Cinstirea sfintelor moaste referat

Sfintele moaste

2. Sfintele moaste, dovezi ale nemuririi sufletului si ale invierii de obste. Cind Iisus Hristos salasluieste, prin credinta, in inima noastra. El revarsa in trupul nostru omenesc, curatit si sfintit printr-o noua legatura cu Dumnezeu, puterea invierii Sale, care biruie si ne patrunde fiinta intreaga (Gal.III, 27), ne invata Sfintul Apostol Pavel.
Marturii in lume ale prezentei lui Hristos, care si-a inscris cu marire numele in sfintii sai, moastele sint, deopotriva, dovezi ale nemuririi sufletului si prefiguratii ale vietii vesnice. Puterea lui Hristos e incoruptibila, iar acolo unde

Nivel: Liceu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 4956
Materia: Religie

Sfantul Ioan Gura de Aur

La manastirea in care intrase il va avea ca mentor pe Diodor din Tars, intemeietorul „scolii antiohiene”, unde se propunea o interpretare spirituala a Bibliei insotita de respectarea stricta a doctrinei crestine orthodoxe stabilite la Conciliul din Niceea.

Ioan se va adanci in studiul Scripturii, pe care il va insoti timp de doi ani cu o viata ascetica severa intr-o grota din apropierea Antiohiei, unde isi va pierde pentru tot restul vietii sanatatea. In anul 381 este numit de episcopul Meletie ca diacon in episcopia Antiohiei, iar dupa cinci ani, succesorul acestuia; episcopul ulterior canonizat, Flavian, mentionat elogios si in omiliile din acest volum, il numeste preot, slujire pe care si-o va mentine timp de aproape doisprezece ani, fiindu-i incredintata si misiunea de a rosti predici.

Alte referate despre: sfantul ioan gura de aur referat, sfantul ioan gura de aur, referat sfantul ioan gura de aur

Despre crestinism

Ravna cu care ne purtam de grija mortilor este in acelasi timp manifestare a nadejdii noastre in inviere dar si suport al vietii noastre inradacinate de acum in Dumnezeu, adica dincolo de aceasta lume. Romanul a pastrat credinta in Dumnezeu asa cum a primit-o din mosi-stramosi pentru ca a ramas credincios si a pastrat cu sfintenie aceste rinduieli crestinesti, aceste semne exterioare, repere existentialc fundamentale, care i-au aratat permanent clea spre Dumnezeu.

Alte referate despre: crestinismul, aparitia crestinismului, crestinismul referat istorie

Sensul sfinteniei moastelor si al cinstirii lor

Se poate spune, fara exagerare, ca sfintii traiesc in Biserica, manifestindu-se prin acte de ordin religios, prin care se intretine si se extinde lucrarea tainca a indumnezeirii si prin care lantul de aur al desavirsirii in Hristos nu se rupe pina la .

In cazul sfintelor moaste, accentul se pune mai ales pe un anumit fel al manifestarii puterii divine, prin care se releva, sub forma unor semne dumnezeiesti, pastrarea in nestricaciune a osemintelor alesilor Domnului, constituind o marturie evidenta a dumnezeirii Mintuitorului nostru Iisus Hristos. Pentru evlavie ortodoxa, prin sfintele moaste se cuprinde un sens particular.

1. Iisus Hristos, izvorul sfinteniei de care se invrednicesc sfintele moaste.Cultul sfintilor, privit in general, e un omagiu adus lui Dumnezeu prin alesii Lui, lui Dumnezeu care este . Acest cult consta in cinstirea, invocarea si imitarea sfintilor.

Alte referate despre: sens figurat, sensul vietii, cuvinte cu sens asemanator

Sfantul Cuvios Dimitrie Cel Nou

Bucuria cinstirii minunatului Izvorâtor de Mir, a sfântului Mare Mucenic Dimitrie, este îndoită pentru dreptmăritorii creştini ortodocşi români, căci în ziua imediat următoare acestuia, aducem slavă lui Dumnezeu pentru un alt dar dat nouă, ce poartă numele sfântului Mucenic, Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.
Acest cuvios părinte, Dimitrie cel Nou, a trăit în vremea împăraţilor creştini vlaho-bulgari şi era dintr-un sat care se numeşte Basarabi, la sud de Dunăre, sat aşezat pe marginea apei Lomului. Multe lucruri nu s-au păstrat despre viaţa sa în lume, creştinii păstrând doar faptele lui, după ce şi-a închinat viaţa lui Dumnezeu. Se ştie doar că acesta era păstor de vite în satul lui şi văzând că toate cele din lume sunt trecătoare, s-a aşezat mai întâi într-o peşteră din apropierea satului natal. Dorind să trăiască viaţa în Hristos după modelul marilor sfinţi cuvioşi, acesta se sălăşluieşte într-o mânăstire din apropierea ...

Alte referate despre: sfantul cuvios dimitrie cel nou, sfantul cuvios dimitrie, sf cuvios dimitrie cel nou

Despre crestinism

"Departe de a se simti constrans si lipsit de libertate aceasta rinduiala si lege ortodoxa, crestinul s-a simtit in siguranta, iar cinele-a lepadat si incalcat s-a simtit ca umblind pe nisipuri miscatoare.Daca cineva i-ar lua crestinului ortodox biserica la are merge duminica si in sarbatori, preotul care-i slujeste si-i sfinteste casele, icoanele la care se roaga, crucea de pe mormant, Pastile si Craciunul, sarbatoarea Sfantului Ion, a Sfintului Gheorghe, a Sfintului Nicolae si a tuturor celorlalti sfinti, hramurile minastirilor, cimitirele si parastasele, sfintele moaste aparatoare de primejdii si de ne cazuri, metaniile si postul, candela, luminarile si tamiia, binecuvintarea piinii si a mesei, sfintirea caselor de Boboteaza, semnul crucii la culcare si la sculare, la asezarea si la ridicarea de la masa, la plecarea si intoarcerea de la drum, daca l-ar lipsi de toate acestea, l-ar lipsi de Dumnezeu Insusi.

Alte referate despre: romanitate si crestinism, raspandirea crestinismului, crestinismul referat

Cinstirea Icoanelor

Icoana este o reprezentare în picturã a persoanei pe care o cuprinde icoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a Maicii Domnului, a diferitilor sfinti pe care îi cinsteste Biserica, deci este o aducere în constiinta credinciosilor, prin mijloacele picturii, a persoanei cãtre care ne este cinstirea. Trebuie de precizat de la început si pentru totdeauna, cã noi nu cinstim icoana ca obiect, ci cinstim icoana ca reprezentare, sau nu cinstim propriu-zis icoana, ci cinstim pe cel pe care îl prezintã icoana.

Alte referate despre: cinstirea icoanelor, cinstirea icoanelor referat, referat cinstirea icoanelor

Cinstirea Sfintei Cruci

Cinstirea Sfintei Cruci - În centrul credinţei creştine stă mărturisirea evenimentelor de bază din viaţa şi opera lui Hristos, care au schimbat raportul dintre om şi Dumnezeu: „Căci v-am dat, întâi de toate, ceea ce şi eu am primit, că Hristos a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi, si că a fost îngropat şi că a înviat a treia zi, după Scripturi” (I Cor. 15, 3-4). “Noi propovăduim pe Hristos răstignit” (I Cor. 1, 23).

Alte referate despre: cinstirea sfintei cruci, cinstirea sfintei cruci referat, referat cinstirea sfintei cruci

Sfintii Trei Ierarhi

Cu cat ne apropiem de ei, cu atat ii cunoastem mai bine, cu cat le cercetam viata si opera cu atat mai mult ne dam seama de valoarea lor si de folosul pe care il putem avea daca ii luam ca model de intelegere si traire a vietii crestine. Pentru a ne da seama de valoarea proprie si a tuturor laolalta, pentru ca fiecare dintre ei are ceva specific, dar au si lucruri comone, ei trebuie analizati.

Alte referate despre: sfintii trei ierarhi, sfintii trei ierarhi vasile grigore si ioan, sfintii 3 ierarhi

Sfintele Taine

Prezenta Duhului Sfant in crestinul botezat este de o valoare incomparabila. Aceasta este asigurarea ferma ca cel botezat va fi cu Hristos in veci:

Alte referate despre: sfintele taine, sfintele taine referat, referat sfintele taine

Preotia in lumina Sfintelor Canoane

Sfânta Taină a Preoţiei se împărtăşeşte aşadar unor bărbaţi anume pregătiţi pentru a o primi cu vrednicie. Însuşi Mântuitorul Iisus Hristos i-a ales pe sfinţii apostoli şi i-a învăţat. După aceea i-a învrednicit de deosebita cinste de a propovădui Sfânta Evanghelie şi de a săvârşi fapte minunate.

Alte referate despre: coborare lumini sfinte de la erusalim, film documentar despre lumina sfinta la ierusalim, coborarea luminii sfinte in ierusalmi

Sfinti din luna decembrie

Darurile Sfantului Nicolae - mai mari sau mai mici - se adauga
darurilor pe care le primim in fiecare clipa de la Bunul Dumnezeu.
Rugaciunile Sfantului Ierarh Nicolae, alaturi de rugaciunile tuturor
celorlalti sfinti, fac ca noi, nevrednicii, sa primim de Sus mari
daruri duhovnicesti: pace, liniste, sanatate, buna-intelegere, spre a
putea creste duhovniceste si a fi vrednici de un bun raspuns in ziua
Judecatii. Amin.

Alte referate despre: sfinti in luna decembrie, sfintii lunii decembrie, sfinti in lunile noiembrie - decembrie

Sfintele Taine

Fiinţa Tainelor
Necesitatea Tainelor
Numărul Tainelor
Sfânta Taină a Botezului:
- « Iisus a venit să mântuiască prin Sine pe toţi, adică pe cei ce se renasc printr’Însul pentru Dumnezeu: pe copii, pe tineri şi pe bătrâni » (Sf. Irineu)
- « Biserica a primit de la Apostoli tradiţia de a împărtăşi şi
pruncilor Botezul » (Origen)

Alte referate despre: compunere despre sfintele taine, referat despre sfintele taine, sfintele taine compunere

Cinstea juristului

Nationale a României. Cu acest prilej s-a precizat scopul fundatiei
noastre, privind apararea unitatii si suveranitatii statului national
Român, enumerându-se si câteva actiuni importante pe care fundatia
"Alba Iulia 1918", le-a organizat în anul 2000. Între acestea s-a
amintit publicarea revistei "Dacoromania", din care au aparut 5
numere, organ de opinie si presa al fundatiei, prin care se urmareste
cunoasterea istorie nationale, fara cenzura, prin publicarea de
articole si documente ce atesta drepturile inalienabile ale poporului
român asupra teritoriilor sale istorice. Se doreste prin aceasta sa
trezeasca interesul tuturor românilor din tara si strainatate de a
cultiva sincere sentimente patriotice, fara idei sovine, în vederea
apararii mostenirii lasate de mosii si stramosii nostri prin actul de
la 1 decembrie 1918. Un alt ...

Alte referate despre: dupa cinste si omenie de petru demetru popescu, dupa cinste si omenie petru demetru popescu lectura, dupa cinste si omenie

Misiuni bizantine in secolele IX-X. Activitatea Sfintilor Chiril si Metodie

Amplasamentul geografic al Constantinopolului a facut din capitala Imperiului bizantin un punct de atractie pentru barbarii din Asia si din Occident. Popoarele migratoare din aceste regiuni erau impresionate de spledorile si fastul curtii imperiale, iar Constantinopolul in calitatea sa de mostenitor al vechii Rome, respingea in principiu orice contact cu "barbaria" [1]. Prin calitatea pe care o detineau, de popor ales si singur credincios, bizantinii se considerau investiti cu un drept special in conducerea altor oameni. Uneori se intampla ca unii imparati, precum Constantin al VII-lea Porfirogenetul sa afirme o "anumita puritate a rasei grecesti" atunci cand acesta facea referiri la populatia Peloponezului aflata in acea vreme sub efectul slavizarii.

Alte referate despre: cultura bizantina intre secolele 7-9, de sfintul chiril al alexandriei, sfintul chiril

Toma Alimos - Caracterizarea

In cantecele sale epice poporul si-a cantat eroii, a preamarit faptele lor de curaj si de vitejie, exprimandu-si dragostea, admiratia respectul si recunostinta fata de acestia , caci ei simbolizeaza cinstea , adevarul ,spiritul de dreptate , notiuni morale dragi omului din popor.

Alte referate despre: toma alimos momentele subiectului, toma alimos, toma alimos povestire pe momentele subiectului
Referate afisate : 16
Medie note: 8.35 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK