Coasta de azur referat in limba franceza

Principatul Monaco

Structura religioasa
Catolicism(religie de stat) 89,3%,protestantism 3,9%

Istorie
Pe teritoriu de azi aflat in studiu fenicienii intemeiaza in Antichitate o asezare (Portus Herculis Monoeci) stapanita apoi de greci si de romani.Imaginea principatului are de suferit in ultimii ani de pe urma acuzelor privind »spalarea de bani murdari » prin bancile locale.Monaco si Franta semneaza,in oct 2002, un nou tratat menit a-l inlocui pe cel din 1918.Noul document stipuleaza statutul de stat independent al principatului.

Economia
Cunoscut in primul rand prin turism.Monaco e un important centru industrial.Turismul dispune de o baza materiala de calitate se de atractii de renume,intre care Cazinoul,Muzeul Oceanografic si rariul automobilistic Monte-Carlo.Un rol important joaca sistemul financiar –bancar,care asigura ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 6kb
Downloads: 2089
Materia: Geografie

Monaco

Dezvoltarea economica a fost sporita cu inagurarea unei caii ferate ce
facea legatura cu Franta si deschiderea unui cazino în Monte-Carlo

Alte referate despre: monaco, referat monaco, principatul monaco

Monaco

Grota a fost descoperita in anul 1916 de o echipa de cercetatori, insarcinata cu amenajarea Gradinii Exotice. Dupa o munca titanica, primii vizitatori ai pesterii au patruns aici la data de 2 august 1950. Pestera este amenajata cu mult simt de raspundere, fiind dotata cu scari si balustrade, vizitele desfasurandu-se sub indrumarea unor ghizi competenti.

Alte referate despre: monaco referat, referat despre monaco, principatul de monaco

Italia

Situata în partea meridionala a Europei, Italia este o tara continentala, peninsulara si insulara, ale carei "radacini" sunt înfite parca în arcul Alpilor din centrul continentului si se prelungeste pâna în apropierea Africii (tarmurile Siciliei se afla la numai 150 km de acest continent), astfel ca Neapole (Napoli) este mai aproape de Tunis decât de Milano.Între aceste limite naturale, respectiv între Alpi si mare (Insula Lampedusa), este o distanta, pe axa nord-sud, de aproape 1290 km.Acolo se afla regiunea geografica italiana, a carei suprafata (324.000 kmp), respectiv Italia, inclusiv Citta del Vaticano, Republica di San Marino, Principatul Monaco, Elvetia italiana, Venezia Giulia si Istria(fosta Zona 13), ca si insulele Nizzardo, Corsica, arhipelagul Malta.

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Italia [roma,napoli]

Tot în partea nordică a Italiei se află bogata Câmpie a Padului, de o parte şi de alta a celui mai lung fluviu italian (652 km). în axul acestei câmpii, orientat sud-vest, se află o serie de oraşe cu vechi tradiţii culturale (Piacenza, Cremona, Mantova, Ferra, Rovigo, Padova). Câmpia se termină la ţărmul Mării Adriatice printr-o deltă mlăştinoasă, ce separă două întinse lagune: cea nordică, laguna Venetta (pe nisipurile căreia se află Veneţia) şi cea sudică Laguna Comacchio (străjuită la sud de Ravenna).

Alte referate despre: italia roma napoli, roma napoli km, distanta roma napoli

Franta

Franta are o larga iesire atat la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana. Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri, joase si nisipoaase.

In afara de limitele maritime, Franta are si opt vecini terestri: Luxemburg (N-E), Germania si Elvetia ( E ), Italia si Monaco ( S-E ),Marea Mediterana, Spania si Andora ( S ), Oceanul Atlantic ( V ). Frantei ii apartine si insula Corsica din Marea Mediterana.

Relieful Frantei este dezvoltat pe structuri hercinice ( unde exista podisuri, munti, josi- care sunt erodati- si campii) si alpine (Alpii si Pirineii). Treapta podisurilor si campiilor –situata in jumatatea nordica a Frantei - cuprinde, printre altele: Masivul Central (Massif Central) cu inltimi vulcanice ( Puy de Sancy –1.886 m, Plomb du Cantal –1.858 m, Puy de Dome- 1.485 m), inconjurat de suprafete mai joase, sub 1.000 m, larg valurite (Marche, Limou-sin) si continuate spre S-E de culmile Cevennes ( altitudine maxima 1.702 m ce domina valea ...

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Forme de realizare a evaziunii fiscale pe plan international si implicatii ale acestora

2) O altă caracteristică esenţială o constituie protecţia prin lege a operaţiunilor financiare sau comerciale realizate de persoane fizice sau juridice.Nu este de neglijat faptul că paradisurile fiscale dispun de acorduri fiscale in vederea dublei impuneri a veniturilor cu ţările industrializate. Prin acestea se urmăresc asigurarea reducerii impozitului aplicat in mod normal investiţiilor străine faţă de cel din ţările semnatare. Aceste entităţi pentru a asigura un regim fiscal privilegiat îşi adaptează permanent legislaţia fiscală în concordanţă cu evoluţia acesteia pe plan internaţional.

Alte referate despre: forme de realizare a evaziunii fiscale pe plan international, forme de manifestare a evaziunii fiscale pe plan intern, evaziunea fiscala pe plan international

Monaco

Mama sa, printesa Grace de Monaco (fosta actrita de succes la
Hollywood) ii spunea "Albie filosoful". "Am mostenit de la mama o
maniera foarte calma de a actiona: Sa nu se remarce mana forte, dar
hotararea sa fie eficace".

Alte referate despre: despre monaco, monaco ville, referat in franceza despre monaco

Cote dAzur

Provence-Alpes-Côte d'Azur est une région administrative de la République Française, au Sud-Est. Elle est souvent désignée par l'acronyme PACA ou Paca (gentilé Pacaïens) mais ce nom artificiel est contesté par une partie des habitants. Son nom en occitan provençal est écrit Provença-Aups-Còsta d'Azur (norme classique) ou Prouvènço-Aup-Costo d'Azur (norme mistralienne) .

Alte referate despre: cote dazur, canness de cote dazur, cote dazur si traducere

Revolutia franceza ppt

In secolul al XVIII-lea, Bastilia a servit ca inchisoare politica. Conditiile Din interiorul Fortaretei Ar fi fost extrem de dure si existau numeroase zvonuri despre torturile teribiule la care erau supusi prizonieri. Fortareata era privita ca un simbol al absolutismului si, mai presus de toate, un simbol al monarhiei autocratice franceze.

Alte referate despre: revolutia franceza ppt, revolutia franceza prezentare ppt, revolutia franceza

Revolutia franceza - cauze si origine

Ei supervizau perceperea impozitelor, legea şi ordinea şi răspundeau de lucrările publice, comunicaţii, comerţ şi industrieMonarhia franceză nu primea niciodată destui bani din impozite pentru a-şi acoperi cheltuielile, aşa încât, pe timp de război, când cheltuielile statului creşteau foarte mult, recurgea la împrumuturi cu dobânzi uriaşe. În consecinţă, plata dobânzilor la datorii a devenit în secolul al XVIII-lea o componentă tot mai mare din bugetul statului.

Alte referate despre: revolutia franceza - cauze si origine, revolutia franceza referat, revolutia franceza 1789

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza

Incursiuni culinare internationale - bucataria italiana, spaniola, chinezeasca si franceza - Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta. Elementul constant este filozofia de baza. Mesele sunt vazute ca o ocazie pentru familie si prieteni de a se relaxa inainte de a se intoarce la viata agitata a secolului XX.

Alte referate despre: incursiuni culinare internationale, preparate culinare din bucataria italiana, referat incursiuni culinare internationale

Revolutia franceza

Atmosfera a devenit explozivă mai ales în anii în care, datorită vremii nefavorabile sau a problemelor de valorificare, ţărănimea şi muncitorii oraşelor erau ameninţaţi de foamete. Acest lucru s-a întamplat şi în anii 1788 – 1789, dar aceasta încă nu era destul pentru izbucnirea revoluţiei. Impulsul decisiv l-a dat falimentul statului. Cheltuielile curţii, care era cea mai somptuoasă din Europa, se ridicau la cifre astronomice. Pe lângă aceasta, regii francezi ţineau o armată uriaşă, cu flota mare şi purtau adesea războaie de cucerire scumpe.

Alte referate despre: referat revolutia franceza, marea revolutie franceza, revolutia franceza 1848

Revolutia Franceza

Trăia în mare lux, din pensiile şi ajutoarele acordate din bugetul statului, din soldele militare sau din veniturile slujbelor îndeplinite la curte. Totuşi marea nobilime era parţial ruinată. Risipa, luxul şi viaţa de la curte implicau cheltuieli mult mai mari decât veniturile, iar majoritatea domeniilor au fost amanetate (=a garanta un împrumut cu o proprietate) sau vândute.

Alte referate despre: revolutia franceza rezumat, revolutia franceza cauze, revolutia franceza din 1789

Politica franceza

Jacques René Chirac (născut la Paris 29 noiembrie, 1932) a fost ales preşedinte al Republicii Franceze în 1995 şi 2002 (fiind, între timp, co-prinţ al Andorrei).Jacques Chirac a fost colaborator al preşedinţilor francezi Georges Pompidou în anii 1960 şi Valéry Giscard d'Estaing în anii 1970. A fost primar al Parisului din 1977 până în 1995 şi prim-ministru în 1974 - 1976 şi 1986 - 1988. A candidat prntru postul de preşedinte fără succes în 1981 şi 1988, şi a fost ales în 1995 şi 2002.

Alte referate despre: politica franceza, personalitate politica franceza, scoala politica franceza

Revolutia franceza

Revolutia franceza a rasturnat monarhia absoluta, proclamand"Libertate, Egalitate si Fraternitate" si a reusit sa respingaatacurile puterilor ostile din Europa. A reusit sa deschida o era nouain istorie, chiar daca jertfa a fost enorma.In 1789 Franta era cea mai puternica tara din Europa. Aceasta pozitieo ocupa deja de 150 de ani, datorita pamantului ei fertil, numaruluimare al populatiei si resurselor naturale bogate. Industria sicomertul au cunoscut o crestere rapida in secolul al XVIII-lea. S-aformat o burghezime puternica si au inflorit artele si stiintele.Dar dezvoltarea si bunastarea franceza avea la baza un fond nesigur.Societatea franceza era din multe puncte de vedere feudala.Dezvoltarea economica era incetinita de multitudinea obiceiurilorregionale, legi si restrictii. Privilegiile feudale si-au pus amprentape viata rurala. De exemplu, taranii erau obligati sa macine cerealein moara mosierului, bineinteles la pretul stabilit de acesta, sauerau obligati sa lucreze pe gratis la ...

Alte referate despre: revolutia franceza din 1848, revolutia franceza referat istorie, referat despre revolutia franceza

Revolutia franceza

Votul de la Versailles
Regele a deschis Adunarea Starilor Generale in data de 5 mai 1789, in Palatul Prezidential din Versailles, la 12 mile de Paris. Ludovic putea spera ca votul Starilor Generale nu va produce schimbari radicale, deoarece raportul nobilimii si preotimii fata de cea de-a treia clasa era de doi la unu.

Alte referate despre: referat istorie revolutia franceza, revolutia franceza si napoleon, revolutia franceza 1789 referat

Revolutia Franceza

Revolutia Franceza - In 1789 Franta era cea mai puternica tara din Europa . Aceasta pozitie o ocupa deja de 150 de ani , datorita pamantului ei fertil , numarului mare al populatiei si resurselor naturale bogate. Industria si comertul au cunoscut o crestere rapida in secolul al XVIII-lea . S-a format o burghezime puternica si au inflorit artele si stiintele .

Alte referate despre: rezumat revolutia franceza, revolutia franceza cauze sarcini si consecinte, revolutia franceza de la 1848

Timputile verbale - franceza

Le Futur - est forme a l'aide de l'infinitif des verbes et les terminaisons :
Ai , as , a , ons , ez , ont
Chanter Dire Aller Pouvoir Savoir
Je chanterai Je dirai J'irai Je pourrai Je saurai
Tu chanteras Tu diras Tu iras Tu pourras Tu sauras
Il chantera Il dira Il ira Il pourra Il saura
Nous chanterons Nous dirons Nous irons Nous pourrons Nous saurons
Vouz chanterez Vouz direz Vous irez Vous pourrez Vous saurez
Ils chanteront Ils diront Ils iront Ils pourront Ils sauront

Alte referate despre: timpuri verbale franceza, timpurile verbale franceza, formarea timpurilor verbale franceza
Referate afisate : 19
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK