Ce este oceanul referat

Ce este Oceanul?

Pamantul este o planeta a apei. Oceanul, o masa enorma de apa sarata, acopera mai mult de trei sferturi din suprafata Pamantului. Desi unele oceane au primit denumiri distincte, de exemplu, Oceanul Atlantic sau Oceanul Pacific, de fapt ele fac parte dintr-un intreg constituit de apa. Oceanul are lumea lui proprie, cu munti, vai, vulcani si o multime de vietuitoare, de la animale minuscule la animale uriase.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 471kb
Downloads: 346
Materia: Geografie

Ecosisteme oceanice

Geologia si geofizica marina au debutat odata cu recoltarea primelor probe
de sedimente de pe fundul marilor cu cca. 150 de ani in urma.
Patura exterioara a pamantului se numeste litosfera. Ea reprezinta un strat rigid si are o grosime de aproximativ 100 km. Include atat platforma oceanica cat si scoarta continentala si partea superioara a mantalei, adica, stratul situat imediat sub scoarta.
Platforma oceanica este foarte diferita de scoarta continentala. Platforma oceanica este mult mai subtire si s-a format, aproape in intregime, in decursul ultimelor 200 milioane de ani.
In anul 1960, profesorul Harry Hess, de la Universitatea Princeton din New Jersey, a afirmat ca platforma oceanica se afla intr-o continua expansiune din cauza lanturilor muntoase submarine. El a calculat ca se creaza o noua scoarta oceanica care creste cu cativa cm pe an, ceea ce era suficient de repede pentru ca intreaga platforma oceanica sa se fi format in ultimii 200 milioane de ani.
In jurul marginilor ...

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosistemele oceanice

Oceanul planetar

În comparatie cu uscatul continental, cu aspect insular, apele Oceanului Planetar prezinta continuitate, deoarece din oricare punct aflat pe suprafata oceanului se poate ajunge în oricare alt punct al acestuia, fara a traversa uscatul.

Alte referate despre: resursele oceanului planetar, oceanul planetar, importanta oceanului planetar

Resursele minerale din oceane

In substratul platformelor continentale s-au descoperit o serie de minerale cu importanţă economică: săruri de potasiu, în Marea Baltică (Polonia) şi Golful Mexic (SUA); zăcăminte de sulf, descoperite cu prilejul forajelor marine în căutare de petrol, exploatate la Caminada Pass (Golful Mexic) de către SUA; minereu de fier, a fost descoperii şi se află în exploatare prin galerii submarine în Golful Finic, lângă Insula Jussaro aparţinând Finlandei, tot minereu de fier a descoperit şi Canada , în Newfoundland (Terra Nova), minereu aflat pe insulă si care se prelungeşte în zona submarină în mod deosebit (rezerve de câteva miliarde tone), exploatai în galerii.

Alte referate despre: resursele minerale ale oceanului pacific, resursele minerale din mari si oceane, resurse minerale oceanice

Oceanele - generalitati

Când este multă vreme rece, gheţarii se întind, reţin multă apă, iar nivelul apei lichide scade. Astăzi, el pare să urce, să câştige părţi din maluri, căci iernile se îndulcesc, durează mai puţin timp, gheţarii pierd mai multă apă, topind vara mai mult decât au câştigat din zăpezile iernii. Pe uscat, eroziunea pare să se înceti¬nească uşor: înălţarea nivelului zero corespunde, într-adevăr, unei diminuări a altitudinii pământurilor, şi deci a puterii de săpare a apelor curgătoare.

Alte referate despre: oceanul atlantic, oceanul indian, oceanul pacific

Potentialul energetic al oceanelor

Hidrogenul poate fi obţinui din apele mării în cantităţi, practic, inepuizabile, prin procedeul, cunoscut în chimie, de oxidare-reducere. Hidrogenul obţinui în acest mod poate fi lichefiat şi stocat sau transportat prin conducte. El reprezintă un excelent combustibil sau carburant, uşor de depozitat, de transportat la mari distanţe şi, ceea ce trebuie subliniat, reînnoibil - prin arderea lui, apa reintră în circuit fără să polueze. Hidrogenul se foloseşte deja în SUA si Japonia.

Alte referate despre: potentialul energetic al oceanelor, potentialul energetic al oceanelor si al marilor, potentialul energetic al apei

Oceane in miscare

Mai multe forţe menţin oceanele într-o continuă mişcare: rotaţia Pământului, vân
turile, atracţia gravitaţională a Soarelui şi a Lunii, cutremurele subacvatice şi încălzirea inegală a Pământului care face ca unele părţi ale oceanelor să fie mai calde decât altele.

Alte referate despre: miscarea apelor oceanice, miscarea apei marilor si oceanelor, miscarea apelo oceanice

Extinderea platformei oceanice

Extinderea platformei oceanice si dovada care a dus la rezolvarea unuia dintre cele mai mari mistere ale lumii, a fost descoperita in anii '60, nu pe uscat, cum ar fi fost de asteptat, ci sub suprafata apei, pe fundul oceanului.Extinderea platformei oceanice

Alte referate despre: oceane, clima temperat-oceanica, exploatarea rationala a resurselor marilor si oceanelor

America

Bibliografie:
”Geografia Americii de Nord si Centrale” (Ion Leţea, Ioan Popovici. Ed. Ştiinţifică Şi Enciclopedică)
“Statele lumii”
Internet

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

Evolutionismul ateist este ipoteza care afirmă că speciile de animale s-au transformat unele în altele, de la primele unicelulare până la maimută si om, în miliarde de ani, prin procese întâmplătoare; mai afirmă că speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare până la plantele cu flori.
Evolutionismul provine din vechile conceptii păgâne.
In mitologia sumeriană, oamenii si zeii au apărut prin amestecul apei dulci cu apa sărată.
Anaximandru (610-546 î.Hr.) credea că animalele au apărut din mare, datorită căldurii solare; că la început erau acoperite cu o scoartă de spini, pe care apoi au pierdut-o.
După Empedocle (483-423 î.Hr.), viata s-a născut din mâlul încălzit din care au iesit segmente de fiinte vii, membre izolate, ochi fără cap etc. El credea că fiintele vii se obtineau prin asocierile ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Posibilitate a stiintelor morale

Cerinta de principiu La modul general, cerinta de principiu, care ia
cateodata numele de cerc vicios consta in a presupune pricepere, ceea
ce este in intrebare sau a raspunde la intrebare prin intrebarea
insesi. De ce opiul te face sa dormi? Pentru ca el are o putere
dormitiva. Iata tipul de cerinta de principiu. Dar cel mai adesea nu
se prezinta astfel, si se disimuleaza sub o intreaga suita de
presupuneri. Fie silogismul urmator: B este C

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Tigrii Est Asiatici

Tigrii Est Asiatici
Tigrii Est Asiatici este un termen ce denumeşte economiile Hong Kongului, Singaporelui, Coreei de Sud şi Taiwanului. Aceste teritorii şi state s-au remarcat prin creştere economică susţinută şi industrializare accelerată intre anii 1960-1990.

Alte referate despre: tigrii est asiatici, referat despre tigri est asiatici, padurile est-asiatice

Ce este meloterapia?

Muzica este o minune a lumii deoarece trezeste spiritul de libertate, constiinta, indeparteaza pesimismul si melancolia, imbunatateste calitatea somnului si creativitatea, red 828s186i ucand starile de stres si depresie. Meloterapia poate avea un puternic efect contra durerilor si oboselii deoarece stimuleaza eliberarea de endorfine, asa-numitii hormoni ai fericirii. Pacientii pot alege intre terapia pasiva, ce presupune simpla ascultare a unor melodii, si cea activa, in timpul careia sunt pusi sa cante la diverse instrumente.

Alte referate despre: ce este poluarea, ce este internetul, limba romana este patria mea

Ce este un card

Persoana de la casierie va trece cardul prin dispozitivul de citire (EPOS sau Imprinter), va introduce valoarea cumparaturii si iti va solicita introducerea codului personal de identificare (PIN-ul) - daca tranzactia se deruleaza cu utilizarea EPOS-ului. Imediat va fi eliberata chitanta care confirma plata prin card. Verifica valoarea platii si semneaza chitanta. Daca valoarea platii nu corespunde, refuza semnarea chitantei si solicita pe loc anularea tranzactiei.

Alte referate despre: memorie flash este memoria cardului, ce este un card, ce este cardul de credit cu depozit colateral

O vara de durere intr-un ocean de lacrimi

Am aflat atunci că acolo, departe, era război şi că bombardamentele se apropiaseră cam la 200 km de graniţa cu noi. Dacă la noi se percepea nenorocirea atât de aproape şi de ameninţător, cum o fi fost acolo, în zona de conflict?!!!

Alte referate despre: o vara de durere intr-un ocean de lacrimi, compunere despre vara cu dialog intr-o livada, un ocean de lacrimi

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

David Chalmers, matematician la origine, profesor de filosofie la Universitatea Santa Cruz, California, într-un volum care a trezit un deosebit interes[4], arată că procesele mentale nu pot fi explicate de fizica actuală, inclusiv de mecanica cuantică, nici chiar de aceea pe care Roger Penrose o propune pentru a acomoda fenomenele mentale.
De ce s-au propus teorii cuantice pentru explicarea proceselor mentale?

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

3rei Sud Est

La premiile Ballantine’s au primit premiul cel mare pentru trupa dance a anului. Între timp, între pauzele concertelor, ei au înregistrat piesele (Petrecem în cartier) şi (De câte ori). A urmat povestea piesi (Amintirile), unde la realizarea videoclipului au lucrat o echipă întreagă de profesionişti. Laurenţiu a fost foarte sever cu cei care au contribuit, deoarece a vrut ca totul să iasă perfect. După multe succese care nu mai trebuie amintite, cei trei constănţeni au început să se gândească la un turneu naţional. S-au gândit la ceva mare, ceva în spiritul 3rei Sud Est. Laurenţiu, Mihai şi Viorel, s-au gândit că au nevoie de o echipă serioasă de dansatori pentru a bulversa publicul. Cei care filmaseră în videoclipul “Amintirile” erau foarte buni, prieteni vechi cu ei, dansatori profesionişti, dar fiecare pe cont propriu. După ce contractele lor expiraseră (dansau în Italia ...

Alte referate despre: 3rei sud est, my referat ro files 3rei sud est, europa de sud est in sec 17-18

Cea mai frumoasa jucarie este jucaria de vorbe

Din acest motive eu, personal, sunt intru-totul deacord cu afirmatia sa.
Un exemplu de poezie in care si-ar putea sustine afirmatia este “Prefata”. In aceasta poezie el se refera la “tovarasii de coate” cu care creaza o poezie ce, spre deosebire de altele, nu are un “stih bogat” ci dimpotriva el emanand multa simplitate si claritate selectiva. In conceptia lui Arghezi copilaria pentru adulti este ca o revenire la vechea simplitate, fara ocolisuri, la viata simpla si fara greutati, pe care copii o considera un joc.

Alte referate despre: eseu cea mai frumoasa religie este mama, cea mai frumoasa gradina este a mea referat, eseu cea mai frumoasa fiinta este mama
Referate afisate : 18
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles