Clasificare tulburari de limbaj

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

Actualitatea cercetării principalelor tulburări de limbaj este fundamentată şi de faptul că de la 9 % până la 30 % din copii de vârsta preşcolară şi şcolară mică sunt marcaţi de nedezvoltarea vorbirii.[8] Cercetările tulburărilor de limbaj sunt necesare nu numai pentru prevenirea acestor tulburări, dar şi pentru adoptarea unei metodologii ştiinţifice în stabilirea diagnosticului diferenţiat şi modalităţi de corectare.

O deosebită importanţă în acest scop o are studierea şi elaborarea unei clasificări a tulburărilor de limbaj care să oglindească toate varietăţile, aspectele semnificative ale acestora. In decursul istoriei dezvoltării logopediei cercetătorii tindeau către o astfel de clasificare, dar şi în timpul de faţă problema clasificării rămâne a fi una din actualele probleme nu numai a logopediei, dar şi a altor disciplini ştiinţifice care se preocupă de dereglările activităţii verbale. Complexitatea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 49kb
Downloads: 3407
Materia: Psihologie

Handicapurile de limbaj

În funcţie de cauzele ce stau la baza tulburărilor de pronunţie dislaliile se împart în organice şi funcţionale. Dislaliile organice sînt provocate de anumite deficienţe anatomo-fiziologice la nivelul analizatorului auditiv sau al aparatului articulator. Printre deficienţele anatomice incriminate mai des în dislalie se numără prognatismul şi progenia, amplasarea deficitară a dinţilor, frenul lingual prea scurt, despicăturile maxilovălo-palatine (aşa-numitele “gură de lup” şi “buză de iepure”). Există şi deteriorări ale sunetelor (în special m-n), determinate de vegetaţiile adenoide, de polipi care duc la tulburări de articulaţie, numite rinolalii. Dislaliile funcţionale sînt provocate de unele întîrzieri în dezvoltarea intelectuală, de metodele instrucţionale greşite şi de imiterea vorbirii deficitare a unor persoane din anturajul copilului.

Alte referate despre: handicapurile de limbaj, limbajul, limbaj

Logopatie - scolarii mici

-Copilul este pus sa imite pestisorul cand este scos din apa aratandu-i-se cum sa execute miscarea de deschidere si inchidere rapida a gurii.Proba se exerseaza de cateva ori pana la executia corecta.
-Copilul este pus sa imite miscarile de masticatie a calului aratandu-i-se, de asemenea , cum sa execute miscarea de framantare a maxilarelor. Proba se exerseaza pana la executia corecta.
-Copilul este pus

Alte referate despre: psihologia scolarului mic, programul zilnic al scolarului mic, dezvoltarea caracterului la prescolar si scolarul mic

Tulburarile de limbaj

Limbajul este mijlocul de vehiculare al limbii, el presupune transformarea elementelor limbii in elemente proprii, ori pentru aceasta este necesara constientizarea laturii fonetice, grafice si semantice a cuvintelor, trecerea de la structuri semantice simple (cuvinte izolate) la structuri semantice complexe (propozitii, fraze, discursuri, texte ).

Limbajul este unul dintre mijloacele cele mai specific umane, cel mai frecvent folosit in comunicarea interumana.Limbajul este denumit “un vehicul ce transporta intentii, atitudini, un simplu mijloc de transmisie ă informatiilor, care circula fara rezistenta de la un sistem cognitiv la altul”(,p. ).

Limbajul este un tip de conducta verbala, ce implica activitati diverse(vorbire, ascultare, schimb de idei, retinerea messajelor sonore, reproducerea sau traducerea lor).

Limbajul ca facultate inerenta si specifica speciei umane, constituie expresia si realizarea conduitelor verbale.(,p.6-7).
2.l.2. Functiile ...

Alte referate despre: tulburari de limbaj, tulburari de limbaj referat, clasificarea tulburarilor de limbaj

Tulburarile memoriei

Tulburarile memoriei - Funcţie psihică e importantă în desfăşurarea proceselor gândirii, imaginaţiei, proceselor cognitive ale omului, memoria este un process complex care se desfăşoară în trei etape esenţiale : întipărire (fixare), păstrare (conservare) şi evocare (reactualizare).Tulburarile memoriei

Alte referate despre: tulburarile memoriei, tulburari memorie, referat tulburarile memoriei

Limbajul corpului

Limbajul corpului - Copii orbi din naştere nu erau capabili să reproducă acţiunile numite de pedagog. Iar elevii ce şi-au pierdut vederea mai târziu şi au folosit vorbirea gestuală anterior nu îndeplineau toate acţiunile corect, dar totuşi unele le reproduceau. La aceşti elevi s-a observat o mimică şi pantomimică puţin dezvoltată, acţiuni haotice, multiple perseveraţii, sau lipsa acţiunilor în general.

Alte referate despre: limbajul corpului, limbajul corpului referat, referat limbajul corpului

Despre limbaj si afazie

Despre limbaj si afazie
În procesul comunicării, oamenii folosesc variate mijloace de comunicare, dintre care sunt neverbale (acţiuni concrete cu obiectele, gesturile şi mimica), iar altele verbale (sonore, grafice). Mijloacele verbale (şi în primul rând cele sonore) au dobândit un rol fundamental în comunicarea interumană. Ansamblul mijloacelor verbale de comunicare constituie fenomenul limbă care este prezent numai în societatea umană.

Alte referate despre: despre limbaj si afazie, limbajul si afazia, limbaj si afazie

Limbajul mimico-gestual

1. Tineti mâna la nivelul umarului.
2. Tineti mâna cu palma înspre exterior.
3. Faceti literele cu grija.
4. Nu miscati mâna când va pregatiti pentru pozitia urmatoare. Va
puteti ajuta plasând aratatorul celeilalte mâini pe încheietura
mâinii cu care gesticulati.
5. Executati fiecare litera în acelasi loc. Nu va deplasati mâna spre
dreapta pentru fiecare litera. Daca dactilati un cuvânt ce contine
o litera dubla cum ar fi de exemplu "înnoptat", sau "alee" faceti
a doua litera putin mai la dreapta.

Alte referate despre: limbajul mimico gestual, limbaj mimico-gestual, limbajul mimico-gestual

Evolutia limbajelor de programare

Evolutia limbajelor de programare - Mai tarziu, ALGOL 68 a influentat de asemenea in mod direct si dezvoltarea tipurilor de date din C. De asemeni adevărat este faptul că ALGOL a fost un limbaj nespecific şi modul său abstract l-au făcut puţin folosit în practică pentru rezolvarea sarcinilor obişnuite.

Alte referate despre: evolutia limbajelor de programare, evolutia limbajului de programare, evolutia limbajelor de programare referat

Clasificarea contractelor civile

2. Contractul juridic sinalagmatic – da nastere la obligatie reciproce intre parti deoarece ambele parti au in acelasi timp si drepturi si obligatii, fiecare parte este totodata si creditor si debitor; Ex.: vinzarea-cumpararea, schimbul, locatiunea, contractul de asigurare.

Alte referate despre: clasificarea contractelor civile, clasificare contracte civile, notiunea si clasificarea contractelor civile

Clasificarea automobilelor

Dupa destinatie, autobuzele se clasifica astfel:
• urban, pentru transportul in comun in interiorul oraselor, amenajat cu locuri pe scaune, in coridor de trecere si cu cel putin doua platforme pentru urcare si coborare usoara si rapida in statii;
• Interurbane, amenajat cu locuri pe scaune si un coridor ingust de trecere;
• Autocar, pentru transportul pe distante lungi si numai pe scaune ale turistilor si amenajat pentru transportul bagajelor.

Alte referate despre: clasificarea automobilelor, clasificarea automobilului, clasificarea automobilele dupa viteza

Clasificarea actelor juridice civile

Acte aleatorii- existenta si intinderea prestatiilor partilor sau numai ale uneia dintre ele , depinde de un eveniment incert (contractul de asigurare, loterie, intretinere pe viata).
Unele acte juridice civile sunt oneroase sau gratuite prin natura lor, iar altele pot fi gratuite sau oneroase prin vointa partilor. Donatia nu poate fi decat gratuita, iar vanzarea-cumpararea nu poate fi decat oneroasa. Dar depozitul, imprumutul sau mandatul pot fi oneroase sau gratuite, prin vointa partilor.

Alte referate despre: clasificarea actelor juridice civile, schema clasificare actelor juridice civile, notiunea si clasificarea actelor juridice civile

Evolutia limbajelor de programare

Aşa cum pentru însuşirea unei limbi străine trebuie învăţate cuvintele acesteia şi regulile cu care pot fi manevrate tot aşa pentru însuşirea unui limbaj de programare trebuie studiate cuvintele şi semnele care îl compun împreună împreună cu regulile de manevrare a lor.

De-a lungul timpului,oamenii au inventat masini pentru a calcula cat mai eficient.Inaintea calculatoarelor performante din zilele noastre,au existat alte masini de calcul. Momentul iniţial al istoriei calculatoarelor este, de obicei legat de numele matematicianului englez Charles Babbage. El a propus în anul 1830 o Maşină Analitică care a anticipat în mod fascinant structura calculatoarelor actuale. Ideile sale au devansat cu peste 100 de ani posibilităţiile tehnologice ale vremii sale. Înaintea a mai fost încercări în acest domeniu ale lui Leibnitz şi Pascal (sec al XVII-lea) .

Alte referate despre: evolutia limbajului de programare referat, evolutie limbaje de programare, referat evolutia limbajelor de programare

Tulburarile hemostazei

In functie de elementele care intervin in procesul hemostazei: peretele vascular, plachetele, sistemul de coagulare plasmatica si sistemul fibrinolitic, se disting: sindroame hemoragice vasculare, plachetare, plasmatice si fibrinolitice. Aceste tulburari pot fi constitutionale (congenitale), transmise deci genetic, dar pot aparea si in urma unei agresiuni si atunci se situeaza in grupa celor dobandite.In cazul celor constitutionale, tulburarea poate fi produsa de absenta sau de nivelul scazut al factorului incriminat, ceea ce duce la aspectele cantitative ale deficientei. in cazul in care factorul participant exista fizic, dar fara activitate enzimatica, este vorba de un aspect calitativ al tulburarii.

Alte referate despre: tulburari, tulburari de vedere, tulburari de comportament
Referate afisate : 14
Medie note: 8.02 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles