Cernobal referat

Cernobal

Au existat, spre exemplu, instrucţiuni pentru medici, de a nu menţiona radiaţiile, drept cauză a deceselor. Astfel s-au pierdut multe date pentru cercetările ulterioare”, a precizat Breuer.Pe de altă parte, în urma catastrofei au fost distruse nenumărate acte, pentru a reduce pe cât posibil cifra oficială a victimilor, a mai subliniat Breuer.

Printre tacticile de falsificare a datelor reale s-a aflat şi accea de a declara drept victimă a accidentului doar decesele provocate direct de radiaţii, precum prin cancer. Multe alte boli nu au fost luate în considerare. „Bolile infecţioase şi slăbirea sistemului imunitar – aşa numita SIDA de la Cernobâl – au fost ignorate în statisticile oficiale. De asemenea nu au fost luate în considerare nici anomaliile genetice sau bolile apărute la căile respiratorii, precum bronşita cronică sau astmul bronşic. Toate aceste boli ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 2987
Materia: Fizica

Centrale Nucleare

În schimbătorul de căldură, apa de vaporizează şi devine agentul producător de lucru mecanic în turbină. Lucrul mecanic este transformat de generator în energie electrică.

Combustibilul, moderatorul şi agentul de răcire formează aşa numita filieră a reactorului termic care determină caracteristicile specifice centralelor nucleare.

Combustibilul introdus în reactor are forma unor pilule compactate sub formă de bare.Între barele de combustibil se găsesc barele de control. Acestea conţin cadmiu (element chimic ce absoarbe neutroni). Ele au rolul de a regla numărul de neutroni ce pot produce noi reacţii de fisiune, astfel încât puterea produsă de reactor să rămână constantă în timp.

Pentru menţinerea reacţiei în lanţ, în unele tipuri de reactoare, ...

Alte referate despre: centrale nucleare, centrale nucleare referat, referat centrale nucleare

Centrala Nucleara

Centrala Nucleara - Cernavoda este situata intre Bucuresti si orasul port Constanta (la 2.5-3h de mers cu masina de la Bucurestisi 1h de la Constanta).Este un orasel cu aproximativ 20000 locuitori, o asezare straveche pe malul fluviului Dunarea. Cernavoda nu detine o industrie proprie cu exceptia Centralei Nuclearo - Electrice si a Canalului Dunare - Marea Neagra, in functiune din 1984. Centrala Nucleara

Alte referate despre: centrala nucleara, centrala nucleara referat, centrala nucleara cernavoda

Cernobal

Cernobal - Omenirea nu-si poate permite luxul de a stopa constructia de noi centrale nucleare din urmatoarele motive:

Alte referate despre: cernobal, explozia de la cernobal, dezastrul de la cernobal

Cernobal

In Europa postbelica, principala sursa de energie pentru producerea
electricitatii necesare industriei o constituia carbunele. Sistemele
de purificare a emisiilor nocive erau inexistente. Incepand cu anii
60, in timp ce Occidentul si-a restructurat productia, abandonand
carbunele in favoarea petrolului, gazelor naturale si energiei
nucleare, tarile Europei de Est s-au axat pe exploatarea propriilor
resurse: de exemplu, lignit sau sisturi petroliere de foarte proasta
calitate si cu un continut foarte ridicat de sulf. Activitatile
industriale au fost concentrate in apropierea minelor de carbune, in
"triunghiul negru" (regiunile frontaliere ale fostei Germanii de Est,
Cehiei si din sudul Poloniei), responsabile in mare masura pentru
poluarea atmosferica, ca si pentru precipitatiile ...

Alte referate despre: cernobal referat, accidentul de la cernobal, cernobal 1986

Energia Solara

Omul utilizeza intr-o aşa măsura combustibilul pe baza de materie fosiliazata (petrol si cărbune) încât rezervele se vor epuiza in adoua parte a secolului următor. Mai demult s-a crezut ca centrala atomica este o soluţie alternativa, dar gradul sau de periculozitate este demonstrat de catastrofa nucleara de la Cernobal, din 1986. S-a demonstrat ca dinte sursele de energie care ar putea înlocui combustibilul fosil, este energia solara, aceasta oferă siguranţa si acurateţea cea mai mare.

Alte referate despre: energia solara, energia solara referat, referat energia solara

Resurse energetice - energia solara si eoliana

Folosindu-se de cercetările asupra bombei atomice din 1945 multe ţări şi-au dezvoltat centrale nuceare, care furnizeză o cantitate uriaşă de energie dintr-o cantitate mică de combustibil. Astăzi energia nucleară constituie 17% din totalul de enrgie electrică la nivel mondial. În 1996 un raport constata că existau 437 de reactoare în 31 de ţări. Acestea acopereau consumul intern de energie în proporţie de 87% in Lituania, 78% în Franţa, 58% în Belgia şi 53% în Suedia.

Alte referate despre: resurse energetice - energia solara si eoliana, resurse energetice-energia solara si eoliana, resurse energetice energia solara si eoliana

Energia nucleara

Societatea moderna industrializata utilizeaza cantitati mari de energie. In zilele noastre exista o preocupare privind rezervele viitorului si a masurilor care sunt necesare pentru conservarea resurselor.
In unele tari, printe care Canada, Statele Unite ale Americii, Japonia si cele vest europene traiesc aproximativ 12,5% din populatia globului. Cu toate acestea aceste tari consuma nu mai putin de 60% din totalul rezervelor energetice mondiale.
Tarile mai sarace, unde traiesc 87,5% din populatia lumii, consuma doar 40% din rezervele energetice. Aceste tari nu isi permit sa consume suficenta energie pentru a isi hranii, imbraca, educa si adaposti corespunzator populatia. Marea parte a energiei mondiale provine din combustibili conventionali- carbune, petrol, gaze naturale. Combustibilii conventionali ...

Alte referate despre: energia nucleara, energia nucleara referat, utilizarea energiei nucleare

Dezastrul de la Cernobal

Accidentul de Cernobal a aparut in timpul unui test in care reactorul mergea pe energie redusa . Testul era programat sa coincida cu o inchidere de rutina a reactorului. In mod ironic testu era conceput pentru a arata ca in timpul unei intreruperi a energiei electrice reactorul ar functiona in conditii sigure. Centrala electrica nucleara de la Cernobal, Ucraina. Fotografia a fost facuta in 1996, la scurt timp dupa o noua scurgere din reactorul in care problemele incepusera cu 10 ani mai devreme.

Alte referate despre: dezastrul de la cernobal referat, referat dezastrul de la cernobal, efectele dezastrului de la cernobal

Dezastrul de la Cernobal

Dezastrul de la Cernobal.Accidentul s-a produs în timpul unui test de siguranta in cadrul caruia lucrurile au scapat de sub control datorita unei erori umane. S-a produs o explozie violenta iar scutul superior al cladirii, o constructie care cântarea 1.000 de tone, a fost pulverizat. Învelisul de grafit al reactorului a luat foc iar produsele fisiunii radioactive au fost aruncate la mai multi kilometri în atmosfera.

Alte referate despre: urmarile dezastrului de la cernobal, dezastrele de la cernobal, referat despre dezastrul de la cernobal

Cernobal

Totuşi, la 30 de secunde după începerea testului, s-a produs pe neaşteptate o creştere considerabilă a nivelului de energie. Sistemul de închidere a reactorului în situaţii de urgenţă, care ar fi trebuit să stopeze reacţia în lanţ, nu a funcţionat.

"Cernobal"
În câteva fracţiuni de secundă, nivelul energiei şi temperaturii s-a multiplicat de mai multe ori. Reactorul a scăpat de sub control, situaţie care a culminat cu o explozie violentă. Scutul superior al clădirii în care se afla reactorul, un “sigiliu” protector de 1 000 de tone, a fost pulverizat, iar la temperaturile de peste 2 000° C, combustibilul s-a topit.

Alte referate despre: referat cernobal, explozie cernobal, explozia de la cernobal referat

Poluarea radioactiva

Accidentul de la Cernobal poarta in sine o crima dubla: prima, de sorginte tehnica, ca rezultat al nerespectarii tehnicii securitatii regimului de exploatare a centralei termonucleare, si a doua, de caracter statal –politic. Conducerea de varf a fostei URSS a incercat sa camufleze dimensiunile, proportiile si pericolul acestei tragedii, din care cauza nu s-au luat masurile de protectie corespunzatoare.

Alte referate despre: poluarea radioactiva, poluare radioactiva, poluarea radioactiva referat

Energia Nucleara

Energia nucleara: Inca din 1945, anul construirii bombei atomice, omenirea si-a pus mari sperante in utilizarea energiei nucleare pentru a acoperii o parte a necesarului energetic. In 1990 existau 435 de centrale nucleare operationale acoperind 1% din necesarul energetic mondial.

Alte referate despre: referat energia nucleara, energia nucleara referat chimie, energie nucleara

Accidente nucleare

Principalele elemente ce contribuie la poluarea radioactivă sunt clasificate şi după gradul de radioactivitate după cum urmează:
Grupa de radiotoxicitate foarte mare: 90Sr, 226Ra, 210Po, 239Pu
Grupa de radiotoxicitate mare: 45Ca, 89Sr, 140Ba, 131I, U natural
Grupa de radiotoxicitate medie: 24Na, 32P, 60Co, 82Br, 204 Tl, 22Na, 42K, 55Fe
Grupa de radiotoxicitate mică: 3H, 14C, 51Cr, 201Tl

Alte referate despre: accidente nucleare, accidente nucleare referat, referat accidente nucleare

Virusii

2000
Love Bug, cunoscut si sub numele de ILOVEYOU se raspandeste via Outlook, asemanator modului de raspandire al Melissei. Acest virus e primit ca un atasament .VBS, sterge fisiere, inclusiv MP3, MP2 si JPG si trimite username-uri si parole gasite in sistem autorului virusului.
W97M.Resume.A, o noua varianta a Melissei, este "in the wild". Virusul se comporta cam ca Melissa, folosindu-se de un macro Word pentru a infecta Outlook-ul si pentru a se raspandi.

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi, virusii

Dezvoltarea durabila

Fiecare dintre noi, constient sau nu, putem contribui la dezvoltarea durabila. De fapt, putem spune ca avem o gandire durabila atunci cand aruncam deseurile din plastic sau hartie in locurile special amenajate.
La nivel industrial, lucrurile s-au miscat mult mai repede.

Alte referate despre: dezvoltarea durabila, dezvoltare durabila referat, dezvoltarea durabila referat

Dezastre ecologice

Desi oficialii de la Kiev si ONU au afirmat ca in urma exploziei au murit 4.000 de oameni in Ucraina, Belarus si Rusia, multe studii arata ca din cauza radiatilor care le-au depasit pe cele cumulate de la Hiroshima si Nagasaki, au decedat zeci de mii de oameni, iar sute de mii inca mai au de suferit.

Alte referate despre: dezastre ecologice, dezastre ecologice referat, referat dezastre ecologice

Studiul si evolutia poluarii

• 1945 - ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite )
• 1945 - FAO (Food and Agricultural Organisation)
• 1956 - Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii şi a Resurselor Naturale
• 1961 - World Wildlife Found

Alte referate despre: studiul si evolutia poluarii, evolutia poluarii, studii privind evolutia tva
Referate afisate : 18
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles