Cocaina

Farmacodependenta la cocaine

Consum. Opiumul în general se fumează, morfina se poate injecta, iar codeina se ingerează (cel mai adesea este conţinută în alte produse farmaceutice). În Europa de Vest şi în Statele Unite ale Americii, priza (tras pe nas) a devenit cea mai frecventă metodă de consum a heroinei. Priza este preferată injectării, datorită riscurilor de sănătate asociate folosirii de ace şi seringi. În România, injectarea este în continuare cea mai frecventă cale de administrare a heroinei, punându-i pe consumatori (mai ales pe cei care folosesc seringi şi ace în comun cu alţi consumatori) în pericolul de a contracta diverse boli şi mai ales infecţie cu HIV, hepatita B şi C. Heroina mai poate fi şi fumată sau ingerată.

Efecte fiziologice ale opiaceelor. Consumatorii de heroină pot trăi următoarele efecte:
- Modificări ale ritmului şi volumului de respiraţie
- Încetinirea capacităţilor de mişcare şi de coordonare a activităţii muşchilor
- Relaxarea stomacului ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 16kb
Downloads: 1441
Materia: Medicina

Toxicomania - abuzul de substante si de droguri

Toxicomania este apetenta anormala si prelungita manifestata de anumite persoane pentru substante toxice sau droguri, pe care acestea le-au cunoscut in mod intimplator sau prin cautarea voluntara a efectului analgezic, euforizant sau dynalic, apetenta care devine repede o obisnuinta tiranica, atragind dupa sine marirea progresiva a dozelor. Aceste substante toxice, datorita unei mari nocivitati proprii, ii fac pe unii autori sa se refere la puterea lor toxicomanogena (alcaloizi ai opiului) sau printr-o folosire foarte intensiva si prelungita (alcool) provoaca in organism reactii de adaptare ce se traduc prin toleranta paradoxala, printr-o stare de nevoie imperioasa si prin accidente mai mult sau mai putin impresionante in cazul unei intreruperi bruste a consumului.

Alte referate despre: consumul si abuzul de substante toxice alcool droguri tutun, consumul si abuzul de substante toxice droguri, consumul si abuzul de substante toxice

Farmacodependenta la cocaine.

În secolul 19, în Europa, laudanum (un amestec de opiu cu alcool) era una dintre cele mai ieftine şi uşor accesibile băuturi (mai ieftină decât berea sau vinul) în rândul celor din păturile sociale mai sărace. Principalele componente ale opiului sunt codeina şi morfina - două substanţe folosite şi în practica medicală, având un efect foarte puternic de calmare a durerilor. Abuzul de codeină şi morfină duce la dependenţă, de aceea ambele produse sunt trecute pe lista substanţelor interzise, putând fi utilizate doar sub supraveghere medicală.

Alte referate despre: cocaina, preparare cocaina, cocaina referat

Efectele fumatului asupra sanatatii umane

Fumatul este cunoscut de acum 300 de ani dar a inceput sa se raspandeasca dupa cel de- al doilea razboi mondial in toate tarile lumii. S-a stabilit ca in lume la ora actuala fumatul este raspunzator pentru mai mult de 1 milion de decese anual.
In ultimii 40-50 de ani a fost dovedit tot mai clar ca tutunul contine substante nocive (canceroase si iritante) .
Cunoscuta tigara exercita actiuni multiple asupra fumatorului insuţi cat ţi asupra celor din jur.
Tutunul are o compozitie complexa. In frunze se gasesc diverse componente chimice: celuloza, proteine, amidon, ...

Alte referate despre: efectele fumatului asupra sanatatii umane, efectele fumatului asupra sanatatii omului, efectele poluarii asupra sanatati umane

Nicotina

Se spune ca odata a fost o foamete mare si ca întreg pamântul era
neroditor. Dupa mule rugaciuni, Marele Spirit a trimis o fecioara fara
straie sa faca pamântul din nou roditor si sa salveze oamenii. Ea a
atins pamântul cu mâna stânga, si acolo au rasarit cartofii si
pamântul a devenit fertil. Apoi l-a atins cu mâna dreapta si acesta a
dat nastere vegetatiei si porumbului. S-a asezat, si pe tot pamântul
ramas a încoltit tutunul.

Alte referate despre: nicotina, nicotina referat, nicotina formula chimica

Drogurile si efectele lor

Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice.

Alte referate despre: drogurile si efectele lor, despre droguri si efectele lor, referat despre droguri si efectele lor

Farmacodependenta la cocaine

In Romania, injectarea este in continuare cea mai frecventa cale de administrare a heroinei, punandu-i pe consumatori (mai ales pe cei care folosesc seringi si ace in comun cu alti consumatori) in pericolul de a contracta diverse boli si mai ales infectie cu HIV, hepatita B si C. Heroina mai poate fi si fumata sau ingerata.

Alte referate despre: cum se prepara cocaina, farmacodependenta, referat cocaina

Dependenta medicamentoasa

Dependenta medicamentoasa este starea de intoxicatie cronica caracterizata prin necesitatea imperioasa de a folosi unele substante medicamentoase toxice. Aceasta stare patologic prezinta 4 categorii de fenomene: -dependenta psihica-necesitatea psihologica de a folosi substanta respectiva (morfina, alcool, barbiturice, tranchilizante, cocaina, amfetaminele...);-dependenta fizica este necesitatea de ordin somatic de a folosi substanta pentru a evita sindromul de abstinenta care apare la cateva ore de la oprirea administrarii si poate imbraca aspecte periculoase;

Alte referate despre: dependenta medicamentoasa, dependenta medicamentelor, dependenta de medicamente

Droguri

Referat despre Droguri
Din cele mai vechi timpuri oamenii au selectat plante, produse minerale care sa aiba fie o actiune placuta, euforizanta, fie sa înlature durerea, fie sa-l sustraga pe individ de la realitate, fie erau utilizate în cadrul unor ceremonii sau ritualuri, fie, în sfârsit, utilizate în scopuri terapeutice. Cert este ca toate drogurile au la început un efect pozitiv "benefic" ("necesar" în situatia data) pentru individ, placut, de stimulare a placerii, curiozitatii, voluptatii, de îndepartare a durerii, insomniei, fricii, foamei, oboselii, epuizarii.

Alte referate despre: droguri, referat droguri, droguri referat

Abuzul de droguri

Ce este abuzul de droguri?
Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gândirea, comportamentul
si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si
includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse.În trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au început a fi produse pe cale sintetica de variate întreprinderi chimice.

Alte referate despre: abuzul de droguri, abuzul de droguri dependenta si sevraj, abuzul de droguri dependenta sevrajul

Drogurile in societate

Cocaina si “crack”
Cocaina este un praf alb, extras din frunzele plantei coca. Aceasta poate sa-l faca pe cel care o consuma alert si plin de energie, chiar euforic. Desi unii oameni pretind ca pot folosi cocaina ca pe un drog social sau “de recreere”, ca si alcoolul, altii devin dependenti din punct de vedere psihologic de aceasta. Printre alte efecte se numara halucinatiile, teama si paranoia.
“Crack” este o versiune modificata, din punctde vedere chimic, a cocainei. Este unul dintre drogurile cele mai puternice si creeaza dependenta. I unele zone consumul ilegal al acestora poate duce la jafuri, violenta si alte infractiuni.

Alte referate despre: drogurile in societate, drogurile si societatea, droguri in societate

Tutunul

"Tutunul"
Mestecatul tutunului a fost practicat, pentru prima data de catre marinarii din regiunea de coasta din Anglia, si tarile Scandinave.
In tara noastra se pare ca atat tutunul cat si fumatul au fost cunoscute in a doua jumatate a secolului XVII, ceea ce nu exclude posibilitatea introducerii fumatului cu mult mai devreme. Dupa P. nibalescu, ca prim document asupra acestei ipoteze, sunt pipele ( lulelele ) de pamant de diferite forme gasite impreuna cu alte obiecte in ruinele cetatii Suceava, dintre care una purta inscriptia anului 1571.

Alte referate despre: tutunul, tutunul dauneaza grav sanatatii, despre tutun

Abuzul de droguri

Oamenii primesc droguri pentru a-si schimba gandirea, comportamentul si simturile. Aceste feluri de substante se numesc psihoactive si includ alcoolul si tutunul, la fel si drogurile naturale si produse. In trecut, majoritatea drogurilor folosite erau produse din plante naturale, asa ca tufa de coca pentru cocaina, opiu de mac pentru heroina si cannabis pentru hasis si marijuana. Mai recent, drogurile ca extazi sau LSD au inceput a fi produse pe cale sintetica de variate intreprinderi chimice.

Alte referate despre: abuz de droguri, de la consum accidental la abuz de droguri, consumul si abuzul de droguri

Dependenta

Recent, o taxonomie mai precisa a fost elaborata de catre Cancrini(1982), El stabileste patru tipuri de dependenta de droguri: cea cu structura nevrotica, cea de acoperire, cea imatura si cea nucleara.
Toxicomania cu structura nevrotica poate avea la randul ei trei forme, in functie de tipul de suferinta pe care il exprima (actuala, traumatica si de tip diferit)
Toxicomania de acoperire este o modalitate dezvoltata de subiect pentru a acoperi un alt simptom mai grav si preexistent in structura personalitatii sale (neincredere in sine si nesiguranta, manifestari auto si eteroagresive)
In dependeta de droguri de tip imatur, toxicomanul manifesta o regresie catre stari primare. Absenta autonomiei, afectivitatea nebuloasa, izolarea sentimentala, etc... sunt unele dintre modurile prin care se manifesta subiectul in acest caz. In acest caz, substanta ii permite sa nu infrunte niciodata frustrarea ca parte a existentei
In privinta toxicomaniei cu structura nucleara, Cancrini se sprijinape ...

Alte referate despre: dependenta de calculator referat, dependenta de droguri referat, dependenta de calculator

Traficul ilicit de droguri si terorismul

- drogul - substanta supusa controlului international, sintetizata sau extrasă prin diverse procedee din produse naturale, cu scopul de a fi utilizată, in afara cadrului medical, in vederea determinarii, in mod voluntar şi conştient, a unor stări temporare de placere ce au la baza mutatii produse la nivelul functiilor organismului uman; termenul include, practic, toate stupefiantele şi substantele psihotrope definite conform Conventiei Unice Asupra Stupefiantelor, adoptată în anul1961 şi modificata prin Protocolul din 1972 şi Conventia Natiunilor Unite Asupra Substantelor Psihotrope din anu11971;

Alte referate despre: traficul ilicit de droguri si terorismul, traficul ilicit de droguri si terorismul doc, traficul ilicit de droguri si terorismul lucrare de dizertatie

Tinerii si criminalitatea

Potrivit dl. Lumperdean, principalele cauze tin de educatia defectuoasa primita de tineri. Aceasta poate fi o urmare a dezinteresului persoanelor responsabile de educarea tinerilor: parinti, profesori. Buna purtare si regulile de baza a comportarii in societate sunt, binenteles, invatate in familie. Dezinteresul parintilor, inabilitatea lor de a-si educa copiii pot afecta dezvoltarea ulterioara a acestora. De asemenea, un eventual divort intre parinti poate avea consecinte grave asupra educatiei si comportamentului copilului.

Alte referate despre: criminalitatea tinerilor majori, rolul tinerilor in apararea vietii, tinerii si viata intima
Referate afisate : 16
Medie note: 8.08 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK