Cesare lombroso criminologie

Cesare Lombroso - Criminologie

10. dentitie anormala;
11. barbie proeminenta sau excesiv de lunga,scurta sau turtita asemenea maimutelor;
12. abundenta,varietatea si precocitatea zbarciturilor;
13. anomaliile parului marcate prin caracteristici specifice sexului opus;
14. defecte ale toracelui cum ar fi prea multe sau pre putine coaste sau mai multi sani;
15. inversiunea caracteristicilor sexuale sau a organelor genitale;
16. lungimea excesiva a bratelor;
17. mai multe degete la maini sau la picioare;
18. asimetria craniului.

DIN examinarea a 383 criminali italieni Lombroso a stabilitca 21% prezinta o asemenea anomalie,in timp ce 43% au 5 sau chiar mai multe.Plecand de la aceasta constatare ,Lombroso a afirmat ca prezenta a 5 sau mai multe anomalii ne indica faptul ca individul este “criminal nascut”(natural born killer).

De altfel Lombroso a comparat anomaliile craniene intre criminalii si soldatii italieni necriminali,inregistrandrezultatele din tabelul alaturat.

ACEST tabel indica evolutia ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 15kb
Downloads: 5787
Materia: Drept

Sociologia deviantei

Cei trei si-au pus intrebarea:crima este un fenomen anormal?Emil Durkheim incearca sa dea raspunsul la aceasta intrebare.El constata permanenta crimei in toate activitatile umane considerand ca,crima este normala fiindca o societate in care ar lipsi este cu totul imposibila.Asadar acesta se opune tezelor criminologilor italieni.Ceea ce-l preocupa pe Durkheim este functia crimei el descoperind principiul acestei functii intr-un fenomen comun:definirea sociala a deviantei si reprimarea ei.

Alte referate despre: sociologia deviantei, sociologia deviantei albert ogien, sociologia deviantei adictia

Criminologie : Cesare Lombroso

De altfel,Lombroso ”intr-o dimineata rece si cenusie de noiembrie”,in timp ce observa oasele unui criminal notoriu care a murit in inchisoare :“Acest barbat detinea o asa extraordinara agilitate, ca este stiut ca escalada inaltimile muntilor, purtand o oaie pe umerii lui. Obraznicia sa cinica a fost asa de mare ca se lauda deschis cu crimele sale. La moartea sa (.…) am fost desemnat sa fac autopsia, si in craniul deschis am gasit un punct slab ca la animalele inferioare”.

Alte referate despre: criminologie -cesare lombroso, cesare lombroso criminologie, cesare lombroso

Orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta

Orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta
Majoritatea zdrobitoare a concepţiilor şi teoriilor care au dominat sau continuă să stea în atenţia specialiştilor – oferind sau încercând să ofere şi soluţii de predicţie sau profilaxie a crimei – au însă la bază ideea că infracţiunea se constituie ca un act de comportament determinat de anumite cauze, ceea ce implică recunoaşterea caracterului cauzal, procesual al criminalităţii, condiţionarea sa mai mult sau mai puţin complexă.

Alte referate despre: orientarea psihologica in criminologie - lucrare de licenta, orientarea psihologica in criminologie, metodologia cercetarii psihologice model de lucrare de licenta

Criminologie generala

Majoritatea istoricilor criminologiei il considera pe medicul militar italian Cesare Lombroso (1835-1909) drept intemeietorul acestei stiinte, recunoscand totodata meritele precursorilor sai, un exemplu elocvent fiind Cesare Baccaria (1738-1794), prin importanta lucrarii sale "Dei delitti e dellepene " (Despre infractiuni si pedepse) aparuta in anul 1764. Influentat de lucrarile filozofilor iluministi Montesquieu (1689-1755) si J.J. Rousseau (1712-1778), Beccaria a atacat virulent si pertinent tirania si arbitrariul care dominau justitia italiana din acel timp, pledand impotriva dreptului "divin" (inchizitorial) si in favoarea dreptului "natural", in virtutea caruia toti oamenii sa fie egali in fata legii . Interesul sau privind raportarea pedepsei la pericolul social al faptei si la vinovatia faptuitorului, precum si opiniile referitoare la prevenirea criminalitatii constituie idei esentiale ale scolii clasice de drept penal, cat si importante puncte de plecare in criminologie.

Alte referate despre: criminologie, referat criminologie, referate criminologie

Scopul si functiile criminologiei

Infaptuirea scopului general se realizeaza insa de fiecare disciplina stiintifica prin modalitati specifice. in consecinta, pe langa scopul general exista si un scop particular si imediat. Acesta din urma constituie criteriul de departajare dintre diferitele domenii ce se ocupa cu studiul criminalitatii. Criminologia traditionala, studiind crima, criminalul si criminalitatea, a urmarit relevarea cauzelor care ii determina pe oameni sa savarseasca atare acte reprobabile.

Alte referate despre: scopul si functiile criminologiei, scopul si functiile criminologiei referat, functiile criminologiei

Principalele metode de investigare utilizate in criminologie

Criminologia este stiinta care explica fenomenele infractionale si modalitatile de aparare socio-umane in interdependenta si cauzalitatea lor istorica, urmarind determinarea sensului acestora.Criminologia este considerata o stiinta sintetica-integrala, deoarece explica fenomenele sociale existente prin crearea unui obiectiv propriu de cercetare cu un continut social real.Pentru explicarea criminologica, pentru abordarea obiectivului sau de studiu, criminologia opereaza cu o serie de concepte generale, indicatori statistici, metode si tehnici de evaluare si cercetare.

Alte referate despre: principalele metode si tehnici utilizate in procesul planificarii, care sunt principalele mijloace de promovare utilizate in turism, enumerati principalele metode de cercetare utilizate in sociologie

Charles Goring - creatorul tezei criminalului nascut

Grecul Socrates a acceptat si a fost examinat de catre un fizionomist, care a apreciat ca fata inteleptului il descria ca fiind brutal si inclinat spre bautura. De altfel, Socrates a admis ca acestea erau intr-adevar predispozitiile sale naturale, dar ca invatase sa depaseasca aceste tendinte.

Alte referate despre: criminalitatea nascuta sau dobandita, criminalul este nascut criminal, nascut criminal lomborso

Teorii si modele etiologice in domeniul delincventei juvenile

Vreme indelungata, cauzele comportamentului delincvent erau considerate a fi fortele supranaturale. Oamenii actionau in moduri irationale pentru ca erau posedati de "diavol" sau de "spirite rele". Astfel de "explicatii" mai persista marginal in medii subculturale si in timpurile noastre. Ignoranta si teama, in relatie cu "spiritul fabulos", explica in parte aceasta inertie. Incepand cu secolul al XIX-lea, dezvoltarea stiintei duce la inlocuirea treptata a superstitiilor cu explicatii bazate pe faptele de observatie.

Alte referate despre: cauzele delincventei juvenile, cauze ale delincventei juvenile, teorii si modele macroeconomice

Criminologia si domeniul sau de studiu

Acelasi rol de laborator experimental 1-a jucat si penitenciarul, unde s-au efectuat unele observatii pe termen lung asupra detinutilor. Acestia erau examinati clinic, masurati antropometric, fotografiati, catalogati, tragandu-se unele concluzii cu privire la rata recidivei, la carierele criminale etc.

Alte referate despre: politica comunitara in domeniul concurentei si studiu de caz, criminologia stiinta si disciplina de studiu, strategii si politici in domeniul resurselor umane studiu de caz

Deviante sociale

Comportamentele sexuale deviante au loc datorita maturizarii sexuale ; se manifesta prima experienta sexuala si apoi se structureaza conduita sexuala,care poate lua forme aberante ,deviate,sub influente nefaste sau sub influenta agresivitatii si opozabilitatii :violul .
In general infractionismul si conduitele sexuale deviate sau aberante au la baza :

Alte referate despre: devianta sociala, deviante sociale, referat devianta sociala

Noapte de sarbatoare de Cesare Pavese - recenzie

Referat despre Noapte de sarbatoare de Cesare Pavese
Cesare Pavese a fost contemporan cu un mare scriitor roman:Marin Preda. Opera acestuia « Viata ca o prada » reprezinta tema cartii lui Pavese. Cititorul descopra ca viata in viziunea lui Pavese nu e un basm cu printi si printese ci mai degraba un loc al confruntarilor morale si o continua lupta pentru supravietuire.In nicio povestire nu avem parte de un final fericit. Intamplarile sunt prezentate printr-un realism dur, total.

Temele povestirilor sunt diversificate. Realitatea mitica din opera lui Pavese este copilaria, varsta de aur a fiintei, in care experientele sunt traite intens, spontan fara sa fie analizate.Copilul aboleste timpul fizic, ignorand moartea in timp ce adultul se loveste mereu de acest prag.

In “Lanul de grau” se infrunta doua mentalitati:cea a tatalui, care nu poate renunta la viata de la tara, semanandu-si in fata casei de la oras un lan de grau si cea a fiicei sale Amalia, careia ii ...

Alte referate despre: cesare pavese - noapte de sarbatoare, cesare pavese, cesare pavese carti

Octavian Augustus

Iniţiat de Cesar în arta militară,apoi adoptat şi desemnat prin testament ca unicul moştenitor al dictatorului,Octavian Augustus îşi elimina cu abilitate toţi adversarii politici.

Alte referate despre: octavian augustus, octavian augustus referat, referat octavian augustus

Les grandes equipes de France

Autre recrue brésilienne, Paulo Cesar. A 23 ans, cet arričre droit est trčs rapide et déjŕ comparé ŕ Roberto Carlos. Il découvre l’Europe et a déjŕ séduit les supporters du PSG par ses centres millimétrés lors des différents matches amicaux. Derničre recrue sud-américaine, Martin Cardetti. Le compatriote de Heinze et Pochettino n’a pas terminé meilleur réalisateur du championnat argentin en 2001 pour rien !

Alte referate despre: les grandes equipes football en france, les grandes demeures de france poze, referat les plus grandes villes de france

Un conflict posibil - valoarea de vechime si valoarea istorica a monumentului istoric

Autorul este conştient că valoarea de vechime are prioritate faţă de celelalte valori ale operei de artă, deşi îi vede şi neajunsurile. El vede cultul valorii de vechime lucrând spre propria sa pierire. Valoarea de vechime este foarte uşor de recunoscut. Oamenii simpli sunt capabili să recunoască un obiect vechi, să îl distingă de unul nou.

Alte referate despre: valoare de piata si valoarea justa, valoarea de investitie si valoarea de utilizare, valoarea nutritiva alaptelui si valoarea energetica

Octavian Augustus - latina

Dupa moartea lui Octavian s-au succedat patru dinastii,primele
dinastii IULIA-CLAUDIA si FLAVIA. 0x01 graphic

Alte referate despre: octavian augustus latina, referat despre octavian augustus pt latina wikipedia, poezia latina in vremea lui octavian augustus

Conceptul de probatiune si rolul serviciilor de protectie a victimelor si reintegrare sociala a infractorilor

In aceeasi idee, a identitatii probatiunii, Poledna S.(2002) supune atentiei o definitie alternativa si europeana apreciind ca: "Probatiunea este o modalitate de sanctionare avand un fundament
socio-pedagogic caracterizat printr-o combinatie intre supraveghere si asistenta; ea este aplicata in regim de libertate a infractorilor sanctionati in functie de caracteristicile lor criminologice si de receptivitatea in raport cu regimul, scopul principal fiind acela de a
oferi fiecarui subiect posibilitatea de a-si modifica atitudinea fata de viata in societate si de a se reintegra in mediul social la libera sa dorinta si fara riscul de a incalca din nou norma penala".

Alte referate despre: servicii de protectie a victimelor, serviciul de protecti al victimelor, institutii si servicii in protectia copilului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.54 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles