China antica referat

China antica

China antica.Marele zid chinezesc ,a fost construit de catre imparatul Shi Huagdi.Zidul a fost construit intre anii 214 -204 i.Hr.,de mii de tarani saraci.Constructia exista si azi,intindandu-se pana la 2200 km,in cat este vizibil si de pe Luna.

China antica.Se spune ca Meng Jiangnv s-a nascut într-o localitate sudica si s-a casatorit cu Wan Xiliang. Nu mai târziu decât în a treia zi dupa nunta, barbatul ei a fost luat si dus în partea nordica a tarii pentru construirea zidului. Zilele treceau, dar tânara sotie nu primea nici o veste de la barbatul sau. „Se apropie iarna, cum o sa-si petreaca sotul meu zilele geroase fara haine groase?”, se gândea femeia.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 44kb
Downloads: 5986
Materia: Istorie

Mongolii

La inceputul secolului al XII-lea de pe teritoriile Asiei Centrale se
dezlantuie salbaticii nomazi mongoli care jefuiesc China, Orientul
Apropiat si Europa. Sub indrumarea conducatorului Ginghis-han
infiinteaza cel mai mare imperiu din istoria universala.

Alte referate despre: mongolii, imperiul mongol, mongolia

Beijing

In afara zidurilor si inconjurand vechile orase sunt situate
cartierele industriale moderne si suburbiile ruraleale Beijinului.A
doua zona este o suburbie unde sunt amplasate fabrici noi, scoli,
cladiri administrative si camine muncitoresti.Cea de-a treia
zona,suburbia din exterior, contine majoritatea terenurilor
municipalitatii.

Alte referate despre: referat beijing, beijing, beijing referat

Istoria Chinei

Istoria Chinei -China este incepand cu mil.3 i.Hr.,alaturi de Egipt, Mesopotamia si India, leaganul uneia dintre cele mai vechi si stralucite civilizatii ale antic. La sfarsitul sec. 18 i.Hr., ia fiinta pa cursul mijlociu al Fluviului Galben( Huanghe) statul Shang (Yin), prima formatiune statala confirmata si de descoperirile arheologice, care succeed legendarei dinastii Xia (2140-1711 i.Hr.). Istoria Chinei

Alte referate despre: istoria chinei, istoria chinei antice, istoria chinei referat

Babilonia antica

Timp de peste trei secole Babilonul a fost condus de regi asirieni sau de oameni numiti de acestia. Insa doua triburi nomade aparute de curand, arameonii si caldenii, s-au opus cu perseverenta asirienilor. Datorita statutului sau de oras sfant, Babilonul a fost bine tratat de asirieni si i-a sprijinit in general impotriva celor doua triburi. Totusi in 689 i.e.n. regele asirian Sennacherib si-a pierdut rabdarea fata de instabilitatea continua din zona si a distrus babilonul.

Alte referate despre: babilonul antic, babilonia antica, babilonul antic imagini

Ritual funerar in Egiptul Antic

Toţi egiptenii erau conştienţi şi-şi mărturiseau păcatele dumnezeului Osiris cu credinţa că acesta le va şterge, el fiind un dumnezeu mare şi drept, dumnzeu puternic în faţa căruia toţi vrajmaşii cad. Osiris a fost intotdeauna aratat ca un faraon, tinand in mana sceptrul roial. Legenda spune că Osiris a fost readus la viaţă prin magie, după ce fratele său Seth îl ucise. Pentru egipteni, Osiris reprezenta viaţa fără sfârşit. Capitolul 125 din Cartea Morţilor este total dedicat izbăvirii păcătoşilor de păcatele lor.

Alte referate despre: ritualul funerar in grecia antica, ritul funerar in egiptul antic, arta funerara in egiptul antic

Istoria in lumea antica

Titus livius(59i.Hr.-17d.Hr.),in lucrarea sa Ab urbe condita (De la fondarea cetatii),relateaza evenimentele incepind cu fondarea Romei pina in anul 9i.Hr. Cornelius tacitus(55-120d.Hr.),cel mai important reprezentant al istoriografiei romane,in principalele opere ale sale,intitulate Historiae si Annales ,prezinta dinastiile Iulia,Claudia si flavia,societatea germanilor si cea a britannilor,El consilera epoca indepartata a Romei ca o epoca ideala si Legea celor 12 table ca ultima expresie a dreptatii.Dupa parerea sa,scopul istoriei este de ,,a nu trece sub tacere virtutile si de a stigmatiza cuvintele si faptele urite in fata posteritatii”.

Alte referate despre: istoria in lumea antica, eseu la istorie cultura lumii antice temelia civilizatiei contemporane, personalitati istorice din lumea antica

Religia grecilor antici

Religia aheelor este o sinteză de elemente introduse indo-europene şi elemente mediteraniene. Tradiţiile religioase aheene au fuzionat cu cele cretane, absorbind divinităţile acesteia şi asimilându-le atributele cu cele ale zeilor aheeni. Originar zeii aheilor era divinităţi solare, luminoase şi aveau un nume o personalitate, în jurul lor s-au creat mituri.

Alte referate despre: religia greciei antice, religia grecilor antici, religia grecia antica

Ce ne - au lasat anticii

Arhitectura a oferit forme de manifestare pariculare, impuse de cerintele vietii publice de stat ale societatii Romei antice. Pietele publice, bazilicile, amfitreatele, templele, termele, locuintele particulare, magazinele, ofereau ansambluri incluse in conceptia urbanismului roman, care trasa reteaua strazilor si a artelor de circulatie, intre zona centrala si zidurile de incinta .

Alte referate despre: ce ne-au lasat anticii, ce ne - au lasat antici, ce a lasat lumea antica

Piramidele si Templele In Egiptul Antic

Piramidele si Templele In Egiptul Antic - Piramida — o suprapunere în diferite etape peste o mastaba pătrată — are dimensiuni impresionante: laturile bazei dreptunghiulare de 109 si 121 metri, iar înălţimea de 61 metri. (Nu s-a păstrat zidul de incintă, lung de 1600 m, înalt de 10 m şi curpinzând o suprafaţa de 15 ha).

Alte referate despre: piramidele si templele in egiptul antic, referat piramidele si templele in egiptul antic, temple din egiptul antic

Egiptul Antic

Raporturile între Egipt şi cultura occidentală au slăbit din ce în ce mai mult începând cu antichitatea şi întregul ev mediu. Au reapărut mai apoi în timpul lui Lorenzo de Medici prin intermediul literaturii neoplastice şi ermetice, datorită unor oameni ca Pico della Mirandola şi Marsilio Ficino.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Stiinta si arta in Grecia antica

Inceputurile folozofiei odata cu scoala ioniana au coincis cu inceputurile stiintei . Heraclit din Efes este autorul unei opere "Despre natura" . In gandirea lui el afirma ca exista un element primordial=focul dar car este in continua miscare "Lumea a existat dintotdeauna , ea este si va fi un foc mereu viu" . Focul este simbolul miscarii continuii -- Caci in Univers totul se naste si moare , totul se descompune si se recompune .

Alte referate despre: stiinta si arta in grecia antica, stiinta arta in grecia antica, arta stiinta si educatia in grecia antica

Bonsaiul

Bonsaiul este o arta japoneza a copacilor mininaturali, ale carei radacini se gasesc in China.cuvantul vine din chinezescul pun sai si tot chinezii au fost cei care au dezvoltat multe dintre tehnicile de creare si mentinere, exportandu-le in Japonia, in urma cu cinci sute de ani. Japonezii au devenit maiestri in aceste tehnici si le-au introdus in Orient, unde crearea bonsailor este acum un hobby de o mai mare amploare. Bonsaiul

Alte referate despre: bonsaiul, semnificatia bonsaiului, bonsaii in cultura chineza

China

SUA,Japonia,Coreea de Sud,Singapore si Finlanda au dat tonul
investitiilor straine in economia chineza,aducand,in 2003,41 de
miliarde de dolari in tehnologie si fonduri.Samsung.IBM,Nokia,Motorola
au deschis in China cel mai mare numar de filiale din lume.Fara
indoiala apetitul lor investitional a fost si este determinat de
avantajele ce vin la pachet cu marimea si crestera pietei interne
chineze,cu surplusul de forta de munca,cu lanturile de furnizori
extrem de bine organizate si,nu in ultimul rand,cu oferta generoasa a
guvernului chinez in materie de facilitati fiscale.

Alte referate despre: referat china, china, china antica

Confucius si activitatea sa

El ştia istoria neamului, ce numara mai mult de un secol. Aflînd despre maiestria stramoşilor lui, printre care erau şi oameni talentaţi, care s-au afirmat în multe domenii, el a conştientizat că numai o bună pregătire militară nu este de ajuns petru a atinge absolutul. Cînd Confucius avea 17 ani, mama sa se stinge din viaţă, ea abia înmplinise 38 de ani. El îşi înmormîntează mama alaturi de mormîntul tatalui pe care îl va gasi cu greu.

Alte referate despre: viata si activitatea lui confucius, confucius-viata si activitatea, importanta riurilor si lacurilor in activitatea omului

Podisul Tibet

Considerat al treilea pol al globului pamantesc,datorita faptului ca aici se inregistreaza cele mai mari altitudini ale planetei, Podisul Tibet este un tinut plin de mister,greu accesibil din exterior, fiind inconjurat din toate partile de culmi muntoase de peste 6000 de metri.Timp de milenii a fost ca o cetate de piatra inexpugnabila,astfel incat vechea cultura tibetana a ramas,in mare masura,neafectata de culturile din jur,iar putinele influente nu au facut decat sa o imbogateasca.

Alte referate despre: podisul tibet, podisul tibet referat, referat podisul tibet

Pietre pretioase

Ametistul
Ametistul este varietatea violeta si transparenta a cuarţului. Alături de citrin este cea mai apreciata si cea mai preţioasa varietate de cuarţ. Ametistul era cunoscut de egiptenii antici, de etruşci si de romani. Mici camee de ametist au fost realizate in China Antica. Potrivit credinţei, cei care beau din cupe de ametist nu se îmbătau.

Grecii numeau aceasta piatra “amethustein”, care înseamnă împotriva beţiei, fiind ferm convinşi ca ar avea “puterea” de a împiedica beţia. Violetul, mai mult sau mai puţin intens al ametistului, se datorează prezentei in structura sa cristalina a fierului, a aluminiului, precum si a unei iradieri radioactive naturale, care a intervenit chiar in momentul creşterii cristalelor. Culoarea ametistelor diferă de la un zacamant la altul. Ca efecte tămăduitoare, ametistul intareste voinţa, echilibrează ...

Alte referate despre: pietre pretioase, referat pietre pretioase, pietre pretioase referat

Oda in metru antic

Oda in metru antic:Romantismul a aparut la sfarsitul secolului al XVIII-lea , inceputul secolului XIV in Anglia , Germania si apoi in Franta, ca o reactie impotriva clasicismului. Romantismul cultiva sensibilitatea ,imaginatia , tendinta de evaziune in vis , introducand noi categorii estetice precum : grotescul , macabrul , fantastical si noi specii literare : meditatia , poemul filozofic si nuvela istorica.Oda in metru antic

Alte referate despre: oda in metru antic, oda in metru antic comentariu, oda in metru antic referat

Oda in metru antic

Odă in metru antic = elegie romantică pe tema fortuna labilis (a sorţii schimbătoare)
Oda = specie a genului liric in care se dă curs unui elan admirativ pentru o idee, o persoană sau un eveniment

Alte referate despre: comentariu oda in metru antic, raportul dintre eul romantic si iubire oda in metru antic, caracterul de rugaciune intalnit in poezia oda in metru antic
Referate afisate : 19
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles