Cinstirea sfintei cruci

Iubire,Cruce si Lumina

Iubire: Cruce şi Lumină
În viaţa liturgică ortodoxă,avem în Postul Mare,două Duminici care se succed şi anume:Duminica Sfântului GRIGORIE PALAMA şi Duminica SFINTEI CRUCI; revelaţia Luminii şi revelaţia Crucii.
Să le unim! Să împletim lumina cu Iubirea!(Iubeşti ceea ce vezi).
Iubire: Cruce şi Lumină

Nivel: Facultate
Dimensiune: 7kb
Downloads: 160
Materia: Filosofie

Dumnezeu, intre filosofie si religie

Cel care combate toate aceste atribute este Kant, care consideră că aceste argumente greşesc pentru că ideea de Dumnezeu nu este accesibilă cunoaşterii pe cale ratională. Detronarea argumentului ontologic este simplă : dacă înlocuim sintagma “ lucrul acela există” cu ceva mai simplu si mai la obiect, şi anume “ Dumnezeu există”, rezultă o concluzie simplă: existenţa nu revine neaparat ideii de Dumnezeu, pentru că existenţa nu este o insuşire derivată din ideea de Dumnezeu.

Alte referate despre: filosofie si religie, filosofia si religia, filosofia contemporana religioasa neotomismul

Dumnezeu-Concept filozofic

Există în teoriile sale aceeaşi logică clară, proprie filosofilor când se vrea cu orice preţ a se atinge un scop. Vrea, însă a aduce concretul într-o ştiinţa relativă cum este filosofia. Ori filosofia nu este matematică, ori fizică pură, ci o metafizică – este o continuă dezbatere a unor chestiuni ce devin filosofice tocmai pentru imposibilitatea lor de a căpăta o formă fixă.„ Existenţa lui Dumnezeu se poate demonstra în cinci probe...” afirmă acesta în „Summa Theologica”.
Dar oare va fi credibilă o probă, o demonstraţie ce se deduce din contingenţă şi necesitate ?

Alte referate despre: dumnezeu concept filozofic, dumnezeu concept filozofic teza, conceptul filozofic de dumnezeu

Despre cunoasterea lui Dumnezeu

Daca cineva mi-ar da o palma, nu stiu daca as fi in stare sa intorc obrazul celalalt. Daca cineva m-ar blestema, nu stiu daca as fi in stare sa il binecuvantez. Daca cineva mi-ar spune ca drumul pe care este merg este gresit, si daca mi-ar aduce argumente pentru aceasta, cred ca as avea puterea sa imi recunosc greselile, chiar daca acest lucru m-ar durea mai tare decat o palma si chiar daca m-ar umili mai mult decat o jignire. Suntem oameni, suntem plini de iubire de sine, chiar daca ne dam sau nu ne dam seama. Totusi, nici unul dintre noi nu cred ca ar alege in deplina cunostinta de cauza nici iadul, nici minciuna, si nici intunericul vesnic. Tocmai de aceea scriu acest cuvant despre care marturisesc ca mi-as fi dorit sa il primesc eu insumi cu vreo zece ani in urma.

Alte referate despre: cunoasterea lui dumnezeu, descoperirea si cunoasterea lui dumnezeu, cunoasterea lui dumnezeu in ortodoxie

Cunoasterea lui Dumnezeu

În ordinea căderii,omul pierde acest sens iniţial pentru care a fost adus la existenţă. Întorcându-se de la Dumnezeu, omul provoacă propria sa dezagregare, antrenând inevitabil dezagregarea cosmică şi tragedia întregii creaţii. Lumea în întregul ei şi în fiecare element în parte a fost supusă dezordinii, luptei, morţii şi stricăciunii.

Alte referate despre: descoperirea si cunoasterea lui dumnezeu religie, cunoasterea lui dumnezeu referat, despre cunoasterea lui dumnezeu

Cel mai mare dar - eseu despre dragostea lui Dumnezeu si nerecunostinta omului

Sufletul pacatos care nu cunoaste pe Domnul se teme de moarte, gandind
ca Domnul nu-I va ierta greselile sale. Se intampla asa pentru ca
sufletul nu-l cunoaste pe Dumnezeu si nu stie cat de mult El ne
iubeste; daca ar sti, nimeni nu ar cadea in deznadejde, pentru ca
Domnul nu numai ca iarta, dar se si bucura de intoarcerea pacatosului.

Alte referate despre: eseu despre dragostea lui dumnezeu, eseu despre dragoste, eseu de dragoste

Despre dragostea de Dumnezeu

Ca sa postesc , trebuie sa ma lupt ; ca sa dorm putin , trebuie sa ma lupt; ca sa mananc trebuie sa ma lupt,ca sa traiesc si sa fiu infometat de cuvintul lui Dumnezeu trebuie sa ma lupt si mai mult , sa fiu mereu atenta ca sufletul si inima mea sa fie indreptate catre El , dar aceasta lupta dupa parerea mea este singura care merita cu adevarat pe acest pamint , iar cu Dumnezeu mai aproape in suflet , lupta va fi mult mai usor de dus ptr . atunci El este in noi si noi sintem in El . Si oricit va fi lupta de grea vom reusi , si mare ne va fi plata , asa cum a spus Iisus.

Alte referate despre: dragostea de dumnezeu in versuri, dragostea lui dumnezeu fata de oameni, dragostea lui dumnezeu

Cinstea juristului

Doamna prof. Silvia Pop, presedinta despartamântului Blaj al Astrei,
multumeste organizatorilor pentru invitatia de a participa la aceasta
"masa rotunda" de la Alba Iulia. Energica profesoara de la Blaj a
aratat ca în acest oras au existat multe societati cu caracter
cultural-patriotic si personalitati deosebite ale culturii si stiintei
românesti. Cunoasterea si cultul pentru aceste personalitati slujeste
direct cauza nationala. Nu ne respecta Europa, daca noi nu ne
respectam personalitatile culturii nationale. Menirea
intelectualitatii noastre este de a-si servii neamul, de-al instrui si
educa în spirit national.

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, cinstirea sfintei cruci, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura

Crucea razasilor - Rezumatul capitolului al XIII-lea

Pentru ca este o zi de duminica, Soimarestii se indreapta spre biserica, imbracati ca de sarbatoare. Satenii privesc curiosi la cei trei osteni care au intrat in sat. Cand Tudor ii spune vatamanului numele sau, se starneste zarva intre razesi. Numai mos Mihu, unchiul sau, il recunoaste ca fiind feciorul lui Ionascu si al Anisiei. Satenii se bucura de reintoarcerea lui Tudor si il imbratiseaza, gest care infierbanta pieptul osteanului.

Alte referate despre: capitolul al xii lea primul volum morometii, referat tema capitolului al 15 lea ciocoii vechi si noi, referat capitolul al 2-lea din baltagul de mihail sadoveanu

Epoca Sfintei Aliante

Grecii au fost primii care au declansat un mare razboi de eliberare, in conditiile in care se formau numeroase societati politice cu caracter secret care incepeau o actiune ce viza obtinerea independentei. Dintre ele, cea mai importanta era Eteria societate ce isi avea sediul la Odessa si avea ramificatii si in Principate.

Alte referate despre: epoca sfintei aliante, congresul de pace de la viena si crearea sfintei aliante, formarea sfintei aliante

Monumente dedicate eroilor prahoveni din primul razboi mondial

Pentru stringerea de fonduri scolile au organizat foarte multe spectacole si au mobilizat pe toti locuitorii comunelor pentru atingerea telului suprem. Privita in ansamblu actiunea de ridicare a monumentelor eroilor prahoveni este o activitate complexa, a carei realizare reprezinta dovada recunostintei fata de inaintasi si a solidaritatii constiente in jurul unei idei.

Alte referate despre: referate eroi romani in primul razboi mondial, monumente dedicate eroilor prahoveni, eroi din primul razboi mondial

Despre sarbatori - impartiri si importanta

Daca oamenii cinstesc in viata lor sarbatorile lumesti, adica acele evenimente care s-au petrecut pe pamant si care n-au importanta pentru om decat in timpul vietii sale, cu atat mai mult ei sunt datori sa cinsteasca sarbatorile crestine, adica acele evenimente care privesc nu doar viata noastra pamanteasca, ci si soarta noastra in vesnicie-adica mantuirea. Sarbatorile sunt asa dar o odihna pentru trup, dar mai ales un ragaz pentru suflet, cand fiecare crestin isi lasa deoparte grijile lumesti si se ingrijeste de mantuire: ii multumeste lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, se caieste pentru pacatele sale, cere ajutorsi sprijin Maicii Domnului si Sfintilor impotriva ispitelor vrajmasului.

Alte referate despre: sarbatori - impartiri si importanta, sarbatori impartiri si importanta, despre sarbatori impartirea si importanta lor

Ion - personajul principal

Inca de la inceputul romanului este prezentata viata personajului principal prin drumurile satului.Ezitarile din drumul lui Ion dintre dragoste si avere.Drumul ce duce spre satul Pripas este un drum oscilatoriu ca si viata lui Ion , marcand ezitarile din viata lui.Imaginea unui sat care a uitat probabil de Hristos , tocmai prin imaginea crucii de la intrare, e un fel de anticipare a crimei si chiar prin ideea lui Ion de casatorie cu Ana si sa o distruga.

Alte referate despre: ion personaj principal, ion personajul principal, caracterizare ion personaj principal

Toma Alimos - Caracterizarea

In cantecele sale epice poporul si-a cantat eroii, a preamarit faptele lor de curaj si de vitejie, exprimandu-si dragostea, admiratia respectul si recunostinta fata de acestia , caci ei simbolizeaza cinstea , adevarul ,spiritul de dreptate , notiuni morale dragi omului din popor.

Alte referate despre: toma alimos momentele subiectului, toma alimos, toma alimos povestire pe momentele subiectului

Giulgiul din Torino

In 1349, un fanatic aprinde focul langa incinta si un incendiu mistuie biserica; ca prin minune, Giulgiul este salvat fara a suferi vreo stricaciune. Nobilul Geofrey de Charny plateste sume mari de bani si ridica relicva de la Lirey, ducand-o la Trieste. Dupa putina vreme, panza este depusa in biserica Sf. Ipolit, transportata cu mare cinste la Chymy(Belgia). Prima prezentare publica a Giulgiului in Europa a avut loc in anul 1357 la Lirey.

Alte referate despre: giulgiul din torino, giulgiul din torino referat, liceu giulgiul din torino

Despre importanta sarbatorilor

Sarbatorile religioase, insa, in inteles crestin-ortodox, sunt acele zile in cursul anului bisericesc in care credinciosii respecta sau cinstesc fie Persoanele Sfintei Treimi,fie anumite fapte si evenimente din istoria mantuirii(Nasterea Domnului, Invierea Sa), fie persoanele sfinte care au placut lui Dumnezeu, care se roaga pentru noi si care stau de-a dreapta Tatalui in Ierusalimul cel ceresc(Sfanta Fecioara, Sfintii).

Alte referate despre: importanta sarbatorilor, importanta sarbatorilor de iarna, cele mai importante sarbatori religioase

Maica Domnului

Sfanta Fecioara Maria, ca una care s-a invrednicit de cinstea exceptionala de a naste cu trup pe Fiul lui Dumnezeu si Mantuitorul lumii, este venerata in cultul ortodox ca cea dintai si cea mai mare dintre toti sfintii, fiind 'Mai cinstita decat heruvimii si mai preamarita fara de asemanare decat serafimii". De aceea, cinstirea care se da Mariei in crestinism (ortodox, catolic, anglican) se numeste in termeni teologici supravenerare sau preacinstire .

Alte referate despre: maica domnului referat, referat maica domnului, viata maicii domnului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.55 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles