Cerneluri tipografice referat

Cerneluri invizibile

Cerneluri invizibile
Soluţia de acenat de plumb (IV) 3% este incoloră, iar când se scrie cu ea pe hârtie nu lasă nici o urmă. Dacă însăşi hârtia pe care s-a scris textul cu această soluţie se pulverizează cu o soluţie de sulfu-ră de sodiu, va apărea o coloraţie neagră, datorită formarii sulfurii de plumb.

Cerneluri invizibile
O soluţie de clorulă de colbat 10% nu lasă nici o urmă pe hârtie. Dacă însă hârtia este apropiată de o flacără, scrisul va apărea în al-bastru, culoare ce va dispare odată cu răcirea. Această culoare se datoreşte formării sării anhidre, la cald, de culoare albastrăm, res-pectiv a sării hidrate, de culoare roz.

Ampremente invizibile:
Pe locuri unde se presupune existenţă unor amprente digitale, se presară cristale de iod elementar şi se acoperă cu o sticlă de ceas. După câteva ore amprentele apar colorate în maroniu.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 903
Materia: Chimie

Acidul acetic

acidul acetic
Daca oxidarea se face cu oxigen la 40*C in prezenta de acetat de cobalt si de cupru se obtine un amestec constituit din 50-55% acid acetic, 35-40% anhidrida acetica si 10% apa. Acidul acetic este un acid monoprotic destul de slab cu o constanta de disociere Ka=1,8 x 10 la puterea –5.

Alte referate despre: acidul acetic, acid acetic, acidul acetic referat

Acidul carminic

Acidul carminic Alimentele fabricate modern au devenit concerne marete, in ceea ce priveste conservarea aspectului, dar ar putea avea pierderi ale culorii naturale in timpul procesarii. Aditia pastreaza aspectul colorantilor naturali, in timp ce reduce variatiile culorii si creste acceptrea lor de catre consumatori.Cu toate acestea colorantii in prezent sunt perceputi ca daunatori.

Alte referate despre: acid carminic, acidul carminic, biosinteza acid carminic

Acidul azotic

La fel,el se mai foloseste la producerea substantelor explozibile. Datorita acestor substante arheologii si cercetatorii au gasit diverse obiecte vechi de o valoare imensa.

Alte referate despre: acidul azotic, utilizarea acidului azotic, acid azotic

Substante organice ppt

Heteroproteinele sunt proteine complexe care sunt constituite din o parte proteica si o parte prostetica; in functie de aceasta grupare se pot clasifica astfel:Glicoproteine;Lipoproteine;Nucleoproteine.Datorita compozitiei, fiind formate exclusiv din aminoacizi se intilnesc alaturi de alti compusi importanti de tipul polizaharidelor, lipidelor si acizilor nucleici incepind cu structura virusurilor, a organismelor procariote, eucariote si terminind cu omul.Practic nu se concepe viata fara proteine.Proteinele pot fi enzime care catalizeaza diferite reactii biochimice in organism, altele pot juca un rol important in mentinerea integritatii celulare (proteinele din peretele celular), in raspunsul imun si autoimun al organismului.

Alte referate despre: substante organice, substante organice si anorganice, cu substante organice

Substantele chimice

Substantele sunt simple si compuse.Iar cee simple sunt metale si nemetale:Metalele care nu conţin fier se numesc metale neferoase. Acest grup include aproximativ 70 de elemente, de la aluminiu- metalul cel mai răspândit in scoarţa terestră - până la elementele artificiale cum este plutoniul, care nu se găsesc niciodată in natura.

Alte referate despre: substante chimice, clasificarea substantelor chimice, substantele chimice

Substante peliculogene, lacuri si vopsele

Principalii componenţi ai materialelor de vopsitorie sunt:

- substanţele peliculogene: sunt substanţe solide sau lichide care prin întărire în aer sau în cuptor formează pelicule pe suprafaţa suportului
- sicativi: sunt substanţe solubile în uleiuri vegetale care accelerează catalitic uscarea uleiurilor
- pigmenţi coloranţi: sunt substanţe colorante ale peliculei
- solvenţi: sunt lichide volatile, folosite de obicei în amestec, care solubilizează substanţele peliculogene solide iar prin evaporarea lor micşorează timpul de uscare al peliculei
- diluanţi: sunt amestecuri de solvenţi necesari pentru reglarea vâscozităţii în vederea unei uşoare aplicări pe suport
- plastifianţi: sunt substanţe greu volatile care conferă peliculei plasticitate, micşorând astfel pericolul de fisurare
- substanţele de umplutură: sunt ...

Alte referate despre: substante peliculogene lacuri si vopsele, fabricarea substantelor peliculogene vopsele lacuri referat, substante peliculogene vopsele

Palia de la Orastie

Nici o alta opera a spiritului nu a avut asupra destinului uman o mai
profunda si mai durabila înrâurire decât Biblia, pe drept cuvânt
numita "Cartea cartilor". Ea a creat acea extraordinara unitate si
continuitate de credinta pe care le întruchipeaza, de peste 3000 de
ani, poporul evreu si cultura sa. Se stie ca la 1250 î.Hr. Moise a
primit pe Muntele Sinai tablele de legi. Pe temelia acestor prime
texte, dar cu un nou continut, Isus Hristos a daruit lumii o mai
adânca unitate a sufletelor si a cugetelor, care, de 2000 de ani,
înseamna crestinismul.

Alte referate despre: palia de la orastie, scriitori palia de la orastie, palia de la orastie 1582 rezumat

Monastirea Argesului

Monastirea Argesului este o balada populara care a fost compusa si a circulat pe cale orala. Descoperita de poetul Vasile Alecsandri, balada a fost tiparita pentru intaia oara in celebra culegere de folclor pe care i-o datoram : Poezii populare-Balade (cantece batranesti), adunate si indreptate de Vasile Alecsandri, Iasi, Tipografia Buciumul roman, partea I, 1852, partea II, 1853.

Alte referate despre: monastirea argesului, monastirea argesului rezumat, rezumat monastirea argesului

Morometii volumul 1

Naratiunea se complica, numarul focarelor epice creste, sub presiunea numeroaselor paranteze fraza isi pierde din fluenta, devine aspra si demonstrativa. O anumita crispare a propozitiilor, provenita din elaborarea lor indelungata, arata si o instrainare a prozatorului fata de obiectul naratiunii. Din romanul unui destin, Morometii devine romanul unei colectivitati (satul) si al unei civilizatii sanctionate de istorie.

Alte referate despre: morometii volumul 1, rezumat morometii volumul 1, caracterizare ilie moromete volumul 1

E-book cartea electronica

Preturile de producere ale unui e-book sunt mult mai mici decat preturile de producere ale unei carti, pana si investitia pe care autorul va trebui sa o faca in viitoarea sa creatie va fi mult mai mica. Si aceasta pentru ca nu va mai trebui sa piarda hartie si multi nervi, in cazul in care doreste sa revina asupra textului, ci doar va trebui sa apese cateva taste.

Alte referate despre: e-book cartea electronica, carti electronice download, cartea electronica

Sa cunoastem sistemul mass-media si actorii sai

Cel mai simplu mod de a cartografia universul atat de variat al presei e acela ce are drept criteriu suportul pe care este transmis mesajul; distingem astfel presa scrisa (textul este fixat pe un suport solid -hartia) si presa audiovizuala (textul e "fixat" pe unde hertziene). in cadrul fiecaruia din aceste sisteme functioneaza mai multe tipuri de clasificare.

Alte referate despre: actorii pe piata mass-media, actorii pietei mass-media, mass media

Influenta greceasca asupra limbii romane

Cancelaria greceasca, numeroasele scoli grecesti, comertul si manastirile conduse de greci, legislatia greceasca, numarul crescand de scrieri grecesti, manuscrise (cronici etc.) sau tiparite, imprima vietii de stat (administratie si jurisdictie), vietii religioase si, partial vietii intelectuale si sociale, un caracter grecesc tot mai pronuntat. Limba neogreaca devine limba oficiala a curtii. Se scriu foarte multe cronici in greceste, privitoare la Tarile Romane, cum sunt cele ale lui Amirtaas, Afenduli, Constantin Caragea, Ioan Cariofil, Const. Dapontes, Fotino etc.

Alte referate despre: influenta greceasca asupra limbi romane, influenta greceasca asupra limbii romane, influenta omului asupra mediului inconjurator

Petre Ispirescu

Astfel a inceput Ispirescu sa-si castige existenta, la varsta de numai 13 ani. Singura alinare a dorintei de invatatura i-a ramas cititul cu nesat a tot felul de carti :: Stiu ca in mana mi-au cazut Erotocritul, Halimaua si Alexandria, pe care le devoram. Acestea mi-au excitat curiozitatea sa stiu cum se fac cartile. Petre Ispirescu lucreaza in tipografia aproape primitivea , cate 14 ore pe zi. In timpul liber citea, scria versuri pe care nu le arata nimanui si pe care nu le publica niciodata si invata limba franceza.

Alte referate despre: petre ispirescu, date despre petre ispirescu, rezumat greuceanu de petre ispirescu

Judetul Alba

Drapel
Drapelul judetului Alba are fondul rosu cu un decupaj triunghiular alb pe care este figurata stema judetului.
Proportia intre latimea si lungimea drapelului este de 2/3. Triunghiul alb are 2 laturi egale cu inaltimea drapelului, cea de-a treia porneste din coltul stanga jos la 45o.Stema judetului este amplasata in triunghiul alb, are inaltimea de 1/4 din inaltimea drapelului si este amplasata fata de latura din stanga si de sus la 1/10 din inaltimea drapelului.Drapelul va fi fixat pe suport cu partea alba.

Alte referate despre: casa parinteasca lucian blaga sat lancram judetul alba, judetul alba, fauna si flora judetului alba

E-mail

Yahoo - 266 milioane utilizatori
Microsoft - 264 milioane utilizatori
Google - 101 milioane utilizatori

Alte referate despre: ce este un e-mail, ce este e-mailul, posta electronica mail

Ambalajul - sistem complex de facilitare a identificarii produsului

Ornamentele ambalajului difera din punct de vedere al complexitatii. Dorind sa exprime eleganta sau nobletea unui produs, un designer poate alege ornamente complicate, arabescuri si caractere aurite cu o forma aristocrata. La fel, pentru ambalaj amuzant se pot folosi culori extrem de aprinse si personaje comice. Aceste exemple sunt menite sa consolideze afirmatia de mai devreme conform careia fiecare produs este inzestrat cu propria sa personalitate.

Alte referate despre: controlul produsului si ambalajului, controlul produsului si a ambalajului, controlul produsului si ambalajului la alimente
Referate afisate : 17
Medie note: 8.71 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK