Clima judetului bihor

Obiectivele turistice din judetul Bihor

Bogatiile naturale ale subsolului sunt reprezentate prin resursele de lignit (Popesti, Borumlaca, Varzari, Suplacu de Barcau, Osorhei), bauxite (Muntii Padurea Craiului), nisipuri bituminoase (Derna, Tatarus), petrol (Suplacu de Barcau), argile refractare (Balnaca, Suncuius), marmura (Baita, Chiscau), bentonita (Vadu Crisului), precum si prin izvoare cu ape geotermale (langa Oradea – Baile Felix si Baile 1 Mai, Madaras, Rabagani si Tamaseu) si ape minerale (Tinca si Stana de Vale). Resursele solului le formeaza intinsele suprafete ocupate de paduri (cer, gorun, garnita, fag, brad , molid), pasuni si fanete naturale.

Relieful este variat, fiind dispus in trepte ce coboara de la est la vest, dinspre culmile Muntilor Apuseni spre Campia de Vest. In est, pe ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 35kb
Downloads: 1613
Materia: Geografie

Muntii Bihor si Vladeasa

Cuprinşi între dealurile domoale ale Depresiunii Transilvaniei şi Cîmpia Tisei, Munţii Apuseni formează veriga ce încheie spre vest arcul Carpaţilor româneşti. Ocupând o suprafaţă de circa 20 000 kmp, ei apar ca o insulă muntoasă de formă aproape rotundă.
Niciunde în Carpaţii româneşti alcătuirea geologică nu se face mai resimţită în relief ca în Munţii Apuseni. Subsolul este un mozaic de formaţiuni geologice de toate tipurile şi de toate vîrstele. Aici se întîlnesc şisturi cristaline, calcare, conglomerate, gresii, argile şi toată gama de roci eruptive de la granite şi riolite la andezite şi bazalte. Ca vârstă ele se întind de-a lungul întregii scări a timpului geologic, de la proterozoic la cuaternar.

Alte referate despre: varste muntiilor bihor si vladeasa, muntii bihor vladeasa, relieful muntilor bihor vladeasa

Geografia judetului Bihor

Lacurile naturale :Langa Salonta se afla Lacul Serpilor (S=10 ha) si Lacul cu Stuf (12 ha) langa Oradea, Lacul Peta cu apa termala, iar in M-tii Bihor, Lacul Taul Mare.

Alte referate despre: obiective turistice judetul bihor, solutii privind ameliorarea mediului in judetul bihor, clima judetului bihor

Clima - referat

Principalele sisteme de vanturi, cu influenta puternica asuprei climei zonelor si regiunilor pe care le strabat, sunt:
Alizeele - in zona lor de formare creaza un deficit de umiditate (=>deserturi tropicale)
Musonii – aduc precipitatii foarte mari in S si SE Africii
Circulatia vestica (Vanturile de Vest) dintre 40 si 60 de grade latitudine (nordica si sudica) ce se desfasoara in lungul paralelelor (V->E) si aduce precipitatii spre interiorul continentelor
Vanturile polare – racesc regiunile apropiate cercurilor polare
Miscarea convergenta a aerului din zona intertropicala (calmele ecuatoriale) are precipitatii bogate si o nebulozitate ridicata

Alte referate despre: clima romaniei, clima, tipuri de clima

Judetul Alba

Istoria
Traversat de numeroase cursuri de apa, binecuvantat cu pamant fertil, relief variat si paduri intinse, teritoriul actualuilui judet Alba este, inca din vremurile de demult, un pamant favorabil asezarii si dezvoltarii comunitatilor umane. Cele mai vechi vestigii arheologice din acest teritoriu dateaza din Paloelitic. Spre deosebire de Paleolitic, Neoloticul este mult mai bogat in vestigii arheologice.

Alte referate despre: casa parinteasca lucian blaga sat lancram judetul alba, judetul alba, vegetatie fauna judetul alba

Clima

Aşa cum au fost şi vor mai fi şi ierni foarte grele. Acestea sunt fapte care pot fi probate cu date meteorologice obiective. Dar cele mai multe extreme climatice, de temperaturi superioare şi de secete mai îndelungate etc., aparţin încă altor perioade decât celei în discuţie.

Concluzia este că nu există încă certitudini în legătură cu ireversibilitatea încălzirii climatice pe termen lung şi că accentele alarmiste nu constituie atitudinea cea mai înţeleaptă.

În egală măsură însă, neglijarea posibilităţii unor astfel de evoluţii nu poate fi considerată drept judicioasă. Căci,pesimismul obtuz este la fel de dăunător ca ţi optimismul naiv.

Alte referate despre: clima mediteraneana, clima europei, clima temperat-oceanica

Clima terestra

Pe munţii înalţi, oriunde s-ar afla aceştia, se succed mai multe zone climaterice odată cu creşterea altitudinii. Dacă urcăm pe un munte aflat în zona ecuatorială de la clima tropicală umedă caracteristică poalelor muntelui putem atinge clima de tundră la o înalţime suficient de mare, iar pe vârf ne aşteaptă imperiul gheţii veşnice. Astfel pe muntele Kilimajaro, aflat în centrul Africii în zona Ecuatorială sunt la vârf gheţuri veşnice, iar la poale se întinde savana africană cu girafe, antilope, lei şi leoparzi.

Alte referate despre: clima terestra, referat clima terestra, clima terestra tendinte de evolutie

Clima

Germania
Clima in nord-vestul Germaniei este oceanica; spre est clima este mai mult continentala. In est iernile sunt mai reci. Odra si alte rauri ingheata doua trei luni. In Berlin temperature medie in ianuarie este de 10 C, in iulie 190 C, in Hamburg in aceleasi luni este de 00 C si 180 C. Partea sudica a tarii este mai calda: in München in ianuarie sunt 20 C, in iulie 200 C. In muntii din zona centrala cantitatea de precipitatii anuala este de 100-150 cm.

Cehia
Clima este continentala si umeda, cu veri scurte si ierni friguroase. Temperature medie a lunii iulie este de 200 C in zonele de campie, iar in munti 8-110 C. Temperatura medie a luni ianuarie se situeaza intre -10 C si -20 C in zonele de campie, si intre -50 C si -70 C in munti.In Praga temperatura medie anuala in ianuarie este de ...

Alte referate despre: clima asiei, clima tropicala, clima ecuatoriala

Organizarea si bonitarea pamantului - Judetul Valcea

Prin asezarea sa geografica, judetul Valcea beneficiaza de aproape toate formele majore de relief: munti, dealuri subcarpatice, podis si lunci cu aspect de campie, dispuse in trepte de la nord la sud, intregite de defileele ale Oltului si Lotrului, strajuite de muntii Cozia, Capatanii, Fagaras, Lotru si Parang. Aici intre masivele de munti se afla una din cele mai mari depresiuni intramontane din judet, cunoscuta sub numele de Tara Lovistei.Doua treimi din suprafata judetului sunt ocupate de Podisul Getic si Subcarpatii Getici, cu altitudini intre 400-800 m.

Alte referate despre: resursele turistice naturale si antropice din judetul valcea, valorificarea resurselor autohtone in turism pt judetul valcea, resurse turistice naturale din judetul valcea

Economia judetului Bacau

Combinatul de cauciuc sintetic,situat pe aceeasi platforma industriala,foloseste ca materie prima gazul de sonda din Subcarpatii Moldovei,gazul metan adus de la Nades,diferite fractiuni de gaze de la rafinariile Darmanesti si Onesti,petrolul,negrul de fum,etc.
Industria celulozei si hartiei foloseste ca materie prima lemnul de fag si de brad si deseurile textile.Fabrica Letea participa cu 10% din productia de hartie a tarii.

Alte referate despre: economia judetului bacau, situatia economica judetul bacau, economia judetului bacau in 2011

Cadrul natural si dezvoltarea socio-economica in judetul Maramures

De la confluenta acestor doua rauri pana dincolo de Teceu Mic, pe o lungime de 62 km, Tisa formeaza granita naturala intre Romania si Ucraina.Viseul izvoraste din apropierea pasului Prislop, avand ca afluenti mai importanti: Negoiescu, Repedea, Cisla, Izvorul Dragos, Vaser, Ruscova, Frumusaua si Bistra.Vaserul aduce Viseului la varsare aproximativ 27 % din debitul mediu (9 m3/s) si are ca afluenti mai importanti Catarama, Faina, Stevioara, Botizu si Novicioru.

Alte referate despre: codul natural si dezvoltarea socio-economica referat, rolul resurselor naturale petru dezvoltarea unei economii ascendente, populatia si dezvoltarea socio economica

Judetul Buzau

Buzaul ocupa cea mai mare parte a bazinului hidrografic al raului cu acelasi nume , cuprinzand in mod armonios toate formele de relief: munti in partea de nord , campii la sud, intre acestea aflandu-se zona coliniara subcarpatica.Din punct de vedere petrografic , muntii judetului sunt constituiti in cea mai mare parte din gresii , marne , argile , sisturi , conglomerate , cunoscute sub genericul de "flis". In zona coliniara predomina marnele , argilele , nisipurile , calcarele si gresiile. Campia incepe sa se formeze in era cuaternara si este alcatuita din pietrisuri si nisip adanc , din lut (loess) spre suprafata.

Alte referate despre: judetul buzau, referat judetul buzau, industria din judetul buzau

Referat practica - comuna Roata de jos judetul Giurgiu

Harta satelor comunei Roata de Jos
Suprafata comunei este de 8286,58 ha, din care intravilan 458 ha.
Vecini: la N-V comuna Gratia
La S comuna Marsa
La V satul Baciu
La E comuna Crevedia Mare

Relief: Comuna Roata de Jos se afla in Campia Gavanu-Burdea,care face parte din Campia Romana,in subdiviziunea Campia Dambovnicului ,situata la o altitudine de 100-122 m fata de nivelul marii,care creste spre NNV la 130-132 m. Relief variat,format din campie,dealuri,crovuri,padine si lunca raului Dambovnic,prielnica cultivarii zarzavatului. Regiunea de deal este roditoare si favorabila culturii cerealelor si plantelor tehnice,iar pasunile pentru cresterea bovinelor.Padurile sunt de foioase.

Solurile:de tip silvestre,brun-roscate cu un continut de humus de cca.3% alterneaza cu depozitele de loess.La o adancime mai mare sunt soluri argiloase,straturi de pietris unde si apare prima ...

Alte referate despre: comuna roata de jos judetul giurgiu, roata de jos judetul giurgiu, primaria comunei roata de jos judetul giurgiu

Dezvoltarea ecoturismului

Datorita presiunilor la care sunt supuse unele regiuni ale Terrei atat prin intensificarea turismului, cat si prin industrializarea exacerbata, a fost necesara crearea parcurilor nationale, locuri in care animalele si pasarile sa fie protejate, iar plantele sa fie ocrotite astfel incat de cromatica, parfumul si gingasia lor sa beneficieze si generatiile viitoare asa cum noi le-am preluat de la strabunii nostri.

Alte referate despre: dezvoltarea ecoturismului, dezvoltarea ecoturismului in judetul salaj, dezvoltarea ecoturismului in romania

Proiect la marketing in turism

O valoroasa colectie de arta romaneasca interbelica este legata de valorile estetice ale peisajului romanesc, colectie de autor la artistii renumiti ca: Gheorghe Petrascu si Nicolae Tonitza si la pictorii avangardei ca: M. H. Maxy, Ion Tugulescu, Vasile Popescu. Cea mai recenta colectie se inscrie in conceptele culturale contemporane, legate de identitate "Valori plastice transilvane in contextul artei romanesti".

Alte referate despre: comunicarea de marketing in turism, mixul de marketing in turism, strategii de marketing in turism

Turism international

Platoul central este o zona usor curbata, irigata de un numar foarte mare de raulete si contine foarte multe vai fertile cu un sol aluvial bogat. Aici se mai gasesc pesteri si grote.
Muntii Ardeni reprezinta un platou impadurit, masurand 460 m lungime, si se extinde in sud-estul Belgiei si in nord-estul Frantei. Aici se afla Botrange, cel mai inalt pisc din Belgia, cu o inaltime de 694 m. Aceasta zona este pietroasa si are o agricultura foarte slab dezvoltata.

Belgia apare ca un mare amfiteatru cu altitudini ce scad pe directia SE-NV din Ardeni catre Marea Nordului. Se disting 2 mari regiuni cu conditii naturale diferite: Ardenii si regiunea de NV. Mai inalta, fomata din roci dure (sisturi cristaline, calcare, gresii), regiunea Ardeni (Ardennes) include masivul Ardeni propriu-zis (altitudinea maxima 694 m, Signal de Botrange), traversat de vai cu meandre adancite uneori cu 200-300 m, si platoul Condroz (altitudinea 200-300 m), fragmentat de culoarul Sambre-Meuse (altitudinea 100-150 ...

Alte referate despre: turism international, turismul international, tendinte in dezvoltarea turismului international
Referate afisate : 16
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles