Cheile dambovicioarei referat

Cheile Dambovicioarei

Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei din arealul montan al Pietrei Craiului, izvoraste de pe versantul sudic al Varfului La Om (2230 m). Cursul paraului strabate aroape transversal culoarul Rucar-Bran si are o directie generala nord-sud, varsandu-se in Dambovita, pe partea dreapta a acesteia, in aval de comuna Dambovicioara.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 4kb
Downloads: 2149
Materia: Geografie

Lacul Rosu

Lacul Rosu.Bazinul lacului este umplut de aluviuni încet, dar sigur. Se pare ca în 130 de ani s-au depus 480.000 mc de aluviuni, ceea ce înseamnă reducerea volumului apei cu 40%. În albia pârâurilor Hăşmaş şi Piatra Roşie au fost construite diguri între anii 1960-1962 cu scopul de a reţine aluviunile aduse de către acestea, dar şi în aceste condiţii cu ocazia precipitaţiilor importante se poate observa colorarea roşiatică a apelor lacului cauzată de aluviunile aduse. În anul 1890 lungimea maximă a lacului era aproximativ 1300 m, care s-a redus cu timpul la 950 m.

Alte referate despre: lacul rosu referat, lacul rosu, referat lacul rosu

Muntii Bihor si Vladeasa

Din punct de vedere geologic în Munţii Bihor se disting două zone total diferite: Bihorul sudic şi Bihorul nordic.
Bihorul sudic, delimitat în nord de izvoarele Arieşului Mare, la est de valea Iarba Rea (afluent al Arieşului Mare) şi valea Drăghiţa (afluent al Arieşului Mic), la sud de izvoarele Arieşului Mic şi la vest de Depresiunea Beiuş, cuprinde Masivul Biharia. El are o structură geologică complicată prin faptul că aici apar suprapuneri anormale de strate.

Alte referate despre: varste muntiilor bihor si vladeasa, muntii bihor vladeasa, relieful muntilor bihor vladeasa

Cheile Babei

Avându-şi izvoarele în partea vestică a Culmii Breaza, din Podişul Someşan, pârâul Poiana îşi poartă apele spre sud, vărsându-se în Someş în dreptul comunei Gâlgău. La circa 6 km de la izvoare, pârâul Poiana străbate Culmea Dăbâceni-Baba, formând, pe o lungime de 3,2 km, un spectaculos sector de chei.

Alte referate despre: cheile babei, cheile babei-drumul zmeului hain, cheile babei-definitie

Cheile Carpatilor

Cheile sunt forme specifice ale reliefului de vale care iau nastere in cele mai multe cazuri pe calcare si mai putin pe alte tipuri de roci (formatiuni cristaline, conglomerate si gresii). Aceste sectoare de vale sunt deosebit de inguste, versantii cu aspect abrupt prezentand numerosi pereti surplombati. Pe fundul acestor vai inguste se formeaza marmite (,,oalele gigantilor”), generate de eroziunea in adancimea exercitata de apele ce curg prin aceste sectoare. De asemenea, sectoarele de chei nu prezinta nici unul dintre elementele cel mai des intalnite la vai, si anume lunca.

Alte referate despre: cheile carpatilor, harta cheile carpatilor, cheile carpatilor romanesti

Valea Prahovei

Exista urme glaciare pe vaile ce pornesc de sub Varful Omu, iar pe Valea Ialomitei prezenta unor roci calcaoase a dus la aparitia unor chei. Culoarul Rucar-Braneste o zona larga (la 1000-1200m) intre Bucegi si Piatra Craiului umanizata cu o veche functie de legatura intre Campulung si Brasov
· orase: PLOIESTI-resedinta de judet (cu 253.000 locuitori, între vaile Teleajenului si Prahovei, la 60 km nord de Bucuresti); Azuga; Baicoi; Boldesti Scaieni; Breaza; Campina; Comarnic; Mizil; Plopeni; Sinaia; Slanic; Urlati; Valenii de Munte.

Alte referate despre: valea prahovei referat, referat valea prahovei, valea prahovei

Statiunea Cheia

Statiunea Cheia - Rezervaţie naturală complexă, cu o bogată vegetaţie de pajişti, tufărişuri şi plante de stâncărie. Masivul Ciucaş are un climat montan mai puţin rece decât cel din masivele înalte ale Carpaţilor. Temperatura medie anuală este mai mică pe culmi (2-4 grade Celsius) şi creşte pe văi (4-6 grade Celsius); media în ianuarie: 6-8 grade Celsius; media în iulie: 12-14 grade Celsius.

Alte referate despre: statiunea cheia, statiunea cheia prahova, statiune cheia

Inceputurile alpinismului in Cheile Turzii

Dupa inchiderea scolii, prima tura pitonata pe baza noilor cunostinte a fost traseul Sansil. Apoi ,,zestrea" de trasee a Cheilor Turzii a crescut neincetat ajungind astazi la peste 50.In anul 1972 a luat fiinta sectia de alpinism a clubului sportiv Universitatea Cluj-Napoca. Aceasta sectie a fost condusa timp de 12 ani de citiva inimosi, care au educat in spiritul muntelui, al dragostei si respectului fata de natura sute de tineri, dintre care unii sint astazi cataratori si salvamontisti de frunte.

Alte referate despre: cheile turzii, referat despre cheile turzii, cheile turzi

Patrimoniul turistic al statiunii Lacu Rosu

Lipsa cailor de acces rutier a facut ca abia in anii’30 ai secolului al XX-lea sa se construiasca primul edificiu turistic- Caminul Turistilor. Dupa 1931, apar unele case locuite permanent si cateva vile, conturandu-se actuala statiune, apartinatoare administrativ orasului Gheorghieni.

Statiunea dupa al II-lea razboi mondial s-a dezvoltat continuu, ajungand la circa 800 locuri in vile si cabane in anul 1989, profilandu-se pe oglinda si recreere, iar in ultimele patru decenii si pe alpinism .

Alte referate despre: statiunea lacu rosu, analiza swot a statiunii lacu rosu, statiune lacu rosu

Dambovita

Pentru apararea orasului impotriva inundatiilor produse de Dambovita,s-au inceput o serie de lucrari inca din 1775,sub domnia lui Alexandru Ipsilanti,ca urmare a inundatiilor din 1774.

Alte referate despre: raul dambovita, raul dambovita referat, poluarea in judetul dambovita

Carpatii Meridionali

Pe branele din Bucegi vegeteaza specii endemice si raritati
floristice. Circulatia descendenta puternica a maselor de aer creeaza
« doboraturi » nu numai la limita superioara a padurii, ci si in
cadrul acesteia, ceea ce a contribuit, in astfel de conditii, la
distrugerea padurii pe muntii Cocora si Laptici.

Alte referate despre: carpatii meridionali, carpatii meridionali referat, carpati meridionali

Carpatii Meridionali

Tot un rezultat al conditiilor climatice sunt padurile de molid cu
exemplare de zada si brad din abruptul Bucegilor, la care se asociaza,
la altitudini mai mici, fagul.

Alte referate despre: referat carpatii meridionali, carpati meridionali referat, deosebiri intre carpati orientali si carpati meridionali

Carpatii Meridionali

Cuvetele lacustre din Bucegi sunt legate de prezenta ghetarilor cuaternari. Ele sunt localizate in circuri – Tiganesti – sau pe morena frontala a Ialomitei. Substratul litologic permeabil le imprima un caracter temporar. In masa calcarelor din Pestera Ialomitei apar acumulari acvatice sezoniere cu o evolutie foarte rapida.

Alte referate despre: lacuri glaciare din carpatii meridionali, asemanari intre carpatii orientali si carpatii meridionali, relieful glaciar din carpatii meridionali

Zona Muntilor Bucegi

Zona Muntilor Bucegi este preferata in general de majoritatea turistilor avand un potential turistic foarte dezvoltat cu activitate turistica bisezoniera (avand motivatii diferite respectiv vara pentru drumetie, alpinism, odihna iar iarna pentru sporturile de iarna).Acesta e motivul pentru care am incercat sa realizez aceasta lucrare de atestat profesional cu locul de desfasurare al sejurului in statiunea Sinaia.

Alte referate despre: dezvoltare zona munti bucegi, referat geografie zona muntilor bucegi, zonele turistice din munti bucegi

Ghetarul Antarctic

Ziua Mondiala a Apei si Ziua Mondiala a Meteorologiei capata astazi o semnificatie deosebita in conditiile in care schimbarile climaterice si problemele aprovizionarii cu apa au ajuns sa ingrijoreze pe fiecare dintre noi. Apa si asigurarea ei ridica probleme de importanta strategica, de mare complexitate, in timpurile noastre. Aceasta problema retine atentia comunitatii internationale care o califica drept una din cheile dezvoltarii umane durabile.In zilele noastre penuria de apa la scara planetara s-a accentuat.

Alte referate despre: ghetari antarctica, denumirea ghetarilor antarcticii, ghetarul antarctic cercetatorile glaciologice

Securitatea postei electronice

Aplicarea serviciului de criptare va genera informaţii de control care includ şi pe cele de criptare a datelor. Sintaxa informaţiilor de control este datǎ în RFC 822. Setul complet de header-e generate de serviciul de criptare este urmǎtorul:
DEK-info: indicǎ algoritmul şi modul de folosire a acestuia în criptarea datelor;
Recipient-ID: permite identificarea cheii publice folosite la cifrarea cheii de sesiune cu care au fost criptate datele;
Key-Info: conţine douǎ valori – identificatorul algoritmului de criptare a cheii cu care au fost cifrate datele şi valoarea criptatǎ, cu cheia publicǎ a destinatarului, a cheii folosite la criptarea datelor.
Fiecare apel al serviciului de criptare creeazǎ un singur header Version, un singur header DEK-Info şi cel puţin o pereche de header-e Recipient-ID – Key-Info.
Corpul unui tip application/moss-keys este construit ca mai jos:

Alte referate despre: securitatea postei electronice, securitatea platilor electronice, avantajele postei electronice

Perspectiva narativa intr-o opera epica

Pentru narator, esecul in iubire este un esec al cunoasterii; analiza mecanismului psihologic al erosului, semnificativa pentru toti eroii lui Camil Petrescu, este dublata de o radiografie a raporturilor sociale care genereaza, de cele mai multe ori, conflictele interioare. Portretul lui Nae Gheorghidiu, parlamentarul cinic si lipsit de scrupule, sau acela al afaceristului analfabet Tanase Vasilescu-Lumanararu tradeaza un romancier atent la diversitatea comediei umane a epocii sale.

Alte referate despre: perspectiva narativa intr-un roman, perspectiva naratorului intr-un roman obiectiv, perspectiva narativa intr-un roman subiectiv studiat
Referate afisate : 17
Medie note: 8.22 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK