Cine a fost euclid

Matematica si topografia

Matematica este de obicei definită ca un studiu de cantitate, mărime şi relaţii ale numerelor şi simbolurilor. În ea se îmbină subiectele aritmeticii, geometriei, algebrei, calculului probabilităţii, statisticilor şi multe alte arii de cercetare.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 181kb
Downloads: 14
Materia: Matematica

Elemente de logica matematica

De exemplu considerăm propoziţiile p: 2>3 şi q: balena este un peşte. Propoziţia p v q este o propoziţie falsă deoarece ambele propoziţii sunt false.
Propoziţiile care se obţin din prpoziţiile p, q, r..., numite propoziţii simple, aplicând de un număr finit de ori conectorii logici ’’ ᄀ , ʌ , v’’ se vor numi propoziţii compuse. Calculul propoziţiilor studiază propoziţiile compuse din punctul de vedere al adevărului sau falsului în raport cu valorile logice ale propoziţiilor simple care le compun.

Alte referate despre: multimi si elemente de logica matematica, elemente de logica matematica, elemente de logica matematica referat

Euclid

Progresele atât de spectaculoase la care asistăm astăzi nu se datoresc însă exclusiv contemporanilor.Aceştia au primit drept moştenire rezultatele obţinute de predecesorii lor.Axioma lui Euclid pe care am enunţat-o se găseşte sub formă diferită în „Elementele” pe care Euclid le-a scris la Alexandria cu mai bine de 300 de ani î.e.n.

Alte referate despre: euclid, euclid referat, algoritmul lui euclid

Postulatul V al lui Euclid

Ţin să elogiez referatul „O umbră a trecutului” în care domnul Dan I. Papuc, profesor la Facultatea de Matematică a Universităţii de Vest din Timişoara omagiază pe IANOS BOLYAI, un Transilvănian din Târgul Mureş, REALIZATORUL PRIMEI GEOMETRII NEEUCLIDIENE.
Referatul amintit este excepţional, dar nu demonstrează „pe înţelesul cocoşului” marea descoperire a lui Ianos Bolyai, la vârsta de numai 21 ani.

Alte referate despre: postulatul v al lui euclid, postulatul 5 al lui euclid, postulatul lui euclid

Mari matematicieni

Diagonala patratului fiind ipotenuza triunghiului dreptunghic ale carui laturi sunt laturile patratului,raportul lor este numarul,care nu se poate exprima printr-un raport de doua numere intregi,din care cauza a fost numit numar irational.Aceasta descoperire a produs o adevarata criza in randurile pitagoricienilor,provocandu-le un adevarat soc,deoarece devenea evident ca nu toate lucrurile(mai exact rapoartele lor)sunt numere intregi,contrar teoriei lor conform careia totul se poate exprima prin numere intregi sau prin rapoartele lor(numere rationale sau fractii).Numarul 1 era esenta,unitatea(in greceste monás),careia din punct de vedere geometric,ii corespundea punctul socotit indivizibil,un fel de atom matematic.

Alte referate despre: matematicieni celebri, matematicieni, mari matematicieni

Elemente de Statistica Matematica

Folosind datele din tabel precizati:
Câti elevi au note mai mici decat 5? Indicaţi procentul lor.
Câti elevi au note între 5 şi 7? Indicaţi procentul lor.
Câti elevi au note între 7 şi 10? Indicaţi procentul lor.
Reprezentaţi aceste date printr-o diagramă în forma unui disc, cu a), b), c) indicate prin sectoare ale cercului.
Determinaţi media aritmetică, mediana, dispersia şi abaterea mediei pătratice.

Alte referate despre: elemente de statistica matematica, elemente de statistica matematica referat, prelucrarea datelor statistice la elemente de statistica matematica

Istoricul hartilor

Din anii 1500 apar numeroase hărţi, atlase de navigaţie, apare logul (instrument de determinarea a vitezei vasului), quadrantul (strămoşul sextantului), iar Mercator perfecţionează precizia hărţilor globului terestru prin proiecţia Mercator.
Dacă stabilirea latitudinii era deja de mult cunoscută, metoda de satbilirii a longitudinii va fi abia în secolul XVIII descoperită prin cronometrul lui Harrison 1735 prin comparare a timpului local (ora locală geografică) şi a timpul exact de la un ceas care indică ora meridianului 0 (Greenwich) aceasta a fost verificată de navigatorul James Cook (1775).

O femeie soldat US-Air-Force supraveghează datele furnizate prin Satelit Schriever Air Force Base in Colorado (USA) GPS-Satelliţi
In anul 1731 este descoperit sextantul cu oglindă, bazele orientării pe mare le va stabili căpitanul Thomas Sumner 1837 prin metoda astronomică de măsurarea distanţei poziţiei unui astru faţă de orizont.

Alte referate despre: istoria hartilor, istoricul hartilor, istoria hartii

Cand a fost inventata bateria

Dar practic, electricitatea a început să fie folosită, într-un mod limitat, între anii 1850-1900. De exemplu, la expoziţia internaţională de la Paris din anul 1900, una dintre principalele atracţii a fost un pod peste râul Sena, luminat electric.

Alte referate despre: cand a fost inventata bateria elctrica, cand a fost inventat telefonul, cand a fost inventata roata

Biografia lu Coco Chanel

Koko a inceput sa lucreze ca o modista, de vanzare palarii doamnelor celebre. Curand clientele celebre vor spune toturor despre modista lor neobisnuite in Paris.

Alte referate despre: biografia lui coco chanel, biografia a coco chanel in romana, coco chanel biografie

Intrarea Romaniei in primul razboiul mondial

Astfel, la mijlocul luni octombrie, România s-a aflat într-o situatie delicatã, slab sprijinitã de Rusia si neputând fi ajutatã direct de cãtre Franta sau Anglia.
În scurt timp de la intrarea României în razboi, armatele române au izgonit armatele austro-ungare din Brasov, Fagaras, Sfîntu Gheorghe si din alte localitati ajungînd pîna în apropierea Sibiului si Sighisoarei.
Planul de operatiuni, aprobat de conducatorii statului romîn, îsi fixa ca obiectiv strategic al fortelor armate române zdrobirea fortelor de rezistenta austro-ungare în Transilvania si înaintea rapida în Cîmpia ungara, ceea ce permitea o scurtare simtitoare a frontului romînesc, initial pe toti Carpatii, o jonctiune cu armatele ruse, cu repercusiuni dintre cele mai grave pentruarmatele ...

Alte referate despre: intrarea romaniei in primul razboiul mondial, intrarea romaniei in primul razboi mondial, intrarea romaniei in primul razboi mondial referat

FMI si rolul sau in economia Romaniei

OBIECTIVELE F.M.I. sunt:
1.Promovarea cooperarii pe plan financiar printr-o institutie care asigura baza mecanismului pentru consultatie si colaborare in privinta problemelor monetare international .
2.Facilitarea expansiunii si cresterii echilibrate a comertului international,si contributia la mentinerea unui nivel cat mai scazut al ratei somajului, cresterea venitului net si dezvoltarea resurselor productive ca obiectiv principal al politicii economice aplicate in tarile membre.

Alte referate despre: fmi si rolul sau in economia mondiala, rolul fmi in stabilitatea financiara a economiei contemporane, fmi si rolul sau in economia romaniei

Istoria femeii in America

Insa la scurt timp istoricii au inceput sa se intereseze de viata femeilor obisnuite care erau ,pana la urma ,la fel de importante pentru dezvoltarea societatii ca si cele cunoscute. A fost un adevarat soc pentru unii istorici obisnuiti cu scrierile despre razboi ,diplomatie ,legislatie, etc.

Alte referate despre: istoria femeii in america, istoria femeii, referat istorie - razboiul din america latina

Amsterdam

Pe Spui, una dintre cele mai interesante strazi ale Amsterdamului, se
afla Maagdenhuis, Casa Fecioarelor. A fost construita în 1787 si a
fost folosita ca un orfelinat catolic. Astazi apartine Universitatii
din Amsterdam. În centrul strazii se afla o mica statuie, Het
Lieverdjie, baietelul impertinent al Amsterdamului, unul dintre
simbolurile orasului. Aproape de statuia strengarului se afla unul
dintre cele mai cunoscute birturi, The Hoppe, un loc de întâlnire
foarte aglomerat atât pentru studenti cât si pentru artisti.

Alte referate despre: tratatul de la amsterdam, amsterdam referat, amsterdam

Economie monetara - Fondul Monetar International (FMI) si rolul lui in economia mondiala

Alaturi de FMI in 1944 a fost creata (BIRD) Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare, cunoscuta si sub numele de Banca Mondiala, care a fost creata pentru dezvoltare economica pe termen lung, incluzand finantarea proiectelor de infrastructura. In timp ce FMI este preocupat cu performanta si politici financiare macroeconomice BIRD se ocupa cu dezvoltarea pe termen lung si solutii pentru eliminarea saraciei la nivel mondial.Cand FMI si BIRD au fost create, se avea in vedere aparitia unei noi organizatii pentru a promova liberalizarea comertului international, desi au trebuit sa treaca mai bine de 50 de ani pana cand World Trade Organization sa fie infiintata(1995).In anii precedenti problemele in materie de comert fiind rezolvate prin (AGTC) Acordul General cu privire la Tarife si Comert.

Alte referate despre: fondul monetar international si rolul sau in economia mondiala, rolul fondului monetar international in economia mondiala, fondul monetar international in economia d epiata
Referate afisate : 14
Medie note: 8.39 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK