Clase antibiotice

Antibiotice - clasele existente

Referat despre Antibiotice - clasele existente
c) functie de biogeneza pot fi produse derivate din aminoacizi (Penicilinele), din unitati acetat (Grizeofulvina), din glucide (Streptomicina) etc.
d) functie de actiunea farmacologica antibioticele se clasifica in antibacteriene, antifungice, antivirotice, antituberculoase etc.

Principalele clase de antibiotice
A. Clasa betalactaminelor (peniciline si cefalosporine):
1. peniciline naturale
2. peniciline de semisinteza
3. cefalosporine
B. Clasa aminoglicozidelor
C. Clasa tetraciclinelor
D. Clasa cloramfenicolului
E. Clasa macrolidelor
F. Clasa falselor macrolide( lincomicina etc)
G. Clasa peptolidelor (sinergistine) ( rifamicinele etc)
H. Clasa polipeptidelor ciclice( polimicinele etc )
I. Clasa altor antibiotice

A. CLASA BETALACTAMINELOR
Se numesc betalactamine pentru că au în structură un inel tetraatomic în care, între un C şi un N se realizează o legătură denumită betalactamă, esenţială ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 37kb
Downloads: 9
Materia: Biologie

Antibiotice

PENICILINE
Penicilinele (fig 10)-acidul 6-aminoampicilinic sunt administrat animalelor producătoare de carne, lapte şi ouă din motive terapeutice dar şi prolifice. Manipularea catenei laterale fost a modificat spectrul antibacterian al penicilinei pentru a include atât bacteriile gram-pozitive, cât şi cele gram-negative. O gamă largă de procedee LC-MS a fost aplicată pentru analiza penicilinei în ţesuturi, dar şi în lapte. S-au înregistrat metode care folosesc atât ioni pozitivi, cât şi ioni negativi. Comparaţia acestor metode în ceea ce priveşte sensibilitatea este dependentă de instrumentele folosite, dar şi de tehnicile de ionizare. Un număr mare de cercetători au folosit metoda cu ioni pozitivi. Mecanismul de fragmentare presupune deschiderea inelului β-lactam, urmată de hidratarea şi pierderea dioxidului de carbon ...

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare

Antibiotice

Biosinteza penicilinei este exoterma din cauza oxidarii hidratilor de carbon care contin sursa principala de energie. Biosinteza penicilinei este aeroba, alimentarea cu oxigen este unul din factorii decisivi. Etapa urmatoare este fermentatia biochimica care se realizeaza in trei etape: in inoculator, in intermediar si in regim. Fermentatia se desfasoara la diversi parametrii, de exemplu 26°C, temperature de fermentatie 120-125 ore, continutul de zahar trebuie sa scada la 0.2-0.6% iar concentratia penicilinii la 1-1.8%. Un rol important in biosinteza o au precursorii deoarece ei pot dirija acest proces spre o anumita penicilina.

Alte referate despre: clasificarea antibioticelor, referat antibiotice, clasificare antibiotice

Antibiotice

Cele mai representative sunt Penicilina G si V . In Cap. IV am propus diverse criterii de clasificare ale antibioticelor. Cap. V “Procesele tehnologice de fabricare a penicilinelor de biosinteza” descriere etapele tehnologice de fabricatie a acestora: ~izolarea tulpinelor de microorganisme ~selectia tulpinelor cu productivitate mare ~izolarea produselor de biosinteza ~cultivarea microorganismelor pe un mediul adecvat ~stabilirea spectrului de actiune si al structurii chimice ~elborarea procedeelor industriale de obtinere si preparare a penicilinelor Penicilinele de biosinteza sunt substante chimice ce au un system biciclic, asa cum este descris in Cap. V.2. Ca medii de cultura care contin hidrati ce carbon, saruri minerale, apa etc; mediul sterilizat cu ajutorul aburului direct.

Alte referate despre: ce sunt antibioticele, antibioticele referat, antibiotice cu spectru larg

Antibiotice - chimioterapice - sulfamide

Metode chimice
Exista numeroase substante chimice care omoara microorganizmele sau blocheaza multiplicarea. Acestora se impart in:
agenti selectivi:
- antibiotice
- chimioterapice
agenti neselectivi:
- antiseptice
- dezinfectante

Alte referate despre: substantele chimioterapice sulfamidele si antibioticele, substante chimioterapice sulfamidele si antibioticele referat, antibiotice chimioterapice

Programa scolara la matematica pt clasele V-VII

Noul curriculum are în vedere:
- construirea unei varietăţi de contexte problematice, în măsură să genereze deschideri către domenii ale matematicii;

Alte referate despre: programa scolara la matematica, programa scolara la matematica pentru testare nationala, programa scolara 2011 matematica clasa a 5-a

Imaginea de sine la copilul cu debilitate mintala din clasele mici

A ne putea cunoaşte sinele, a ne cunoaşte propriul Eu şi felul cum acesta se organizează este un lucru important pentru viaţa noastră socială, dar în acelaşi timp şi o condiţie indispensabilă în procesul de formare şi dezvoltare a individului supus unor influenţe benefice sau negative sociale.

Alte referate despre: imaginea de sine la copilul cu debilitate mintal din clasele mici, imaginea de sine la copii cu debilitate mintala, bibliografie imaginea de sine a copilului debil mintal

Antibiotice si chimioterapicele

Tetraciclina se prezinta sub forma de capsule (0,250 g) si sub forma de capsule operculate (0,125 g si 0,250 g/capsula) si se administreaza in doze de 2 - 4 g/zi, in 4 prize, la intervale egale.
RolitetracicJina (Solvocilin), care se prezinta in flacoane cu continut injectabil (0,300 g/flacon), se administreaza in doze de 2 - 3 flacoane/zi, in perfuzie i.v. sau in injectii intravenoase, lent, la interval de 8 -12 ore.

Alte referate despre: antibiotice si chimioterapice antimicrobiene, antibiotice si chimioterapice, referat antibiotice si chimioterapice

Antibiotice

Introducerea, in 1941, in practica medicala a antibioticelor de biosinteza caracterizate prin aspectul larg de actiune, eficacitate ridicata si tocsicitate redusa, constituie cea de-a doua etapa extrem de importanta in dezvoltarea chimioterapiei. Succesele exceptionale obtinute in tratarea maladiilor infectioase cu ajutorul penicilinei G au declansat cercetari foarte minutioase pentru a gasi noi antibiotice de biosinteza.

Alte referate despre: referate antibiotice, referat despre antibiotice, clase de antibiotice

Managementul clasei

A. STRATEGII DE EVITARE
Aceste strategii se refera la cutivarea unei tolerante largi din partea profesorului,stimularea bolii,plasarea conflictului in registrul glumei.Daca a dovedit constant toleranta,un profesor aflat in dificultate poate ignora momentan criza creata in clasa fara a-si pierde credibilitatea.Sub masca bolii profesorului poate evita implicarea intr-un conflict pe care simte ca nu-l va putea stapani,fara ca acest lucru sa-i compromita autoritatea in viitor.Acelasi rost il are si utilizarea registrului glumei.

Alte referate despre: referat managementul clasei de elevi, managementul clasei de elevi, managementul clasei de elevi referat

Ramas bun clase primare

Cu ea am facut excursii minunate interesante si de neuitat, serbarii ,concursuri dar mai ales ea ne-a invatat tot ce stim.
Ii multumim doamnei invatatoare si celor ce ne-au ajutat pentru a avea cele mai frumoase clase primare pe care le poate avea un copil.

Alte referate despre: ramas bun clase primare, compunere ramas bun clase primare, compunere cu titlul ramas bun clase primare

Managementul clasei

Managementul reprezinta conducerea formala a unei organizatii (institutii) sau a unor parti ale acesteia, prin coordonarea activitatii indivizilor si grupurilor umane in vederea indeplinirii obiectivelor organizatiei (institutiei) sau ale subcomponentei respective.Este un domeniu important in campul stiintelor educatiei care analizeaza "clasa" din perspectiva didactica si profesionala dar si a structurilor dimensionale ale acestuia: ergonomica, normativa, psihosociala, operationala, creativa.

Alte referate despre: managementul clasei, managementul clasei de elevi studiu de caz, managementul clasei referat

Provocarile managementului clasei

De pildă cei care cântă şi compun manele, creatorii şi prezentatorii de modă, fotbaliştii, cântăreţi afoni cărora li se „fabrică” anumite calităţi vocale în studiouri obţin câştiguri financiare fabuloase, în timp ce medicul sau profesorul care învăţă toată viaţa, duce un trai la limita decenţei.

Alte referate despre: provocarile managementului clasei, studiu de caz managementul clasei de elevi, rolul invatatorului in managementul clasei de elevi

Clase primare - compunere

Am avut multe activităţi frumoase. Serbările organizate cu anumite prilejuri au fost deosebite. Orice lucru nou învăţat în clasele primare, a avut farmecul lui. Doamna învăţătoare ne-a făcut să iubim cartea şi să-nţelegem că cine iubeşte învăţătura are parte numai de bucurii. Ne putem considera o clasă norocoasă deoarece doamna invăţătoare iubeşte mult copii şi profesia pe care o are. Am învăţat multe lucruri care au rămas adânc întipărite în sufletul nostru şi care ne vor fi de folos mai târziu.

Alte referate despre: clase primare, clasele primare, metode moderne in invatarea matematicii la clasele primare

Omul

Omul este una din ultimele fiinţe apărute pe Terra. Noile descoperiri arată apariţia primului hominid acum 3-4 milioane de ani în urmă şi prezenţa homo sapiens numai acum 250000 de ani. În anul 1974 a fost descoperit în Etiopia scheletul unui hominid datând de peste trei milioane de ani. Acest hominid se pare că mergea pe două picioare stând drept, dinţii, formaţi din molari foarte mari, aveau deja caracter uman. El aparţinea familiei “australopitec”. Craniul acestei clase are dimensiuni modeste de 600-800 cm3.

Alte referate despre: drepturile omului, drepturile omului referat, omul
Referate afisate : 15
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK