Cinstirea sfintelor moaste

Sfintele moaste

Cind Iisus Hristos salasluieste, prin credinta, in inima noastra. El revarsa in trupul nostru omenesc, curatit si sfintit printr-o noua legatura cu Dumnezeu, puterea invierii Sale, care biruie si ne patrunde fiinta intreaga (Gal.III, 27), ne invata Sfintul Apostol Pavel. Marturii in lume ale prezentei lui Hristos, care si-a inscris cu marire numele in sfintii sai, moastele sint, deopotriva, dovezi ale nemuririi sufletului si prefiguratii ale vietii vesnice.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 4957
Materia: Religie

Sfantul Ioan Gura de Aur

Astfel, la doi ani dupa primirea botezului in anul 372 (in acea epoca botezul era preponderent administrat la varsta adulta, dupa o perioada de catehumenat), Ioan devine monah.

Intarzierea de doi ani, dupa cum el insusi va marturisi, a fost cauzata numai de rugamintea staruitoare a mamei de a nu fi lasata singura pana la moartea sa, survenita in 374 sau 375.

Alte referate despre: sfantul ioan gura de aur referat, sfantul ioan gura de aur, referat sfantul ioan gura de aur

Despre crestinism

Lupii vin imbracati in piei de oaie, doar vor ademeni pe careva, care nu-si cunoaste bine turma. Cci ce vor sa ne dezradacineze redinta din suflete vin acum, chipurile, sa ne "aduca credinta", sa ni-L "vesteasca pe Iisus". Plini de mandrie, sectantii - caci despre ei este vorba - diferitele grupuri de indivizi, "evanghelisti si vindecatori", care au aparut si s-au adunat in Romania, in acesti ultimi doi ani, vin sa ne spuna ca, de fapt, aceasta credinta a parintilor, a mosilor si a stramosilor nostri este o inselaciune, o minciuna, ca de-abia acum lor Le-a descoperit Dumnezeu adevarata credinta pe care o aduc.

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Sensul sfinteniei moastelor si al cinstirii lor

El nu este un cult de adorare, ci de venerare. El nu inlatura si nici nu micsoreaza cu nimic cultul lui Dumnezeu, ci dimpotriva, in impodobeste, il ilustreza si il intareste, scotind mai bine in evidenta rolul Mintuitorului de unic mijlocitor si unic sfintitor al fapturii zidite.

Sfintenia de care se bucura alesii Domnului nu poate sa fie inteleasa facindu-se abstractie de sfintenia lui Hristos insusi, ci numai prin participare la aceasta demnitate, privita deci ca revarsare a sfinteniei celei unice a lui Hristos in sfintii cei multi ai Bisericii. Sfintii sint madularele lui Hristos indumnezeite, ajungind, in cursul vietii lor pamintesti, camari si locasuri curate ale lui Dumnezeu. Crestinii cinstesc in sfinti pe prietenii lui Hristos, pe fiii si mostenitorii lui Dumnezeu:.

Salasluirea lui Hristos in sfinti nu priveste numai sufletul acestora, ci si trupul lor. E adevarat ca nu trupul, ci duhul nostru are capacitatea de a cunoaste pe Dumnezeu in descoperirea Sa. De aceea zice ...

Alte referate despre: sens figurat, sensul vietii, cuvinte cu sens asemanator

Sfantul Cuvios Dimitrie Cel Nou

”Întru tine părinte cu osârdie s-a mântuit cel după chip, căci luând
Crucea ai urmat lui Hristos şi lucrând ai învăţat să nu se uite la trup,
căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor..
Pentru aceasta şi cu îngerii împreună se bucură, Preacuvioase Părinte
Dimitrie, duhul tău.”

Alte referate despre: sfantul cuvios dimitrie cel nou, sfantul cuvios dimitrie, sf cuvios dimitrie cel nou

Despre crestinism

Vrem sau nu, ne convine sau nu, in venele noastre curge singe care poarta, din generatie in generatie, incarcatura spirituala a sufletului crestin. Si cum singele nu-l putem schimba usor si nici mostenirea fiintiala sterge cum am vrea, nadajduim ca nici de data aceasta nu ne vor birui necredinciosii si rauvoitorii, chiar daca unii frati de-ai nostri s-ar putea pierde. Totusi, trebuic sa avertizam si sa atentionam pe fratii nostri romani crestini, ca vrajmasul si-a ales mijloace inselatoare. Lupii vin imbracati in piei de oaie, doar vor ademeni pe careva, care nu-si cunoaste bine turma. Cci ce vor sa ne dezradacineze redinta din suflete vin acum, chipurile, sa ne "aduca credinta", sa ni-L "vesteasca pe Iisus".

Alte referate despre: romanitate si crestinism, raspandirea crestinismului, crestinismul referat

Sfintii Trei Ierarhii

Au luptat mereu împotriva învăţăturii greşite dând exemplul viu prin cuvântul grăit şi scris şi prin faptele lor, arătând adevărata credinţă în Dumnezeu Cel Viu şi Adevărat.Poporul i-a iubit tare mult. Unii dintre creştini îl considerau pe Sfântul Vasile cel mai mare dintre cei trei de aceea i-au spus Cel Mare pentru că acesta a întrecut mult în cuvinte nu numai pe cei din vremea lui, ci şi pe cei dinainte, împlinind prin fapte ceea ce spunea.

Alte referate despre: sfintii trei ierarhi, sfintii trei ierarhi vasile grigore si ioan, sfintii 3 ierarhi

Cinstirea Icoanelor

Cinstirea Icoanelor.O icoana este o imagine (de obicei bi-dimensionala) reprezentând pe Hristos, sfinti, îngeri, evenimente biblice importante, pilde sau evenimente din istoria bisericii.Icoanele ne ridica mintile de la cele pamântesti la cele ceresti. Sf. Ioan Damaschinul a scris, "prin icoane vizibile suntem condusi la contemplarea a ceea ce este divin si spiritual". Prin pastrarea memoriei celor pictati în icoane, suntem inspirati sa-i imitam. Sf. Grigore de Nissa (aprox. 330-395) povestea cum nu putea trece pe langa o icoana cu Avraam care-l jertfea pe Isaac "fara sa verse lacrimi".Cinstirea Icoanelor

Alte referate despre: cinstirea icoanelor, cinstirea icoanelor referat, referat cinstirea icoanelor

Sfintii Trei Ierarhi

Sfintii Trei Ierarhi - Despre Sfintii Trei Ierarhi se spune ca sunt ca trei ferestre prin care crestinatatea a privit spre Hristos si a primit lumina de la El. Plini de intelepciune, ei au explicat poporului binecredincios invatatura Sf. Scripturi asa cum nimeni n-a reusit.

Alte referate despre: sfinti trei ierarhi, sfintii trei ierarhi referat, referat sfintii trei ierarhi

Sfintii Vasile, Grigorie si Ioan

Este adevărat că nici unul dintre ei nu a participat la Sinodul I ecumenic, unde s-a formulat învăţătura despre Dumnezeu- Tatăl şi Dumnezeu- Fiul, iar la al II-lea Sinod, unde s-a formulat învăţătura despre Dumnezeu- Sfântul Duh, a participat numai Sf. Grigore de Nazianz, pentru că Sf. Vasile cel Mare trecuse deja la Domnul, iar Sf. Ioan Gura de Aur era încă tânăr pe atunci. Cu toate acestea, au avut o contribuţie hotărâtoare, atât la formarea învăţăturii celei adevărate, cât şi în păstrarea şi răspândirea ei.

Alte referate despre: sfintii vasile grigore si ioan, sfinti vasile grigore si ioan, sfintii vasile grigorie si ioan

Preotia in lumina Sfintelor Canoane

Sfinţii apostoli, au săvârşit Sfânta Taină a Preoţiei prin punerea mâinilor, adică: „ hirotonindu-le preoţi în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în care crezuseră ” (Fapte XX, 28).

Alte referate despre: film documentar despre lumina sfinta la ierusalim, coborare lumini sfinte de la erusalim, actualizarea sfintelor canoane pentru cler

Sfinti din luna decembrie

A fost unul dintre cei mai mari aparatori ai dreptei credinte in fata
pericolului ereziei lui Arie. Desi firea sa la Sinod in apararea
dreptei credinte a aratat un om darz, pe Sfantul Nicolae il
caracterizau blandetea, infranarea si milostenia deosebita, dar si
staruinta in dreapta credinta. Smerenia, saracia de buna voie, iubirea
de Dumnezeu si de oameni, l-au asezat pe Sfantul Nicolae in randul
celor mai apreciati oameni ai vremii sale, iar de atunci si pana la
sfarsitul veacurilor l-au transformat in "Mos Nicolae", cel ce aduce
daruri cuminti, in special copiilor. A trecut la ceruri in anul 340,
iar din anul 1087, din data de 9 Mai, moastele sale se pastreaza la
Bari, in sudul Italiei, fiind luate de catre Cruciati din Mira pentru
a nu fi profanate de catre musulmani.

Alte referate despre: sfinti in luna decembrie, sfintii lunii decembrie, sfinti in lunile noiembrie - decembrie

Cinstea juristului

Domnul Alexandru Crihana, presedintele "Fundatie Cultural-Patriotice,
Marasti-Marasesti-Oituz" în cuvântul sau s-a referit la activitatea
obsteasca a fundatiei pe care o conduce, având ca scop servirea cauzei
nationale care necesita simtire si daruie totala din partea fiecaruia.
Trebuie sa aducem omagiile noastre pentru aceia care au luptat si s-au
jertfit pentru cauza nationala.

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, cinstirea sfintei cruci, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura

Misiuni bizantine in secolele IX-X. Activitatea Sfintilor Chiril si Metodie

Amplasamentul geografic al Constantinopolului a facut din capitala Imperiului bizantin un punct de atractie pentru barbarii din Asia si din Occident. Popoarele migratoare din aceste regiuni erau impresionate de spledorile si fastul curtii imperiale, iar Constantinopolul in calitatea sa de mostenitor al vechii Rome, respingea in principiu orice contact cu "barbaria" [1]. Prin calitatea pe care o detineau, de popor ales si singur credincios, bizantinii se considerau investiti cu un drept special in conducerea altor oameni. Uneori se intampla ca unii imparati, precum Constantin al VII-lea Porfirogenetul sa afirme o "anumita puritate a rasei grecesti" atunci cand acesta facea referiri la populatia Peloponezului aflata in acea vreme sub efectul slavizarii.

Alte referate despre: cultura bizantina intre secolele 7-9, sfintul chiril, de sfintul chiril al alexandriei

Istoria localitatii Tetcani

Tetcani (judetul Neamt) este una din cele mai vechi localitati din Moldova. Numele vechi al satului vine de la diminutivul numelui Stefan in limba slava - Stetco. Sfantul protector al bisericii din Tetcani a fost Sfantul Stefan primul rege crestin al ungurilor. Hramul bisericii era la 20 august, data la care ungurii din toata lumea cinstesc memoria regelui care i-a crestinat. La inceputul secolului XX hramul a fost schimbat in alta zi, iar vechea biserica a fost demolata. Marele dictionar geografic al Romaniei din 1898 prezenta astfel satul Tetcani:

Alte referate despre: istorie locala, istoria locala, elemente de istorie locala

Mormantul lui Hristos

Ierusalimul,atat de bogat in lacase de cult legate de obarsia celor trei religii monoteiste – iudaismul,crestinismul si mahomedanismul - ,ofera imaginea unui amalgan arhitectural demn de numele de capitala a Tarii Sfinte. Dintre lacasele de cult crestin aflate in Ierusalim,simbolizand momente si fapte ale Mantuitorului,am ales,Biserica Sfantului Mormant.

Alte referate despre: mormantul lui hristos, ierusalim mormantul lui hristos, mormantul lui isus hristos
Referate afisate : 16
Medie note: 8.02 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles