Chimie fizica-conditii normale

Studiu de fezabilitate

1.1Capacitatea de productie
Capacitatea de productie este un indicator de volum, ce ne ofera o imagine de ansamblu, globala asupra marimii obiectivului. Indicatorul exprima productia maxima ce poate fi obtinuta intr-o perioada de timp, in conditii normale de functionare a capitalului fix, de utilizare a resurselor umane si materiale si a unui anumit coeficient de schimbari.

In continuare, pentru usurarea efectuarii calculelor, vom atribui indicii 0 indicatorilor calculati pentru situatia actuala, respectiv I si II pentru indicatorii calculati pentru cele doua variante ale situatiei dupa dezvoltare.


Aportul valutar arata cat creste fondul valutar al unei firme in urma efectuarii unui anumit export. Deci in cazul nostru, in urma dezvoltarii, modernizarii exportarea produselor finite, conduce la marirea fondului valutar cu 76.997,8 mii $, respectiv 83.997,18 mii $, fapt ce conduce la alegerea celei de-a doua variante.

2.1. Acest indicator exprima costurile initiale de investitii, ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 111kb
Downloads: 363
Materia: Economie

Prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia - Studiu de fezabilitate

Baza materiala a societatii:
- Suprafata totala: 55522 mp, din care 20799 mp acoperita
- Unitatea are in dotare 4 macarale portal pe sine, 1 macara portal pe pneuri 2x5 tf, 1 automacara 16 tf, 10 translatoare, 20 utilaje de transport rutier, 10 stivuitoare, 2 retele de calculatoare personale compatibile IBM (37 statii de lucru PENTIUM)

Alte referate despre: prezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia, prezentarea unui proiect de investiti si evaluarea acestuia, rezentarea unui proiect de investitii si evaluarea acestuia

Studiu de fezabilitate

1.2. Descrierea pe scurt a proiectului
Investiţia constă în achiziţionarea unui mijloc de transport auto ce va fi utilizat pentru transportul de bunuri în interesul firmei S.C. Eurotruks SRL Brăila. Deasemeni firma are încheiat un contract de transport cu S.C Firomex S.A. Galaţi.

1.3. Cost final
Investiţia totală, evaluată la preţurile lunii ianuarie 1999 este de 280.000.000 lei ceea ce înseamnă la cursul de 8000 lei/DM, 35.000 DM şi la cursul de 12000 lei/$, 23.333 /$.

1.4. Sursele de finanţare
Proiectul urmează să fie realizat pe baza unui credit solicitat de la Banca Agricolă S.A. Braila, în sumă de 200.000.000 lei şi din sursă proprie 80.000.000 lei. În consecinţă, finanţarea este în proporţie de 71,42 % pe baza unui credit de investiţii şi 28,58 % din surse proprii (amortisment şi părţi din profit pe anii 1999 - 2002).

1.5. Rambursarea creditului
Rambursarea creditului se va asigura pe baza activităţii de transport (amortisment ...

Alte referate despre: studiu de fezabilitate, referat studiu de fezabilitate, proiect studiu de fezabilitate

Contabilitate si auditul afacerilor

Dealtfel, unul dintre rolurile
Cadrului general pentru întocmirea si prezentarea situatiilor
financiare este "de a asista Consiliul IASC în promovarea armonizarii
reglementarilor, a standardelor contabile si a a procedurilor aferente
prezentarii situatiilor financiare prin furnizarea unei baze pentru
reducerea numarului de tratamente contabile alternative permise de
IAS".

Alte referate despre: contabilitate si audit a afacerilor, auditul afacerilor, referat auditul afacerilor

Studiu de fezabilitate

Qo= 8.000.000 buc x 180 mii lei/buc = 1.440.000.000 mii lei
Q1= 13.000.000 buc x 160 mii lei/buc = 2.080.000.000 mii lei
Q2= 15.000.000 buc x 150 mii lei/buc = 2.250.000.000 mii lei

Din punctual de vedere al acestui indicator varianta a doua este cea mai buna

Alte referate despre: studiu de fezabilitate proiect, studiu de fezabilitate referat, studiu de fezabilitate si plan de afaceri

Studiu de fezabilitate pdf

In vederea asigurarii unui confort termic si igienic superior combustibililor utilizati pana in prezent, s-a studiat trecerea la utilizarea gazului metan in gospodariile populatiei in locul lemnului, carbunelui, energiei electrice si a gazului petrolier lichefiat.
Entitatea responsabila cu implementarea proiectului este: consiliul local al comunei Mihesu Mare, jud. Maramures.

Alte referate despre: studiu de fezabilitate exemplu, studiu de fezabilitate panouri solare, studiu de fezabilitate constructii

Normal si anormal in viata psihica

Mai precis, a obligat fiinţa umană să renunţe, nu fără regrete şi convulsii, la imaginea idilică despre sine, specifică unei perioade roz, pentru a face loc unei viziuni mai realiste, mai dure mai puţin fardate, caracteristică pentru o perioadă mai albastră. Dacă această nouă imagine nu l-a făcut pe om mai fericit şi nici mai frumos, în schimb l-a făcut mai puternic, deoarece i-a dezvăluit adevărul, despre sine însuşi .

Alte referate despre: normal si anormal in viata psihica, referat normalitate si anormalitate in viata psihica, intre normalitate si anormalitate psihica

Imaginatia - intre normal si patologic

Imaginatia este unul dintre procesele psihice prin care omul se deosebeste de animal, chiar mai mult decat prin gandire.In aceasta privinta a ramas celebru citatul lui Marx dupa care "cel mai prost arhitect se deosebeste de cea mai perfecta albina prin aceea ca inainte de a realiza o celula din ceara, el o construieste in capul sau,adica si-o imagineaza".Imaginatia are ca sursa realitatea, ale carei imagini le prelucreaza,iar rezultatul acestei prelucrari il constituie imaginile.Problemele incep atunci cand imaginatia nu mai are ca sursa realitatea,astfel ca se intra in domeniul patologicului.

Alte referate despre: cariotipul uman normal si patologic, ereditatea normala si patologica la om, eriditatea normala si patologica la om

Aparatul respirator normal

Aparatul respirator este alcătuit din totalitatea organelor care asigura mecanismul respiraţiei: al ventilaţiei pulmonare, ca si al schimburilor de gaze de la nivelul alveolelor pulmonare hematoza. Acestea sînt: căile respiratorii superioare (cavităţile nazale şi faringele), cele inferioare (laringe, trahee şi bronhii) şi plâmînîi, ca organe principale ale actului respirator.Organele aparatului respirator au o origine comuna cu cele ale aparatului digestiv.

Alte referate despre: aparatul respirator normal, aparatul respirator, aparatul respirator la om

Do you think a disability of some kind makes a person more determined to succeed?

Give arguments to support your ideas.
In our society, normal people tend to treat the ones with disabilities with despise and mistrust, thinking they will never manage to succeed. There is a small number of jobs allocated to those who have a handicap and this way the chance to obtain a success in a domain or to have a successful career is reduced.

Alte referate despre: a disbility of some kind make a person more determined to succes, does a disability make a person more determined to succed, are some types of foods healthier than others

Presiunea hidrostatica

Presiunea hidrostatica este presiunea exercitata de un lichid aflat in echilibru datorita greutatii lui. Valoarea presiunii hidrostatice la adancimea h intr-un fluid de densitate constanta se poate calcula cu ajutorul relatiei: p= pgh.

Alte referate despre: presiunea hidrostatica, presiune hidrostatica, presiunea hidrostatica referat

Sindromul klinefelter-generalitati

Concluzia oamenilor de stiinta : boala nu este pur genetica .Se crede ca acel cromozom care apare in plus este rezultatul unei mutatii (transformari)a spermatozoidului sau ovulului care au fost perfect normale la conceptie !

Alte referate despre: sindromul klinefelter, sindromul klinefelter referat, sindrom klinefelter

Evaziunea fiscala in Romania si caile de prevenire a acesteia

Evaziunea fiscala are un efect direct si neintarziat asupra nivelurilor incasarilor fiscale, fapt ce conduce nemijlocit la dezechilibre in mecanismele pietei, precum si la imbogatirea, in mod ilicit, a practicantilor acestei metode de inselaciune ce afecteaza statul si in ultima instanta, pe fiecare dintre noi, contribuabili onesti. Existand mai multe interpretari, denumiri si acceptiuni ale acestui fenomen, este normal ca el sa fie si greu de definit.

Alte referate despre: evaziunea fiscala in romania si caile de prevenire a acesteia, referat evaziunea fiscala in romania si caile de prevenire a acesteia, caile de prevenire si combatere a evaziuni fiscale internationale

Management - art and science

Business risk can be defined as risk arising from uncertainty about
outlays and operating cash flows, without regard to how investments
are financed. Financial risk is inherent in the movement of interest
and foreign-exchange rates. It also includes the risk of liquidity or
the inability to refinance debt.

Alte referate despre: management art or science, managementul-art or science, management-art of science

Diferentele dintre noua constitutie si vechea

Legea de revizuire a Constitutiei contine o serie de prevederi utile si corecte, care pot figura foarte bine ca modificari in legislatia curenta, in codul penal etc., prezenta lor in Constitutie fiind mai degraba o stratagema pentru a capta bunavointa electoratului. Cum ar fi, de exemplu, noua prevedere din art. 32, alineat (4): Statul acorda burse sociale de studii copiilor si tinerilor proveniti din familii defavorizate si celor institutionalizati, in conditiile legii, prevedere al carei loc normal, firesc, este in legea invatamantului. Aceste prevederi, daca vom vota CONTRA noii Constitutii, vor putea fi introduse oricand in textul legilor deja existente, fara nici un fel de referendum. Deci, putinul care se poate castiga prin votul nostru PENTRU, nu se pierde daca vom vota CONTRA. In schimb, daca nu vom vota CONTRA, vor deveni operative o serie de propuneri de pe urma carora vom avea de pierdut foarte mult, iar in unele cazuri vor fi pierderi irecuperabile si daune ireparabile. Mai ...

Alte referate despre: diferente intre vechea si noua constitutie a romaniei, diferente intre noua si vechea lege a pensiilor, diferenta intre noua si vechea lege a invatamintului
Referate afisate : 15
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK