creştină stă la baza civilizaţiei medievale europene. Dar pe parcurs ce biserica devenea tot mai puternică şi privilegiată, au apărut tot mai multe revolte cauzate de disensiuni, intensificate de o serie de dispute interne, scandaluri şi separări.

Alte referate despre: epoca religiei, epoca religiilor, epoca religiei -

Ce este internetul

Reteaua cu cel mai mult impact a fost Ethernet-ul,retea ce permitea conectarea mai multor calculatoare impreuna.Prima versiune avea teoretic o rata de transfer de 3 Mbps si mai tirziu 10 Mbps.Cercetatorii de la ARPANET au inceput sa creada ca ar fi folositor sa conecteze LAN-urile la ARPANET.

Pentru a putea realiza acest lucru a fost dezvoltat un protocol pentru a putea conecta tipuri diferite de echipamente.Astfel TCP-ul (Transmission Control Protocol) si Internet Protocol (IP).In 1983 cresterea Internetului a fost impulsionata de aparitia versiunii 4.2 BSD de UNIX care continea si protocolul TCP/IP.

Cum functioneaza Internetul

Pentru a intelege cum functioneaza Internetul ,trebuie sa intelegeti ca Internetul nu este o entitate omogena. Intradevar este un mare miracol ca totusi functioneaza. Internetul are o structura,astfel incit daca vrei sa trimiti un E-mail la calculatorul ...

Alte referate despre: ce este internetul, ce este internetul referat, ce este internetul definitie

Motivatii de expansiune pentru corporatiile transnationale

Motivatii de expansiune pentru corporatiile transnationale
Literatura de specialitate evidentiaza faptul ca orice venit rezidual obtinut de o firma peste costul de oportunitate al resurselor puse la dispozitia sa de membrii organizatiei va fi regasit sub forma de profituri la proprietarii firmei, iar forta fundamentala a intreprinderii capitaliste moderne este data de maximizarea acestor profituri comparativ cu capitalul investit.
Motivatii de expansiune pentru corporatiile transnationale

Alte referate despre: motivatii de expansiune pentru corporatiile transnationale, strategii de expansiune a corporatiilor transnationale, strategii de expansiune pentru corporatiile transnationale

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Reforma in tarile Europei centrale si de Est
Măsurile de reformă au trebuit de aceea să păstreze ca obiectiv două lucruri: să fie adaptate spre a împlini scopul propus şi anume de stabilire a unei conduceri bazate pe lege, a unei economii de piaţă, participarea în procesul de integrare europeană şi de asemenea să contribuie la efectiva realizare a acestor obiective.

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, economia tarilor europei centrale si de est

Ce este Oceanul?

In perioada marilor descoperiri geografice ( secolele XV- XVI ), cunoasterea Pamantului si a Oceanului Planetar progreseaza rapid. Vestitii navigatori Columb, Vasco da Gama, Magellan imping tot mai departe limitele cunoasterii oceanului. Cu toate ca imaginea despre contorul bazinelor oceanice se imbunatateste, adancurile acestora raman la fel de necunoscute ca in antichitate. Abia in secolul al XVIII-lea capitanul Philipps reuseste sa lanseze o sonda pana la adancimea de 4000 de picioare ( 1 picior = 0,3m), atingand fundul oceanului, aduce la lumina zilei un esantion de namol.

Alte referate despre: este ocean in dubai, care este oceanul planetar, ce este oceanul

Europa in expansiune

Fiindu-I teama ca va-sele sa nu se sfarame de stanci,Diaz a iesit in largul oceanului. Vantul s-a transformat in furtuna si portughezii au pierdut din ve-dere coasta Africii.Furtuna inspaimantatoare zguduia mereu cele doua corabii mici portugheze,manandu-le spre sud (vasul de transport ramasese in urma).Cand furtuna s-a mai potolit,Diaz a cotit iarasi spre rasarit.Corabiile au mers cateva zile in aceasta directie,dar tarmul Africii nu se arata.

Alte referate despre: europa in expansiune, expansiunea mongola in europa, expansiune mongola in europa

3rei Sud Est

3rei Sud Est
Grupul 3rei Sud Est este compus din trei băieţi, toţi din Constanţa, şi toţi foarte talentaţi. Mihai Budeanu (Liniştitul) cum i se mai spune – născut pe data de 3 iulie 1974, Viorel Şipoş (Glumeţul) mai este numit – născut pe data de 10 iunie 1974, iar ultimul dar nu şi cel din urmă, Laurenţiu Duţă (Idealistul), este născut pe data de 4 mai 1976.

Trupa 3rei Sud Est, a apărut în România în trecut când în muzica românească nu era aşa mare aglomeraţie ca acum. Atunci cele mai renumite, dar şi singurele erau Ro-Mania, care mai este şi astăzi chiar dacă s-au făcut schimbări de solişti, Genius, acum în varianta două fate şi un băiat, băiatul fiind singurul care a rămas cu trupa şi fata cea blondă, fata a doua provenind din altă parte, K1 care există şi azi, şi T – Short care nu mai este. Cei trei băieţi de la 3rei Sud Est obişnuiau să asculte cu mare atenţie toată muzica ...

Alte referate despre: 3rei sud est, my referat ro files 3rei sud est, europa de sud est in sec 17-18

Cea mai frumoasa jucarie este jucaria de vorbe

Jocul de cuvinte se bazeaza pe relatiile lexicale fundamentale: omonimie, paronimie, sinonimie, antonomie. Trecandu-se cu ingeniozitate de la un cuvant la alt cuvant cu o forma sonora apropiata, de la un sens la altul, se produce un efect de surpriza, care constituie adesea si o sursa de umor.

Alte referate despre: referat cea mai frumoasa virsta este copilaria, cea mai frumoasa gradina este a mea referat, eseu cea mai frumoasa fiinta este mama

Ce este psihologia transpersonala

•arta transpersonala - simboluri si arhetipuri transpersonale.
•metode si tehnici de cercetare ale manifestarilor transpersonale.
•maturizarea si optimizarea personalitatii.
•psihoterapia transpersonala si consilierea spirituala.
•abordari transpersonale in educatie.
•creativitatea, empatia si intuitia spirituala.
•experientele mistice si arhetipale.
•psihologia meditatiei.

Alte referate despre: ce este psihologia transpersonala, ce este psihologia, psihologie transpersonala
Referate afisate : 16
Medie note: 7.87 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles