Ce este polimerizarea

Polimerizarea

Polimerizarea
In acest caz, merii au aceeasi compozitie elementara ca si monomerul.
Numarul de unitati structurale (numarul de meri) dintr-o macromolecula reprezinta gradul de polimerizare care are in compozitie unitati structurale identice se numeste “homopolimer”.

Polimerizarea
Cand in procesul de polimerizare intervin doi sau mai multi monomeri diferiti ce se leaga formand macromolecule , procesul se numeste copolomerizare, materiile prime respective – comonomeri, iar produsul final – copolimer. Exemple de comonomeri: butadiene si stirenul. Rezultatul copolimerizarii: copolimerul butadiene-stiren.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 16
Materia: Chimie

Polimerizarea stereospecifica

Polimerizarea stereospecifica
Macromoleculele acestui polimer prezinta numeroase ramificatii, ceea ce face ca materialul plastic sa aiba o cristalinitate de numai 40-50%. Ca urmare, polietilena de densitate joasa se caracterizeaza prin rezistenta termica si mecanica relativ scazute (polietilena moale).Procedeul Ziegler a revolutionat tehnologia de obtinere a polietilenei, permitând obtinerea industriala a acesteia la presiuni de numai câteva atmosfere. Aceasta polietilena este formata în principal din macromolecule liniare, cu foarte putine ramificatii, ceea ce permite împachetarea usoara a macromoleculelor. Drept urmare, creste continutul în faza cristalina pâna la 94%, iar proprietatile termomecanice ale acestui material plastic sunt considerabil îmbunatatite.

Alte referate despre: polimerizarea stereospecifica, polimerizare stereospecifice, polimerizare stereospecifica

Masele plastice

Pentru a imbunatati calitatile maselor plastice se recurge si la alte procedee. Materialele plastice izotactice se utilizeaza atat ca atare, cat si sub forma compozitiilor lor ranforsate (cu fibre de sticla, grafit, fibre de azbest etc). Ranforsarea (armarea) materialelor plastice mareste mult rezistenta mecanica si greutatea specifica, dar in acelasi timp creste si pretul lor. Alte cai e modificare a proprietatilor materialelor plastice constau in formarea de aliaje intre ele, grefari de macromolecule pe un material dat etc.

Alte referate despre: mase plastice, mase plastice referat chimie, mase plastice referat

Polietilena

Cu acesti catalizatori au fost polimerizati cei mai diversi momomeri, obtinându-se materiale plastice cu proprietati noi. Una din proprietatile de baza este aceea ca sunt apte de a cristaliza, datorita aranjamentului spatial regulat al monomerilor si ai substituentilor acestora, faptul acesta conferindu-le o rezistenta mecanica si termica superioara celor ale materialelor plastice atactice (nestereoregulate).

Alte referate despre: polietilena, polietilena referat, produsele alimentare ambalate in polietilena

Proprietatile polimerilor

O substanţă dată poate trezenta diferite mezofaze, fiecare dintre ele apărând în intervale definite de temperatură separate prin tranziţii de ordinul I.Structurile moleculare lichid-cristaline sunt de tip nematic, smectic şi colesteric (fig. 1).

Alte referate despre: proprietatile polimerilor, proprietati polimeri, proprietatile polimerului

Materialele plastice

Materialele plastice
Cel mai vechi material plastic este celuloidul, fabricat in Statele Unite in 1870, pentru a inlocui fildesul bilelor de biliard. Cu acest produs, industria incepe sa produca pentru prima oara un tip de material care este folosit la fel de frecvent ca si o substanta naturala. Patruzeci de ani mai tarziu, in 1909, un chimist belgian, emigrat in Statele Unite, Leo Hendrik Baekeland (1863-1944) descopera bachelita, primul plastic considerat a fi un material frumos.

Alte referate despre: materiale plastice, biodegradarea materialelor plastice, materii prime si materiale plastice

Valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare

Se apreciaza ca proportia de SMP1t formate in instalatiile de prelucrare a MP1 (extrudare, injectie, suflare etc.) va putea fi redusa in viitor, ca urmare a unor perfectionari aduse utilajelor de prelucrare si un control mai riguros al proceselor, bazat pe date noi privind reologia topiturilor de polimeri.Recurgerea la recircularea directa in propriile instalatii de prelucrare a SMP1, sau vinderea lor catre alti beneficiari depinde in principal de : procedeele de prelucrare folosite; gradul de integrare pe verticala si pe orizontala a intreprinderii; capacitatea de prelucrare a intreprinderii.

Alte referate despre: valorificarea materialelor plastice prin reprelucrare, valorificarea materialelor plastice, valorificarea deseurilor din material plastic

Structura ARN-ului

ARN-ul este sintetizat într-un proces numit şi transcriptie. În acest proces, secvenţele ADN sunt copiate de enzime (ARN polimerază), pentru a produce ARN complementar. Enzima are rolul de a desface dublul helix al ADN-ului, fiecare jumătate fiind transcripţionată. Sinteza ARN-ului (transcripţia) se realizează pe baza complementarităţii bazelor azotate ca şi în cazul replicaţiei ADN-ului.

Alte referate despre: structura arn-ului, structura arn-ului mesager, componente ale structurii arn ului mesager

Aparate ce pot fi adaptate unitului dentar

2. Bisturiul electric
Asigură realizarea delicată a inciziilor cauterizarea părţilor moi, etalarea sulcusului gingival fără sângerare. Partea activă are forme variate, având deci utilizări multiple.

Alte referate despre: aparate ce pot fi adaptate unitului dentar, unit dentar, contaminarea prin apa unitului dentar

Posibilitate a stiintelor morale

Exista prin urmare sofisme de inductie formala si sofisme de inductie
stiintifica. Primele se subdivizeaza ele insele in sofisme pur formale
si in sofisme materiale. O inductie formala se formuleaza intr-un
silogism. Ea este de fapt sinteza a doi termeni cu mijloc intermediar.
Incepand de aici ea este supusa regulilor esentiale ale silogismului
in general. Daca nu s-ar tine seama aici de regulile relative ale
diferitelor grade de extindere a termenilor in silogismul deductiv
pentru ca argumentul si subiectul concluziei au o extindere egala
exista altele de alt fel. In silogismul inductiv la fel de bine ca in
silogismul deductiv nu trebuie sa punem patru termeni fata in fata nu
se poate conchide negativ din doua premize afirmative nu se poate
concluziona nimic din doua premize negative. Gresind fata de aceste
reguli inseamna sa comitem un sofism formal de inductie.

Alte referate despre: stiinta morala, drept ca stiinta-morala, dreptul ca stiinta-morala

Ce este internetul

Reteaua cu cel mai mult impact a fost Ethernet-ul,retea ce permitea conectarea mai multor calculatoare impreuna.Prima versiune avea teoretic o rata de transfer de 3 Mbps si mai tirziu 10 Mbps.Cercetatorii de la ARPANET au inceput sa creada ca ar fi folositor sa conecteze LAN-urile la ARPANET.

Pentru a putea realiza acest lucru a fost dezvoltat un protocol pentru a putea conecta tipuri diferite de echipamente.Astfel TCP-ul (Transmission Control Protocol) si Internet Protocol (IP).In 1983 cresterea Internetului a fost impulsionata de aparitia versiunii 4.2 BSD de UNIX care continea si protocolul TCP/IP.

Cum functioneaza Internetul

Pentru a intelege cum functioneaza Internetul ,trebuie sa intelegeti ca Internetul nu este o entitate omogena. Intradevar este un mare miracol ca totusi functioneaza. Internetul are o structura,astfel incit daca vrei sa trimiti un E-mail la calculatorul ...

Alte referate despre: ce este internetul, ce este internetul referat, ce este internetul definitie

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

Conform Cărţii Albe este necesar să se creeze instituţiile care să fie capabile să implementeze dreptul comunitar şi care să funcţioneze cu un personal de un nivel comparabil cu acela care lucrează în instituţiile statelor membre ale Uniunii Europene.
Pentru îndeplinirea acestui obiectiv fiecare ţară din centrul şi estul Europei trebuie să-şi stabilească un set de priorităţi şi care, mai ales, trebuie îndeplinit cu stricteţe.

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, economia tarilor europei centrale si de est

Ce este Oceanul?

Conceptul modern de Ocean Planetar este recent si reflecta opiniile actuale ale oamenilor de stiinta din domeniile stiintelor pamantului si ale vietii privind divizarea suprasistemului terestru in subsisteme de diferite ranguri. Abordarea holista, globala, releva locul principal pe Terra, ca si rolul acestuia in conditionarea mediului la toate nivelurile sale de organizare.

Alte referate despre: este ocean in dubai, care este oceanul planetar, ce este oceanul

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?
El îşi intitulează studiul său, la care am făcut referinţă, “On the End of a Quantum Mechanical Romance”[2]. De asemenea, afirmă că nu se poate acorda nici un rol conştiinţei în influenţarea rezultatului unui eveniment cuantic.

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

3rei Sud Est

3rei Sud Est înseamnă mai mult decât un simplu nume de formaţie. 3rei Sud Est a devenit un simbol. Un simbol de talent, ambiţie şi credinţă. Trei băieţi de la malul mării au crezut dintotdeauna în visul lor. Au muncit din răsputeri pentru ca visul lor să devină realitate. Pe lângă talent şi ambiţie, au avut curajul să facă în România o trupă care poate oricând rivaliza cu trupe grele din afară. Peste 600 000 de albume vândute într-o ţară care se luptă cu inflaţia, cu oameni prea copleşiţi de griji zilnice pentru ca să mai guste din muzică, înseamnă mult. Înseamnă că titlul primit de curând de “Regii muzici dance” este mai mult decât meritat. Este exact pe măsura lor.

Alte referate despre: 3rei sud est, my referat ro files 3rei sud est, europa de sud est in sec 17-18

Cea mai frumoasa jucarie este jucaria de vorbe

Daca studiem putin problema putem afirma ca jocurile de cuvinte, cuvintele-valiza, nonsensurile, derierile lexicale, si multe altele asemeni lor, duc la o dezvoltare a simtului practic frazeologic si a multor alte simturi care duc si ele intr-un final la acumularea de conostiinte si de o mai buna “prelucrare” de informatii.

Tinand seama de acest lucru putem spune ca dintr-un joc in altul, si cu putina ingeniozitate se poate alcatui o poezie sau chiar un text cu caracter umoristic, critic sau chiar de amandoua.

Alte referate despre: referat cea mai frumoasa virsta este copilaria, cea mai frumoasa gradina este a mea referat, eseu cea mai frumoasa fiinta este mama

Miorita

Aceasta dorinta nu este o dovada de slabiciune, de resemnare, ci de
superioritate morala, de demnitate si tarie. De fapt, în singuratatea
muntilor, ei sunt singurii care pot împlinii rânduielile
înmormântarii.

Alte referate despre: miorita, miorita comentariu, miorita balada populara

Ce este dilema etica?

Deşi aveaţi speranţa de a finaliza lucrul Vineri, lucrurile nu au iesit aşa cum aţi plănuit şi aţi fost nevoit să mergeţi la servici şi Sâmbăta.

Alte referate despre: ce este dilema etica, dilema etica, dileme etice in afaceri

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

Vom vedea acum in cele ce urmeaza atacurile date de Varlaam acestor metoduri si in principal rugaciunii mintale, atacuri contracarate de Sfantul Grigore Palama.
Astfel, Varlaam sustinea ca cel ce se ocupa cu rugaciunea trebuie sa dea odihna simturilor si sa-si mortifice pe deplin partea pasionala a sufletului astfel incat nici una sa nu mai poata lucra nimic. La fel trebuie sa faca si trupul, zicea Varlaam, intrucat fiecare constituie o piedica pentru rugaciune.
La acestea Sfantul Grigorie ii raspunde ca in cazul acesta cel ce se roaga mental nu ar mai trebui sa posteasca, sa vegheze, sa ingenuncheze sau sa stea mai mult timp in picioare intrucat toate aceste acte ar pune in lucrare simtul care dirijeaza trupul si astfel s-ar tulbura si sufletul. Varlaam raspunde vrand sa argumenteze cele spuse mai inainte ca ar fi ciudat sa trebuiasca o desconsidera in rugaciune vederea si auzul, adica simturile cele mai imateriale, mai nepasionale si mai rationale, spune el, si sa acceptam ...

Alte referate despre: rugaciunea lui iisus, gradina maicii domnului rugaciunea lui iisus, rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor
Referate afisate : 19
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles