Celenteratele rolul lor

Porifere si celenterate

Poriferele-Sunt primele animale nevertebrate cu structură pluricelulară, considerate forme intermediare între organismele coloniale (grupe de celule legate între ele, dar capabile de a supravieţui în mod autonom) şi organismele pluricelulare veritabile. Fiind animale filtratoare, se hrănesc cu organismele vii extrase din apă.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 1253
Materia: Biologie

Celula si tesuturile

Citoplasma
In interiorul membranei se afla citoplasma, care umple spatiile dintre organite. Observata printr-un microscop cu putere de marire mica, citoplasma apare ca o substanta gelatinoasa fara forma. Microscoapele moderne au aratat insa ca citoplasma e traversata de o retea imensa si in permanenta schimbare, de tubi extremi de mici si de viisoare, numiti microtubi si microfilamente. Acestea dau celulei o forma si o structura definita, precum grinzile si scheletele unei noi constructii. Tubii si filamentele fixeaza organitele si formeaza canale prin care sa poate deplasa continutul celulei.

Alte referate despre: celula si tesuturile, celula si tesuturile umane, referat celula si tesuturile

Sistemul actual de clasificare a lumii vii

REGNUL MONERA ( PROCARIOTE )
Increngatura bacteriiLOR ( BACTERYOPHYTA )
-Arhebacterii Ex: metalogene, halofile
-Eubacterii Ex: fermentative, fixatoare, de putrefactie, chimiosintetizante, fotogene, cromogene, patogene;

Increngatura ALGELOR ALBASTRE-VERZI ( CYANOPHYTA )
-reprezentantul tipic al algelor albastre-verzi este cleiul-pamantului (Nostoc commune);
REGNUL PROTOCTISTA ( PROTISTA)
Increngatura FLAGELATE ( EUGLENOPHYTA )
-reprezentantul tipic al flagelatelor este euglena verde ( Euglena viridis );
Grupul ZOOMASTIGINE ( Zooflagelate) Ex: Tripanosoma, Giardia, Codonosiga, Proterospongia, Tricomonas;

Increngatura ALGELOR VERZI ( CHLOROPHYTA)
-unicelulare Ex: Calamydomonas, Pleurococcus vulgaris(verdeata zidurilor), Volvox;
-pluricelulare Ex: Spyrogyra(matasea broastei), Cladophora(lana broastei), Ulva lactuca(salata de mare);
Increngatura ALGELOR BRUNE ( PHAEOPHYTA )
-alge pluricelulare ...

Alte referate despre: sistemul actual de clasificare a lumii vii, principiile de clasificare a lumii vii, principii moderne de clasificare a lumii vii

Zoologia nevertebratelor

Clasa Aplacophora (Solenogastra)
Aplacoforele reprezinta un grup mic de moluste - circa 240 de specii - de talie relativ mica si corp vermiform. Traiesc la adancimi variabile, atat in zone infralitorale cat si la adancimi de peste 5900 de metri; unele specii sunt sedimentofile si microfage, altele sunt carnivore, specializate pe consumarea polipilor de la hidrozoarele coloniale.

Alte referate despre: zoologia nevertebratelor, curs zoologie nevertebrate, referat zoologia nevertebratelor

Compararea celulei animale cu cea vegetala

Unele vacuole ale plantelor pot inmagazina substante nutritive de rezerva in cotiledoanele semintelor sau la unele plante, substante toxice, ca opiul in mac sau latexul in euforbia. Celula vegetala contine de asemenea ribozomi, mitocondrii , nucleul si aparatul golgi care indeplinesc diferite functii.

Alte referate despre: structura celulei animale shi cea vegetale, comparatia celulei animale ci cea vegetala, deosebire intre celula animala si cea vegetala

Meioza-diviziunea meiotica

Meioza (în limba greacă meion = mai puţin şi oxis = condiţie) reprezintă tipul de diviziune celulară caracteristică organismelor cu alternanţă de faze (haploidă - diploidă). Prin intermediul meiozei are loc reducerea la jumătate a materialului genetic cromatic (a numărului de cromozomi) a celulei somatice, precondiţie a formării celulelor sexuale (a gameţilor)

Alte referate despre: meioza - diviziunea meiotica, referat meioza-diviziunea meiotica, sunt meioza diviziunea meiotica

Bacteriile

Citoplasma esteincolora, insa uneori este impregnata cu anumite substante colorate. Clorofila lipseste. In protoplasma se gasesc vacuole precum si substante de rezerva de natura hidrocarbonata: glicogen si granuloza, de natura albuminoida – volutina, precum si picaturi de grasime.

Alte referate despre: bacterii, bacteriile, importanta bacteriilor

Increngatura celenterate

Reprezentanti: actinia (deditelul de mare) cu 6 tentacule are aspect de floare, lipsita de schelet, madreporarul cu 6 tentacule are aspect de tufa si schelet calcaros alb si margeanul (coralul) cu 8 tentacule are schelet calcaros rosu, invelit intr-o substanta carnoasa.

Alte referate despre: increngatura celenterate, increngatura celenteratelor, increngatura celenterata

Regnul Cnidaria - Celenterate

Celulele ectodermului sunt morfologic diferenţiate, în corelaţie cu funcţiile pe care le îndeplinesc, în celule senzitive, mioepiteliale, nervoase, cnidoblaste. Cele mai caracteristice sunt cnidoblastele (celule urzicătoare), specializate în vederea atacului şi apărării. Digestia este intra celulară, ca la protozoare şi spongieri, dar apare şi digestia extracelulară, în cavitatea gastrică. Cnidarii nu au aparat respirator, circulator şi excretor.

Alte referate despre: regnul animalia celenterate, regnul animal celenterate, regnul animal-celenterate

Celenterate - Phylum Cnidaria

Hidropolipul are formă de sac cu peretele cavităţii gastrice circular, lipsit de cute radiare. Orificiul buco-anal este şi el circular, situat pe un con numit hipostom, înconjurat de un număr mai mic sau mai mare de tentacule simple, tubulare.

Scifopolipul are aspect de cupă (scyphos = cupă). Peretele cavităţii gastrice prezintă 4 cute radiare ale endodermului, numite septe, care împart cavitatea gastrică în patru loje. Orificiul buco-anal, de formă pătrată, este plasat în vârful unei prelungiri tubulare, numită proboscis. El este înconjurat de un număr de tentacule pline.

Antopolipul seamănă cu o floare (anthos = floare), având cele două extremităţi lăţite ca un disc. Cu discul bazal, polipul se fixează de suport, iar cel distal (oral) este înconjurat de opt tentacule tubulare, penatiforme, sau de şase ori multiplu de şase tentacule simple şi tubulare. În centrul discului oral se deschide orificiul buco-anal situat la capătul unui tub ...

Alte referate despre: celenterate, importanta celenteratelor, celenterate referat

Sangele

Deoarece sistemul circulator este închis, sângele nu mai vine în contact direct cu celulele diferitor ţesuturi, aşa cum are loc în cazul hemolimfei. Schimbul diferitor substanţe se face prin intermediul lichidului extracelular (plasma interstiţială). Acest lichid este drenat din spaţiile intercelularede sistemul limfatic şi devine limfă.

Alte referate despre: sangele, sangele referat, sange

Nutritia la animale si plante

La animale: Se realizează cu ajutorul funcţiilor de nutriţie.Organismul animal realizează schimburi de materie şi energie cu mediul înconjurător. Sistemele şi aparatele care contribuie la realizarea funcţiei de nutriţie sunt:

Alte referate despre: despre nutritie la animale si plante, nutritia la animale si plante, nutritia la animale si plante aflate in simbioza

Ecosistemul Marii Negre

Ei apar la finele iernii si vantura apa pe o grosime de 180-200 de m. Termica apei variaza sezonal. In sectorul romanesc temperatura minima coboara la 0 grade si sub 0 grade (-1,4 grade) cand apa ingeata. Apa cea mai calda se intalneste in luna august, fiind la tarm de 27-29 de grade. Limitele oscilatiilor termice sunt de 20 de grade in larg si la tarm de 30 de grade. Pe verticala exista o evidenta stratificatie termica. Variatiile de temperatura cu inversarea lor intre anotimpul cald si rece au loc numai panala adancimea de 75-100 de m. La aceasta adancime exista o temperatura constanta de 7 grade ce creste catre fund pana la 9 grade.

Alte referate despre: ecosistemul marii negre, ecosistemul mari negre, referat ecosistemul marii negre

Sistemul nervos (la animale)

Sistemul nervos (la animale) - Prin organizarea si functiile sale sistemul nervos receptioneaza informatiile determinate de modificari ale factorilor fizici si chimici atat in din mediul intern cat si din mediul extern. Pe baza acestor informatii el elaboreaza comenzi ce ajung la organele efectoare(muschi si glande). Astfel sistemul nervos realizeaza legatura dintre organism si mediu, integrand organismul in mediul sau de viata.

Alte referate despre: sistemul nervos la animale, tesutul nervos la animale, importanta sistemului nervos la animale

Nutritia la plante si animale

F. La vertebrate sistemul digestiv este format din:
- tub digestiv alcătuit din:
- Cavitate bucală;
- Faringe;
- Esofag;
- Stomac;
- Intestin subţire;
- Intestin gros;
- glande anexe reprezentate de:
- Glande salivare;
- Ficat;
- Pancreas;

Alte referate despre: nutritia la plante si animale, referate despre functia de nutritie la plante si animale, functia de nutritie la plante si animale

Zoologia nevertebratelor

Morfologia externa . Corpul unei moluste cuprinde 5 regiuni dinstincte : 1) capul , anterior , purtand organe de simt , gura cu radula si colierul periosofagian; 2) piciorul , ventral , diferentiere a tecii musculo-cutane , servind la locomotie ;3) masa viscerala , dorsala , formata din stomac , glanda digestiva , inima , celomul , rinichii si gonadele ; 4) mantaua sau pallium , rasfrangere tegumentala , care inconjoara sacul visceral si delimiteaza o cavitate paleola , primit posterioara , continand branhiile , anusul , orificiile excretoare si genitale ; 5) cochilia , secretie cutanee a mantalei .

Alte referate despre: zoologie nevertebrate, zoologia nevertebratelor-curs florin prunar usabt, zoologia nevertebratelor power point

Creierul animalelor

Creierul, ca organ separat , a crescut din sistemul nervos al primelor animale . Prima viaţă consta din organisme unicelulare , dar când s-au dezvoltat cu mai mult de o celulă , cele care au avut cel mai mare succes au fost cele cu un sistem intern de comunicaţii, un sistem nervos. Un asemenea sistem permitea celulelor să facă schimb de informaţii . Nu toate formele de viaţă au acest sistem intern de comunicaţii : spongierii de exemplu nu au deloc aşa ceva . Cele care au celule nervoase (neuroni) au putut să adopte o varietate largă de forme şi să se adapteze la o gamă mai largă de medii.

Alte referate despre: creierul animalelor, creierul animalului, diferenta dintre creierul uman si creierul animalelor
Referate afisate : 17
Medie note: 7.88 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles