Ce este rugaciunea

Rugaciunea

Cand ne rugam lui Dumnezeu, cand dialogam cu El, cand Ii spunem pasurile noastre si Il rugam sa ne ajute in necazurile noastre, se cuvine sa lepadam din minte toata grija cea lumeasca, asa cum se canta in biserica imnul heruvimilor, in timpul iesirii cu Sfintele Daruri. Sa cugetam numai la Dumnezeu. Sa nu ne rugam numai cu buzele, iar mintea. sa fie departe de cuvintele rugaciunii." Cum puteti pretinde lui Dumnezeu sa ia aminte la rugaciunile voastre - ne intreaba un sfant parinte, Sfantul Ciprian al Cartaginei -, daca voi insiva nu luati aminte la rugaciunile voastre ?"

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 7102
Materia: Religie

Sfantul Efrem Sirul

"Trandavia" nu este lenevirea din diminetile noastre de vacanta. Trandavia inseamna uitarea despre care ascetii spun ca este "pacatul de capetenie". "Uitarea", adica neputinta de a se uimi, de a se minuna, sau pur si simplu de a vedea, mai precis lipsa trezviei cauzata de multe ori de stressul cotidian. Aceasta uitare, devenita colectiva, deschide drumurile decaderii. Ne spunem atunci ca Dumnezeu nu exista, nevroza se accentueaza, ingerii perversi ai neantului invadeaza scena istoriei. Doamne si stapanul vietii mele, trezeste-ma.

Alte referate despre: sfantul efrem sirul, viata sfantului efrem sirul, rugaciunea sfantului efrem sirul

Rugaciune catre Prea Sfanta Nascatoare

La cine să mă plâng ,STĂPÂNĂ? La cine să alerg în durerea mea,dacă nu la tine,ÎMPĂRĂTEASA CEREASCĂ?
Cine va primi plânsul meu şi oftarea mea;dacă nu TU,PREA CURATĂ,nădejdea creştinilor şi scăpare pentru noi păcătoşii? Cine dacă nu TU,ne vei apăra mai bine în nevoi?Ascultă oftarea mea şi pleacă urechea TA la rugăciunea mea! Stăpână,MAICA DUMNEZEULUI MEU,nu mă trece cu vederea pe mine,care cer ajutorul TĂU şi nu mă respinge pe mine păcătoasa,luminează-mi mintea şi mă învaţă,ÎMPĂRĂTEASA CEREASCĂ!

Alte referate despre: rugaciune catre prea sfanta nascatoare de dumnezeu, rugaciune catre prea sfinta nascatoare de dumnezeu, rugaciune catre prea sf nascatoare de dumnezeu

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9)
- spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului. Dumnezeu a fost acela care i-a adus la viată. Este important însă să luăm în considerare ce înseamnă această expresie, "Dumnezeu i-a adus la viată". 
Iată, deci, ce vă spun si vă mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiti ca neamurile, în desertăciunea gândurilor ...

Alte referate despre: referat religie credinta si rugaciune, despre credinta si rugaciune, referat despre credinta si rugaciune

Isihasmul - rugaciunea lui Iisus

N.B. 20: Sfantul Ioan Scararu, Sc. Par. Gr. XXVII – XXVIII, P. G., t 88, col 1096 – 1117; 1129 – 1140.
,, Se cauta, spune el, focul harului care cade in inima … . Cand aceasta scanteie a lui Dumnezeu ( harul ) se afla in inima, rugaciunea lui Iisus o reinsufleteste si o preschimba in flacara. Totusi, ea nu produce aceasta scanteie, ci da numai putinta de a primi adunand gandurile, indreptand sufletul inaintea Fetei Domnului. Principalul este sa stai in fata lui Dumnezeu strigand catre El din adancul inimii. Asa trebuie sa faca toti cei ce cauta focul harului; cat despre cuvintele sau pozitiile trupului in timpul rugaciunii, ele nu au decat o insemnatate secundara. Dumnezeu primeste inima “ ( 21 ).
Practica rugaciunii mintii proprie Rasaritului crestin, consta in a da loc arderii inimii de catre har veghind totodata, in mod statornic la curatia sa launtrica.
Departe de a cauta extazul sau starea de entuziasm, mintea, in rugaciune, trebuie sa se fereasca ...

Alte referate despre: rugaciunea lui iisus, rugaciunea lui iisus pe muntele maslinilor, gradina maicii domnului rugaciunea lui iisus

Evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului

Evolutionismul ateist este ipoteza care afirmă că speciile de animale s-au transformat unele în altele, de la primele unicelulare până la maimută si om, în miliarde de ani, prin procese întâmplătoare; mai afirmă că speciile de plante au evoluat de la fonnele unicelulare până la plantele cu flori.
Evolutionismul provine din vechile conceptii păgâne.
In mitologia sumeriană, oamenii si zeii au apărut prin amestecul apei dulci cu apa sărată.
Anaximandru (610-546 î.Hr.) credea că animalele au apărut din mare, datorită căldurii solare; că la început erau acoperite cu o scoartă de spini, pe care apoi au pierdut-o.
După Empedocle (483-423 î.Hr.), viata s-a născut din mâlul încălzit din care au iesit segmente de fiinte vii, membre izolate, ochi fără cap etc. El credea că fiintele vii se obtineau prin asocierile ...

Alte referate despre: evolutia omului - pareri impotriva evolutionismului, evolutionism - originea si evolutia omului, evolutionism referat evolutia omului

Strigat inabusit si inceput de rugaciune - eseu

Uneori, târziu în noapte, gândurile prind viaţă, ne dovedesc puterea lor... Spaima se dezlănţuie, iar sentimentele noastre cele mai lăuntrice ies la iveală. Şi atunci ne îndreptăm spre El, singurul care ne vine în ajutor în mod necondiţionat....

Alte referate despre: eseu dragostea este un strigat inabusit cu o roza, eseu pe tema dragostea este un strigat inabusit cu o roza, dragostea este un strigat inabusit cu o roza

Rugaciune

Poet cetăţean, temperament impetuos, Goga respinge poezia frământărilor mărunte, sterile, opunîndu-i „Cântarea pătimirii noastre”, a colectivităţii din care face parte. Dorind să se smulgă din haosul ispitelor intime, care-i tulbură „izvorul din care sufletul s-adapă” , cere să i se îndrepte văzul „în veci spre cei rămasi în urmă”.

Alte referate despre: rugaciunea, ce este rugaciunea, referat despre rugaciune

Oameni din cele mai vechi timpuri

Ca si in celelalte credinte sunt prezente obstacolele sub forma prapastiilor. Insa, aici, ele au o natura diferita. Nu sunt nimic altceva decat mania, cupiditatea si prostia. Rugaciunea este si aici cheia izbavirii. Motivul rugaciunii este identic cu cel al credintei europene in general, romanesti, in speta.

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

Tigrii Est Asiatici

3. Investitii substantiale în infrastructura informationalã: computere, telecomunicatii, etc. Germania, de pildã, investeste miliarde de dolari în retele telefonice si computere pentru a ridica estul tãrii.
4. Existenta unei strategii coerente la nivel national (nu dirijism), pe termen lung. Brazilia, care a uitat asta, a trebuit sã abandoneze un program care a esuat în tentativa de a face tara independentã de productia internationalã în domeniul computerelor.

Alte referate despre: tigrii est asiatici, referat despre tigri est asiatici, padurile est-asiatice

Reforma in tarile Europei centrale si de Est

În plus faţă de crearea noii legislaţii este important să se dezvolte structurile administrative şi judiciare adecvate, precum şi instituţii în sectoarele private şi de afaceri care să fie capabile să asigure aplicarea efectivă a noilor legi create.

Alte referate despre: cultura in tarile europei centrale si de est, tarile europei centrale si de est, economia tarilor europei centrale si de est

Ce este Oceanul?

Si la fel cum Marte a fost botezata ,, planeta rosie", iar Venus ,,planeta furtunilor", oare ce denumire mai fireasca ar putea capata Terra decat ,,planeta albastra", datorita enormei intinderi a Oceanului Planetar, ce acopera aproximativ 71% din suprafata Pamantului, lasand uscatului doar un procent de 29%.

Alte referate despre: ce este oceanul, este ocean in dubai, care este oceanul planetar

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?
În ultimii ani, în ştiinţa cognitivă s-a manifestat o controversă importantă asupra ideii de a se apela la fizica cuantică pentru explicarea fenomenelor mentale.
Este sau nu posibila o teorie cuantica a mentalului?

Alte referate despre: este sau nu posibila o teorie cuantica, teorie cuantica a mentalului, teoria cuantica

3rei Sud Est

Laurenţiu a fost convins de colegii de trupă să renunţe la plete (la acea vreme, Laurenţiu purta păr lung), în onoarea primului lor videoclip, astfel că Laur s-a lăsat pe mâna unui frizer de la Prima Tv care I-a dat un look asemănător cu cel din prezent. Primul lor videoclip, de la piesa “Ai plecat” a fost realizat de Prima Tv. Difuzarea lui insistentă impune şi look-ul trupei pe piaţa muzicală românească. Ofertele de concerte încep să curgă, băieţii fiind solicitaţi peste tot în ţară. Primul lor concert sub denumirea de 3rei Sud Est, a fost la Drobeta Turnu Severin unde au încasat (onorariu record la vremea aceea) 300 $. Fericirea nu cunoaşte limite.
În vara au participat la secţiunea şlagăre alături de Genius cu piese (Vara) şi K1 cu piesa (Fată verde) – marile favorite, acestea dintâi au câştigat premiul întâi. Radiourile din Bucureşti au început să difuzeze piesele ...

Alte referate despre: 3rei sud est, my referat ro files 3rei sud est, europa de sud est in sec 17-18

Ce este psihologia transpersonala

Psihologia transpersonala are doua obiective esentiale:
I.Intelegerea experientelor transpersonale, temporare, a nivelurilor si formelor/starilor de constienta accesibile omului.
II.Studiul si intelegerea dezvoltarii transpersonale a individului; a modificarilor permanente ale structurilor psihice si spirituale.

Alte referate despre: ce este psihologia transpersonala, ce este psihologia, psihologie transpersonala

America

9. Regiunea North Pacific (Nord-pacifică)
Situată în extremitatea de nord-vest şi vest a ţării, în bazinul fluviului Columbia şi la ţărmul Oceanului Pacific, regiunea ocupă 9% din suprafaţa S.U.A., fiind locuită însă numai de 3% din populaţia ţării. Relieful montan predominant este străbătut de văi largi (Columbia, Snake, Willamette) favorabile dezvoltării agriculturii. Principalele bogăţii sînt pădurile (50% din rezervele naţionale) şi hidroenergia (40% din potenţialul hidroenergetic al rîurilor S.U.A.), cărora li se adaugă resursele miniere (aur, uraniu) şi pescuitul.
Pentru dezvoltarea economică a regiunii, valorificarea resurselor hidroenergetice a constituit un impuls deosebit, pe fluviul Columbia construindu-se numeroase hidrocentrale care au atras dezvoltarea industriei metalurgiei neferoase şi atomice şi totodată a permis irigarea unor terenuri întinse.
Ramurile industriale de bază sînt : industria aluminiului, industria de ...

Alte referate despre: america de nord, america de sud, america

Backstreet Boys

Alexander James McLean
Bone
9.01.1978
(capricorn)
Dans, poezie, volei, desene animate
petrecăreţ
E ventriloc şi a mânuitor de păpuşi

Alte referate despre: backstreet boys, download muzica backstreet boys, backstreet boys referat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.26 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles