Charles augustin de coulomb referat

Charles Augustin de Coulomb

Charles Augustin de Coulomb - În 1777 a inventat balanţa de torsiune pentru a măsura forţa atracţiei magnetice şi electrice. Cu această invenţie Coulomb a putut formula principiul cunoscut ca Legea lui Coulomb, care guvernează interacţiunea dintre sarcinile electrice. În 1779 Coulomb a publicat tratatul “ Teoria maşinilor simple “ o analiză a frecării în mecanică. După război Coulomb a revenit din pensie şi a ajutat noul guvern în definirea unui sistem metric pentru greutăţi şi măsuri. Unitatea sarcinei electrice, coulombul, a fost numită în onoarea lui.

Charles Augustin de Coulomb - Rolul în istoria electricităţii
Priestley a demonstrat de asemenea că o sarcină electrică se distribuie uniform pe suprafaţa unei sfere goale metalice şi că nici o sarcină sau un câmp electric de forţe nu există pe o astfel de sferă.
Charles Augustin de Coulomb a inventat o balanţă de torsiune pentru a măsura cu precizie forţa exercitată ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 56kb
Downloads: 17
Materia: Fizica

Elemente de mecanica cuantica

Pe măsura adânciri studiilor legate de structura si proprietătile atomilor, fizicienii au ajuns tot mai mult la concluzia că greutătile si deficientele întâmpinate de modelul Bohr –Sommerfield au o cauză mai profundă. Cu alte cuvinte greutătile pe care le întâmpină în a descrie corect atomul se regăsesc sub o formă sau alta la întelegerea oricăror fenomene de la o scară a dimensiunilor de ordinul 10-8 cm. De aici a rezultat că trebuie căutată o descriere mai corectă , mai conformă cu realitatea tuturor fenomenelor microscopice. Concluzia este că mecanica lui Newton nu mai poate descrie corect fenomenele la această scara.

Alte referate despre: elemente de mecanica cuantica, referat elemente de mecanica cuantica, elemente de mecanica fizica cuantica si calsica

Forte electrice

Pentru un sistem fizic constituit din două corpuri ce pot fi considerate punctiforme,electrizate cu sarcinile q1,q2,legea lui Coulomb are forma urmatoare :

Alte referate despre: forta electrica, forte electrice, fortele electrice

Elemente paramagnetice si feromagnetice

În prezent se consideră că 80% din nucleul interior al Pământului este format din fier. Sub formă de diverse combinaţii, el formează 5% din scoarţa terestră, însă în stare pură se găseşte doar accidental (în meteoriţi). Se presupune de asemenea că planeta Marte îşi datorează culoarea roşiatică unui sol bogat în oxid de fier Cobaltul este un metal cu numărul atomic 27. În 1730 chimistul suedez George Brandt, a izolat pentru prima oară acest metal. Numele acestui metal poate fi pus în relaţie cu sensul cuvântului kobalt în limba germană şi anume spirit rău.

Alte referate despre: zece elemente paramagnetice si feromagnetice, elemente paramagnetice, 10 elemente paramagnetice

Elektrostatik

Bei einem idealen Leiter würde eine Ladung ohne Widerstand durch ihn hindurchgehen, während ein idealer Isolator keinen Ladungsdurchgang zuließe. Es ist keine Substanz bekannt, die bei Zimmertemperatur eine der beiden Eigenschaften aufweist. Die besten Leiter bei Zimmertemperatur besitzen einen geringen elektrischen Widerstand, der aber nicht den Wert Null annimmt.

Alte referate despre: elektrostatik referat, referat elektrostatik

Marile Sperante de Charles Dickens

Marile Sperante de Charles Dickens
Acesta il pune pe tanarul Pip sa o suprevegheze pe fiica sa adoptiva, Estella. Din acest moment Pip este decis sa uite de viata sa simpla si saraca si spera ca intr-o zi sa devina un adevarat gentilman. Dupa cativa ani in compania Doamnei Havisham si a Estellei, el isi petrece o perioada din viata fiindu-i ucenic cumnatului sau, Joe, pentru a invata meseria de fierar. Dar planul sau este rasturnat prin aparitia in firul narativ a unui avocat, Jaggers, care il instiinteaza pe Pip ca este mostenitorul unei averi “destul de frumusele” si ca dorinta binefacatorului sau este de a fii anonim pentru o perioada de timp. Acest binefacator se presupune a fi Miss Havisham, ca raspatire a felului in care s-a purtat cu fica sa adoptiva.

Alte referate despre: marile sperante de charles dickens, rezumat marile sperante de charles dickens, marile sperante de charles dickens rezumat

Augustin-Louis Cauchy - franceza

Son pčre, premier commis du lieutenant de police de Paris, voyait sa vie menacée par la colčre du peuple. Il s'était, pour quelques temps, réfugié avec sa famille ŕ Arcueil. Dčs le plus jeune âge, il prend en main l'éducation de son fils, et Augustin est admis ŕ l'Ecole Polytechnique. Celle-ci a ŕ peine 10 ans d'âge, mais déjŕ les savants les plus prestigieux y enseignent.

A la sortie de l'école, Cauchy est admis dans le corps le plus prestigieux (celui des Ponts et Chaussées), et en 1810, nommé aspirant ingénieur, il participe ŕ la construction du port de Cherbourg. C'est ŕ Cherbourg que Cauchy commence ses recherches mathématiques sur les polyčdres, et ses premiers résultats sont prometteurs.

Alte referate despre: augustin louis cauchy, augustin-louis cauchy, viata si activitatea lui augustin louis cauchy

Londra in viziunea lui Charles Dickens

"Londra in viziunea lui Charles Dickens"
Personajul si mediul sau sunt prezentate printr-o intreaga retea de relatii sau de semne pe care Balzac le descrie indelung. Mediul modeleaza personajul in aceeasi masura in care personajul reflecta mediul, decorul fiind un fel de prelungire exterioara a personajului.

Spre deosebire de Balzac, care priveste societatea, orasul,din exterior, ca un spectator, Dickens o priveste, o simte, o traieste din interior, ca un actor implicat in mod direct in evolutia ei.

Londra lui Dickens este pictata in Bleak House mai degraba cu ajutorul simturilor.Dickens si-a focalizat observatia pe orasul in care a petrecut cea mai mare parte a vietii sale. Obisnuit sa strabata strazile orasului, descrierile sale surprind Londra secolului XIX intr-o maniera ce permite cititorului sa simta imaginile, zgomotele, mirosurile vechiului oras.Aceasta capacitate de a scufunda cititorul in spatiu si timp ii permite lui Dickens sa realizeze o tesatura perfecta in ...

Alte referate despre: londra in viziunea lui charles drckens in engleza, charles dickens marile sperante, marile sperante charles dickens

Biografie Stefan Augustin Doinas

Activeaza in cadrul Cercului literar de la Sibiu, alaturi de Ion Negoitescu, Radu Stanca, Ion Dezideriu Sirbu, Cornel Regman, Eugen Todoran, Ovidiu Cotrus, Radu Enescu s.a.In 1948 absolva facultatea si se intoarce ca profesor in satul sau natal; preda apoi romana la Halmagiu si, in continuare, la Gurahont, cheltuind in total cu profesoratul sapte ani (in aceasta perioada scrie o piesa de teatru, Brutus si fiii sai, un ciclu de sonete intitulat Sonetele maniei etc.).

Alte referate despre: biografie stefan augustin doinas, biografia stefan augustin doinas, biografia lui stefan augustin doinas

Charles Baudelaire - Amarele nelinisti

Intregul text creeaza o impresie foarte negativa asupra caracterului trecatoral vietii omenesti. Eu liric se zbate in reflectii, incercind sa gaseasca ceva de ce s-ar putea atirna in viziunile sale, un gind ce i-ar da speranta, ce l-ar scapa de "amarele nelinisti", intreaba repetat ("Cine ne va putea da linistea?"), dar fara vre-un rezultat. Se creeaza o atmosfera de disperare si zadarnicie, redinduse o stare exclusiv neplacuta si lipsita de splendoare, evidentiata prin utilizarea motivelor negrului si a pustiului("gindului negru"; "cind suntem pustii ca nesfirsitele, vastele deserturi").

Acesti "ginditori", cei ce au nenorocul de a vedea realitatea si a avea nelinistele descrise, sunt comparati cu "bolnavii sanatoriilor cu paturi albe", constientizarea adevarului deci fiind reprezentata ca o boala, efectul careia este redat prin imaginea-("viermii sfirtecind un creier"),menita sa transmita caracterul distrugator si respingator al ei,iar adevarul- esterepulsiv, amar, devalorificator ...

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Charlie Chaplin

Este vorba despre viata si greutatile ce le-a avut Sir Charles Spencer "Charlie" Chaplin, KBE (16 April 1889 - 25 December 1977) was an English comic actor, film director and composer best known for his work during the silent film era. He became the most famous film star in the world before the end of World War I. Chaplin used mime, slapstick and other visual comedy routines, and continued well into the era of the talkies, though his films decreased in frequency from the end of the 1920s. His most famous role was that of The Tramp, which he first played in the Keystone comedy Kid Auto Races at Venice in 1914. From the April 1914 one-reeler Twenty Minutes of Love onwards he was writing and directing most of his films, by 1916 he was also producing them, and from 1918 he was even composing the music for them. With Mary Pickford, Douglas Fairbanks and D. W. Griffith, he co-founded United Artists in 1919.Sir Charles Chaplin.

Alte referate despre: charlie chaplin, charlie chaplin referat, referat charlie chaplin

Charlie si fabrica de ciocolata Roald Dahl

In aceasta frumoasa este vorba despre un baietel pe nume Charlie, care era foarte sarac. Avea o casa cu doua camera. Intr-una din camere era un pat in care dormeau tatal si mama domnului Bucket pe nume: bunicutul Joe si bunicuta Josephine alaturi de tatal si mama doamnei Bucket pe nume: bunicutul George si bunicuta Georgina.

Alte referate despre: charlie si fabrica de ciocolata-roald dahl, charlie si fabrica de ciocolata de roald dahl, roald dahl charlie si fabrica de ciocolata

Bleak House - Charles Dickens

His first work, “Sketches by Boz”, appeared in magazines soon after he was twenty-one, and in a volume after three years. In 1834 Dickens joined the reporting staff of the “Morning Chronicle”.

Alte referate despre: black house charles dickens, black house-charles dickens, black house charles dickens rezumat romana

Tatiana Radulescu - Eseu despre Charles Baudelaire

. Condusa de firul acestor lecturi de initiere, am primit mesajul contradictoriu al liricului simbolist prin care intuiam polaritatile existentei: Extase de vie - Horreur de vie; Divinitate - poet damnat; Extaz mistic - neant; Damnare - inviere spirituala. Desigur ca aceste polaritati erau intuite in procesul unor lecturi comparative si ca intelegerea lor conceptuala a venit mult mai tarziu, cand am citit eseuri si studii consacrate lui Baudelaire.

Alte referate despre: eseu despre poiezia pura charles baudelaire, charles baudelaire florile raului, charles baudelaire albatrosul

Augustin Louis Cauchy

Această definiţie a dat posibilitatea argumentării tuturor operaţiilor, care se efectuează asupra infiniţilor mici în cursurile de calculul diferenţial şi integral. Cauchy a dat definiţia continuităţii funcţiei, construcţia bine organizată a teoriei seriilor convergente, a introdus noţiune de rază de convergenţă.

Alte referate despre: augustin louis cauchy referat, augustin louis cauchy kurzreferat, augustin-louis
Referate afisate : 15
Medie note: 8.36 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles