Cei trei muschetari rezumat

Cei trei muschetari - capitolul I

Cei trei muschetari - capitolul I
In prima luni din luna aprilie in anul 1626, in targul Meung era mare agitatie. Pe vremea aceea se starneau mereu conflicte si batalii. Nobili se razboiau intre ei, regele se razboia cu cardinalul, spaniolii cu regele iar targovetii cu hotii, lupii, valetii, nobilii, hughenotii cateodata chiar si cu regele dar niciodata cu spanioliii si cu cardinalul.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 6739
Materia: Romana

Cei Trei Muschetari

Faptul că trei muşchetari, dintre care unul deja grav rănit, însoţiţi de un tânăr neexperimentat, „un copil”, au reuşit să îi înfrângă pe cinci dintre cei mai de seamă soldaţi ai cardinalului, ajunse până la urechile încântate ale regelui. Pentru d’Artagnan acesta este începutul unei faime de invidiat.

EGHILEŢII REGINEI. Ocazia unor noi fapte eroice nu se lasă aşteptată. Gazda lui d’Artagnan, fricosul domn Bonacieux, îl roagă pe acesta să-i găsească soţia, o slujitoare apropiată a reginei, răpită, pare-se, de oamenii cardinalului. Intriga pare a fi una politică. Cardinalul urmăreşte să slăbească puterea Angliei lovind într-unul din cei mai importanţi oameni ai ei, ducele de Buckingham.

Aflând de dragostea pasionată pe care acesta i-o poartă reginei Franţei, Ana de Austria, cardinalul pusese să fie ticluită o scrisoare ca din ...

Alte referate despre: cei trei muschetari rezumat, rezumat cei trei muschetari, cei trei muschetari

Fratii Jderi

Creator al romanului istoric românesc - experientele lui B. P. Hasdeu
sau I. Slavici ramânând în sfera bunelor intentii - Mihail Sadoveanu
evoca momente din trecut, transformând, dupa opinia lui T. Vianu, în mit si colorând liric realitatea. Inspirându-se din cronici (Grigore
Ureche, Miron Costin, Ion Neculce), din literatura populara, din
documente, scriitorul realizeaza o opera în care exista o permanenta
alternare de real si fabulos, observatia realista îmbinându-se cu
avântul romantic, documentul cu legenda.

Alte referate despre: fratii jderi, fratii jderi-povestire pe capitole, fratii jderi rezumat

Fratii Jderi

Creator al romanului istoric românesc - experientele lui B. P. Hasdeu sau I. Slavici ramânând în sfera bunelor intentii - Mihail Sadoveanu evoca momente din trecut, transformând, dupa opinia lui T. Vianu, în mit si colorând liric realitatea. Inspirându-se din cronici (Grigore Ureche, Miron Costin, Ion Neculce), din literatura populara, din documente, scriitorul realizeaza o opera în care exista o permanenta alternare de real si fabulos, observatia realista îmbinându-se cu avântul romantic, documentul cu legenda .

Alte referate despre: fratii jderi rezumat pe capitole, rezumat fratii jderi, fratii jderi capitolul xi-rezumat

Cei trei muschetari

La Paris, d’Artagnan câştigă bunăvoinţa domnului de Tréville, dar nu şi uniforma de muschetar: trebuie mai întâi să-şi facă ucenicia. Oricum, sosirea în marele oraş nu curmă şirul boroboaţelor pentru care tânărul gascon, nedeprins cu obiceiurile pariziene, pare făcut. Încă de la prima zi se vede provocat la duel – pe rând – de trei vestiţi muşchetari: nedespărţiţii Athos, Porthos şi Aramis. La vremea aceea cardinalul Richelieu interzise duelurile, ceea ce însă nu le făcea mai rare, ci poate mai discrete.

Alte referate despre: cei 3 muschetari rezumat, cei 3 muschetari, rezumat cei 3 muschetari

Cei trei muschetari Alexandre Dumas

Ocazia unor noi fapte eroice nu se lasa asteptata. Gazda lui d'Artagnan, fricosul domn Bonacieux, il roaga pe acesta sa-i gaseasca sotia, o slujitoare apropiata a reginei, rapita, pare-se, de oamenii cardinalului. Intriga pare a fi una politica. Cardinalul urmareste sa slabeasca puterea Angliei lovind intr-unul din cei mai importanti oameni ai ei, ducele de Buckingham. Afland de dragostea pasionata pe care acesta i-o poarta reginei Frantei, Ana de Austria, cardinalul pusese sa fie ticluita o scrisoare ca din partea acesteia pentru a-l ademeni la Paris si a-l captura.

Alte referate despre: rezumat cei trei muschetari alexandre dumas, cei trei muschetari alexandre dumas rezumat, cei trei muschetari alexandre dumas

Nicolae Balcescu - portret literar

Nicolae Balcescu a fost om politic, istoric, scriitor si unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai revolutiei de la 1848. Capitolul « Mihai Viteazul » face parte din opera ampla intitulata « Istoria romanilor sub Mihai Voevod Viteazul ». Personajul prinicipal al fragmentului este Mihai Viteazul caruia scriitorul ii realizeaza un portret individual fizic si moral.

Alte referate despre: mihai viteazul de nicolae balcescu portret literar, mihai viteazul de nicolae balcescu portretul literar, mihai viteazul de nicolae balcescu portret

Cei mai inalti munti de pe globul pamintesc

Republica Kabardino-Balkaria face parte din Federaţia Rusă şi este situată în nordul Caucazului. Cel mai înalt punct din ţară este muntele Elbrus (5642 m), cunoscut din mitologie pentru ca pe varful său ar fi fost înlănţuit de zei titanul Prometeu.

Alte referate despre: cei mai inalti munti de pe glob, cei mai inalti munti, cei mai inalti munti din romania

Dacii, cei mai drepti si mai viteji dintre traci

Unitar în varietatea formelor sale de relief-munte, deal, câmpie, lunca, delta, mare si o bogata retea hidrografica legând Carpatii si Balcanii de bazinul Dunarii Mijlocii si Inferioare sau de Pont - împadurit în aceea epoca în proportie de 80%, teritoriul, a jucat un rol însemnat "atât în stabilirea formelor de organizare militara, cât si în ducerea actiunilor de lupta", impunând, în conditiile compartimentarii directiilor strategice si tacticii de patrundere a agresorilor, constituirea unor formatiuni de lupta suple si manevriere si adoptarea unor procedee specifice ca: atragerea invadatorului pe directii prestabilite de patrundere în adâncimea teritoriului, în zona de concentrare a fortelor proprii, anterior amenajata "genistic", atragerea în ambuscade, hartuirea, întoarcerea "frontului" în câmp strategic sau "învaluirea" pe flancuri si încercuirea în câmp tactic, stratageme legate de posibilitatile de mascare, etc.

Alte referate despre: geto-dacii cei mai drepti si mai viteji dintre traci, cei mai drepti si mai viteji dintre traci, cei mai drepti si mai viteji din neamul tracilor

Cei opt Bernoulli

Ocupându-se de problema traiectoriilor, a fost condus la considerarea unor curbe ale căror ecuaţii conţin un parametru variabil (termen folosit în 1692 de Leibniz în cercetarea problemei înfăşurătoarelor), numind această mărime modul, de unde a venit şi denumirea de ecuaţii modulare.
A studiat curba elastică (linia a cărei formă o ia o bază elastică fixată la un capăt, considerată de Galilei (1564 – 1642)) dându-i o caracterizare geometrică.

Alte referate despre: cei opt bernoulli, functile sintactice ale numeralului cei opt, alba ca zapada si cei sapte pitici

Fericiti cei curati cu inima

Cunoastem cuvantul Scripturii , care zice : Dumnezeu nu cauta (nu se uita) la fata omului , ci la inima sa . Acest lucru subliniaza importanta inimii pentru crestini , intrucat inima poate fi izvor al sfinteniei , dar si al pacatului . De aceea Cristos zice :Omul bun din visteria cea buna a inimii sale , scoate cele bune , pe cand omul cel rau , din visteria cea rea a inimii lui , scoate cele rele (Luca 6,45).

Alte referate despre: fericiti cei curati cu inima, fericiti cei curati cu inima caci aceea il vor vedea pe dumnezeu, www explicarea fericiti cei curati cu inima

Esenienii - Palestina

Unii cercetători au emis părerea că manuscrisele de la Marea Moartă ar dovedi unele asemănăi şi între viată practic – organizatorică a comunităţii qumrânite, pe de o parte, şi Biserica creşţină primară, pe de altă parte.
Dar obştea eseniană de la Qumrân se caracteriza printr-o riguroasă subordonare iererhică a membrilor ei, unde i se acorda fiecăruia treapta ierarhică corespunzăroarecu vechimea sa şi cu posibilitatea sa în pătrunderea Torei. În Biserica primară, creştinii sunt fraţi şi egali. La qumrâniţi, fiecare membru al comunităţii se bucura de preţuire şi respect nu în virtutea vredniciei sale personale, ci în virtutea locului ce i s-a conferit în treapta ierarhică pe care o deţinea. Faptul cesta se repercuta şi asupra drepturilor lor. Cei din treptele inferioare datorau supunere şi ascultare necondiţionată acelora care se aflau mai sus pe scara ierarhică a treptelor din comunitate. Într-o astfel de sociatate, unde individul ...

Alte referate despre: palestina, conflictul dintre israel si palestina, esenienii

Corneliu Baba

Pictorul redescoperă chipul şi universul ţăranului român, conferindu-le simbolul permanenţei , din această epocă datează pânzele Întoarcerea de la sapă, 1943; Ţărani, 1953; Odihnă pe câmp, 1954; Oameni odihnindu-se. În 1955 i-a fost permisă o plecare în Rusia (pe atunci Uniunea Sovietică) şi apoi a câştigat o medalie de aur la o expoziţie internaţională la Varşovia. În 1956, Baba a însoţit Jucătorul de şah şi alte două picturi la o expoziţie din Veneţia, apoi a călătorit împreună cu tablourile la expoziţii la Moscova, Leningrad şi Praga. A desenat ilustraţii pentru romanul cu ţărani al lui Mihail Sadoveanu, Mitrea Cocor.

Alte referate despre: corneliu baba referat, corneliu baba, referat corneliu baba

Carol al II - lea

In timpul Primului Razboi Mondial, in 1918, cand intreg guvernul si Casa Regala erau in refugiu la Iasi, Carol a parasit garnizoana in care se afla, fugind la Odessa, impreuna cu iubita lui, Ioana (Zizi) Lambrino, fiica unui maior din anturajul curtii.

Alte referate despre: carol al 2 lea, carol al ii-lea, carol al 2-lea

Carol al II - lea

Carol al II - lea - Mama lui il descria ca pe un "copil frumos, cu bucle aurii". De educatia lui s-a ocupat insusiRegele Carol I, pentru a-i asigura pregatirea necesara unui viitor suveran. Principele Carol s-a dovedit a fi un tanar inteligent si sarguincios, cu o personalitate debordanta.

Alte referate despre: carol al 2-lea referat, carol al 2 lea referat, carol al ii lea

Comentariu "Romulus, conditor Romae"

Totusi, istoricul insista pe vina ambelor parti, mentionand mania lui Romulus si "increptias" , fapt care arata nemultumirea acestuia la vederea reusitei sale si a "imperium" pe care acesta o are, devenind "conditor Romae".Numele ales pentru aceasta noua cetate are deasemenea o incarcatura puternica, datorita faptului ca provine de la "Romulus" , iar aceasta intareste legatura intre Romulus si Roma, subliniind faptul ca ii apartine.

Alte referate despre: primus conditor romae, conditia omului de geniu, conditia umana
Referate afisate : 16
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles