Cine sunt eu de unde vin si incotro ma indrept

De unde vin eu ?

Un mister este cel al apariţiei vieţii în Univers. Atomii din lumea anorganică nu se deosebesc cu nimic de atomii din corpurile vii. Cum se poate atunci explica faptul că atomii anorganici se transformă în atomi organici după introducerea lor în organism? Calcule statistice au demonstrat că probabilitatea apariţiei moleculelor mai complicate (proteine, enzime etc), ca rezultat al unui lanţ de pure întâmplări, este practic zero. Originea vieţii rămâne în continuare o mare enigmă. Probabilitatea naşterii întâmplatoare a vieţii în Univers este practic nulă!

Inexplicabil este şi modul cum conştiinţa comandă/ acţionează asupra materiei. Cum poate un simplu gând să pună în mişcare muşchii picioarelor, pentru ca omul să facă câţiva paşi, sau muşchii mâinii, spre a ridica o carte de pe masă ? Unde este loc în lumea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 142kb
Downloads: 1690
Materia: Religie

Originile crestinismului

LUPTA CRESTINISMULUI PENTRU SUPRAVIETUIRE
Biserica a avut de infrantat circa 300 de ani problema externa a persecuţiilor (din partea statului roman) si pe cea interna a ereziei.
Cauzele persecuţiilor romane au fost de mai multe feluri. Mai întâi politice, căci creştinii ii erau loiali lui Cristos, iar romanii Cezarului, cele doua ordini intrând adesea in conflict. Alte cauze au fost de natura religioasa, crstinii refuzând sacrificiile pe altare si in general idolii; sociala, creştinii militând pentru egalitate sociala, ceea ce in ochii aristocraţiei romane constituia o adevărata revoluţie; economica, fabricanţii de idoli, pictorii, arhitecţii, preoţii nefiind entuziasmaţi de acesta religie care le ameninţa mijloacele de existenta.

Alte referate despre: originile crestinismului, originea crestinismului, originea crestinismului la romani

Istoria Filosofiei

Încă din sec. V î.h. Platon spunea că filosofia este cel mai frumos dar pe care l-au dat zeii oamenilor. Hegel spunea că filosofia este floarea cea mai înaltă a culturii. Alţi filosofi au spus că ea este Kiutesenţa unei culturi. Dacă vrei să cunoşti cultura unui popor te duci la filosofia acestuia. L. Blaga spunea că filosofia este unul din modurile umane fundamentale pentru a rezolva “ceea ce este”.

Alte referate despre: istoria filosofiei, istoria filosofiei antice, istoria filosofiei dreptului

Marile religii ale lumii

O dată cu domnia celui de-al treilea rege, Solomon (972-933 î.Hr.), în viaţa religioasă iudaică începe o etapă nouă. Solomon a construit cel dintâi templu din Ierusalim. Acesta are o semnificaţie excepţională : este unicul loc în care se pot săvârşi riturile prin care este slujit Dumnezeu. În secolul al VI-lea î.Hr. regele Nabucodonosor din Babilon a cucerit Ierusalimul, distrus templul şi a dus în exil cele mai importante familii, inclusiv pe cele ale preoţilor care serveau în templu. În toată perioada exilului, care a durat aproximativ 50 de ani, nu au putut fi săvârşite riturile, deoarece credinţa nu permitea ca un templu să fie construit pe un alt pământ decât cel al Ierusalimului, Ţara Sfântă.

Alte referate despre: marile religii ale lumii, religia in lumea contemporana, marile religii ale lumii contemporane

Evolutie sau creatie

Maimuţe sau oameni?
Originea omului
Problema originilor atinge punctul cel mai critic dintre toate atunci când tratează problema originii omului.Este omul doar produsul natural al procesului evolutivsau este el o creaţie specială,înzestrat de Creatorul să exercite stăpânire asupra întregii creaţii? Modelul evoluţionist îl înfăţişează pe om ca evoluând încet dintr-un strămoş ne-uman, în vreme ce modelul creaţionist cere că omul a fost creat direct om, cu un trup pe deplin uman şi cu un creier pe deplin uman de la început.
Istoria evolţionistă care se predă de obicei în şcoli sugerează că atât omul cât şi maimuţele au derivat dintr-un strămoş comun necunoscut care a existat cândva între 5 până la 20 de milioane de ani în urmă.Linia care a dus la om a trecut prin diferite stadii evolutive care au culminat în om cu aproximativ 1 până la 3 milioane de ani în urmă.De la data aceea, evoluţia fizică a omului a cedat locul unei ...

Alte referate despre: evolutie sau creatie, evolutie si creatie, omul evolutie sau creatie

Ipoteze asupra originii vietii

Impotriva acestui monism materialist s-a ridicat stiinta insasi, dovedind cu experientele lui Pasteur, ca generatia spontana este imposibila, ca materia vie nu poate lua nastere prin simple transformari fizico-chimice din materia moarta si ca fiintele vii nu pot proveni decat din germeni vii preexistenti. Cu aceste concluzii Pasteur intorcea cugetarea oamenilor timpului inspre dualismul primitiv, stabilind deocamdata numai un dualism al materiei, dupa care ar exista in univers doua feluri diferite de materie, deosebite si independente una de alta: materia anorganica sau moarta si materia organica sau vie.

Acest dualism al materiei, care apare cu Richter si Cohn, a luat o forma mai limpede si mai categorica cu invatatul suedez Swante Arrhenius. Swante Arrhenius crede ca trebuie sa renuntam de a mai cauta originea materiei vii, dupa cum ne-am desprins de mult sa nu mai cautam originea materiei asa-zise moarte, originea materiei, in genere, din univers. Dupa fizica si dupa chimie – ...

Alte referate despre: ipoteze asupra originii vietii, ipoteze despre originea vietii, ipoteze ale originii vietii

Originea si evolutia Universului

Uneori nucleul supernovelor se prabuseste cu o forta atat de mare incat materia dispare complet . Ce ramane este doar un spatiu cu gravitatie imensa . Puterea ei este atat de mare incat nimic nu-i poate scapa , nici razele de lumina . Aceste spatii se numesc Gauri Negre .
Din cauza naturii lor , gaurile negre nu sunt vizibile dar astronomii cred ca au reusit sa localizeze cateva exemplare . Se cauta stele duble sau multiple cu emisii puterni-
ce de radiatii X (Roentgen) . Se presupune ca materia se scurge din stea in gaura neagra pe o orbita in forma de spirala . Fenomenul s-a detectat de exemplu in consteletia Cygnus
(Lebada) , care poarta numele de Cygnus X-1 . Unii oameni de stiinta cred si in existenta
golurilor ``albe`` . Se crede ca acestea sunt locuri de unde materia iese spre a incepe o viata noua .
In Univers exista si alte corpuri ceresti misterioase , de exemplu cuasarii . Acestia
par a fi centrii foarte luminosi ai unei galaxii . Unii dintre ...

Alte referate despre: originea si evolutia universului, referat teori legate de originea si evolutia universului, referate despre teorii privin originea si evolutia universului

Cine sunt eu - autocunoasterea

Eu incerc sa fiu o fire vesela si optimista,pentru a putea merge mai departe. Cu totii incercam de mici sa invatam cat mai bine, insa nu doar la scoala trebuie sa invatam, ci ar fi foarte bine sa invatam si din propriile noastre greseli, pentru a le evita si a duce o viata plina de fericire. Este bine sa incercam sa fim mai buni unii cu altii, pentru ca in fata lui Dumnezeu suntem diferiti dar egali si pentru ca fiecare sa poata fi mandru sa spuna EU.

Alte referate despre: suntem ceea ce iubim text argumentativ, suntem ceea ce iubim, in lume toate sunt vesnice si permanent schimbatoare

Ceasornicul indreptat

Ceasornicul indreptat este o poezie scrisa de Iancu vacarescu. Acesta face parte din neamul "Vacarestilor" cunoscuti ca scriitori si poeti, care lasa o mostenire literara insemnata, ea desfasurandu-se in acele vremuri pe "intinderea" a trei sferturi de veac. Ea reprezinta nu numai o schimbare de mentalitate fata de incercarile anterioare, dar si un inceput de afirmare a spiritului nou, modern, in poezie." (A. Piru).
Iancu Vacarescu a studiat cu un francez emigrant, Colson, apoi la Viena (1804-1810). Adept al formelor inaintate ale manifestarii dramatice, a sprijinit infiintarea teatrului grecesc din Bucuresti, traducand Moartea lui Cezar, de Voltaire.

Alte referate despre: ceasornicul indreptat, iancu vacarescu ceasornicul indreptat, ceasornicul indreptat comentariu

Vinul

In afara unor vinuri demidulci sau dulci cu circa 12-70 g/l zahar rezidual, vinul dispune de alcool (9-13 vol.%) care intra in circuitul metabolic si constituie el insusi o sursa de energie, dar aceasta sursa nu este dintre cele mai importante. Vinul se bea din placere si intra in toate dietele de alimentatie rationala ca insotitor al diferitelor mancaruri.

Alte referate despre: fabricarea vinului, vine primavara de grete tartler, zeul vinului

Dionysos - zeul vinului

Dionysos era una dintre cele mai importante divinitati cunoscute in vechime si al carei cult era raspandit in intreaga lume. El era fiul lui Zeus si al muritoarei Semele, fiica regelui Cadmus si a Harmoniei. Se spune ca, indemnata de Hera, Semele l-a rugat pe Zeus sa i se arate in toata forta si splendoarea sa zeiasca. Zeus ii indeplineste ruga: el i se infatiseaza ca un nor de foc. Neputand insa suporta stralucirea acestei privelisti, Semele cade fulgerata si naste, inainte de vreme.

Alte referate despre: dionysos zeul vinului, dionysos - zeul vinului, dionysos zeul vinului vitei de vie

Piata vinului in Romania

Piata vinului in Romania
Vinurile Moldovei. Viile ocupa, in Moldova, o intindere de peste 90.000 hectare, ceea ce inseamna a treia parte din suprafata viticola a tarii. Plantatiile de vii se insiruie pe toata lungimea provinciei, incepand din Botosani, in nord, pana in Vrancea, in sud si pe toata latimea ei, din zona deluroasa a subcarpatilor rasariteni si pana in apa Prutului. Urmarind harta viticola a Moldovei si coborand pe ea, din nord catre sud, ne intalnim cu cateva celebre podgorii. In judetul Iasi se află in primul rand podgoria Cotnari. Tot aici se află podgoria Iasilor, cu centrele sale viticole Copou, Bucium, Uricani si Comama, precum si centrele viticole independente Plugari si Probota.

Alte referate despre: piata vinului, piata vinului in romania, piata vinului romania

Analiza senzoriala a vinului rosu

Tehnica degustarii Se toarna vinul in paharele speciale de degustare , intr-o cantitate care sa umple circa 1/3 din volumul acestora. La degustarile comparative , paharele trebuie sa fie umplute in aceiasi masura.

Alte referate despre: analiza senzoriala a vinului rosu, pp analiza senzoriala a vinului rosu, analiza senzoriala a vinului rosu pp

Marketing - Cine suntem si ce oferim

Marketing - Cine suntem si ce oferim
1. Pozitia pe piata a oricarei firme este conditionata de imaginea sa, de marca sa.In functie de imaginea de marca si, mai departe, in concordanta cu gusturile sale, clientul se indreapta spre o firma sau alta. Apare astfel, inevitabil, problema stabilirii imaginii de marca a firmei si, totodata, a doua idee utila pentru micul intreprinzator:
2. Firma isi consacra o marca, anume aceea care deriva direct din proiectele, strategia, stilul si aspiratiile proprietarului ei.
Desigur, orice magazin, service sau companie industriala are o imagine a firmei la nivelul clientelei.

Alte referate despre: care sunt servicii suplimentare oferite de hotel, care sunt principiile marketingului, principiile marketingului sunt

Ce sunt lacrimile?

Si Fecioarei Maria i-au curs lacrimile cand si-a vazut fiul rastignit.
Oare exista om pe lumea asta pe care nu l-a incercat durerea? Si cum
se manifesta acea durere, daca nu prin lacrimi?! Sufletul nu se
usureaza de greutatea pacatelor atunci cand plangem? Inima noastra nu
devine mai buna, fiinta noastra nu se umple de caldura?

Alte referate despre: ce sunt lacrimile, ce sunt lacrimile sarate, de la ce sunt lacrimile

Ce sunt undele cerebrale?

Apar unde Theta, fusuri de somn (cu frecventa de 14 Hz, amplitudinea de 40-50 Hz); la o persoana adulta sanatoasa, acestea trebuie sa fie prezente simultan atat in emisfera stanga cat si in ce dreapta. De asemenea amplitudinea undelor creste semnificativ in ariile cerebrale centrale.III. Somn stabil.Procentul de unde Delta depaseste 20 %, fiind unde ritmice in cea mai mare parte; undele Theta sunt neregulate; mai exista fusuri de somn.

Alte referate despre: ce sunt undele cerebrale, ce sunt undele seismice, ce sunt undele mecanice

Vin si cafea pentru o viata mai lunga

Vinul pare a fi tipul de alcool cel mai responsabil pentru aceasta reducere, au declarat cercetatorii, mentionind faptul ca vitaminele antioxidante, calciul sau ceaiul nu au fost considerate elemente nocive. Conform unui alt studiu realizat de o alta echipa de cercetatori americani, contrar tuturor asteptarilor, consumul de vin reduce si nu mareste riscul de slabire a vederii care se produce o data cu virsta. Colectivul condus de dr. Thomas Obisean, de la Universitatea Howard din Washington, a detectat relatia intre consumul de vin si slabirea vederii, studiind un esantion format din 3.072 de adulti, intre 45 si 47 de ani, cu tulburari de vedere.

Alte referate despre: munca are avantajele de a face zile mai scurte si viata mai lunga, cel mai lung rau din europa, o viata mai buna numai prin conditii de munca decente
Referate afisate : 17
Medie note: 8.18 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles