Ce sunt antibioticele

Antibiotice - clasele existente

Mecanism de acţiune
- Betalactaminele sunt AB degenerativ bactericide care inhibă sinteza peretelui bacterian acţionând doar în faza de creştere log. a bacteriilor. Bacteriile lipsite de perete bacterian îşi pierd rezistenţa şi stabilitatea la presiunea osmotică şi mor.
- Pentru a-şi putea exercita acţiunea, BL trebuie:
- să străbată peretele bacterian,
- să scape de acţiunea inactivatoare a unor enzime-betalactamaze,
- să interacţioneze la nivelul membranei citoplasmatice cu proteine care leagă penicilinele (PBP), enzime care catalizează stadiile finale ale sintezei peptidoglicanului.

Rezistenţa la BL se realizează prin:
- modificarea permeabilităţii peretelui bacterian,
- secreţia de betalactamaze care scindează legătura betalactamică inactivând AB,
- modificări ale PBP-urilor (scăderea afinităţii sau apariţia de PBP-uri noi),
- mecanism de eflux

PENAMI (PENICILINE)
1. PENICILINE BIOSINTETICE NATURALE
- BENZIL PENICILINA (PENICILINA ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 37kb
Downloads: 9
Materia: Biologie

Ce sunt undele cerebrale?

Apar unde Theta, fusuri de somn (cu frecventa de 14 Hz, amplitudinea de 40-50 Hz); la o persoana adulta sanatoasa, acestea trebuie sa fie prezente simultan atat in emisfera stanga cat si in ce dreapta. De asemenea amplitudinea undelor creste semnificativ in ariile cerebrale centrale.III. Somn stabil.Procentul de unde Delta depaseste 20 %, fiind unde ritmice in cea mai mare parte; undele Theta sunt neregulate; mai exista fusuri de somn.

Alte referate despre: ce sunt undele cerebrale, ce sunt undele seismice, ce sunt undele mecanice

Antibiotice

Voyksner et al. a dezvoltat această metodă aplicând-o şi pentru cloxacilină, ampicilină şi amoxacilină în laptele de bovină. Pentru a optimiza sensibilitatea metodei pentru amoxicilină s-au monitorizat ionii [M+H]+ la m/z 366 şi [F+H]+ la m/z 207 datorită abundanţei de ioni [M+H+H2O+CO2]+ la 340. LOD-urile au fost estimate la 100, 200, 200 μg/l. în timp ce alţi cercetători au folosit LC-MS pentru confirmare, linearitatea a fost obţinută cu coeficienţii de corelaţie de 0.9996. Comparaţia făcută între nivelele de cloxacilină din lapte determinate cu LC-UV şi LC-MS a demonstrat apropierea rezultatelor.

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare

Antibiotice

Dupa biogeneza:
- antibiotice derivate de aminoacizi
- din unitati acetat
- din glucide

Alte referate despre: clasificarea antibioticelor, referat antibiotice, clasificare antibiotice

Antibiotice

Acest fapt, cuplat cu slaba stabilitate a penicilinei in mediul acid si la actiunea penicilinei, a determinat extinderea cercetarilor privind obtinerea de noi antibiotice prin semisinteza si sinteza. Memoriu justificativ Tema lucrarii de fata este: antibiotice de biosinteza. Antibioticele sunt substante chimice organice produse de microorganisme sau obtinute prin sinteza sau semisinteza care in doze foarte mici, inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene. Analiza antibioticelor dateaza cu multi ani in urma prin descoperirile lui Pasteur, Fleming, la care nu ar trebui sa neglijam contributia savantului roman Victor Babes. Introducerea antibioticelor de biosinteza in partea medicala s-a facut prin 1941, constituind a doua etapa importanta in descoperirea chimioterapiei.

Alte referate despre: ce sunt antibioticele, antibioticele referat, antibiotice cu spectru larg

Antibiotice - chimioterapice - sulfamide

Factorii selectivi sunt folositi in tratarea bolilor infectioase.
A)antibioticele sunt substante naturale,produse de microorganisme pentru a omorai sau a inhiba cresterea altor microorganisme.putine antibiotice sunt complet inofensive pentru macroorganisme.

Alte referate despre: substantele chimioterapice sulfamidele si antibioticele, substante chimioterapice sulfamidele si antibioticele referat, antibiotice chimioterapice

Controlul si asistenta medicala in activitati de educatie fizica si sport sunt obligatorii

Asistenta medicala spitaliceasca a elevilor care invata in alta localitate decat cea in care domiciliaza se asigura pe baza biletului de trimitere eliberat de medicii cabinetelor medicale din scoli. Acelasi traseu il parcurg si elevii din localitate cu deosebirea ca, acestia vor merge la cabinetele medicale individuale din localitate in loc de cabinetele medicale din unitatile de invatamant.

Practicarea exercitiilor fizice in forme organizate (cum ar fi orele de educatie fizica) de catre elevi se realizeaza numai cu aviz medical.
In prezent in Romania, pentru avizarea medico-sportiva, este utilizat principiul apt-inapt.Toti elevii pentru a putea participa la activitatile de educatie fizica si sport, sunt obligati sa prezinte avizul medical.

Alte referate despre: control medical in activitatea de educatie fixica si sport, proiectarea activitatii de educatie fizica si sport adaptat, juridicitate si conducerea activitatilor de educatie fizica si sport

Ce sunt si ce nu sunt afacerile

Ce sunt si ce nu sunt afacerile
Termenul anglo-american de business s-ar putea traduce in româneşte prin intreprinderea comerciala privată .În acest sens afacerea nu mai înseamnă tranzactie comercială ci o unitate economică, aflată in proprietate privată( individuală sau colectivă) care produce anumite bunuri s-au prestări servicii pe piaţa liberă.A face afaceri presupune a avea o afacere şi vom folosi termenul afacere numai în sensul anglo-american de business.

Alte referate despre: ce sunt si ce nu sunt afacerile, care sunt resursele necesare derularii unei afaceri, eseu toti suntem diferiti dar toti suntem egali

Antibiotice si chimioterapicele

La bolnavii cu insuficienta renala si la oligurici se elimina greu, fapt ce impune o prudenta deosebita (dealtfel, medicul este singurul in drept sa indice dozele necesare si calea de administrare). Se concentreaza in bila si mai ales in urina, mult mai mult decat in sange. Administrarea penicilinei impreuna cu acid salicilic, aminofenazona, sulfamide si in special cu probenecid, intarzie mult eliminarea

Alte referate despre: antibiotice si chimioterapice antimicrobiene, antibiotice si chimioterapice, referat antibiotice si chimioterapice

Care sunt principalii indicatori dupa care se coteaza raspunsurile la Testul Guilford

3.Precizati care sunt formele Matricelor Progresive Raven
Testul a fost elaborat de J. C. Raven cu scopul de a determina nivelul dezvoltarii intelectuale. Testul Matricile Progresive Raven este compus din sarcini psihometrice perceptive si nonverbale care evalueaza nivelul abilitatilor cognitive generale, capacitatea de percepere a relatiilor spatiale si de integrare a relatiilor in structuri cu sens, capacitatea de restructurare cognitiva (flexibilitatea proceselor cognitive). Exista trei variante ale probei psihodiagnostice Raven:

1. Matricile Progresive Standard (SPM) - matricile standard pentru populatia generala - seriile ABCDE cuprind un numar de 60 de itemi.
2. Matricile Progresive Color (CPM) - utilizat pentru evaluarea copiilor, a varstnicilor si a persoanelor cu dizabilitati intelectuale; este alcatuit din 36 de itemi, organizati in trei serii, fiecare a cate 12 itemi -A, Ab si B.
3. Matricile Progresive Avansate (APM), seriile I si II - a fost conceput pentru ...

Alte referate despre: care sunt principalii indicatori macroeconomici, care sunt principalii indicatori economico financiari, care sunt principalele domenii in care s-a manifestat iluminismul

Ce sunt lacrimile?

Dar, cum exista lacrimile bucuriei, asa exista si lacrimile de durere.
Oare ochii nostrii nu se umplu de lacrimi atunci pierdem o fiinta
draga? Oare o data cu noi nu plange si sufletul nostru? Ce ne poate
inunda mai adanc ochii decat lacrimile suferintei?

Alte referate despre: ce sunt lacrimile, de la ce sunt lacrimile, ce sunt lacrimile sarate

Antibiotice si chimioterapice

Spectrul de activitate inseamna totalitatea tipurilor de germeni care pot fi influentati de un anumit antibiotic. Astfel, se deosebesc:
-antibiotice cu spectru ingust: sunt active pe cocigram pozitiv (penicilina) si pe cocigram negativ (streptomicina); au avantajul ca permit o terapie rationala, bine tintita, fara riscul producerii unor dezechilibre microbiene importante;
-antibiotice cu spectru larg: sunt active si pe cocigram pozitiv si negativ si pe alte microorganisme (tip tetraciclina); sunt utile in infectii polimicrobiene sau in situatii de urgenta; au dezavantajul ca se produce usor rezistenta microbiana si dismicrobismele;
-antibiotice cu spectru limitat (antituberculoasele).

Dupa modul de actiune, antibioticele se impart in:
-bactericide-distrugerea germenilor cum ar fi penicilinele, cefalospolinele, aminoglicozitele...;
-bacteriostatice-inhiba multiplicarea germenilor si ii fac vulnerabili la fortele de aparare ale organismului (tetraciclina, eritromicina...).
...

Alte referate despre: antibioticele si chimioterapicele, antibiotice si chimioterapice referat, referat argument antibiotice si chimioterapice

Antibiotice

Antibioticele sunt substante chimice organice produse de microorganisme sau obtinute prin sinteza sau semisinteza care in doze foarte mici, inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene.

Alte referate despre: referate antibiotice, referat despre antibiotice, clase de antibiotice

Eu sunt un verb

O bucatica mica a comunicarii sunt eu, sunt un verb. Sunt nucleul comunicarii,cea mai importanta parte de vorbire. Eu am multe rude; mai indepartate: substantivul, adjectivul,numeralul etc; dar si mai apropiate:
cele mai apropiate ma domina, ei tot timpul ma pun la locul meu, dandu-mi tot felul de functii sinctactice: predicate verbale si nominale, complemente, etc.

Alte referate despre: care sunt toate verbele copulative, care sunt persoanele verbului, care sunt conjugarile verbului

Generalitati privind antibioticele

Aceste fapte constituie o anticipatie geniala a savantului roman care, cu 50 de ani inaintea descoperiri epocale a lui Fleming (obtinerea penicilinei), a intuit efectele practice ce le-ar putea avea pentru terapeutica antagonismul microbian.Introducerea, in 1941, in practica medicala a antibioticelor de biosinteza caracterizate prin aspectul larg de actiune, eficacitate ridicata si tocsicitate redusa, constituie cea de-a doua etapa extrem de importanta in dezvoltarea chimioterapiei.

Alte referate despre: chestionar privind antibioticele din romania, generalitati privind antibiotice, antibiotic privind dureri dentare
Referate afisate : 15
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles