Circulatia sangelui

Harvey si circulatia sangelui

Revolutia stiintifica
Harvey si circulatia sangelui
Astazi este de la sine inteles ca sangele circula prin corpul nostru prin artere si prin vene , si ca este pompat de inima . Stim ca sangele pleaca din inima prin artere si se intoarce prin vene .

De asemenea , cunoastem legaturile importante dintre inima si plamani , care permit sangelui sa adune oxigen din plamani si sa elibereze dioxid de carbon . Primul care a demostrat acest sistem circulator a fost medicul englez William Harvey .

Nivel: Liceu
Dimensiune: 12kb
Downloads: 1476
Materia: Biologie

Circulatia sangelui si inima

2Inima:
Unul din bunurile noastre cele mai de pret este inima care pompeaza sange in intregul corp asigurand oxigen si hrana organelor si tesuturilor. Aproximativ de marimea unui pumn,inima este situata in partea superioara a corpului ,in spatele cutiei toracice,fiind aproape inconjurata de plamani.

Alte referate despre: circulatia sangelui in inima, circulatia sangelui si inima, circulatia sangelui la inima

Aparatul circulator si circulatia sangelui

Configuratia externa.
Inima are forma unui con turtit si prezinta,din punctul de vedere al configuratiei externe,o baza,un varf,doua fete si doua margini.
Baza inimii este formata in cea mai mare parte din atriul stang si o mica parte din atriul drept.Aici se observa orificiile venelor si arterelor mari.Baza inimii vine in raport cu esofagul,vena azygos si canalul toracic Varful inimii se afla in partea opusa a bazei.El este rotunjit si alcatuit in totalitate din miocardul ventriculului stang.

Alte referate despre: aparatul circulator si circulatia sangelui, aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui, desen cu aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui

Aparatul circulator si circulatia sangelui

Musculatura inimii se insera pe formatiuni fibroase care constituie scheletul fibros al inimii.Acest schelet este alcatuit din patru inele fibroase care inconjoara orificiile atrioventriculare si arteriale(aortic si pulmonar),la care se adauga alte doua formatiuni denumite trigoane fibroase,precum si partea membranoasa a septului interventricular.

Alte referate despre: sistemul circulator si circulatia sangelui, aparatul circulator si circulatia, aparatul circulator si circulatia shngelui

Fiziologia aparatului cardo-vascular

Modificarile acestor factori adica densitate crescuta,elasticitate scazuta,presiune ridicata,ingustare sau dilatare de vas,produc schimbari in regimul de scurgere a sangelui prin vase.Circulatia sangelui este determinate de legile fizice care guverneaza curgerea lichidelor prin vase ,la care se adauga proprietatile structurale ale fiecarui sector vascular in parte(arterial,venos,limfatic,capilar)

Alte referate despre: fiziologia aparatului cardo-vascular, fiziologia aparatului cardio vascular, fiziologia aparatului cardio-vascular

Inima si afectiunile cardiovasculare

La unii cardiaci se tumefiaza, se umfla anumite regiuni ale corpului, în special picioarele. Explicatia este urmatoarea: într-un numar important de afectiuni lichidele nu mai sunt evacuate suficient din organism, producându-se infiltratii apoase ale diferitelor tesuturi sau organe, cunoscute sub numele de edeme, ale caror mecanism de producere este complex.

Alte referate despre: afectiuni cardiovasculare, afectiunile cardiovasculare, kinetoterapia in afectiuni cardiovasculare

Mavrocordat

Ioan Mavrocordat, fratele lui Nicolae Mavrocordat, domn al Tarii
Romanesti (1716 - 1719). In calitate de reprezentant plenipotential al
Portii otomane, a tratat cu Imperiul Habsburgic si cu Venetia pacea de
la Passarowitz( 1918) si a incheiat o conventie cu Austria prin care
ii ceda Oltenia

Alte referate despre: constantin mavrocordat, reformele lui constantin mavrocordat, constantin mavrocordat referat

Libera circulatie a persoanelor

Libera circulatie a persoanelor
Libera circulaţie a persoanelor şi eliminarea controalelor la frontierele interne constituie o parte a unui concept mult mai larg, cel de piaţă internă – ce nu poate fi realizată în condiţiile existenţei unor frontiere interne şi a restricţionării circulaţiei indivizilor.
Libera circulatie a persoanelor

Alte referate despre: libera circulatie a persoanelor, libera circulatie a persoanelor in ue, referat libera circulatie a persoanelor

Libera circulatie a marfurilor

-Tratatul privind Economia Europeanã ( C.E.E.) – prevede urmãtoarele libertãţi ;
-libertatea de circulaţie a mãrfurilor;
-libertatea de circulaţie a capitalurilor;
-libertatea de curculaţie a capitalurilor;
-libertatea de circulaţie a serviciilor.

Alte referate despre: libera circulatie a marfurilor, libera circulatie a marfurilor referat, referat libera circulatie a marfurilor

Lectie de circulatie

Numarul mare de accidente rutiere in care si-au pierdut viata copii, produce ingrijorare si de aceea a preveni astfel de evenimente si a cunoaste regulile de circulatie rutiera se impune ca o datorie majora.
Proiectarea unei astfel de programe, bazata exclusiv pe educatia rutiera, vine in ajutorul dat copilului in intelegerea si respectarea normelor elementare de circulatie, fie ca circula ca simplu pieton sau cu mijloace de transport in comun.

Alte referate despre: didactic ro plan de lectie regulile de circulatie, lectia mica si marea circulatie, lectie circulatia sangelui prin vase

Circulatia elitelor

Analizand, problematica eterogenitatii sociale, Pareto constata ca, atat gruparea sociala cat si circulatia sociala se desfasoara in baza unor regularitati care au rang de "legi sociologice". Acestea sunt doua: "legea elitelor" si legea "circulatiei elitelor".
Prima lege se refera la modul in care se grupeaza indivizii si ne previne ca in cadrul procesului de grupare sociala exista tendinta spre polarizarea sociala a unui grup superior numit elita si a unei grupari inferioare numite masa.

Alte referate despre: circulatia sangelui, circulatia la plante, circulatia

Bolile sangelui

Fiecare celula indeplineste functii specifice: eritrocitele transporta gazele respiratorii (O2 si CO2), trombocitele iau parte la hemostaza, granulocitele (neu-trofile, eozinofile si bazofile) si macrofagele asigura fagocitoza, limfocitele si plasmocitele produc anticorpi si formeaza sistemul imun. Fagocitoza si imunitatea sunt mecanismele de baza prin care organismul lupta impotriva a aceea ce este strain (non seif). Traditional, sub denumirea de leucocite sunt cuprinse celulele sanguine care indeplinesc functia de aparare (granulocite, monocite, limfocite, plasmocite).

Alte referate despre: bolile sangelui, referat bolile sangelui, bolile sangelui referat

Bolile sangelui si ale organelor hematopoietice

Acest fenomen se realizeaza pirn migrarea celulelor stern, care persista in tot timpul vietii adulte. Fiecare celula indeplineste functii specifice: eritrocitele transporta gazele respiratorii (O2 si CO2), trombocitele iau parte la hemostaza, granulocitele (neu-trofile, eozinofile si bazofile) si macrofagele asigura fagocitoza, limfocitele si plasmocitele produc anticorpi si formeaza sistemul imun. Fagocitoza si imunitatea sunt mecanismele de baza prin care organismul lupta impotriva a aceea ce este strain (non seif).

Alte referate despre: imunitatea si bolile sangelui, referat despre bolile sangelui, organe hematopoietice

Fiziologia sangelui

Variatiile fiziologice determinate de sex si varsta (densitate mai mai mare la nou nascut si la barbat)se datoresc deci unui numar mai mare de globule rosii.Cresteri ale densitatii peste valorile normale se intilnesc fiziologic la altitudine,in efort(datorita splenocontractiei), deshidratari prin transpiratie ,iar patologic, in diaree, voma, poliglobulii primare sau secundare si soc. Scaderi fiziologice ale densitatii singelui se semnalizeaza la gravide, dupa ingerari masive de lichide, iar patologice in anemii in hemoragii.
Viscozitatea (in raport cu apa)variaza in mod normal intre 3,5 si 5,4.Viscozitatea determina scurgerea laminara(in straturi)a singelui prin vase,cresterea vascozitatii peste anumite valori este un factor de ingreunare a circulatiei.Variatiile greutatii specifice si a vascozitati sunt determinate de variatia numarului de elemente figurate.Factorii care determina viscozitatea singelui sunt:hematocritul(dependent ...

Alte referate despre: fiziologie sangelui, anatomia si fiziologia sangelui, referat fiziologia sangelui

Libera circulatie a marfurilor

Produsele care provin din tari terte, sunt considerate ca fiind in libera circulatie intr-un stat membru, in cazul in care au fost indeplinite formalitatile de import si au fost percepute, in statul respectiv, taxele vamale si daca nu s-a beneficiat de doua restituiri, totala sau partiala, a taxelor si imprumuturilor vamale.

Alte referate despre: libera circulatie a marfurilor in ue, libera circulatie a marfurilor in spatiul european, libera circulatie a marfurilor in ue referat

Tehnologia asamblari organelor pentru circulatia fluidelor

Fluidele utilizate in diferite domenii ale industriei se pot diferentia, in functie de starea lor fizica, in doua mari categorii :
-lichide;
-gaze.

Alte referate despre: organe pentru circulatia fluidelor, tehnologia asamblarii specifice unor organe de masini, organe pentru conducerea si circulatia fluidelor
Referate afisate : 16
Medie note: 8.45 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK