Circuit ramificat

Circuit ramificat

Rezolvarea problemei.
1. Aplicarea principiului superpoziţiei curenţilor pentru curentul din fig. 3-1. Circuitele ramificate formate din mai multe surse de energie, amplasată în ramuri diferite, ca în fig. 3-1, se numesc circuite complexe. Pentru calcularea unui astfel de circuit complex există mai multe metode, dintre care una, principiul superpoziţiei, se va examina în acest paragraf, celelalte metode constituind subiectul paragrafelor următoare.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 43kb
Downloads: 11
Materia: Fizica

Circuit ramificat de curent continuu cu o singura sursa de energie - atestat

3.Cum se determină tensiunea aplicând a doua teoremă a lui Kirchhoff? Mai întai se reamintesc regulile semnelor marimilor care intervin în a doua teoremă a lui Kirchhoff. T.e.m se ia cu semnul „+”dacă sensul ei coincide cu sensul de parcurgere al ochiului şi cu „–” în caz contrar.
După aceste reguli ochiul CABDC (fig. 2-1) străbătut în sens se obţine:
E = (r0 + R1 + R2,3 )I1 = U0 + U1 + UAB
Parcurgând acest ochi în sens contrar se obţine :
-E = - U0 - U1 - UAB
Aceste 2 ecuaţii fiind echivalente
Ecuaţia obtinută dă mai departe :
UAB = E - U0 - U1 =120 – 3 – 27 = 90 V rezultat deja obţinut
În consecinţă ,cu ajutorul celei de-a doua teoremă a lui Kirchhoff se poate determina tensiunea pe orice porţiune a circuitului dacă se cunoaşte tensiunea pe celelalte porţiuni ale circuitului .

Alte referate despre: circuite electrice de curent continuu, cel mai simplu circuit electric de curent continuu, circuite electrice in curent continuu

Circuite utilizate in telecomunicatii

Se observa ca intrarile sunt notate cu “+” si cu“--“.Alpicind un semnal peintrarea ”+” ,la iesire se obtine un semnal in faza cu cel de intrare .
Intrarea “+” se numeste “neinversoare “ de faza .
Aplicind un semnal de baza “--“ el se regaseste la iesire in pozitie de faza .Aceasta intrare se numeste “inversoare” .Dupa cum se aplica semnalul pe una sau pe cealalta din borne ,amplificatorul se numeste “neinversor” sau “inversor”.
Parametri principali ai amplificatoarelor operationale si consecintele lor cele mai importante sunt :

Alte referate despre: utilizarea circuitelor rc in telecomunicatii, cabluri utilizate in telecomunicatii, semnale utilizate in telecomunicatii

Kirchhoff

TEOREMA LUI KIRCHHOFF
DEMONSTRATIE:Consideram un nod de retea in care se intalnesc cinci laturi.Curentii din fiecare latura transporta,intr-un interval de timp oarecare, ∆t, sarcinile electrice Q1,Q2 ,…,Q5..
Deoarece sarcina electrica
1 nu poate fi creata,
2 nu poate sa dispara
3 nu se poate acumula in
nod,

Rezulta ca sarcina totala care iese din nod trebuie sa fie egala cu sarcina totala care intra in nod, adica:
Q2+Q3+Q5=Q1+Q4 .Impartind aceasta relatie la ∆t, se obtine:
I1 +I4=I2+I3+I5
Nod de retea

Evidend, acest rezultat se poate generaliza pentru orice nod in care se intalnesc orcate laturi. Rezultatul este cunoscut sub denumirea de teorema I a lui Kirchhoff.

Alte referate despre: legile lui kirchhoff, legea lui kirchhoff, kirchhoff

Circuite electrice.Legea lui Ohm

Circuite electrice.Legea lui Ohm
Intensitatea curentului electric care strabate un fir cu rezistivitatea q = 10-7 Ω • m , lungimea de 5 m si sectiunea transversala de 2 mm2 , la capetele caruia s-a aplicat tensiunea de 1,5V, are valoarea:
a) 2 A;b) 3 A;c) 4 A ;d) 5 A ;e) 6 A.

Alte referate despre: circuite electrice legea lui ohm, circuite electrice legea lui ohm referat, circuit electric legea lui ohm

Circuite de curent alternativ

Circuite de curent alternativ - Legea lui Ohm pentru acest caz este: La trecerea curentului alternativ prin rezistorul R acesta se încălzeşte pe baza efectului Joules(lenţ). Căldura Q dezvoltată prin R la trecerea curentului alternativ este: Circuite de curent alternativ

Alte referate despre: circuite de curent alternativ, circuit de curent alternativ, aplicatii in tehnica ale circuitelor de curent alternativ

Dispozitive si circuite electronice

Y=A⋅X
unde A este funcţia de transfer (factor de amplificare în complex) cu modulul şi faza, de obicei dependente de frecvenţă:

Alte referate despre: dispozitive si circuite electronice, referat dispozitive si circuite electronice, dispozitive si circuite electronice referat

Circuite electrice simple ppt

Instalatiile de redresare cuprind:
Transformator de alimentare (care are rolul de a adapta tensiunea de la intrare la valoarea necesara tensiunii de iesire si de a micsora curentii de scurtcircuit).Elemente de redresare (cu conductie unilaterala.Elemente de protectie ultrarapide(sigurante fuzibile,intreruptoare,separatoare).Elemente de filtrare.

Alte referate despre: circuite electrice simple ppt, circuite electrice simple, referat circuite electrice simple

Circuit electric de curent continuu neramificat cu o singura sursa de energie

E - r •I 37,5-0,6•2,5 37,5 - 1,5 36 V U.Astfel, tensiunea la bornele sursei de energie poate fi exprimata fie prin diferenta dintre t.e.m. a sursei si caderea de tensiune interna, fie prin produsul dintre curentul din circuit si rezistenta echivalenta a circuitului exterior.
6. Calculul tensiunilor la bornele rezistoarelor din circuitul exterior
Tensiunea sau caderea de tensiune la bornele rezistoarelor R1 , R2 si R3 sunt deasemenea determinate prin aplicarea legii lui Ohm :

Alte referate despre: referat circuite electrice de curent continuu, circuite electrice de curent continuu referat, circuitul electric de curent continuu

Circuite integrate,tipuri si generatii

Etapa automatizarii presupune existenta proceselor de productie astfel concepute incat sa permita implementarea mijloacelor de automatizare, capabile sa intervina intr-un sens dorit asupra proceselor asigurand conditiile de evolutie a acestora in deplina concordanta cu cerintele optime.

Totul a fost motivat si demonsrtat prin cresterea performantelor tehnici, a fiabilitatii produselor si in scaderea pretului de cost.Ce este de fapt un circuit integrat? Un ansamblu de componente discrete ( diode, tranzistoare, rezistente, condensatoare si chiar bobine ) montate pe un suport de siliciu miniatural numit "cip". Acest ansamblu a fost standardizat si a capatat forme de capsule cu diferite dimensiuni si numar de terminale. Numarul componentelor a crescut de la cateva sute, la cateva mii sau chiar zeci de mii in cazul microprocesoarelor.

Alte referate despre: circuite integrate tipuri si generatii, circuite integrate tipuri si generati, circuite integrate tipuri si generatii 2x puncte

Arhitectura circuitelor cuantice

Asociind portile logice din electronica neliniara, cu portile cuantice, putem spune ca unitate de transmitere al informatiei neliniare (bitul), este asociata cu unitatea de trandmitere a informatiei cuantice (qubitul), iar diferenta dintre ele consta in faptul ca, bitul ia starile logice 0 sau 1, iar qubitul poate lua stari diferite de 0 sau 1. Este de asemenea posibil sa se formeze o combinatie liniara de stari prin superpozitii [2].

Alte referate despre: circuite cuantice, circuit cuantic, circuit cuantic definitie

Circuite bistabile

Circuite bistabile - Scopul lucrării - Cunoaşterea modului de funcţionare şi a configuraţiei unor bistabile integrate, frecvent utilizate în circuite logice secvenţiale.

Alte referate despre: circuite bistabile, circuit bistabil, circuitul bistabil

Circuitul carbonului in natura

Depozitele din mări şi oceane constituie de departe cele mai mari rezervoare de carbon ale planetei – după cum se vede şi în tabel. Carbonul este eliberat în ecosistem ca şi gaz de dioxid de carbon prin procesul de respiraţie. Acest proces are loc atât la plante cât şi la animale implicând descompunerea moleculelor organice pe bază de carbon în dioxid de carbon şi alţi compuşi. Circuitul alimentar primar conţine o mulţime de organisme al căror prim rol ecologic este de a descompune materia organică în produşi anorganici.

Alte referate despre: circuitul carbonului in natura, circuitul carbonului in natura referat, referat circuitul carbonului in natura

Studiul regimului tranzitoriu intr-un circuit

Efectuarea practică a lucrării
Regimul oscilant.
Se realizează montajul din figura 3 şi se fixează frecvenţa la aproximativ 500 MHz, capacitatea la aproximativ 4-6*10-3 μF rezistenţa decadică Rd=0, în circuit rămânând doar rezistenţa bobinei RL. Astfel prin închiderea întrerupătorului Q1 se obţine regimul tranzitoriu oscilant pentru care se desenează oscilogramele (corespunzătoare celor patru valori ale capacităţilor) care au alura celor din figura

Alte referate despre: studiul regimului tranzitoriu intrun circuit rlc serie, studiul regimului tranzitoriu, circuite electrice simple in regim tranzitoriu
Referate afisate : 14
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles