Ce inseamna a fii liber explicatie

Ce inseamna sa fii liber?

O definiţie simpla a libertatii ar fi ca omul este liber atunci când poate acţiona in conformitate cu dorinţele sale sau, in alte ordine de idei, in absenta coerciţiei.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 4684
Materia: Diverse

Conceptul de libertate in gandirea filosofica

Această primă interpretare a libertăţii este totalmente criticabilă. Omul care s-ar considera înafara constrângerilor şi-ar conferi atributul libertăţii oricăror elanuri spointane care ar confunda dorinţa cu voinţa şi ar da curs, fără cenzură raţională şi fără triaj axiologic pulsaţiilor vitale pornite din abisurile subconştientului, s-ar supune,în fond, unor constrângeri tiranice ale unui determinism psihologic implacabil.

Alte referate despre: conceptul de libertate in gandirea filosofica, conceptul de libertate in gandire, referat despre conceptia despre libertate in perspectiva filosofica

Libertatea de gandire, opinie, creatie si credinta

Libertatea de gandire, opinie, creatie si credinta
Vazuta ca un operator al unui sistem deschis,libertatea poate fi compensata de un alt operator, disciplina de deschidere a sistemului.Din conjugarea libertatii cu responsabilitatea se poate ajunge in final spre valorile morale.

Alte referate despre: libertatea de gandire opinie creati si credinta, libertatea de gandire opinie, libertatea de opinie creatie credinta

Libertatea

nota
V., în prelungirea acestei observatii, si discutia de
începutul paragrafului despre imposibilitatea teoretica a cooperarii,
în capitolul despre piata ca institutie.

Alte referate despre: libertate si responsabilitate, libertate si lege clasa 8, libertatea politica

Libertatea

Kant spunea undeva ca "nimeni nu ma poate sili sa fiu fericit în felul
sau". Ca fiinta rationala, am propriul meu sistem de valori în
perimetrul caruia actionez, propriile standarde pe care vreau sa le
depasesc, propriile obiective si idealuri pe care încerc sa le ating.
Nu pot accepta sa renunt la ele pentru ca asa îmi cere societatea. Ma
manifest asa cum îmi sugereaza propria constiinta si nu o forta
exterioara. Nu sunt o rotita într-un angrenaj, obligata sa faca
anumite miscari, altfel riscând a fi înlocuita. Libertatea individuala
pozitiva nu poate fi confundata cu libertatea întregului angrenaj. De
fapt, aici se nasc cele mai multe conflicte între cele doua aspecte
ale conceptului de libertate, libertate negativa si libertate
pozitiva, pentru ca anumite decizii apartinând în mod traditional
sferei libertatii pozitive pot sa aiba efecte negative asupra
celorlalti. Pentru a fi mai explicito, oferim exemplul unui manager al
unei firme, ...

Alte referate despre: libertatea individuala, libertate, libertatea si responsabilitatea

Libertatea

M. Durelius (121-180) - "Catre sine"
Este un reprezentant al stoicismului tarziu. Aceasta lucrare este scrisa ca un jurnal in care autorul isi transcrie gandurile intr-un stil oral, de dialog cu un presu[us interlocutor. In aceste cugetari expune conceptiile sale despre Univers, libertate si societate.

Alte referate despre: libertatea, statuia libertatii, libertatea referat

Libertatea si responsabilitatea in viata publica

Între normele unei societati pot aparea contradictii. De exemplu,
societatea ocroteste dreptul la viata al oamenilor, dar membrul unui
cult religios poate refuza asistenta medicala pentru ca aceasta
contravine credintei sale, protejata si ea de catre lege, in virtutea
dreptului la libera exprimare.

Alte referate despre: libertatea si responsabilitatea in viata publica referat, libertatea si responsabilitatea in viata publica, libertatea si responsabilitatea in viata crestina

Ce inseamna sa fii european

In 1974, prin semnarea unui tratat bilateral, România intrã în sistemul generalizat de preferinte al Comunitãtii Europene. De asemenea, un alt Acord cu privire la produsele industriale este semnat în 1980.
Imediat dupã cãderea zidului Berlinului, România stabileste în 1990 relatii diplomatice cu Uniunea Europeanã, semnând în acelasi an un Acord de Comert si Cooperare.

Alte referate despre: ce inseamna sa fii european, referat ce inseamna sa fii european, ce inseamna a fii european

Echinodermele libere

3.Clasa Echinodea este este reprezentata de aricii-de-mare.Corpul lor globulos si lipsit de brate este complet acoperit cu o carapace formata din placi calcaroase si de aceea este imobil.Orificiul se afla pe partea inferioara iar anusul primitiv pe partea superioara.La aricii-de-mare actuali, placile calcaroase sunt dispuse radiar in 20 de siruri; intre acestea se gasesc de 5 ori cate 2 randuri prevazute cu pedunculi ambulacrari alternand cu cate 2 randuri lipsite de pedunculi.

Alte referate despre: libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a marfurilor, timpul liber

Liberul schimb

Din punct de vedere juridic zona de comert liber este o "forma caracteristica de integrare economica ce se concretizeaza in acordul dintre statele membre de a inlatura diversele bariere tarifare si netarifare din calea tuturor sau numai a unora din produsele care fac obiectul schimburilor comerciale reciproce".

Alte referate despre: principalele obiective ale asociatiei europene a liberului schimb, asociatia europeana a liberului schimb, asociatia nord americana a liberului schimb

Liberare conditionata

2.Procedura de acordare a liberarii conditionate. Din punct de vedere legal, liberarea conditionata constituie un act de clementa acordat persoanei privata de libertate, condamnata la pedeapsa inchisorii sau detentiei pe viata, prin care se dispune ca restul de pedeapsa sa fie executat in libertate, masura vizand in mod direct conduita condamnatului pe timpul detentiei, dar si indeplinirea conditiilor privind executarea fractiei legale.

Alte referate despre: liberarea conditionata, liberarea conditionata referat, liberare conditionata

Radicalii liberi si imbatranirea

Inca in 1956, s-a emis ipoteza cresterii in exces a radicalilor liberi o data cu varsta, pe fondul scaderii concentratiei antioxidantilor din organism.Astazi se accepta doua teorii privind imbatranirea biologica:
1. Teoria erorii genetice considera imbatranirea in esenta o sinteza proteica deviata, alterata, prin defect in transcriptia informatiei genetice ca efect secundar proceselor energo-metabolice normale din timpul vietii, rezultand schimbari calitative ale expresiei genice. Calitatea reactiilor enzimo-chimice, de diferentiere si dezvoltare celulara este relativa, iar controlul genetic corect este pierdut;

Alte referate despre: alimente care combat actiunea radicalilor liberi, radicali liberi, referat radicali liberi

Liber sa alegi - capitalism

Preturile transmit informatii nu numai de la ultimul cumparator spre detailisti, angrosisti, producatori si proprietari ai resurselor; ele tranzmit informatii si in sens invers.

Alte referate despre: liber sa alegi, liber sa alegi un punct de vedere personal, liber sa alegi recenzie

Loisir - educatie pentru petrecerea timpului liber

LOISIR- agrement, distracţie,amuzament,activităţi plăcute, timp liber
Formarea şi dezvoltarea personalităţii umane s-a datorat dintotdeauna atât educaţiei primite de la alţii ( familia, şi îndeosebi şcoala), cât şi eforturilor proprii deduse în acest sens. Loisirul apare numai când societatea îl creează şi încurajează şi ca urmare sociologia ar trebui să îşi aducă o contribuţie esenţială privind loisirul.Sociologii sunt unanimi în a consemna că nici o cucerire a secolului în viaţa domestică nu conferă omului atâtea plăceri şi motive de paţnic echilibru, câte îi oferă sportul.

Alte referate despre: loisir educatie pentru petrecerea timpului liber, loisir - educatie pentru petrecerea timpului liber, loisir- educatie pt petrecerea timpului liber

Liber sa alegi.Un punct de vedere personal

Liber sa alegi.Un punct de vedere personal
“-Nu cred ca hotararea a 7 oameni din Suedia sunt in masura sa spuna realitatea despre mine, mai degraba as dori sa stiu daca peste 30 de ani marii economisti ai lumii vor mai aprecia ideile si munca mea!”le-a raspuns Friedman. La 16 noiembrie 2006 lumea economica mondiala pierde un membru marcant, cel mai important sustinator al politicii monetare si a unei piete cat mai libere. El pledeaza pt mentinerea unei politici monetare bine echilibrate si pentru “vindecarea” pietei prin propriile puteri.

Alte referate despre: liber sa alegi un punct de vedere personal recenzie, liber sa alegi un punct de vedere personal milton friedman, milton friedman liber sa alegi un punct de vedere personal

Zone Libere – instrumente importante de promovare a comertului exterior

Primele porturi libere italiene au fost Toscana(1547) şi Livorno(1696). Sec. XVIII şi XIX cunosc o adevărată proliferare de porturi libere: Gibraltar(1704), Civita Vecchia(1732), Bangkok(1782), Singapore(1819), Hong Kong(1842), Macao(1849). În Franţa, Marsilia este declarat porto-franco în timpul lui Ludovic al XIV-lea(1669), iar în 1860 este declarată zonă liberă Haute-Savoie. La sfârşitul sec. XIX Italia declară Genova zonă liberă, Danemarca – Copenhaga, iar Grecia – Salonicul.

Alte referate despre: instrumente de plata utilizate in comertul exterior, conceptul de promovare a comertului exterior, instrumente de plata utilizate in comert exterior

Sa fii cetatean intr-o Europa in schimbare

Si aceasta schimbare vine din noi, din sufletul fiecaruia, din gest, din gandire si sustinere romaneasca. Trebuie sa vrem mai mult decat ni se ofera. Iar la randul nostru vom putea oferi mai departe, ceea ce am primit, am pastrat si am imbunatatit cu valorile morale ale constiintei noastre romane.

Alte referate despre: viata unui cetatean intr-un stat totalitar, ce inseamna sa fii cetatean european, cautare - viata unui cetatean intr-un stat totalitar
Referate afisate : 17
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK