Clima israelului

Israel

Topografie
Israel poate fi impartit in cinci parti topografice: Muntii Galilee, Campia Esdraelon, campiile de pe coasta, dealurile Iudaice si Samariene, si Negevul.
Negev
Dealurile Galilee domina partea de N a Israelului, la baza lor aflandu-se Campia Esdraelon. Negevul este un o regiune de destert, in partea de S a Isralului.

Rauri si lacuri
Raul cel mai mare din Israel este Iordania. Incepe din Muntele Hermon si curge pe granita cu Liban pana in Marea Moarta, aproximativ 397 metri sub nivelul apei.

Clima
Clima Israelului este subtropicala, precipitatiile limitandu-se la lunile de iarna.

Probleme de mediu
Israel este o tara bine dezvoltata, cu acces la apa curata. Dar apa se gaseste cam greu si de aceea au loc multe conflicte cu tarile vecine.
Campurile de legume sunt irigate, desi apa este limitata.
Poluarea marina a fost limitata de legislatie.
Poluarea aerului inca este o mare problema, din momnt ce gazele de esapament nu sunt filtrate.

Societate
Populatia: ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 481kb
Downloads: 8359
Materia: Geografie

Conflictul dintre Israel si Palestina

1. retragerea forţelor armate israeliene de pe teritoriile ocupate în timpul recentului conflict
2. încetarea tuturor apelurilor la beligeranţă, respectarea şi recunoaşterea suveranităţii, a integrităţii teritoriale şi independenţei politice a fiecărui stat din regiune şi dreptul lor de a trăi în pace, în interiorul unor frontiere sigure şi recunoscute, la adăpost de ameninţări sau de forţă.

Alte referate despre: conflictul dintre israel si palestina, conflictul intre israel si palestina, conflictul din israel si palestina

Israel

Pe teritoriul Israelului si in teritoriile autonome Gaza si Cisiordania traieste poporul palestiniancare are o guvrenare proprie si o autonomie administrativa. Datorita conflictelor care au avut loc intre evrei si arabi dupa formarea statului Israel, granitele au suferit modificari; In prezent, zona inaltimilor Golan este administrata de Israel. Peninsula Sinai, ocupata de Israel in urma unui razboi in Egipt, a fost retrocedata acestuia.

Populatia Israelului este de 5.470.000 locuitori. Malul de Vest al Iordanului are o populatie de 935.000 locuitori (inclusiv Jericho) si regiunea Gaza 660.000 de locuitori. In plus , exista aproximativ 120.000 de colonisti evrei pe Malul de Vest si 4.000 in regiunea Gaza.

Alte referate despre: israel referat, referat israel, israel

Israel

Pe teritoriul Israelului si in teritoriile autonome Gaza (situat in sud-vest) si Cisiordania (situat in est) traieste poporul palestinian care o guvernare propie si o autonomie administrativa.

Alte referate despre: referat despre israel, referat israel geografie, israel referat geografie

Clima - referat

Bilantul radiativ (Q) reprezinta diferenta dintre radiatia primita (S, D, A) si cea cedata (R, T) la contactul cu suprafetei terestre cu atmosfera. El se exprima astfel: Q=(S+D+A) –(R+T) unde:
S – radiatia directa
D – radiatia difuza
A – radiatia atmosferei
R – radiatia reflectata de suprafata terestra
T – radiatia terestra

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Clima

Clima - Realitatea a demonstrat că încălzirea cu câteva grade a atmosferei terestre în următorii 100 de ani de la data emiterii acestei ipoteze – deşi mai bine de o treime a perioadei de când se fac astfel de predicţii s-a scurs deja – nu pare a mări încrederea în prognoza respectivă. Cu atât mai mult cu cât nu există încă o teorie climatologică capabilă să susţină prognoze pe termen lung,cât de cât acceptabile.

Clima - O iarnă extreme de blândă sau o iarnă extreme de aspră nu sunt argumente necesare pentru a susţine schimbări climatice globale ample şi ireversibile. În România, ca şi în Europa şi în alte regiuni ale zonei temperate,ierni blânde asemeni celei pe care am trăit-o în decembrie 2004 şi în ianuarie 2005, au mai fost şi, desigur, vor mai fi.

Alte referate despre: clima mediteraneana, clima europei, clima temperat-oceanica

Clima din Europa

Ungaria
Clima este continentala cu veri calduroase. Aversele sunt frecvente vara, dar in a doua jumatate a anotimpului pamanturile sunt afectate de seceta . La Budapesta temperatura medie a lunii iulie este de 220 C, cea a lunii ianuarie este de -10 C, cantitatea de precipitatii anuale este de cca 600 mm. Frigul iernii este rareori interupt de mase de aer mai calde, si se intampla ca zapada cazuta sa se mentina fara sa se topeasca 30-40 zile.

Alte referate despre: clima in europa, tipuri de clima in europa, clima din europa

Clima

Clima este un regim mediu multianual a proceselor si fenomenelor meteorologice determinat de radiatia solara si de circulatia generala a maselor de aer,care variaza in raport cu cu pozitia pe Pamant, cu altitudinea absoluta si cu configuratia reliefului regiunii respective, avand ca principale componente temperatura medie a aerului, nebulozitatea, precipitatiile atmosferice si vantul.

Alte referate despre: clima asiei, clima tropicala, clima ecuatoriala

Clima din India

Acesta este insotit de o schimbare sezoniera a regiunii de convergenta ecuatoriala intertropicala, o centura de presiune joasa cu vreme instabila, spre nordul indiei. Acest sistem intensificat la prezenta lui putere ca rezultat a inaltarii platoului Tibetan, care, insotit de evenimentul de tranzitie intre Eocen-oligicen, un eveniment major de racire globala si desertificare ce a avut loc intre 34-49 milioane de ani in urma.

Alte referate despre: clima in india, clima din india, clima musonica india

Israel

Relieful Israelului este format din 3 unitati paralele:
In E, un adanc sant tectonic,unde se afla Marea Moarta(la 396 m sub nivelul marii) si valea raului Iordan .Spre N cateva inaltimi muntoase(Golan spre Siria).Santul tectonic se continua pana la Marea Rosie ,unde se afala Gol.Akaba si portul Elath.

Alte referate despre: formarea statului israel, israel si palestina, statul israel

Clima

Cele mai inseminate rezultate legate de temperatura si de precipitatiile globale au fost prezentate la inceputul secolului al XIX-lea la Congresul Meteorologiei de la Viena (1873), acesta devenind punctual de pornire pentru multe tari in dezvoltarea retelelor proprii de meteorologie. Incepand cu sec. al XX-lea (deceniul al 6-lea), este posibila o estimare globala reala a climei prin corelarea masuratorilor effectuate de sateliti cu cele effectuate la suprafata terestra, prin estimari reale ale precipitatiilor lunare(Rudlf,B. si col.1991).

Alte referate despre: clima romaniei referat, clima italiei, clima subecuatoriala

Inceputurile crestinismului

Si asa cum spuneau proorocii, care de mult prevestisera sosirea sa pe Pamant, nasterea avea sa aiba loc in Bethleeem.Intr-adevar, Maria si sotul sau Iosif ( casatoria lor a avut loc inaintea nasterii lui Iisus), s-au dus in Bethleeem pentru recensamant.Acolo, intr-un staul, asa cum spune legenda, a venit pe lume pruncul sfant.Multi credinciosi ii asteptau venirea ; printre ei cei trei crai de la rasarit, care i-au adus daruri.

Alte referate despre: inceputurile crestinismului, inceputurile crestinismului in romania, inceputurile crestinismului referat

Proorociri despre venirea Mantuitorului

* Timpul şi locul venirii Mântuitorului
Aghen II :10 "În ziua a douăzeci şi patra a lunii a noua,în anul al doilea al lui Darius,a fost cuvântul Domnului (către mine) prin gura lui Aghen proorocul zicând ..."
Miheid V:2 "Pentru aceasta îi va lăsa până în vremea când aceea ce trebuie să nască va naşte.Atunci rămăşiţa fraţilor săi se va întoarce la fii lui Israel."

Alte referate despre: proorociri despre venirea mantuitorului, venirea mantuitorului, pregatirea omenirii pentru venirea mantuitorului

Sistemul electoral din Olanda si Israel

Voi introduce în discuţie cazurile statelor cu o singură circumscripţie la nivel naţional, şi deci, cu cea mai mare magnitudine de M=120, respectiv M=150, pentru Israel şi Olanda. Discuţia se va axa pe analiza comparată a dispororţionalităţii celor două state. Efectul pragului asupra magnitudii efective pentru Israel este 33,3 şi pentru Olanda este 74,6. (tabelul1)
Israel are un sistem electoral bazat pe reprezentare proporţională. Numărul de locuri car îi revin fiecărei liste este determinat de ponderea voturilor. Singura condiţie pe care o listă trebuie să o îndeplinească pentru a fi aleasă este de a trece pragul electoral de 1,5%.

Alte referate despre: sistemul electoral din olanda si israel, systemul electoral olanda, olanda referat

Fuga israelitilor din Egipt

Dupa ce au trecut Marea Rosie,israelitii condusi de Moise au colindat prin pustiu, chinuiti de foame si de sete,pana la Muntele Sinai,situat in Peninsula Sinai,unde Jahve le-a dat cele zece “porunci” sapate in piatra: decalogul sau tablele legii.

Alte referate despre: fuga israelitilor din egipt, fuga evreilor din egipt, conflicte intre israel si egipt

Omul si clima

Meteorologia are din ce in ce mai mult o deosebita importanta practica. Prevazand fenomenele meteorologice care pot aduce pagube agriculturii, se iau masuri de protectie in vederea diminuari pagubelor sau chiar evitarea pierderilor. O ramura specifica a meteorologiei numita agroeteorologie se ocupa cu studiul influentei fenomenelor meteorologice in productia agricola. Toate unitatile agricole primesc informatii referitoare la schimbarea timpului si asupra aparitiei fenomenelor daunatoare agriculturii, cum sunt bruma, grindina, inghetul.

Alte referate despre: omul si clima, omul si clima referat, activitatea omului si clima

Religia lui Israel in epoca regilor si profetilor

"Iar daca a imbatranit Samuel, a pus pe fiii sai judecatori peste Israel." Dar fiii sai nu-i urmeaza exemplul, si atunci batranii vin sa-l gaseasca si ii spun: "Pune peste noi un rege, ca sa ne judece acela, ca si pe celelalte popoare" (I Regi, 8,1-5). Regalitatea era, asadar, o institutie straina. Unii adversari nu si-au precupetit criticile, caci in ochii lor doar Iahve singur era regele lui Israel. Totusi, de la inceput, regalitatea i-a fost placuta lui Iahve. Cand a fost uns de catre Samuel, Saul a primit "spiritul lui Iahve" (I Regi, 10, 6). Caci regele era "unsul" (masiah) Domnului (l Regi, 24,7,11; 26,9,11,16,23 etc.); el era adoptat de Iahve, de venea intrucatva fiul lui: "Eu voi fi aceluia tata, iar el imi va fi fiu" (II Regi, 7, 14).

Alte referate despre: religia si arta in epoca contemporana, turismul si obiectivele religioase din israel, turismul religios in israel
Referate afisate : 17
Medie note: 8.32 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles