Cesar lombroso

Criminologie : Cesare Lombroso

Criminologie : Cesare Lombroso
Lombroso includea pozitivismul lui Comte, evolutionismul lui Darwin, dar si alte studii ale timpului cum ar fi lucrarile de frenologie ale medicului vienez Frederik Joseph Gall cu privire la corelatia dintre anomaliile craniului si functiile creierului si alte trasaturi ale individului, studiile de fizionomie ale lui J. R. Lavater, concepte asupra degenerescentei speciei umane ale lui Charles Morel.

Criminologie : Cesare Lombroso
Teoria biologica constitutionala evolutionista a clasificat atavismul ca pe o forma incipienta a vietii animale aparuta din timpuri ancestrale la anumite persoane, sub forma unor ,,stigmate anatomice”. Pentru Lombroso, fara a exclude influenta factorilor sociali si fizici, ereditatea, din punctul de vedere al influentei ei asupra criminalitatii, a avut o mare importanta deoarece a considerat actul criminal ca o fatalitate ereditara.

Cu alte cuvinte, criminalul semana cu stramosii sai criminali, carora ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 17kb
Downloads: 24
Materia: Drept

Criminologie generala

Contemporan cu Beccaria, englezul Jeremy Bentham a dezvoltat problematica penalogiei, facand o serie de propuneri de reformarea sistemului de legi si pedepse, ce a avut un impact social real, fiind insusite de structurile britanice, judiciare si de putere .
Abordarea filozofico-umanista a fenomenului infractional a fost completata cu incercarea de a introduce ca metoda de studiu delincventa intr-un sistem de cercetari experimentale. La aceasta au contribuit antropologi si medici de penitenAZciare. Franz Joseph Gali (1758-1828), cu lucrarea sa "Les Fonctions du cerveau ", este considerat intemeietorul antropologiei judiciare. Tot in acest sens se inscriu si cercetarile medicului scotian Thompson, care a publicat in "Journal of Mental Science" (1870) observatiile sale asupra a peste 5.000 de detinuti, iar englezul Nicolson a publicat studiile referitoare la viata publica a infractorilor.

Alte referate despre: criminologie, referat criminologie, referate criminologie

Cesare Lombroso - Criminologie

“ACEASTA n-a fost nici macar o idee ci o revelatie.La vederea acelui craniu,dintr-o data m-am luminat ca un mare avion sub un cer inflacarat, problema naturii criminalului - o fiinta atavista care reproduce in propria persoana instictele feroce ale unui om primitiv”.

FEMEIA criminal,conform lui Lombroso, este diferita de barbatul criminal:
“AM vazut de asemenea ca femeile au multe lucruri in comun cu copii , ca simtul lor moral e diferit ; sunt razbunatoare , geloase , cu inclinatie spre o razbunare de o cruzime aparte … Cand o activitate morbida a centrelor psihice intensifica calitatile rele dintr-o femeie… este clar ca trasaturile semicriminale ale unei femei normale o pot transforma intr-o femeie criminala mai teribila decat orice barbat . Femeia criminala este consecvent un monstru .

Alte referate despre: cesare lombroso criminologie, criminologie -cesare lombroso, cesare lombroso

Sociologia deviantei

Se contureaza doua tendinte contrare:prima considera obisnuintele criminale ca efect direct al conditiilor de viata in care se afla plasate unele grupuri de populatie,iar cea de-a doua pune in evidenta o natura criminala si explica delicventa prin cauze individuale: genetice, defecte de personalitate.

Alte referate despre: sociologia deviantei, sociologia deviantei albert ogien, sociologia deviantei adictia

Charles Goring - creatorul tezei criminalului nascut

Una dintre cele mai vechi abordari "stiintifice" in cercetarea criminologica a fost scoaterea in evidenta a defectelor biologice si fizice, ca stigmat distinctiv pentru criminali. Astfel, ei sunt vazuti ca niste indivizi cu caracteristici deosebite, anormali, defectuosi si, de aceea, inferiori biologic.Acest defect biologic este capabil sa produca la criminali anumite caracteristici fizice, care ii fac sa apara diferiti fata de omul obisnuit, de aceea teoreticienii criminologi, inca de la inceput, au studiat infatisarea fizica a criminalilor in tentativa de a identifica aceste caracteristici.

Alte referate despre: criminalitatea nascuta sau dobandita, criminalul este nascut criminal, nascut criminal lomborso

Avocatul - personalitate in templul justitiei

“Trivialitatea” cu care este privita profesia de avocat si însusirile care sunt necesare pentru exercitarea acesteia înseamna a contura portretul avocatului din doar câteva elemente. Spre exemplu, se spune ca avocatul este un “vorbaret”, ca este un “clantau”. Asadar, dupa opinia comuna, avocatul este un om care poate vorbi usor despre orice, “un vorbaret”, “un usor si iute la vorba”.

Alte referate despre: avocatul personalitate in templul justitiei, avocatul-personalitate in templul justitiei, avocatul-personalitate in timpul justitiei

Problema distinctiei intre crima organizata si criminalitatea afacerilor

Aceste schimbari s-au produs în special la initiativa organelor europene supranationale, deoarece statele europene se simteau din ce în ce mai neputincioase în razboiul mondial împotriva industriei drogurilor. Iar consecinta a fost aceea ca, efectiv, s-a acordat mai multa atentie criminalitatii financiare si economice.

Alte referate despre: de ce am luat tema criminalitatea sau crima organizata, crima organizata-organizatii criminale, criminalitatea violenta coruptia crima organizata

Calciul

Calciul are character metallic pronuntat,cedand cu usurinta cei doi electroni de pe stratul patru pentru a ajunge la configuratia electonica a argonului:Ca-2e=Ca.In seria de activitati a metalelro ocupa pozitia a doua dupa potasiu.Calciul are valenta 2 si numarul de oxidare(in combinatii) +2.

Alte referate despre: reguli de calcul cu puteri, calcul impozit pe profit, elemente de calcul financiar

Republica Moldova

Astfel, prima etapă în formarea peisajelor geografice şi a ecosistemelor contemporane este perioada de formare a componentelor geoecologice, iniţial a reliefului şi a rocilor parentale sau a subsistemului geomorfologic care, ulterior, a reprezentat componenta de bază a geosistemului când, în contact cu elementele hidrotermice, se formează depozite şi forme noi de relief.

Alte referate despre: cartea rosie a republicii moldova, problema combustibililor in republica moldova, republica moldova la etapa actuala

Criminologia si domeniul sau de studiu

In acest context prielnic, cercetarile cu privire la crima, criminal si criminalitate capata un caracter constant, prefigurand o noua disciplina stiintifica. Este momentul aparitiei "criminologiei pozitiviste" ai carei reprezentanti au fost italienii Cesare Lombroso, Enrico Ferri si Raffaele Garofalo, precum si belgianul Adolphe Jacques Quatelet, francezul Andre'-Michel Guerry si englezul Henry Mayhew.

Alte referate despre: criminologia stiinta si disciplina de studiu, strategii si politici in domeniul resurselor umane studiu de caz, politica comunitara in domeniul concurentei si studiu de caz

Interferente medicale, psihologice si sociale

Informaţia pe care personalul medical are obligaţia să o furnizeze pacientului priveşte toate aspectele practicii: desfăşurarea actului medical propriu-zis, a investigaţiilor, a consecinţelor fiecărei decizii medicale, a posibilităţilor de a opta pentru o investigaţie sau alta, pentru un tratament sau altul, a riscurilor, a şanselor de reuşită a unei intervenţii sau a unui tratament, a impactului asupra calităţii vieţii. Claritatea mesajului, adecvarea lui la universul de cunoaştere al pacientului reprezintă abilităţi pe care personalul medico-sanitar al secolului XXI trebuie să le dobândească în plus faţă de competenţele profesionale tot mai complexe.

Alte referate despre: relatia dintre psihologia medicala si stiintele sociale, relatiile dintre psihologia medicala si stiintele sociale, maturitatea fizica psihologica si sociala a persoanei

Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari

Particularitatile situatiei copiilor institutionalizati din diferite tari
În ţările regiunii Europei de sud – est sub tutela statului se află mai mult de 1 mln. de copii. La majoritatea din ei este în viaţă măcar unul dintre părinţi, însă necătând la deciziile primite în ultimii ani în multe ţări, majoritatea copiilor totuşi se află în instituţiile mari de copii.

Alte referate despre: particularitatile situatiei copiilor institutionalizati, situatia copiilor institutionalizati, particularitati ale copiilor institutionalizati

Osciloscopul catodic - aplicatii in medicina

• Un tub cu raze catodice , cu diametrul de 6 inch (15,2 cm), protejat printr-un cilindru exterior la bombardamentele ionice
• O cutie în care erau montate circuitele pentru controlul focalizării.

Alte referate despre: aplicatii in medicina a osciloscopului, osciloscopul catodic, proprietatile radiatiei laser si aplicatii in medicina

Noapte de sarbatoare de Cesare Pavese - recenzie

Referat despre Noapte de sarbatoare de Cesare Pavese
Cesare Pavese a fost contemporan cu un mare scriitor roman:Marin Preda. Opera acestuia « Viata ca o prada » reprezinta tema cartii lui Pavese. Cititorul descopra ca viata in viziunea lui Pavese nu e un basm cu printi si printese ci mai degraba un loc al confruntarilor morale si o continua lupta pentru supravietuire.In nicio povestire nu avem parte de un final fericit. Intamplarile sunt prezentate printr-un realism dur, total.

Temele povestirilor sunt diversificate. Realitatea mitica din opera lui Pavese este copilaria, varsta de aur a fiintei, in care experientele sunt traite intens, spontan fara sa fie analizate.Copilul aboleste timpul fizic, ignorand moartea in timp ce adultul se loveste mereu de acest prag.

In “Lanul de grau” se infrunta doua mentalitati:cea a tatalui, care nu poate renunta la viata de la tara, semanandu-si in fata casei de la oras un lan de grau si cea a fiicei sale Amalia, careia ii ...

Alte referate despre: cesare pavese - noapte de sarbatoare, cesare pavese, cesare pavese carti

Cesar

Ales consul, Caesar adoptă in 59 in ciuda opoziţiei senatoriale, o serie de legi favorabile intereselor triumvirilor. În calitate de proconsul, obţine în 58 guvernarea, pe o perioadă de 5 ani, a Galliei Cisalpine, a Galliei Transalpine si a Illyricumului. Căsătoria in 59 a fiicei sale Iulia cu Pompei contribuie la întarirea legăturilor dintre cei doi oameni politici. Întrevedera de la Lucca din Etrulia dintre Caesar, Pompei, Crassus se incheie în aprilie 56 prin reînnoirea triumviratului şi estomparea tensiunii reinstalate intre Crassus si Pompei. Se decide ca aceştia doi să ocupe in 55 consulatul, iar lui Caesar sa-i fie prelungită cu încă 5 ani autoritatea în provinciile sale.

Alte referate despre: iulius cesar, cesar, cesare beccaria

Un conflict posibil - valoarea de vechime si valoarea istorica a monumentului istoric

"Un conflict posibil - valoarea de vechime si valoarea istorica a monumentului istoric"
Autorul vorbeşte în lucrarea sa şi despre o a doua categorie de opere. Acestea au fost create cu scopul de a servi unor lucruri practice. De-a lungul timpului şi acestea au dobândit valori şi semnificaţii importante pentru societatea contemporană.

Alte referate despre: valoare de piata si valoarea justa, valoarea de investitie si valoarea de utilizare, valoarea nutritiva alaptelui si valoarea energetica

Octavian Augustus - latina

Senatul a fost adaptat nevoilor Imperiului,capatând atribute
preponderent administrative si largindu-si rândurile cu membrii din
provincii.

Alte referate despre: octavian augustus latina, referat despre octavian augustus pt latina wikipedia, poezia latina in vremea lui octavian augustus

Momente din istoria astronomiei

Criminalitatea ca fenomen social a apărut odată cu structurarea primelor comunităţi, atunci când s-au impus norme şi a existat morala.Stiintific criminalitatea a început să fie studiată, relativ recent, în ultimele două secole prin: 1) Cesare BECCARIA (1738-1794) “Despre infracţiuni şi pedepse”- 1764 critica tirania şi arbitrariul din justiţie şi pledează pentru “dreptul comun” unde toată lumea să fie egală în faţa legii şi împotriva dreptului “inchizitorial” medieval.

Alte referate despre: momente din istoria astronomiei, momente din istoria astronomie, momente in istoria astronomiei

Petrolul

Petrolul
Pe plan mondial adevărata problemă a petrolului s-a ivit la sfârşitul secolului al XIX-lea şi la începutul secolului nostru adică atunci când s-a trecut la utilizarea pe scară tot mai largă a derivatelor obţinute din “aurul negru”.

Alte referate despre: petrolul, prelucrarea petrolului, petrol
Referate afisate : 19
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles