Charles baudelaire albatrosul

Charles Baudelaire et Jean Arthur Rimbaud

Abattu par une crise en mars 1866 il est transporte a Paris, aphasique, a demi paralyse et meurt en aout 1867.

L’Albatros

Souvent , pour s’amuser, les hommes d’equipage
Prennent des albatros, vastes oiseaux des mers
Qui suivent, indolents compagnons de voyage,
La navire glissant sur les gouffres amers.

A peine les ont-ils deposes sur les planches,
Que ces rois de l’azur, maladroits et honteux,
Laissent piteusement leurs grandes ailes blanches
Comme des avirons trainer a cote d’eux.

Ce voyageur aile, comme il est gauche et veule!
Lui, naguere si beau, qu’il est comique et laid
L’un agace son bec avec un brule-gueule,
L’autre mime , en boitant , l’infirme qui volait!

Le Poete est semblable au prince des nuees
Qui hante la tempete et se rit de l’archer;
Exile sur le sol au milieu des huees;
Ses ailes de geant l’empachent de marcher.


L’invitation au voyage

Mon enfant , ma soeur,
Songe a la douceur
D’aller ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 9kb
Downloads: 3578
Materia: Franceza

Hatshepsout

Hatshepsout est la fille aînée du roi Thoutmosis I et de la reine
Ahmčs. Elle est née avant l'avčnement au trône de son pčre. Dans le
récit de sa jeunesse qu'elle a fait graver sur son temple de Deir
el-Bahari, elle entend montrer que Thoutmosis I l'avait préparé trčs
jeune au pouvoir.

Alte referate despre:

La Chandeleur

Les Celtes
On trouvait un rite lié à la purification chez les Celtes qui craignaient tant le noir et le froid au soir de la grande nuit d'Halloween. A l'inverse, l'hiver tire à sa fin en février. La fête d'Imbolc le 1er février était fête de la purification de l'eau, pour s'assurer fertilité et fécondité avec le retour de la vie en cette fin d'hiver.

Alte referate despre: referat la chandeleur, la chandeleur, chandeleur

Viata si activitatea literara a lui Charles Baudelaire

În formarea spiritului lui Baudelaire există câteva etape cruciale, cum ar fi: o dragoste în sânul familiei care s-a prăbuşit odată cu recăsătorirea mamei sale, descoperirea unor orizonturi noi de o frumuseţe stranie în prima sa călătorie spre Indii, întâlnirea cu opera poetului Poe, cele două inspiratoare: mulatra şi M-me Sabatier- atât de deosebite între ele.

Alte referate despre: mihai eminescu viata si activitatea literara, ion creanga viata si activitatea literara, tudor arghezi viata si activitatea literara

Charles X - roi de France

III. Une monarchie autoritaire
À la mort de Louis XVIII, la réaction s'accentue avec l'accession de Charles au trône, le 27 septembre 1824. En dépit de l'adoption, dans un premier temps, de mesures libérales (abolition de la censure, amnistie des prisonniers politiques) et de l'apaisement du climat politique dû au fait même que les ultras gouvernent, le monarque est bientôt l'instigateur d'une politique cléricale conservatrice.

Alte referate despre: le roi de france, charles gounod -compozitor francez, charles baudelaire-simbolist francez

Simbolismul

Poate să reprezinte astfel şi uniunea contrariilor, dinamica şi statica, începutul şi sfârşitul, yin şi yang.A fost un simbol străvechi arian şi reprezenta soarele.Însă ea mai poate simboliza şi polul şi stelele, cele patru puncte cardinale, vânturile şi anotimpurile, pătrarele lunii, roata vieţii etc.Acest simbol are în fiecare cultură o anumită semnificaţie care este însă strâns legată de divinitate.De exemplu, pentru greci ea era un atribut al lui Zeus şi Helios;scandinavii o priveau ca pe ciocanul lui Thor;pentru budişti ea face parte dintre cele opt simboluri de bun augur ale ciclului existenţial, fiind inima lui Buddha.

Alte referate despre: simbolismul, simbolism, simbolismul bacovian

Curentele literare

Arta poetica "Eu nu strivesc corila de minuni a lumii" deschide
volumul "Poemele liminii" si este o marturisire metaforica a viziunii
poetului asupra lumii, asupra cunoasterii.

Alte referate despre: curente literare, curentele literare, curente literare in literatura romana

Rondelul rozelor ce mor

Rozele se resemneaza in fata destinului pentru ca timpul este ireversibil .Elementele vietii nu pot fi retraite.Perfectul compus din versul “S-au fost atat de viata pline” exprima o traire de scurta durata. In versul “Si-n marea noapte care vine”, verbul are un timp care isi schimba valoarea, el fiind un element anticipativ.

Alte referate despre: rondelul rozelor ce mor, rondelul rozelor ce mor comentariu, rondelul rozelor ce mor comentariu pe strofe

Sonet - George Bacovia

in aceasta atmosfera incerta, de asteptare si dezechilibru, poetul sufera de extaze bahice, se supune exceselor hedoniste: "Ca Edgar Poe ma reintorc spre casa,/ Ori ca Verlaine, topit de bautura -/ Si-n noaptea asta de nimic nu-mi pasa." Poetii romantici si simbolisti se dedica acelorasi manifestari existentiale, sufera de "le mal du siecle", dispusi la mari incercari ale fiintei. Starea de betie, proprie simbolistilor, produce euforie, se transforma intr-o manifestare de infailibilitate proprie. Drumul spr-e casa determina o ratacire salvatoare in acest labirint al mahalalei: "Apoi, cu pasi de-o nostima masura,/ Prin intunerec bajbaiesc prin casa,/ Si cad, recad, si nu mai tac din gura." Poezia se constituie in jurul unui sentiment nedeslusit, de continua alunecare, de trecere in starea de visare, indusa prin licori euforice.

Alte referate despre: sonet george bacovia, sonet george bacovia comentariu, motivul noptii sonet george bacovia

Charles Baudelaire

„Eram totdeauna viu in tine – ii va scrie el mai tarziu – erai numai si numai a mea. Erai totodata un idol si un camarad.” Caracterul sacru al acestei legaturi nici nu ar putea fi exprimat mai bine: mama este un idol, iar copilul este consacrat prin afectiunea pe care i-o poarta; departe de a resimti povara unei existente ratacitoare, nelamurite si zadarnice, el se considera fiu de drept divin.

Alte referate despre: albatrosul de charles baudelaire comentariu, corespondente charles baudelaire, charles baudelaire

Charles Baudelaire - Amarele nelinisti

Poezia este incheiata cu imaginea neantul,vazuta ca o amenintare permanenta si apropiata, ce inrautateste viata celor vii prin al sau "vint negru" ce bintuie constiinta omului. Un vint greu, plin de disperare, si lipsit de vre-un sens.

Alte referate despre: charles baudelaire florile raului, charles baudelaire albatrosul, charles baudelaire corespunderi

Tatiana Radulescu - Eseu despre Charles Baudelaire

La un prim contact cu poezia baudelairiana, am manifestat fascinatie atat fata de carnalitatea aspra a cuvintelor din zone contradictorii ale vocabularului, cat si fata de eleganta matematica a prozodiei.
Binecunoscutele motive exotice, intimismul si cultul voluptatii, erau in consonanta cu structura adolescentina, cu fireasca tentatie de experiere existentiala, de limite depasite, de visare, evaziune, livresc si patos melancolic.

Alte referate despre: eseu despre poiezia pura charles baudelaire, albatrosul de charles baudelaire, charles baudelaire corespondente

Charles Augustin de Coulomb

Charles Augustin de Coulomb - În 1777 a inventat balanţa de torsiune pentru a măsura forţa atracţiei magnetice şi electrice. Cu această invenţie Coulomb a putut formula principiul cunoscut ca Legea lui Coulomb, care guvernează interacţiunea dintre sarcinile electrice. În 1779 Coulomb a publicat tratatul “ Teoria maşinilor simple “ o analiză a frecării în mecanică. După război Coulomb a revenit din pensie şi a ajutat noul guvern în definirea unui sistem metric pentru greutăţi şi măsuri. Unitatea sarcinei electrice, coulombul, a fost numită în onoarea lui.

Charles Augustin de Coulomb - Rolul în istoria electricităţii
Priestley a demonstrat de asemenea că o sarcină electrică se distribuie uniform pe suprafaţa unei sfere goale metalice şi că nici o sarcină sau un câmp electric de forţe nu există pe o astfel de sferă.
Charles Augustin de Coulomb a inventat o balanţă de torsiune pentru a măsura cu precizie forţa exercitată ...

Alte referate despre: charles augustin de coulomb referat, charles augustin de coulomb, charles-augustin de coulomb

Charlie Chaplin

Chaplin's mother died in 1928 in Glendale, California, seven years after she was brought to the U.S. by her sons. Unknown to Charlie and Sydney until years later, they had a half-brother through their mother. The boy, Wheeler Dryden (1892-1957), was raised abroad by his father but later connected with the rest of the family and went to work for Chaplin at his Hollywood studio. In 1928, Chaplin built the Montecito Inn in Montecito near Santa Barbara as an escape from showbiz with his closest friends.The South African duo Locnville, Andrew and Brian Chaplin, are related to Chaplin (their grandfather was Chaplin's first cousin).

Alte referate despre: charlie chaplin, charlie chaplin referat, referat charlie chaplin

Charlie si fabrica de ciocolata Roald Dahl

In aceasta frumoasa este vorba despre un baietel pe nume Charlie, care era foarte sarac. Avea o casa cu doua camera. Intr-una din camere era un pat in care dormeau tatal si mama domnului Bucket pe nume: bunicutul Joe si bunicuta Josephine alaturi de tatal si mama doamnei Bucket pe nume: bunicutul George si bunicuta Georgina.

Alte referate despre: charlie si fabrica de ciocolata-roald dahl, charlie si fabrica de ciocolata de roald dahl, roald dahl charlie si fabrica de ciocolata

Great Expectation - Charles Dickens

This unit focuses on the choices and influences of the protagonist, Pip, throughout his quest and evolution, from the inocent boy, to the young snob, and finally to the sympathetic adult who has given upn false snobbery and returned to his roths.

Alte referate despre: great expectation - charles dickens, great expectations charles dickens rezumat, great hopes charles dickens

Horia Garbea - Baudelaire - Rimbaud - proza si aminitirea

In ceea ce ma priveste, dupa o experienta vasta si mai curand nefasta de cititor de proza contemporana romaneasca, observ cu durere o alienare a autorului. Personajele vorbesc, se comporta, cumva, ca in filmele proaste romanesti, croite dupa necesitati ideologice sub comunism: ele functioneaza unilateral, ca niste mecanisme specializate pe functii inguste. Sunt lipsite de complexitatea unor oameni vii si nici macar in treacat nu aflam ce fac, cu ce se ocupa, ce aspiratii sau aberatii au. Unii sunt preocupati excesiv sau exclusiv de sex.

Alte referate despre: rimbaud baudelaire, poemele in proza ale lui rimbaud, baudelaire si rimbaud

Florin Mihailescu - Comentarii la Baudelaire

Contrazicatorul si adversarul criticului junimist, Constantin Dobrogeanu-Gherea, mult mai bine pus la curent cu miscarea literara franceza moderna a sfarsitului de secol, rezerva lui Baudelaire un tratament mai apropiat, dar nu mai putin incidental, raportandu-l la Eminescu, in amplul studiu consacrat acestuia. El pomeneste aici "cantarea brutala si nesanatoasa" a autorului celebrei La Charogne, "care, primblandu-se cu iubita-i, da peste un hoit puturos, putred, verde, in care foiesc viermii, de la care se imprastie o duhoare ciumata", totul spre a sublinia marea diferenta a poetului roman, iubitor al naturii si al femeii divinizate, mai curand decat demonizate, caci insusi fondul nativ al lui Eminescu era, dupa criticul socialist, mai presus de orice, optimismul si idealismul.

Alte referate despre: florin scrie un roman, florin scrie un roman rezumat, rezumat florin scrie un roman

Evolutionismul si Charles Darwin

In cadrul unei comunitati exista intotdeauna indivizi inzestrati cu anumite insusiri care ii transforma in favoriti in lupta pentru supravietuire si reproducere. Aceste insusiri vor fi transmise urmasilor. Procentul celor care le detin va creste cu fiecare generatie. In acelasi timp, cei mai putin norocosi vor scadea in numar, in acest fel supravietuind acei indivizi care au mai multe sanse de adaptare la mediu.

Asemanari ale membrelor, unul din argumentele teoriei evolutioniste
O parte importanta a controversatei teorii sustine ca toate organismele vii, de la bacteriile microscopice, pana la plante, insecte, pasari si mamifere, au un stramos comun. Speciile inrudite au un stramos in trecutul apropiat, iar cele care par sa nu aiba nici o legatura unele cu altele au un stramos in trecutul indepartat. Animalul cel mai asemanator omului, spre exemplu, este cimpanzeul. Se crede ca ruda ...

Alte referate despre: teoria evolutionista de charles darwin, evolutionismul dupa charles darwin, evolutionismul si charles darwin
Referate afisate : 19
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles