Certificatul de urbanism

Certificatul de urbanism

2. Consideraţii generale
Având drept funcţie principală informarea celor interesaţi asupra servituţilor de urbanism aplicabile unui teren determinat şi susceptibile să afecteze dreptul de a construi, certificatul de urbanism prezintă o figură juridică proprie. Din punct de vedere istoric, el s-a născut din practica conform căreia cu ocazia vânzărilor imobiliare se solicita administraţiei să comunice natura şi conţinutul servituţilor de urbanism aplicabile imobilului care forma obiectul tranzacţiei.

La început, acest răspuns s-a concretizat într-o simplă notă informativă, dar care, treptat, şi-a consolidat statutul juridic, mai ales în privinţa rolului şi consecinţelor produse, ajungându-se într-un final la certificatul de urbanism de astăzi, care îndeplineşte, în principal, funcţia de informare a administratorilor, sub forma unui act creator de drepturi în beneficiul lor, dar şi pe cea de mijloc, aceea de control de către administraţie a utilizării ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 11
Materia: Drept

Autorizarea lucrarilor de constructii

Se semneaza de presedintele Consiliului Judetean sau de primar, dupa caz, de secretar si de arhitectul - sef sau de catre persoana cu responsabilitate in domeniul amenajarii teritoriului si urbanismului din aparatul propriu al autoritatii administratiei publice emitente, dar responsabilitatea semnatarilor fiind data prin lege.

Alte referate despre: autorizarea lucrarilor de constructie, autorizarea executarii lucrarilor de constructii, tehnologia lucrarilor de constructii

Drept economic

Persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatie specifica in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor(P.S.I.), sanitar, sanitar-veterinr,protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratie:Daca este cazul, contractul de administrare pentru administratorul persoana juridica(copie), precum ti declaratia data pe proprie raspundere de catre persoanele fizice desemnate sa reprezinteadministratorul persoana juridica(original).

Alte referate despre: drept economic, dreptul economic, izvoarele dreptului economic

Ecosistemul urban

Omul, ca orice fiinţă vie, nu se află în afara legilor care guvernează viaţa pe planeta noastră, ci s-a format şi dezvoltat în interacţiune cu mediul natu-ral. Acesta a influenţat dintotdeauna dezvoltarea societăţii, dar gradul în care a exercitat această influenţă a fost diferit re la o epocă istorică la alta.

Alte referate despre: ecosistemul urban, ecosistem urban, poluarea ecosistemului urban

Reabilitare Urbana - strada Lapusneanu din lasi

Incepand cu a doua jumatate a sec. al XX-lea, strada Lapusneanu, prin schimbarile economice si sociale, si-a pierdut destinatia initiala de strada comerciala si de promenada. Configuratia tesutului urban in zona a suferit modificari insemnate in timp, in special la extremitatile axului. Trama stradala prin constructiile realizate in Piata Unirii (anii 1960-1970) si in zona Centralei telefonice dupa 1990, sunt interventii ce au adus modificari importante spa¬tiului ambiental. Actualmente, traseul strazii Lapusneanu este pastrat intre Piata Eminescu si Hotelul Traian.

Alte referate despre: reabilitare urbana, strada lapusneanu iasi, strada lapusneanu

Urbanizarea

b. Crestere urbana nebalansata: daca cresterea urbana este concentrata intr-o singura zona a unei tari atunci distributia spatiala a populatiei acelei tari poate fi debalansata. De exemplu pot aparea megaorasele. Acest termen se refera la dominanta demografica, economica, sociala si politica a unui oras asupra unui sistem urban (exemplu Bangkok este de 30 de ori mai mare decat al II-lea oras ca marime din Thailanda ). Megaorasele sunt specifice tarilor din lumea a III-a dar se gasesc si in zonele dezvoltate ale lumii.

Alte referate despre: urbanizarea, urbanizare, urbanizarea referat

Structura urbana - curs anul 4

MODEL FUNCTIONAL- coroborarea tuturor schemelor functionale coresp. funct. –prin suprapunerea div. variante-rez. o multitudine de modele functionale(ANALIZA LA NIV. DE MODEL)

Alte referate despre: structura urbana, drept roman curs anul 1, structuri urbane

Forme teritoriale urbane

Orasele,mari sau mici,sunt astazi raspandite pana in cele mai indepartate sau aparent inaccesibile regiuni ale globului.Ele se dezvolta,prospera,cuprinzand uneori regiuni vaste in forme urbane diferite sau regiuni aflate sub influenta directa a mediului de viata urban.Practica contemporana mondiala demonstreaza faptul ca imaginea clasica a orasului se afla intr-un proces continuu de transformare.Din orasele delimitate mai mult sau mai putin de mediul inconjurator se formeaza aglomeratii imense; in unele regiuni sau in unele parti,aceste aglomeratii se leaga intre ele si formeaza uriase labirinte de orase,in final veritabile zone urbanizate.

Alte referate despre: forme teritoriale urbane, formele teritoriale urbane, noi forme teritoriale urbane

Cerere de finantare

3.1. Certificat de urbanism/ Autorizatie de construire pentru proiecte care prevad constructii, insotit , daca
este cazul, de actul de transfer a drepturilor si obligatiilor ce decurg din Certificatul de urbanism si o copie a
adresei de instiintare, conform modelului din Ghid.
si

Alte referate despre: cerere de finantare, proiect cerere de finantare, model cerere de finantare

Certificarea calitatii

Imbunatatirea imaginii.-Evitarea erorilor in locul corectarii lor.
-Economisire de timp si bani.Certificarea unui sistem de management integrat.Avantaje:-Optimizarea eforturilor si eliminarea incoerentelor.
-Se stabileste o politica de calitate, mediu, sanatate si securitate a muncii, cu responsabilitate sociala comuna.

Alte referate despre: certificarea calitatii, certificarea calitatii produselor, referat certificarea calitatii

Certificarea sistemelor de management al securitatii informatiilor

Certificarea Sistemului de Management de Securitate al Informatiilor (SMSI) al unei organizatii constituie unul din mijloacele prin care se garanteaza, de catre un organism specializat, ca aceasta este capabila sa tina sub control factorii de risc aferenti activitatilor de procesare, stocare si transferare a informatiilor manipulate si a activitatilor auxiliare care contribuie la realizarea securitatii acestor informatii, precum si ca a stabilit, implementat si realizeaza functionarea, monitorizarea, intreAZtinerea si imbunatatirea acestui Sistem de Management al Securitatii Informatiilor.

Alte referate despre: aspecte privind certificarea sistemelor de management al calitatii, certificarea sistemelor de management de mediu, certificarea sistemelor de management al calitatii referat

Motorul - proiect pentru certificare

Presiunea la sfarsitul comprimarii este influentata atat de schimbul de caldura intre incarcatura proaspata si mediul exterior, cat si de scaparile de gaze prin imperfectiunile etansarii camerei de ardere (segmenti – cilindru, supapa – sediu granitura de chiuloasa etc.). Cum in procesul functionarii motoarelor se produc o serie de schimbari in stare termica de tipul lezuri la cilindri, supape, bucse de ghidare supape, deformarea chiuloasei sau a talerului supapei, de tensionarea unui arc de supapa, intepaturi de segmenti in canale etc., etanseitatea camerei de ardere este compromisa.

Alte referate despre: motorul diesel, motorul electric, motorul otto

Finantarea deficitului bugetar pe cale atragerii disponibilitatilor de la populatie si contabilitatea certificatelor de trezorerie

Puţin câte puţin, a prelevat însă un principiu foarte puternic care face parte din regulile fundamentale ale dreptului bugetar, principiul unităţii de casă, potrivit căruia are loc centralizarea tuturor încasărilor şi cheltuielilor într-un singur loc, în aceeaşi casă. Principiul unităţii Trezoreriei răspunde grijii pentru fluiditate, mobilitate, în ceea ce priveşte posibilitatea de încasare a tuturor fondurilor publice într-un singur cont, depersonalizării acestora şi interzicerea efectuării cheltuielilor directe din încasări. Unitatea Trezoreriei se concretizează prin contul unic deschis (curent – corespondent etc.) la Banca Centrală.

Alte referate despre: finantarea deficitului bugetar, finantarea deficitului bugetar in romania, finantarea deficitului bugetar pe piata de capital

Fortran - tema2

Casetan de validare Preserver Existing Certificate Database permite reinstalarea CA peste o instalare existenta.De exemplu,pentru un calculator care trebuie transformat din modul independent in modul enterprise sau pentru un calculator care trebuie transformat din modul independent in modul enterprise sau pentru care se doreste reinstalarea pentru a modifica numele CA sau apartenenta la Active Directory,bifarea acestei casete instruieste programul de instalare sa nu stearga certificatele vechi.

Alte referate despre: fortran, istoria fortran, romania intre orient si occident tema2

Proiect de certificare a competentelor profesionale

Prin automatizarea proceselor de productie se urmareste asigurarea tuturor conditiilor de desfasurare a acestora fara interventia nemijlocita a operatorului uman. Aceasta etapa presupune crearea acelor mijloace tehnice capabile sa asigure evolutia proceselor intr-un sens prestabilit, asigurandu-se productia de bunuri materiale la parametri doriti.Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute incat sa permita implementarea lor mijloacelor de automatizare, capabile sa intervina intr-un sens dorit asupra proceselor asigurand conditiile de evolutie a acestora in deplina concordanta cu cerintele optime.

Alte referate despre: certificat de competente profesionale, proiect pentru certificarea competentelor profesionale, atestat pt certificarea competentelor profesionale

Asigurarea si certificarea calitatii

Cu toate acestea se va intocmi o lista pentru a nu se transporta in conditii neadecvate, despre ambalare, depozitare.De exemplu daca are loc o expunere a telefoanelor la temperaturi foarte ridicate va detemina supraincalzirea/topirea pieselor si a legaturilor electronice.
Transportul telefoanelor se va face in cutii, fara socuri. Produsul analizat este asamblat conform actelor de standardizare.
Se vor respecta conditii de calitate.

Alte referate despre: asigurarea si certificarea calitatii si seviciilor, asigurarea si certificarea calitatii si serviciilor, asigurarea si controlul calitatii

Barocul. Palatul de la Versailles

Palatul Versailles, ca orice palat francez are 2 fatade: latura spre curte si latura spre gradina.
Spre curte, se remarca policromia caramizii, a pietrei si a ardeziei: stilul specific epocii lui Ludovic al XIII-lea. Acestei fatade vesele i se opune pe latura dinspre parc, o fatada maiestuoasa, in intregime din piatra. Mansart renunta la caracteristicile specifice barocului, afirmand un stil clasic, cu un ritm uniform, in care domina orizontalitatea si simetria, impunandu-se riguros. El imblanzeste severitatea ansamblului, desenand 2 randuri de bolti in plin centru, animand partea de sus a balustradei cu cateva sculpturi de trofee si de urne pentru torte.
Decoratia interioara reflecta grandoarea regala. Jocul oglinzilor demultiplica stralucirea si bogatia materialelor: marmura, aur, bronz si argint. Opulenta si coeziunea celui mai mic detaliu cu ansamblul caracterizeaza aceasta “arta regala”.
“Arta ...

Alte referate despre: referate barocul palatul de la versailles, barocul palatul de la versailles, palatul de la versailles

Tudor Arghezi - viata si opera

De la varsta de 11 ani , datorita situatiei vietii familiale, este nevoit sa se intretina singur, dand meditatii . Vacantele nu si le iroseste, ci isi gaseste diferite indeletniciri ce ii vor asigura si completa necesitatile existentei . Astfel , in vara anului 1896, intra in custode la o expozitie de pictura organizata de societatea “Ileana” , in holul hotelului “Union” . Aici cunoaste o serie de personalitati ale timpului, printre care us I.L. Caragiale. Isi face debutul literar in anul in acelas an. In primele zile de februarie ale anului 1990, intra la manastirea Cernica . Dupa un noviciat de sase luni este hirotonisit diacon, primind numele de Iosif. Mitropolitul Iosif Gheorghian il aduce la secretariatul Mitropiliei din Bucuresti si va fi mentorul tanarul diacon Iosif , in toata aceasta perioada .

Alte referate despre: tudor arghezi viata si opera, tudor arghezi viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea
Referate afisate : 18
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles