Clasificarea emisiunilor de radio

Comunicarea pentru radio si televiziune

1. Acceptarea participarii intr-o emisiune
Aparitia pe postul de radio sau de televiziune este o sansa extraordinara pentru reprezentantul unei organizatii: ea ofera, simultan, ocazia transAZmiterii unor informatii considerate esentiale pentru imaginea institutiei si privilegiul comunicarii directe cu categorii largi de public.

De aceea, este bine ca reprezentantul organizatiei sa accepte cu amabilitate invitatia de a participa la emisiunile de radio si televiziune. Totusi, inainte de a da un raspuns ferm, el trebuie sa se asigure ca poseda informatii elocvente referitoare la audienta generala a postului, la structura programelor acestuia, la continutul emisiunii in care urmeaza sa apara, in mod deosebit, structura grilei de programe ii va oferi informatii referitoare la categoriile de public specifice, in functie de care poate evalua oportunitatea prezentei sale pe post - evident, din perspectiva intereselor organizatiei sale.

Pentru a obtine datele legate de emisiunea in care ar ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 20kb
Downloads: 1
Materia: Jurnalism

Radio

Mass-media înseamnă, într-adevăr, distribuţia informaţiei şi comunicarea în masă. Nu este obligatoriu, însă, (deşi, este de aşteptat), ca mass-media să prezinte ADEVĂRUL. Există cazuri în care informaţia prelucrată, desprinsă de context, a condus către diferite evenimente. Un exemplu elocvent îl regăsim la Alvin Toffler în „Powershift“, şi anume în capitolul „Mass-media subversive“.

Alte referate despre: undele radio, unde radio, radio

Televiziunea. Comunicarea audio-vizuala

Este percepută de analiştii care îi poartă interes ca un remarcabil « mijloc documentar » ce măreşte considerabil puterea informaţiei dată de radio, adăugând auzul vederii.Televiziunea funcţionează pe baza capacităţii seleniului de a transforma datorită radiaţiilor de electroni (baleiaj), energia luminoasă în energie electrică şi invers.

Alte referate despre: televiziunea comunicarea audio-vizuala, studii de caz comunicarea audio vizuala in radio si televiziune, comunicare audio vizuala

Specificul jurnalismului sportiv in televiziune

Acest lucru nu este valabil si pentru jurnalistii din televiziune. Cuvintele sint importante, dar, in functie de locul unde lucreaza - fie ca ies in cadrul unui post de televiziune, de radio sau pe internet -, ei dispun si alte instrumente care se alatura cuvintelor pentru a forma limbaje unic bogate si complexe.

Alte referate despre: promovarea unui produs prin elemente specifice domeniului sportiv, jurnalism sportiv, forme de manipulare prin intermediul jurnalismului sportiv

Radio-Stirea

Radio-Stirea
Lungimea unei stiri.Lungimea unei informatii este impusa de doua lucruri:importanta informatiei si existenta altor stiri interesante.la radio o stire de interes national poate avea un minut dar in general o stire nu trebuie sa depaseasca 12-14 randuri.

Alte referate despre: radio stiri, radio stirea, preview referat radio-stire

Strategii promotionale ale radioului

Fenomenele actuale de trustizare si globalizare precum si dezvoltarea sistemelor multimedia schimba radical modul de functionare al presei si ne obliga sa regandim sistemul de valori pe care s-a intemeiat pana acum munca jurnalistilor.

Alte referate despre: strategii promotionale, stabilirea strategiilor promotionale, strategii promotionale panificatie

Proiect emisiune radio Urban Vibe - emisiune de arta cultura si stil de viata urban

"SapteSeri" ca redactor agent de vanzari si distribuitor, a scris pentru diverse ziare si reviste atat din oras cat si din exterior, a contribuit prin unele din evenimentele sale la realizarea unor scopuri umanitare precum ajutorarea copiilor bolnavi de SIDA prin intermediul organizatiei Alaturi de Voi Romania (ocazie cu care a primit si un premiu de implicare social-umanitara pentru participarea la campania "Ma implic pentru tine!"), a mai avut cateva emisiuni pilot in cadrul postului de radio Deea fosta filiala Iasi, a facut productie publicitara independenta, a lucrat in doua studio-uri mici ca in final sa devina "assistant producer" in cadrul agentiei de publicitate Media Zone Productions.

Alte referate despre: realizarea unei emisiuni radio, emisiuni radio, titluri de emisiuni radio

Radio si Radiodifuziunie

La inceput au fost 17. Primul director, prima secretara, primul jurist al Societatii, primul contabil, primele crainice, primul mecanic al studiourilor, primul…Ei da, mereu este cineva care face primul pas.

Alte referate despre: unde radio si echipamente de radiodifuziune, unde radio echipamente de radiodifuziune, referat unde radio si echipamente de radiodifuziune

Televiziunea

La o camera color lumina este descompusa in cele trei componente cromatice primare - rosu, verde si albastru, care sunt apoi separate pentru a forma imagini colorate pe trei tuburi videocaptoare. Cele trei semnale separate de culoare, impreuna cu informatiile referitoare la intensitate sunt apoi transmise unui receptor si reconstruite de acesta. La camerele video moderne, aceasta metoda de scanare s-a inlocuit cu utilizarea unor circuite cu cuplaj de sarcina (CCD-uri) - siruri de mii de fotocelule gravate pe un cip. Curentii produsi de fiecare fotocelula variaza cu lumina incidenta, iar informatia poate fi citita si inregistrata pe caseta video, imaginea fiind reconstruita din "pixeli" individuali.

Alte referate despre: televiziune, televiziunea, televiziunea referat

Telefonul si televiziunea

Lumina intra printr-o camera TV si este focalizata cu ajutorul unor lentile, astfel incat sa formeze o imagine. Un sistem de oglinzi separa apoi imaginile in trei culori: albastru, verde si rosu. Senzorii de culoare scaneaza componenta primita si o transpun intr-un cod ca niste linii. Statiile TV combina semnalele albastre, verzi si rosii cu sunetul, primit prin microfoane, si retransmit totul ca pe un semnal radio. Semnalele TV pot fi transmise prin unde radio, prin staeliti sau prin coduri digitale.

Alte referate despre: internet televiziune si telefon, inventia telefonului si a televiziunii, telefonul

Scrisorile - sursa de realizare a emisiuni radio

Cum poţi să scrii despe oameni şi problemele lor dacă nu cunoşti vrerea lor. A intui problemele consumatorilor tăi şi a scrie despre acesta aşi compara-o cu un spectacol de teatru fără spectatori, o carte – fără cititor etc. De unde să ştie autorul că ceea ce a scris a ajuns la inimile cititorului , de unde să ştie autorul unei emisiuni, că şi-a găsit ecou materialul său la persoanele pentru care este prezentată această emisiune.

Alte referate despre: etape in realizarea unei emisiuni radio, despre realizarea unei emisiuni radio, etape in realizarea unei emisiuni radio referat

Diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj

Complexitatea clasificării tulburărilor de limbaj e condiţională de un şir de cauze, cea mai importantă fiind studiere insuficientă a mecanismelor vorbirii, la fel şi necoincidenţa părerilor expuse de diferiţi autori privitor la principiile pe baza cărora trebuie să fie expusă clasificarea.

Alte referate despre: diagnosticarea si clasificarea tulburarilor de limbaj, diagnosticarea si clasificarea tulburarilor limbajului, clasificarea tulburarilor de limbaj

Clasificarea actelor juridice civile

Acte aleatorii- existenta si intinderea prestatiilor partilor sau numai ale uneia dintre ele , depinde de un eveniment incert (contractul de asigurare, loterie, intretinere pe viata).
Unele acte juridice civile sunt oneroase sau gratuite prin natura lor, iar altele pot fi gratuite sau oneroase prin vointa partilor. Donatia nu poate fi decat gratuita, iar vanzarea-cumpararea nu poate fi decat oneroasa. Dar depozitul, imprumutul sau mandatul pot fi oneroase sau gratuite, prin vointa partilor.

Alte referate despre: clasificarea actelor juridice civile, schema clasificare actelor juridice civile, notiunea si clasificarea actelor juridice civile

Clasificarea aparatelor de respirat sub apa

Aparatele de respirat sub apă cu alimentare prin narghilea, se caracterizează prin aceea că amestecul respirator este livrat către scafandru prin intermediul unui furtun de alimentare. Aceste aparate se folosesc fie cu alimentare direct de la suprafaţa apei, fie cu alimentare din diferite mijloace imersate, echipamente hiperbare aflate în echipresiune cu mediul acvatic exterior, cum ar fi turele de scufundare presurizabile, barocamere aferente submersibilelor purtătoare de scafandri, case subacvatice şi laboratoare submerse.

Alte referate despre: aparat de respirat sub apa, mentinerea respiratiei sub apa, aparat de respirat in apa fara butelie

Broadcasting - Radio and Television

Because of radio and television's capacity to reach and influence large numbers of people, and owing to the limited spectrum of frequencies available, governments have commonly regulated broadcasting wherever it has been practiced.

Alte referate despre: broadcasting - radio and television, broadcasting - radio and television referat, radio and television referat

Clasificarea si codificarea marfurilor

Primul sistem se bazeaza pe un cod format din 12 caractere numerice, in care prima cifra este cheia simbolizarii, urmatoarele 5 desemneaza producatorul, inca 5 numere arata produsul, iar ultima cifra este de control. Sistemul european se bazeaza pe un cod din 13 numere, in care primele 2 cifre arata tara de origine, 5 producatorul, 5 produsul si ultima este cifra de control.

Alte referate despre: clasificarea si codificarea marfurilor, clasificarea merceologica a marfurilor nealimentare, codificarea marfurilor

Radio receivers

Radio communication is created by means of electromagnetic waves, of which the existence and features were theoretically described and predicted by James Maxwell, in 1864. First experimental proof of this theory was given by Heinrich Hertz in 1888, ten years after Maxwell's death. It was already known at that time that electric current exists in oscillatory circuits made of a capacitor of capacity C and coil of inductance L. It was Thomson, back in 1853 that determined the frequency of this arrangement to be:Hertz used an oscillatory circuit with a capacitor made of two bowls, K1 and K2 (Pic. 1.1), and the "coil" was made of two straight conductors. The bowls could be moved along the conductors.

Alte referate despre: undele radio referat, radioul referat, istoria radioului

Vitaminele-clasificare

Varioasele tipuri de vitamine nu sunt legate din punct de vedere chimic si au efecte diferite. Vitaminele, combinate cu proteinele alcatuiesc enzime active care produc sute de reactii chimice importante in organism. Fara vitamine, multe dintre aceste reactii ar incetinii sau chiar ar inceta. Modurile complicate prin care vitaminele influenteaza corpul sunt departe de a fi stiute in totalitate.

Alte referate despre: vitamine clasificare, vitaminele clasificare, vitamine clasificare in functie de solubilitate

Clasificarea hipertensiunii portale

2) HT prin blocaj intrahepatic.
Este dat ingreunarii drenajului sanguin prin ramificatiile intrahepatice ale venei porte si poate fii:
15 Ht prin blocaj intrahepatic presinusoidal
16 HT prin blocaj intrahepatic juxtasinusoidal
17 HT prin blocaj intrahepatic postsinusoid

a) HT portala presinusoidala este caracterizata prin obstructii larg diseminate ale ramurilor mici intrahepatice ale venei porte si de aceea evolueaza rapid spre decompensare vasculara si complicatii hemoragice.
Cauzele cele mai frecvente sunt: schistosomiaza, anevrismele arterio-venoase hepatice, granulomatoza hepatica, maladia Wilson, anumite steatoze si amiloidoze hepatice, scleroza hepatoportala, boala Goucher, histiocitoza X, Sd Felty.

b) HT portala sinusoidala( jixtasinusoidala) este provocata de CIROZA, in special ciroza alcoolica.
c) HT portala postsinusoidala poate fi produsa de :
-endoflebita hepatica care poate obstrua venele suprahepatice( Sd Budd-Chiari cu blocaj extrahepatic) si care poate ...

Alte referate despre: hipertensiunea portala, clasificarea hipertensiunii arteriale, poze hipertensiune portala
Referate afisate : 19
Medie note: 8.24 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles