Cel mai mic stat din europa

Cel mai mare divizor comun si cel mai mic multiplu comun

Analog se arata ca din q|m si q|p rezulta q|n.

Lema. Daca x, y,q,r N satisfac egalitatea x=yq+r atunci exista cel mai mare divizor comun al lui x si y daca si numai daca exista cela mai mare divizor comun al lui y si r. In plus, avem (x, y) = (y, r).

Demonstratie. Presupunem ca exista cel mai mare divizor comun al lui x si y, pe care-l notam cu d. Din d|x si d|y rezulta, conform lemei anterioare, ca d|r, deci avem d|y si d|r.

Fie acum d’ N, asa incat d’|y si d’|r. Conform aceleasi leme, rezulta ca d’|x si deci d’|x si d’|y, adica d’|d. Asadar, d este cel mai mare divizor comun al lui y si r si avem (y, r) = d = (x, y).

Reciproc, presupunand ca exista cel mai mare divizor comun al numerelor y si r, pe care il notam cu d, va rezulta d|y si d|r, unde d|qy+r=x, deci avem d|x si d|y.

Fie acum d’ N, asa incat d’|x si d’|y. Obtinem d’|r, deci d’|y si d’|r, de undew d’|d. Astfel, d este cel mai mare divizor comun al lui x si y si avem (x, y)=d=(y, ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 27kb
Downloads: 4284
Materia: Matematica

Mari matematicieni

Pitagora a fost primul care a introdus in Elada invatarea stiintelor.Se presupune ca fetei lui,Damo,i-ar fi incredintat comentariile sale.Nu s-a pastrat nimic scris de Pitagora insusi.El a fost primul care a descoperit ca exista o corespondenta,o relatie intre numerele intregi si lumea(realitatea fizica)care ne inconjoara.

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni, mari matematicieni

Serii Fourier

Avem : f(-x)=-f(x)
dar a0= cu x=-u
a0= =a0
deci
a0=0 (II 14)
analog obţinem
an=0 (II 15)
şi bn= (II 16)
deci seria Fourier a unei funcţii impare este
(II 16`)

Alte referate despre: serii fourier, serie fourier, dezvoltari in serie fourier

Euclid

Progresele atât de spectaculoase la care asistăm astăzi nu se datoresc însă exclusiv contemporanilor.Aceştia au primit drept moştenire rezultatele obţinute de predecesorii lor.Axioma lui Euclid pe care am enunţat-o se găseşte sub formă diferită în „Elementele” pe care Euclid le-a scris la Alexandria cu mai bine de 300 de ani î.e.n.

Alte referate despre: euclid, euclid referat, algoritmul lui euclid

C.m.m.d.c si C.m.m.m.c

Definiţie. Numărul întreg m este cel mai mic multiplu comun (c.m.m.m.c.) al numerelor întregi a şi b (notăm m=[a, b]) dacă satisface condiţiile:
a | m şi b | m;
pentru orice întreg , pentru care a |  si b | , rezultă m | .
Teoremă. Pentru orice a, b N există su este unic cel mai mic multiplu comun al lor.
Demonstraţie.Dacă a=0 sau b=0,atunci singurul multiplu a lui a şi b este 0.
Presupunem în continuare că a0 şi b0, prin urmare 0 nu divide ab, deci 0 nu satisface condiţiile de a fi cel mai mic multiplu comun pentru a şi b.

Alte referate despre:

Teorema lui Cauchi

INTERPRETARE GEOMETRICA

Pantele celor doua drepte sunt proportionale cu pantele tangentelor duse la graficul functiei in punctul c corespunzator.

Alte referate despre: teorema lui cauchi, teorema de cauchi, referate teorema lui cauchi

Teorema lui Rolle

Teorema lui Rolle - Enunt: Fie f:[a,b]R ,a

Alte referate despre: teorema lui rolle, teorema lui rolle aplicatii, teorema lu rolle

Rolul si functiile statului

Criteriul material vizeaza continutul si natura activitatii care constituie substanta functiei statului. Desi este criticat acest criteriu socotim ca prezinta interes. In vederea satisfacerii necesitatilor de ordin general se stabilesc anumite scopuri si activitatile necesare pentru atingerea acestora.

Alte referate despre: functiile statului, functiile statului contemporan, functiile statului in turism

Oameni din cele mai vechi timpuri

Din credinta ebraica in viata de dupa moarte s-a nascut crestinismul, care sta la baza conceptiei romanesti in lumea de dupa mormant. Lucrul pe care care il demonstreaza credinta ebraica este ca a crede in viata de dupa moarte este ceva innascut in fiinta umana, de aceea nimic nu va putea distruge acest simtamant al sperantei intr-o viata dincolo de viata de aici. Ratiunea umana gaseste suficiente argumente pentru a face loc credibilitatii ideii de viata de dupa moarte. Experientele ordinare si extraordinare intaresc credinta in realitatea vietii de dincolo de aceasta lume. Mai presus de toate, credinta autentifica logica si experienta noastra.

Alte referate despre: istoria oamenilor din cele mai vechi timpuri, oamenii din cele mai vechi timpuri pana azi, ocupatiile oamenilor din cele mai vechi timpuri pana azi

10 mai 1939 - Carol 1

10 mai 1939. In Piata Palatului din Bucuresti, Carol II dezveleste statuia ecvestra a lui Carol I, unchiul si predecesorul sau pe tronul României. Statuia, maiestuoasa, superba, o armonie de forme robuste, era opera celebrului Mestrovici, sculptorul din Belgrad, care împodobise capitala României cu atâtea opere de arta. Nu întâmplator regele Carol II voise sa dezveleasca statuia unchiului sau tocmai în ziua de 10 mai. Era zi de sarbatoare, era ziua nationala a României moderne de pâna la 1947. Asa fusese conceputa din primii ani de domnie a lui Carol I si asa intrase în traditie.

Alte referate despre: 10 mai sub carol 1, 10 mai 1939, referat razboiul ciudat- al doilea razboi mondial mai 1939- 1940

Institutia Presedentiei - Seful de Stat

Institutia Presedentiei - Seful de Stat
3.Atribuţiile şefului de stat.I. Rolul şi atribuţiile şefului de stat în sistemele constituţionale din alte state.Una din problemele mereu discutate priveşte împuternicirile şefului de stat. În practică răspunsul depinde de foarte mulţi factori, precum structura, funcţiile şi raporturile dintre puterile publice, garanţiile constituţionale, durata mandatului organelor reprezentative, modul de desemnare a şefului de stat (ereditar, alegere), responsabilitatea acestuia. De aceea o succintă incursiune în alte sisteme constituţionale prezintă interes.

Alte referate despre: institutia presedentiei seful de stat referat, institutia presedentiei-seful de stat, cauta un referatinstitutia presedentiei-seful de stat

Statele Unite ale Americii

Asezare si revolutie
Asezarea permanenta a europenilor cu care a demarat constituirea Statelor Unite, a iceput in 1607 cu colonizarea britanica a orasului Jamestown din statul Virginia.Colonistii britanici s-au raspandit de-a lungul coastei estice a Americii.Pe plantatiile din S,ei cultivau tutun,bumbac si indigo cu sclavi adusi din Africa.In N,produsele de baza erau cheresteaua si blanurile animale ,iar pescuitul reprezenta o principala industrie .Teritoriile occidentale au fost treptat ocupate de colonisti si exploratori francezi si spanioli.Disputele dintre Marea Britanie si cele 13 colonii ale ei asupra comertului ,taxelor si apararii au condos la Revolutia Americana (1775-1783), iar la data de 4 iulie 1776 ,un grup de conducatori colonisti au semnat Declaratia de Independenta .Razboiul s-a sfarsit ...

Alte referate despre: statele unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii, declaratia de independenta a statelor unite ale americii

Statele Unite ale Americii

-Sistemul politic: republica federala prezidentiala
-Capitala: Washington
-Religia: protestanti (52%), catolici(24%), mormoni (2%), evrei (2,5%), musulmani (1%) si altii
-Limba: engleza
-Moneda: 1dolar=100centi
-Cele mai mari orase: New York, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Miami, Seattle, Denver, Boston, Houston, Philadelphia
-Cele mai lungi rauri: Potomac, Missouri, Rio Grande, Delaware, Hudson, Mississipi
-Cele mai mari lacuri: Superior, Michigan, Huron, Erie, Ontaro
-Masive muntoase: Muntii Appalasi, Sierra Nevada, Muntii Stancosi

Alte referate despre: statele unite ale americii referat, formarea statelor unite ale americii, constitutia statelor unite ale americii

Statul medieval roman de la E si S de Carpati

Urmasii lui Basarab vor consolida noul stat format si vor crea institutiile interne necesare. Nicolae Alexandru, fiul lui Basarab, isi ia titlul de domn autocrat si intemeiaza prima mitropolie ortodoxa din nordul Dunarii la Curtea de Arges in 1359, iar urmasul la tron, Vladislav Vlaicu bate prima moneda.

Alte referate despre: formarea statului medieval transilvania, statul medieval si institutiile sale, formarea statului medieval moldova

Satelitul Europa

Europa şi Io sunt oarecum similare în compoziţie cu Pământul şi vecinii săi, fiind compuse în principal din roci silicate. Spre deosebire de Io, Europa are la suprafaţă un strat subţire de gheaţă. Date recente furnizate de staţia Galileo indică că Europa are o structură internă stratificată ce este posibil să conţină şi un mic miez metalic.

Alte referate despre: satelit europa, satelitul europa, imagini satelit europa

Micile state din Arabia

11.000 km2, 210.000 locuitori, caitala Doha in care locuieste mai mult de jumatete din populatia tarii
Peninsula cu acelasi nume a facut parte inca din sec. al VII-lea din Califatul arab, apoi din Sultanatul Oman (veacul al XVIII-lea) si in urma din Imperiul otoman pana in 1916 cand devine protectorat englez.Intre 1968-1971 face parte din Federatia Emiratelor Golfului Arabic.Odata cu dezmembrarea acesteia obtine independenta la 1 septembrie 1971.
Petrolul este o mare bogatie a tarii. Zacamintele se gasesc pe coasta occidentala a peninsulei spre Golful Bahrain la Dukhan, fiind cunoscutedin 1939, dar intrate in exploatare in 1949, iar cele submarine in 1963. Din 1977 statul a preluat in intregime controlul asupra valorificarii hidrocarburilor.Productia actuala de petrol este de 24,4 milioane tone.Prin noile cercetari au fost identificate structuri petroliere submarine in zonele Idd El Shargi si Maydan-Mahzan.Statul Quatar poseda si mari rezerve de gaza naturale (North West Dome).In cursul ...

Alte referate despre: cel mai mic stat din lume, cele mai mici state din europa, cel mai mic stat din europa

Separarea puterii in stat

Societatea este constituita din acˇionari care au calitatea de
comercianˇi iar capitalul este împĺrˇit în pĺrˇi egale, denumite
acˇiuni. Asociaˇii rĺspund in limita acˇiunilor pe care le deˇin.
Caracterul anonim al societĺˇii este dat de caracterul actiunilor care
trec cu usurinˇĺ de la un deˇinĺtor la altul. Societatea se constituie
cu o limita minimĺ de asociaˇi żI capital. Cu privire la capital,
dreptul francez żI cel german prevad un minim de capital social. ĄN
dreptul francez acest capital este mai mare daca societatea s4e
constituie prin subscriptie publica iar dacĺ el scade sub minim,
societatea trebuie sa-l refacĺ sau sĺ se transforme în alt tip de
societate. ĄN dreptul englez pentru societĺˇile pe acˇiuni constituite
prin subscripˇie publica se prevede un capital minim autorizat. Legea
francezĺ prevede 2 moduri de constituire a societĺˇilor pe acˇiuni: cu
subscripˇie publicĺ żI fĺra subscriptie ...

Alte referate despre: principiul separatiei puterilor in stat, separarea puterilor in stat, separarea puterilor in stat referat
Referate afisate : 17
Medie note: 7.93 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles