Cerneluri tipografice

Cerneluri invizibile

Cerneluri invizibile
O categorie complet opusă de cerneluri sunt cernelurile invizibile, aşa numite cerneluri simpatice, care după ce s-a scris cu ele, nu se văd dar se colorează printr-o metodă oarecare, atunci când este necesară citi-rea textului scris cu acestea. Metoda de colorare poate fi termică (încălzi-rea hârtiei) sau chimică (impregnarea hârtiei cu o soluţie, prin pulverizarea sau supunerea hârtiei acţiunii unui gaz, cum este amoniacul sau acidul clorhidric).

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 903
Materia: Chimie

Acidul acetic

Acidul acetic sau acidul etanoic (CH3COOH) este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial datorita aspectului de gheata al cristalelor formate la temperatura camerei. In solutii diluate (3% - 6%) se numeste otet si se foloseste in alimentatie.

Alte referate despre: acidul acetic, acid acetic, acidul acetic referat

Acidul carminic

Acidul carminic
In plus,Uniunea Europeana si Statele Unite au restrictionat folosirea colorantilor sintetici in calitate de aditivi alimentari . Aceste restrictii sporesc utilizarea colorantilor naturali in industria alimentara pentru o varietate de produse ca : deserturi cu gelatina, carne, carnati, preparate din fructe (ex.gemuri,etc), produse marine, sucuri, bauturi necarbogazoase, topinguri, preparate din lapte(ex.iaurt).etc.

Acidul carminic. Istoric
Insecta cosenila, este nativa din Mexic, America Centrala si Peru. Acolo sunt folosite din secolul X. Spaniolii sunt fascinati de stacojiu intensitatii culorii, vopselei de cosenila care a fost stralucitor si superior inainte de a fi cunoascuta de europenii in secolul XVI. De fapt dupa aur si argint ...

Alte referate despre: acid carminic, acidul carminic, biosinteza acid carminic

Acidul azotic

Ochelarii,pixurile,riglele intr-un cuvint celuloidul contine acest acid.Acidul azotic se foloseste la prepararea colodiului si a reactivilor. Apa regala contine in sine un oarecare procent de acid azotic.

Acidul azotic are diverse sfere de utilizare.El etse folosit la producerea obiectelor din diverse categorii,majoritatea carora nu sunt daunatoare vietii omenesti,insa la prepararea lui exista un mare pericol pentru om si natura.

Alte referate despre: acidul azotic, utilizarea acidului azotic, acid azotic

Substante organice ppt

Zaharidele cunoscute si sub denumirea de glucide sunt substante organice, cu functiune mixta ce au in compozitia lor atat grupari carbonilice cat si grupari hidroxilice.Glucidele constituie o clasa de substante foarte importanta atat pentru organismele animale cat si pentru cele vegetale. Sub aspect biochimic si fiziologic , glucidele constituie o materie prima pentru sinteza celorlalte substante:proteine, lipide, cetoacizi, acizi organici. De asemenea constituie substante de rezerva utilizate de catre celule si tesuturi. Biosinteza lor se realizeaza prin fotosinteza.

Alte referate despre: substante organice, substante organice si anorganice, cu substante organice

Substantele chimice

Caracteristici
1majoritatea metalelor au un luciu caracteristic, deşi unele se corodează repede
2majoritatea metalelor rămân in stare solida la temperatura camerei ( deşi mercurul este lichid)
3majoritatea metalelor sunt bune conducătoare de căldura si electricitate

Alte referate despre: substante chimice, clasificarea substantelor chimice, substantele chimice

Substante peliculogene, lacuri si vopsele

Principalii componenţi ai materialelor de vopsitorie sunt:

- substanţele peliculogene: sunt substanţe solide sau lichide care prin întărire în aer sau în cuptor formează pelicule pe suprafaţa suportului
- sicativi: sunt substanţe solubile în uleiuri vegetale care accelerează catalitic uscarea uleiurilor
- pigmenţi coloranţi: sunt substanţe colorante ale peliculei
- solvenţi: sunt lichide volatile, folosite de obicei în amestec, care solubilizează substanţele peliculogene solide iar prin evaporarea lor micşorează timpul de uscare al peliculei
- diluanţi: sunt amestecuri de solvenţi necesari pentru reglarea vâscozităţii în vederea unei uşoare aplicări pe suport
- plastifianţi: sunt substanţe greu volatile care conferă peliculei plasticitate, micşorând astfel pericolul de fisurare
- substanţele de umplutură: sunt ...

Alte referate despre: substante peliculogene lacuri si vopsele, fabricarea substantelor peliculogene vopsele lacuri referat, substante peliculogene vopsele

Palia de la Orastie

Tipărirea Bibliei în limba unui popor a fost întotdeauna un fapt istoric notoriu, făcând din centrele tipografice care au înfăptuit-o nişte mari repere pe harta creştinismului universal. O realizare ca aceasta este de natură să ridice însuşi prestigiul cultural şi ştiinţific al respectivei localităţi, care va fi glorificată prin chiar menţionarea de care se bucură alături de titlul celei mai prestigioase cărţi a lumii. În istoria cărţii la români diferenţiem cu ajutorul unor repere geografice Palia de la Orăştie din 1582, Noul Testament de la Bălgrad din 1648, Biblia de la Bucureşti din 1688 de Biblia de la Blaj din 1795 sau Biblia de Buzău din 1854-1856.

Alte referate despre: palia de la orastie, scriitori palia de la orastie, palia de la orastie 1582 rezumat

Proiect la analiza strategica a mediului concurential

Pe de alta parte cauza poate fi data de subiectivismul masinistilor in lucrul lor. Neexistand un management al culorii, un sistem prin care sa poata fi reglata electronic culoarea pe parcursul executarii tiparului, fiecare muncitor poate sa-si spuna propria parere in legatura cu nuanta de culoare. Existenta unui sistem computerizat ce poate fi dirijat de la masa de comanda ar aduce un plus de calitate tipariturilor, si o crestere a numarului de clienti care cer o calitate superioara a tipariturilor.

Alte referate despre: analiza strategica a mediului concurential, analiza strategica a mediului concurential licenta, analiza swot analiza strategica a mediului concurential

Antim Ivireanul

Desăvârşit în toate meşteşugurile, î-l măgulea, în cunoştinţă de cauză nemeşul Mihail Iştvanovici, discipolul său cel mai destoinic. Un profil renascentist s-ar spune arhipăstorului Ungrovlahiei. I se dusese vestea ca sculptor şi xilograf, zugrav de biserici, caligraf şi miniaturist, topograf (I se datoreşte prima schiţă topografică realizată în Ţara Românească, a moşiei Negovan, în 1696), în fine orator ecleziastic. Legenda îl însoţeşte pe acest “degno e virtuoso arcivescovo” încă din timpul vieţii.

Alte referate despre: antim ivireanul, mitropolitul antim ivireanul, antim ivireanul referat

E-book cartea electronica

Odata cu dezvoltarea sistemelor informatice, odata cu dezvoltarea si raspandirea retelelor, mai ales in mediul universitar si al companiilor. Odata cu aparitia atator calculatoare personale in foarte multe din casele oamenilor, bibliotecile au inceput sa isi piarda din clientii lor. Si aceasta pentru ca s-a dezvoltat o alta ramura a hartiei electronice. Si anume, E-Book.

Alte referate despre: e-book cartea electronica, carti electronice download, cartea electronica

Celula

Asa cum se poate deduce din numele limbajului, HTML descrie caracteristicile de format ale elementelor incluse prin procedee de marcare. Acestea pot fi asemanate intuitiv cu marcajele folosite in tipografie pentru a indica scrierea unui text cu un anumit tip de caractere. Fiecare element va fi introdus intre doua marcaje ("tags", in limba engleza) - de inceput si sfarsit - (uzual) de forma ... .

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica

Sa cunoastem sistemul mass-media si actorii sai

Din perspectiva ariei de circulatie, publicatiile pot fi: nationale (au o difuzare ce acopera intregul teritoriu al unui stat), regionale si locale, in ultima categorie intra atat jurnalele cu tiraje de cateva mii de exemplare, tiparite de o comunitate oarecare, cat si marile cotidiene ale uriaselor metropole moderne, cu tiraje de sute de mii de exemplare, fara o vocatie nationala (adica fara subiecte referitoare la evenimentele de pe intregul teritoriu al unei tari si fara o distributie nationala).

Alte referate despre: actorii pe piata mass-media, actorii pietei mass-media, mass media

Despre atitudine

Lumini colorate, stele, un tunel ingust, curcubee, o distanta imensa, o calatorie agitata si extrem de ametitoare si obositoare, o viteza mult prea mare, un dans haotic, o muzica stranie si greu de inteles, soapte, rasete, plansete, atomi langa atomi, fizica, chimie, gravitatie, legi nestiute de noi sau nespuse, comete, hidrogen metalic lichid, electroni si protoni ionizati, campuri magnetice, apa, cristale, turbulente, pasiune, dragoste si... intram in aceasta lume, brusc, facand tam-tam, galagie, larma, plangand, nestiind unde suntem si ce se intampla cu noi.

Alte referate despre: atitudinea ciobanului moldovean fata de moarte, atitudinea ciobanului moldovean in fata mortii, atitudinea generatiei mele fata de literatura populara

Petre Ispirescu

Astfel a inceput Ispirescu sa-si castige existenta, la varsta de numai 13 ani. Singura alinare a dorintei de invatatura i-a ramas cititul cu nesat a tot felul de carti :: Stiu ca in mana mi-au cazut Erotocritul, Halimaua si Alexandria, pe care le devoram. Acestea mi-au excitat curiozitatea sa stiu cum se fac cartile. Petre Ispirescu lucreaza in tipografia aproape primitivea , cate 14 ore pe zi. In timpul liber citea, scria versuri pe care nu le arata nimanui si pe care nu le publica niciodata si invata limba franceza.

Alte referate despre: petre ispirescu, date despre petre ispirescu, rezumat greuceanu de petre ispirescu

Deseuri de productie

Deseuri de la producerea, prepararea, furnizarea si utilizarea straturilor de acoperire (vopsele, lacuri si emailuri vitroase), a adezivilor, cleiurilor si cernelurilor;deseuri din industria fotografica;deseuri din procesele termice;deseuri de la tratarea chimica a suprafetelor si acoperirea metalelor si a altor materiale; hidrometalurgie neferoasa;deseuri de la modelarea, tratarea mecanica si fizica a suprafetelor metalelor si materialelor plastice;deseuri de solventi organici, agenti de racire si carburanti.

Alte referate despre: cat reprezinta deseurile din productia culturilor de camp, gestionarea deseurilor in productia compotului, deseurilor in productia industriala a lemnului

Cum sa citim mai bine si mai rapid

(Dupa Derek Rowntree, Invata cum sa inveti. Introducere programata in tehnica studiului, Editura didactica si pedagogica, Bucuresti, 1980)
In ciuda faptului ca cititul este o experienta comuna, putine persoane citesc atat de bine cat ar putea. Cei mai multi citesc prea lent, nu se pot concentra, uita.Ideea esentiala in acest domeniu este imbunatatirea intelegerii celor citite. Aplicand metoda RICAR (vezi notele cu titlul Cum sa studiem o carte) vom dobandi obisnuinta unei lecturi active si cu scop precis.

Alte referate despre: credeti ca viata in viitor va fi mai bine sau mai rau, decat rege fara dorinta de a citi mai bine sarac intr-un raft de carti, mai bine o zi leu de cit o veata oaie
Referate afisate : 17
Medie note: 8.61 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK