Ce insecte zburatoare sunt in periculoase poze

Tsunami

Tsunami sunt valuri uriaşe provocate de seisme. Ele sunt foarte periculoase pentru populaţia din regiunile de pe coastele oceanelor. Oamenii de şiinţă încearcă să prevadă producerea lor, pentru a le limita consecinţele. •Pericolul unui tsunami. Fenomenul numit tsunami este în general urmarea unui seism: apa deplasată brusc de mişcările crustei, poate produce valuri cu o înălţime de 30 m .

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 20105
Materia: Geografie

Dezastre naturale

TROMBELE DE APA :
Tromba de apa este o tornada care absoarbe apa dintr-un lac, rau sau mare. Cand intensitatea tornadei scade apa cade brusc precum o bomba putand produce distrugeri nemaiantalnite. Au fost situatii in care in urma unor tornade a plouat cu pesti sau broaste.

Alte referate despre: dezastre naturale, dezastrele naturale referat, dezastre naturale referat

Catastrofele naturale

Valul tsunami (din limba japoneză: val de port) se propagă diferit faţă de valul obişnuit. În larg, la ape adânci, valul mareic prezintă viteze foarte mari: de la 300m/s la 700m/s, şi se propagă în toată masa apei (pe toata adâncimea oceanului), nu doar la suprafaţă, ca valul obişnuit, creat de vânturi. Înălţimea lui variază de la câteva zeci de centimetri până la câţiva metri. El se înalţă spre coastă, căpătând aspectul unui mal teşit, măturând în continuare fundul oceanului, pentru ca la mal să se manifeste ca un zid de apă care năvăleşte pe uscat.

Alte referate despre: catastrofe naturale, catastrofe naturale referat, ce stim despre catastrofele naturale

Eruptiile vulcanice

Cea mai mare problema a vulcanologiei este prezicerea urmatoarei
eruptii a unui vulcan activ sau adormit. Oamenii de stiinta considera
un vulcan activ daca a erupt cel putin odata. Vulcanii adormiti sunt
considerati un potential pericol de a erupe pe viitor .Oamenii de
stiinta prezic eruptiile masurand evenimentele ce duc la o posibila
activitatee, ca , de exemplu cutremure, miscari a pamantului, si
eliberarea de gaze. Rata de succes este mai mare la prezicerea
eruptiilor nonexplozive la vulcanii bine monotorizati .

Alte referate despre: eruptii vulcanice, eruptii vulcanice referat, eruptiile vulcanice

Eruptiile

Eruptiile pun direct, si indirect pericole asupra oamenilor, si a
proprietatilor, atat in aer cat si pe pamant.Asemenea pericole sunt :
raurile de lava, cenusa. Unele rauri de lava, mai contin cenusa
incinsa, fragmente de roca si gaze. Acestea sunt mortale datorita
temperaturiilor inalte, peste 850° C si vitezei ridicate, de peste 250
km/h.De asemenea , acumularile masive de cenusa vulcanica , mai ales
daca sunt udate de ploaie, duc la ruinarea recoltelor de cereale.

Alte referate despre: referat eruptii vulcanice, ce eruptii vulcanice si cutremure de pamint au avut loc in muntii anzi, cutremure si eruptii vulcanice din muntii anzi

Miscarile apelor oceanice

Soarele exercită, de asemenea, o forţă de atracţie asupra apelor Terrei, dar datorită distanţei foarte mari, puterea de atracţie este de doar 46% din cea a Lunii. Pe durata perioadei în care este Lună plină si Lună nouă, când Soarele, Luna şi Pământul sunt în linie, mareele solare şi ale Lunii coincid şi se numesc maree maxime. În asemenea cazuri, fluxurile sunt mai mari, iar refluxurile mai mici decât de obicei. Când Luna se află în primul sau în al treilea pătrar, aceasta formează cu Soarele un unghi drept relativ cu Pământul, forţele exercitate de către Soare şi Lună anulându-se aproape în întregime. Aceste poziţii ale Lunii produc maree minime şi diferenţa dintre nivelele de apă de la flux şi reflux este mai mică decât cea normală. Cele două tipuri de maree, maxime si minime, au loc la 60 h după fazele corespunzătoare ale Lunii, perioada de timp care intervine fiind numită "vârsta mareelor".

Alte referate despre: miscarile apelor oceanice, miscarile apei oceanice, miscarile apelor oceanice referat

Tsunami si energia solara

La început apa oceanului se retrage ca din senin. La orizont apare un mic zid de apă sau "vălurele", dispuse unele peste altele, ce se reped spre uscat. Apa ocupă cu viteză spaţiul gol creat, şi intră cu viteza mare pe plajă.

Alte referate despre: energia solara, energia solara referat, referat energia solara

Hazard si risc -Incadrare conceptuala si metodologica

In Romania, primele unitati de protectie civila au fost infiintate in 1933. In prezent, Protectia Civila este parte componenta a sistemului national de aparare si cuprinde, conform Legii Protectiei Civile din 1996, ansamblul masurilor adoptate si al activitatilor desfasurate pentru protectia populatiei, a bunurilor materiale, a valorilor culturale si a factorilor de mediu, in caz de razboi sau dezastre.

Alte referate despre: hazard si risc referat, hazard si risc, elemente conceptuale si metodologie de statistica

Metanobacteriile din Marea Neagra sau 20.000 de miliarde de microoganisme sub mari

Mirosea urat. Aceasta nu surprindea pe nimeni – fundul marii contine hidrogen sulfurat, care are miros de oua stricate. Dar cercetatorii erau surprinsi de continutul esantionului, aproape o tona de material biologic, fara sedimente, fara carbonati, era un metru cub de bacterii.

Cateva zile mai tarziu, Richard Seifert, geolog din Hamburg, a reusit sa arunce o privire asupra fundului de mare de unde proveneau bacteriile. Realizand o scufundare intr-un mic submarin german numit Jago, uitandu-se printr-un hublou izolat cu sticla acrilica groasa de cativa centimetri, el a observat mai intai o ceata de particule plutitoare. Apoi sub haloul de lumina al reflectoarelor submarinului, prin cortina de bule ce se ridicau si care ii crea impresia ca inoata in sampanie.

Alte referate despre: 20 000 de mii de leghe sub mari, 20 000 de mii de leghe sub mare, referat 20 000 de mii de leghe sub mari

Controlul si asistenta medicala in activitati de educatie fizica si sport sunt obligatorii

Controlul si asistenta medicala in activitatile de educatie fizica si sport sunt obligatorii.Activitatile de educatie fizica si sport organizate pentru masa larga a elevilor au ca obiectiv principal mentinerea si intarirea sanatatii acestora, dezvoltarea si formarea trasaturilor positive de caracter, dezvoltarea aptitudinilor motrice si a deprinderilor necesare pentru munca si viata.

Alte referate despre: control medical in activitatea de educatie fixica si sport, proiectarea activitatii de educatie fizica si sport adaptat, juridicitate si conducerea activitatilor de educatie fizica si sport

Ce sunt si ce nu sunt afacerile

Cuvântul afacere in româneste acopera o gama variată de activităţi sociale (afaceri juridice, afaceri interne si externe) iar din punct de vedere economic afacerea înseamna tranzactii comerciale.Se poate spune din acest punct de vedere că am făcut o afacere atunci cănd am cumpărat sau am vandut ceva la preţ avantajos.

Alte referate despre: ce sunt si ce nu sunt afacerile, care sunt resursele necesare derularii unei afaceri, eseu toti suntem diferiti dar toti suntem egali

Combaterea biologica a insectelor la mar

- Trichogramma embryophagum. Aceasta viespe paraziteaza in special oule de Sitotroga cerealella. Lansarea in livezile d emeri se face in perioada depuneri in masa a oulelor de catre daunator, cu o norma de 20.000 – 30.000 de viespi / ha. Paduchele din San Jose’ are numeroase specii de paraziti si pradatori naturali dintre care ca specii parazite mai importante sunt : Prospaltella perniciosi, P. Fasciata si Aphytis proclia iar ca specii pradatoare : Chilorus bipustulatus si C. renipustulatus. Aceste specii sunt importate in perspectiva folosirii lor in combaterea biologica dirijata.

Alte referate despre: combaterea biologica a insectelor daunatoare, combaterea biologica a insectelor, combaterea biologica a insectelor la mar

OZN - Obiecte zburatoare neidentificate

In mijlocul anilor 60 o grupa formata din oameni de stiinta si ingineri, dintre care sa-au remarcat James E. McDonald, de la Universitatea din Arizona, meteorolog si J. Allen Hynek, de la Universitatea Northwestern, astronaut, au ajuns la concluzia ca un procenaj scazut din raporturile de OZN-uri credibile au indicat prezenta unor vizitatori extraterestrii.

Alte referate despre: ozn - obiecte zburatoare neidentificate, ozn-obiecte zburatoare neidentificate, obiecte zburatoare neidentificate

Feromonii insectelor - feromonii sexuali

Mecanismele de comunicare dintre indivizii aceleiaşi specii sunt de natură fizică (unde sonore, unde electromagnetice, culoarea etc.) şi de natură chimică, care au o importanţă preponderentă (compuşi chimici). Feromonii (hormoni purtători de mesaj) sexuali sunt compuşi chimici care mijlocesc atracţia sexuală între indivizii de diferite sexe. Denumirea de feromoni a fost utilizată pentru prima dată, în 1959, de către P. KARLSON şi I. LUSCHER. Prin feromon, în general, se înţelege un compus chimic emis de un individ şi recepţionat de un alt individ din aceeaşi specie, provocând o reacţie specifică individului ce l-a recepţionat.

Feromonii sexuali sunt compuşi biologic activi, care determină atragerea unui sex de celalalt sex, apropierea indivizilor şi tot comportamentul precopulator al acestora. În majoritatea cazurilor, femela este organismul emitent, iar masculul este individul receptant. Există şi cazuri în care rolurile sunt inversate. Dintre ...

Alte referate despre: feromonii insectelor, feromoni sexuali, feromoni

Ce sunt amfetaminele

Efectele folosirii pe termen scurt
Amfetamina Sulfat da celor care o folosesc extra energie pentru 4-6 ore, previne somnul, reduce apetitul, mareste viteza inimii, accelereaza respiratia si dilata pupilele. Consumatorii acestei amfetamine se simt plini de energie, mai veseli si increzatori si din cauza acestor efecte exista un risc foarte mare al dependentei psihologice. Consumatorul poate simti de asemenea si o usoara senzatie de gadilare cand este atins.

Alte referate despre: suntem ceea ce iubim text argumentativ, suntem ceea ce iubim, in lume toate sunt vesnice si permanent schimbatoare

Insecte

Initial capul este constituit din 6 segmente: acron (preantenular), antenal (antenular), intercalar, mandibular, maxilar si labial, evidente numai in stadiul embrionar. Ulterior, in cursul ontogenezei, se produce o fuzionare a acestora, astfel ca la adult suprafata capsulei cefalice este separata prin santuri sau suturi in mai multe regiuni, care nu corespund morfologic cu segmentele embrionare.

Alte referate despre: insecte, rolul insectelor in natura, rolul insectelor in viata omului

Albina in lumea insectelor

Albinele în lumea insectelor
Insectele constituie un grup zoologic imens pe care naturaliştii îl apreciază la mai mult de un milion de specii, din care în jur de opt sute de mii sunt descrise, inventariate, clasificate şi conservate în colecţii, ca aceea a Muzeului naţional de istorie naturală din Paris.
Este deci, de departe grupul zoologic cel mai numeros, atâta timp cât numărul total de specii animale vii, cunoscute până acum, de la protozoare până la mamifere este evaluat la un milion.

Alte referate despre: in lumea insectelor, curiozitati din lumea insectelor, lumea insectelor

Insecte colonizatoare

Aceste insecte pot fi recunoscute dupa segmentul ingust dintre torace si abdomen, dar majoritatea se evidentiaza prin coloritul galben cu negru, sau alte culori de avertizare.

Alte referate despre: insecte colonizatoare, imagini insecte colonizatoare, insecte colonizatoare - albine bondari muste viespi

Mitul Zburatorului

Cu toate stradaniile parintilor, Zburatorul nu poate fi oprit de efemere zidiri pamantesti. Dincolo de orice privire, sub mantia protectoare a intunericului, intilnirile celor doi continua noapte de noapte, "Astfel vine-n toata noaptea/ Zburator la al ei pat". Dragostea fetei este atat de apriga incat isi doreste sa fie rapita de zburator. "Zburator cu negre plete, vin la noapte de ma fura".

Fata de imparat si Calin nu se pot intalni decat in somn, cei doi facand parte din lumi diferite, motivul somnului devenind astfel punctul de legatura intre teluric si uranic, "Vis frumos avut-am noaptea. A venit un zburator...". Portretul zburatorului este romantic si sugereaza inadaptarea si imposibilitatea imbinarii celor doua lumi.

Alte referate despre: mitul zburatorului, mitul zburatorului in literatura romana, mitul zburatorului in calin file din poveste
Referate afisate : 19
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles